:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 329
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Французи разработиха онлайн филтър за порнография

Френската компания LookThatUp представи новата си уеб-услуга - Image-Filter. Целта е да се филтрират порнографски изображения. Новата система може в автоматичен режим да намира порнографските картинки по уеб-сайта, да блокира тяхното зареждане и да предупреди собственика на сайта, че това, което пуска в мрежата, е неприлично. Цената за използване на подобен филтър варира от 3000 долара на месец до 500 000 долара за година.



"Майкрософт" разбита със собствена програма

Пробивът в корпоративната мрежа на "Майкрософт", регистриран през миналата седмица, е признат за чиста проба промишлен шпионаж. Пощенският "червей" Qaz, използван от хакерите, за да получат паролите в мрежата на корпорацията, е написан на Microsoft Visual C++. За случилото са виновни както потребителите на корпоративната мрежа, така и системните администратори. 12 дни хакерите са се разполагали свободно в системата.



Amazon.com и в Япония

Най-големият Интернет-магазин - Amazon.com - вероятно ще открие свой клон в Япония, предаде Си Ен Ен. Очаква се това да стане в началото на ноември. Виртуалният магазин ще продава книги на японски и английски. Регионални кибершопове на Amazon работят вече в Англия, Франция и Германия. Японският проект е бил разработен съвместно с фирмата Basis Technology.



Продавач на компютри окраде "Хюлет-Пакард"

Продавач на компютри втора ръка получи присъда от 11 години за това, че незаконно е използвал програмното оборудване на компанията "Хюлет-Пакард" за модернизация на сървъри, предназначени за препродажба. 10 млн. долара чиста печалба получила от тази машинация малката компания с щат от 40 души.



Във Великобритания ще готвят юристи за Интернет

За първи път в британския Брадфордски университет се въвежда курс "Юридически основи на електронния бизнес". Преподавателите в курса са на мнение, че виртуалната търговия се развива с бързи темпове и съвсем скоро може да се превърне в преобладаваща форма на бизнесактивност.
498
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД