:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ал Фатах победи на местните избори

Хамас взе ключови градове и предизвика опасения за мира
Снимка: Ройтерс
Партията на палестинския президент Махмуд Абас победи на местните избори, но екстремистката групировка Хамас спечели ключови градове, сочат резултатите от вота.

Ал Фатах печели около 50 от 84-те градски съвета на Западния бряг и Ивицата Газа. Сред 30-те, които ще контролира Хамас, обаче са най-големите палестински градове като Рафа в Ивицата Газа и Калкилия на Западния бряг, посочва Ройтерс. Тези резултати се очаква да окажат влияние върху парламентарните избори този месец. Евентуален успех на Хамас би осуетил плановете на Махмуд Абас за мир с Израел.

Вчера, след парада в Москва по случай 60-та годишнина от победата над фашистка Германия, се състоя среща на "квартета" за Близкия изток. Генералният секретар на ООН Кофи Анан, държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс, върховният представител на ЕС по външната политика Хавиер Солана и руският външен министър Сергей Лавров призоваха страните в конфликта да изпълнят поетите ангажименти в близките месеци. Палестинците се съгласиха да спрат екстремистките атаки, а Израел - да се изтегли от Ивицата Газа и част от Западния бряг.
292
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД