:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 366
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Премиерът в Брюксел и Страсбург след две седмици

Премиерът Симеон Сакскобургготски се очаква в Брюксел и Страсбург от 22 до 24 т.м., съобщиха източници от европейските институции. Първата задгранична визита на премиера беше планирана за 12 и 13 септември, но бе отложена заради атентатите в САЩ.

В сравнение с програмата на отложеното посещение този път е предвидено по-голямо място на Европарламента. Той провежда сесиите си както в Брюксел, така и в Страсбург. Датите на отложената визита, както и новите насрочени срещи в Брюксел съвпадат със сесии на парламента в Страсбург. Именно затова премиерът е взел решение да удължи програмата си, като посети и Страсбург на 24-и. Срещата с евродепутатите е характерна с това, че се провежда при условия на пълна прозрачност, в присъствието на медиите. При визитата на Иван Костов като новоизбран премиер в Брюксел преди повече от 4 г. той участва в разширено заседание на Комисията по външна политика и на Делегацията на Европарламента за Съвместния парламентарен комитет България-ЕС. В Страсбург е и седалището на Съвета на Европа, където работят доста българи.

В Брюксел премиерът ще бъде приет от председателя на Еврокомисията Романо Проди, генсека на НАТО Джордж Робъртсън, белгийския премиер Ги Верховстад, както и от краля на Белгия Алберт II, с когото премиерът е далечен роднина. От Мисията на България към ЕС казаха, че полагат усилия всички други уговорени срещи при отложеното посещение да се състоят. Става дума за висшия представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Хавиер Солана, еврокомисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген, еврокомисаря по бюджета Педро Солбес, с когото Симеон се познава от Испания, еврокомисарката по образованието и културата Вивиян Рединг. В неосъществената програма беше предвидена вечеря с големите белгийски инвеститори у нас.
406
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД