:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Съкращават баретите, работели за бизнесмени?

Петканов: Ще има още кадрови промени в МВР

Огласяването на списъка с бандити не нарушавало човешките права
В МВР ще има още кадрови промени, съобщи вътрешният министър Георги Петканов. На репортерските питания защо се налагат рокадите, министърът се измъкна с риторични въпроси: "Ако откриете корумпиран началник, ще го задържите ли? Смятате ли, че престъпността е овладяна?" После обясни, че в системата има слабости.

Петканов категорично отхвърли обвиненията за жълта метла в МВР. "Смених трима шефове на РДВР. Началниците в Бургас и Смолян бяха пенсионирани, а благоевградският - просто преместен в София", обясни той. Няколко минути по-късно обаче МВР шефът се възмути, че пред собствените му очи два тира били пропуснати незаконно през бариерата на ГКПП Кулата.

За същите тирове, пропуснати през Кулата, говори преди време и началникът на митниците Емил Димитров. Миналата седмица той издаде заповед цялата смяна да бъде уволнена, но това не станало, защото митничарите излезли в болнични. В отпуска по болест са и доста полицейски началници в София и страната, заплашени от уволнение, преместване или понижаване. След представяне на докладите на спецслужбите на МВР в средата на ноември там също могат да се очакват кадрови промени. Вероятно е да има преструктуриране и съкращаване на СОБТ. Решение за това ще бъде взето, след като приключи проверката там. В МВР имало данни, че барети работят като охранители на бизнесмени.

Според министър Петканов няма никакво нарушаване на човешките права с оповестяването на списъка на лицата с две и повече висящи дела. "Ние не казваме, че тези хора са престъпници, а че имат образувани следствени дела", подчерта шефът на МВР.

Според Петканов с правосъдния министър Станков нямат никакви проблеми помежду си във връзка с предложението за задържане на лицата с повече от две висящи дела. Двамата вече се били разбрали.
605
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД