:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Шефът на комисията по досиетата аут от изборната надпревара

Дребни изненади в сините листи

И МВР шефът Емануил Йорданов окончателно се раздели с депутатството
Листите на ОДС бяха окончателно стъкмени вчера по обед. Синият лидер Иван Костов потвърди след молебен в църквата "Св. София", че Евгени Бакърджиев поема водачеството на синята листа във Видин.

Бакърджиев е втори в 25-и МИР-София, а в 23-и софийски район водач е Надежда Михайлова. Тя остава начело и на варненската листа. В Кюстендил водач на ОДС листата остава Стойчо Кацаров, а във Велико Търново и Русе - Димитър Абаджиев.

Вътрешният министър Емануил Йорданов, Илиян Попов и Орфей Дуевски отпадат окончателно от сините листи.

Сините започнаха да обявяват официално листите си по райони. В Шумен ОДС имат 12 кандидати. Водач е Иван Куртев, следван от директора на МБАЛ д-р Маргит Цанев, а на оспорваното трето място се оказа никому неизвестният Ахмед Касим Динар, представен от областния лидер на СДС Христо Таракчиев като:



"кравар, събрал над 2100 гласа"



За всеобща изненада ексдепутатът Таракчиев е на 6-о място, а бившият му колега Петър Рафаилов изобщо не фигурира в листата. Според Таракчиев Рафаилов бил млад човек и трябвало да си гради политическата кариера като ковчежник на СДС и член на УС на АД "Демокрация". В листата липсва и председателят на общинския съвет Асен Георгиев. Стана ясно още, че на синия активист Стефан Димитров, началник на РИОСВ-Шумен ще му бъде търсена политическа отговорност за изявления срещу сини лидери пред обществото. Той заявил, че листата ще бъде манипулирана и че втори в нея ще е Маргит Цанев, та Таракчиев да заеме директорското му място в шуменската болница. Най-вероятно Димитров ще бъде изключен от партията, коментираха запознати.

Изненада има и в синята листа в Стара Загора. Втори в листата на ОДС след Йордан Соколов е областният управител Стефан Мазнев, който успя да избута на трета позиция земеделеца Моньо Христов.

Друг земеделец - Борислав Китов, бе избутан пък от второто място в синята листа на Пловдив-град. Втори



след Иван Костов в Пловдив ще е Васил Паница,



зам.-председател на местния СДС и бивш кандидат за шеф на ловно-рибарския съюз. Трети е Спас Гърневски, а четвърти Велислав Величков. В Пловдив-окръг синята листа се води от Муравей Радев, Йордан Бакалов, Николай Вълчев и Васил Клявков.

НДПС остана в коалицията ОДС - лидерът на ДПС-2 Гюнер Тахир е четвърти в Бургас и втори в Разград, след Никола Николов. Трети в Разград е Сали Гьочгялди от Завет.

Екскметът на Варна Христо Кирчев бе напълно реабилитиран и поставен на второ място в синята листа на Варна.

Ексдепутатката Светлана Бончева не успя да се нареди на второто място в Габрово след Евдокия Манева - тя бе изместена от Добромир Валачев

Секретарят на премиерския Съвет по сигурността се класира на трето място в Русе, изместен в последния момент от д-р Теодора Константинова. Четвърти е треньорът на олимпийската шампионка Тереза Маринова - Христо Марков.

След Димитър Тончев втори в Търговище е областният управител Иво Иванов, а трети - Панайот Димитров, областен лидер на сините. В Хасково водачи са министър Евгени Чачев, д-р Дамянка Колчагова и ексдепутатът Господин Тонев. Ексдепутатът Георги Шишков е оставен на неизбираемото шесто място.

Шефът на комисията по досиетата Методи Андреев отпадна от надпреварата за 39-ия парламент. Извън листите остана и лидерът на СДС в Русе Тодор Бонев. "За всички е ясно, че листите за следващия парламент се решиха на национално, а не на местно ниво. Дано те да се окажат печеливши за Русе", обясни Бонев и обеща да не напуска партията.
1632
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД