:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокурорът Колев на съд през юни

Скандалният прокурор Николай Колев отива на съд на 18 юни. За тогава е насрочено делото му за незаконно притежавано оръжие - 2 пистолета и 1 граната, за което Колев бе обвинен на 7 март. Пушкалата бяха открити в служебната му каса след пенсионирането му от ВСС по предложение на Никола Филчев. Малко преди това в интервю Колев го обвини, че има проблеми и организира поръчкови разследвания срещу издатели и журналисти.

Обвинителният акт за незаконното оръжие веднъж бе внесен в съда, но върнат оттам заради нарушения. Сега прокуратурата го е внесла повторно, а районният съд е насрочил делото.

Магистрати обаче твърдят, че Колев е разследван незаконно - той още има имунитет, понеже обжалва пенсионирането си пред ВАС и до произнасянето му се води действащ магистрат. Междувременно Колев получи и нови 3 обвинения - за подкуп, незаконно оръжие и препятстване на правосъдието. Те са заради аферата "Звездец", свързана с изчезването на 12 автомата и 60 пистолета от поделение в Сливен. Максималното наказание е до 8 г. затвор.

Името на Колев бе спрягано и покрай разследването за убийството на ямболската адвокатка Надя Георгиева, посечена в дома си в София на 26 февруари м. г.
336
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД