:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 278
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румъния се пазари за откуп в Ирак

Букурещ преговаря с похитителите на тримата журналисти
Снимка: Ройтерс
Румънските власти са дали контрапредложение по повод поисканата от похитителите голяма сума пари за освобождаването на тримата румънски журналисти в Ирак. Председателят на опозиционната румънска Социалдемократическа партия Мирча Джеоана бе цитиран вчера от в. "Адевърул", че в момента се водят преговори, но той не каза за каква сума настояват похитителите. От тяхна страна са били предявени големи претенции, а от наша е било направено по-скромно контрапредложение, каза Джеоана.

От 27 април, когато изтече ултиматумът на похитителите, няма информация за съдбата на заложниците. Над тях тегне заплаха, че ще бъдат убити, ако Румъния не изтегли контингента си от Ирак. Репортерката Мари-Жан Йон и операторът Сорин Думитру Мишкоч от частната телевизия Прима, както и репортерът на в. "Ромъния либера" Едуард Овидиу Оханесян бяха отвлечени в Багдад на 28 март.

Иракският президент Джалал Талабани вчера обвини някои арабски страни, че симпатизират и оказват подкрепа на терористите в Ирак, въпреки че публично осъждат тероризма, предаде ДПА. Той заяви това в интервю, поместено вчера в два йордански вестника във връзка с предстоящата му визита в Аман. Талабани не посочи поименно страните, които подкрепят терористи и им осигуряват обучение. Информацията е била получена от разпити на заловени бунтовници и от документи, намерени при обиски. Иракският лидер подчертава, че Йордания, Саудитска Арабия и Кувейт не са сред страните, към които отправя обвиненията.

В отговор на въпрос за присъствието на американски и многонационални сили в Ирак Джалал Талабани казва, че те няма да се изтеглят в близко бъдеще. Четирима души са били убити, а осем - ранени, при самоубийствения атентат с кола бомба, извършен в Багдад вчера сутринта, предаде Франс прес. Загинали са двама полицаи и двама цивилни. Колата бомба била взривена на кръстовище в югозападната част на Багдад и унищожила две полицейски коли.

В събота и неделя в три отделни нападения северно и западно от Багдад са загинали седем американски военнослужещи, съобщи американската армия, цитирана от Асошиейтед прес. Вчера американските войски предприели офанзива срещу бунтовниците в провинция Анбар. Убити били 75 бунтовници, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на американското командване.
1
420
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
10 Май 2005 07:55
*****


Мнението е редактирано поради
използване на транслит (български език с латински букви)
Натиснете тук


Редактирано от - bot на 10/5/2005 г/ 13:12:56

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД