:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

София е царството на сивия цвят

Искам сега да направим нещо, с което след 200 г. хората да се гордеят. А не да казваме "велико минало" и да живеем с дрипи от настоящето, твърди актьорът Стефан Вълдобрев
Снимка: Юлиян Савчев
Стефан Вълдобрев
Стефан Вълдобрев е завършил НАТФИЗ "Кр.Сарафов" през 1993 г. в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев. От 1993 г. е актьор в театър "Българска армия". Известен е също така като певец и композитор на театрална и филмова музика.





- Стефане, каква е твоята равносметка в края на 2005 и началото на 2006 г.?

- Преди 3-4 години започнах да се занимавам с по-дълбоки неща - и в музиката, и в актьорската си кариера. 2005-а за мен бе затваряне на един важен цикъл. Просто съм удовлетворен, че успях да завърша всичките си проекти успешно - "Братя Карамазови", концерта с театрална музика в зала "България", ролята на Енрико в "Изпепеляване". Това са посоките, в които искам да работя.

- Ти си известен с това, че сам продуцираш повечето от проектите си. Колко лесно става това в България?

- Няма какво да се лъжем, че става лесно. Но аз не се оплаквам. Ако има нещо, което много да мразя, е именно оплакването. А тук винаги като стане дума за култура, настава повсеместен хленч. Ясно е, че трудностите са огромни. Но ако има адекватно желание, то няма пречки да осъществиш идеите си.

- Смяната на министъра на културата доведе ли до по-добро развитие?

- За мен е без значение кой е министър на културата. Ако аз искам да постигна нещо, се хващам здраво на работа. Не че министърът на културата е излишен. Но според мен човекът, който заема този пост, трябва да бъде грижовен към всичко, свързано с културата в тази страна. Да бъде също така адекватен и много ерудиран. Изборът на Стефан Данаилов е добър. Той е деен човек, но на този етап е още рано да се говори. При всички положения не можем да го сравняваме с предишната карикатура. Аз обаче нямам отношение към политиците - те са мандатни хора. Нито пък чакам от тях да ми създадат по-специални условия за творене. Даже леко се дърпам, като чета и слушам това повсеместно оплакване.

- Кои най-често се оплакват?

- Тези, които не са уверени в себе си. А и са свикнали наготово да получават всичко. Ще ти дам един типичен пример, който не е свързан конкретно с култура. Ето, вземи битака пред "Александър Невски" с всичките му ушанки, значки и боклуци. Това капалъ-чарши, проснато в центъра на София, пред "Александър Невски". А храмът е единственото нормално място в града, което чужд турист може да види. Просто няма друго. И пред него стои това нещо, пльоснато с грозните си маси, микробуси и чаршафи. Кой политик е виновен за това? За това, че ти не можеш да си сглобиш сам масичката и да си я боядисаш? Една блажна боя струва 10 лв. Какво пречи да я направиш красива, след като си решил да си вадиш прехраната по този начин? И в културата е същото.

- Тоест, всеки първо да погледне в собствената си градинка, а след това да обвинява политиците?

- Не съм свикнал да се оправдавам с някой друг - било то държавник или министър, или човек от гилдията. Щом не се е случило, значи сам съм си виновен.

- Промени ли се манталитетът на хората през годините?

- Промени се, за съжаление към по-лошо. И това е част от навика да търсиш грешките извън себе си. Вярно, така по-лесно се заспива вечер. И какво от това? Заобикаля ни повсеместна чалгаризация. Аз затова опитвам да живея в някаква своя паралелна реалност.

- Така не се ли измъкваш?

- Да, и това е слабост от моя страна. Но останалото е огромно чудовище, с което не знам как човек би могъл да се пребори. Ако имах кураж, може би щях да опитам. Но аз съм си избрал друго оръжие - перманентната работа, с която опитвам да доставя удоволствие поне на определен кръг от хора. В това, което правя, се раздавам не на 100, а на 1000 процента. И го правя за този кръг хора, които имат нужда от него, а те не са никак малко.

- Преди време си искал да емигрираш. А сега?

- Човек може да бъде емигрант и в интернет, и в себе си, и в други места. Емигрантството не е само физическо отдалечаване от родината. Миналата седмица видях проф. Надежда Тихова от НАТФИЗ. С такова удоволствие си поговорих с нея, тя има прекрасно чувство за хумор. И в разговора тя каза едно култово изречение: "Помня Ви, Вие седяхте на последния чин. Много добре играехте, че внимавате в материала. А всъщност - не! Духовна емиграция!" Ей това се случва с всички ни в нашата държава. Не е въпрос само да избягаш зад граница.

- Затова ли хората престанаха и да се усмихват?

- Хората не се усмихват, защото не изпитват радост от това, което работят. Другият голям проблем на нашето време - адски е трудно да намериш човека, с когото да остарееш заедно. Като прибавим и насилието, което извира отвсякъде. Според мен и цветовете оказват голямо значение на настроението. София е царството на нюансите на сивото. Тук има 2000 нюанса на сивото. Какво искаш да предизвикат те? Аз обаче не съм човек, който обича да казва категорични истини: това е така, защото... От моя опит в театъра съм разбрал, че никога няма добро и зло в чист вид.

- Какво решение трябва всеки сам да вземе, за да оцвети живота си?

- Ще ти отговоря много тривиално, но това е и най-верният отговор. Има една свещена книга с 10 правила вътре в нея и няма нищо повече от това като норми на живот. Тук, за жалост, и 10-те правила не се спазват. Половината да започнат да се спазват, пак е голям успех. А е написано толкова простичко и ясно. Преди да направиш жест или действие, само си припомни за написаното там. И ще видиш колко лесни и подредени ще станат нещата. Не го казвам, за да парадирам. Мисля, че това е пътят. Човек много лесно може да живее по този начин. Само да има малко респект пред Бога.

- Религиозен ли си?

- Не в такава степен, в каквато би трябвало да бъде всеки православен християнин.

- Кои са нещата, които са те карали да се гордееш, че си българин през изминалата година?

- Малко се плаша от темата за патриотизма в последно време. Страшно се преекспонира в общественото пространство. Говоря за периода от 2-3 години насам. Патриотизмът се изкриви през криви огледала, които го превърнаха в нещо, което не трябва да бъде. Човек се гордее с това, което е направил, с някаква работа, която е свършил, или в моя случай с роля, която е осъществил. Другото е даденост. Горд, че съм българин? Не, аз съм горд, че направих хубави роли, че заснех концерта си. За мен това е моят принос към България. Някой умен човек скоро беше казал, че патриотизмът не е да демонстрираш голямата си преданост към родината, а да живееш и работиш по такъв начин, че родината да се гордее с теб. Мисля, че България би се гордяла с това, което правя. В този смисъл смятам, че съм много по-голям патриот от хора, които развяват знамена по площадите и разпъват карти "България на три морета". Уверявам те, че съм по-голям патриот от тях. Като чуя химна, настръхвам, признавам си. Когато се прибера в родното си място, за мен то е най-красивото. Но знам, че по света има още хиляди красиви места.

- Какво запълва това преекспониране с патриотизма?

- Това се мъча да си обясня и аз. Някаква стратегия е, на която аз лично не мога да схвана смисъла. Сигурно е и бягане от проблемите. Някаква фасадност, замазване на проблемите. Думи без съдържание. Пак се връщам на моя пример с "Александър Невски". Ако масичката на човека, който продава там, е направена както трябва, а не чуждите туристи да бягат през глава, то той ще бъде много по-голям патриот, отколкото ако провеси отгоре тениски, на които пише: "България на три морета". Аз поне така го разбирам.

- Национализмът може ли да доведе до крайности?

- Не искам да вярвам в подобно развитие. Но историята показва, че в нашия район - Балканите, винаги от това сме си патили. Тук винаги искрата от такива неща е пламвала. Тук винаги собствената държава и народът й са били по-велики от съседите. Не знам защо се получава така. Национализмът според мен е последното убежище на посредствения човек. Лошото е, че точно такива хора увличат масите след себе си. Но ако хората умеят да мислят, те няма да се подведат. Моля се да има повече мислещи хора.

- Имат ли достатъчно самочувствие българите?

- Имат и така трябва да бъде. В същото време обаче се и лъжат много лесно. Но аз искам сега да направим нещо, с което след 200 г. да се гордеят хората след нас. А не да казваме "велико минало", а да живеем с дрипи от настоящето.

- Защо на нас все друг ни е виновен за собствените провали?

- Да, международното положение, империализмът, сега и Европа. В някакъв спортен вестник видях статия със заглавие: "България-Европа 3:1". Тоест - ние, България, срещу Европа. Как така хем искаме да сме част от Европа, хем сме срещу нея? Ето, тези неща не ми се връзват. Голямо объркване настъпва у хората. Когато кажеш изречението: "Не ние имаме нужда от Европа, а тя има нужда от нас", в превод това означава: "Спокойно, ние сме си много добре и така, няма никакъв смисъл да се променяме". Да, но проблемът е, че не сме никак добре и това е очевидно. Нормалното човешко поведение е точно обратното - да работиш върху себе си, да бъдеш любопитен, да се усъвършенстваш. Аз искам тази година да бъда по-добър актьор и по-завършен композитор в сравнение с предишната. И никакво международно положение или политически персони не могат да бъдат виновни, ако не успея.

- Какво очакваш да се промени, ако ни приемат в ЕС?

- На първо място навиците. ДНК-то ни е така подредено, че за лошо или добро, трудно се поддаваме на възпитание. Но има и навици отвъд народностните характеристики, които се формират наново. И нещо много-важно - усещането, чувството за вкус, за красиво. Критериите за красиво и грозно тук и там са различни, всеки се е убеждавал в това, когато е пътувал на Запад. Когато има всеобщ стандарт за това кое е красиво и кое пошло, по-лесно ще стане. Ето, пред мен са паркирани автомобили. За 10 години представата за красив и грозен автомобил се промени. Мисля, че във всяка област би могло да е така. От това как да изглежда маркировката по улицата, как да бъдат паркирани колите и как на пешеходна пътека да се спира, до това как да бъдат боядисани сградите например. Това са вторични неща, давам си сметка, но те правят натрупването. Понякога дори изпадам в някакви крайни мисли, които знам, че сигурно не са верни, но си казвам: не е ли по-добре да се вземат решенията в Брюксел, а тук да има малка група политици, които да ги изпълняват почтено. Да има период от 10 години, в който само да се изпълняват задачи.

- Смяташ ли, че това е осъществимо?

- Според мен би свършило добра работа. Абсолютно същото бе и с МВФ в икономическата сфера. Защо да не се направи същото и в културата, политиката или здравеопазването? Да се канонизират нещата. Как във футбола, когато има голямо дерби се кани съдия от чужбина? Защо не се покани, метафорично казано, съдия от чужбина и в политиката?
39
2845
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
39
 Видими 
07 Януари 2006 01:10
Понеже се опасявам от репресии от страна на Н.В. Бота, ще се въздържа да коментирам този субект
07 Януари 2006 01:32
Съдията от чужбина за политиката е ЕС, ако сме добрички ще влезем навреме.
07 Януари 2006 04:21

Умно момче с много трезв поглед. Браво. Пожелавам ти много успех!
07 Януари 2006 07:02

присъединявам се към Грациан. Браво, Стефане. Да имаше повече такива хора.
07 Януари 2006 07:16
Що ли не съм изненадан?
07 Януари 2006 08:00
Защото никой ти нема мерак, та да те изненада.
А иначе мисленето на г-н Вълдобрев наистина е на светлинни години от туй на патриотарите, де са стегат за последен отпор.
Браво.
07 Януари 2006 08:26
И в Мексико е така!
БРАВО!
07 Януари 2006 08:39
Браво на това интервю. Все повече си мисля, че не политически борд, а най-тривиалната естествена смърт на създалите тази среда, ще доведе до сменянето й с друга. Бунтът на поколенията не се усеща, всеки е свободен да иде където пожелае или да се затвори в приятелския кръг. Само няколко поколения ни делят от нормалността. Ето слушам онзи ден създателя на седмокрилия паметник пред НДК Старчев как още си го харесва и в никакъв случай не дава да го пипат. Еми хубав си е какво... Само дето не функционира като паметник, а като отходна яма.
07 Януари 2006 10:08
Съмнявам се, че идеята за политици отвън ще помогне, докато мнозинството от българите изповядват разбирането, че по голяма нужда трябва да се ходи само в работно време.
07 Януари 2006 10:20
Очаквах нещо стойностно и проблемно.
А то какво се оказа.Човек на изкуството , с изкуствено мислене , с изкуствено въображение , с изкуствено виждане на проблемите и с още по изкуствени предложения как да се решат.Един тон глупости .Тези хора трябва да се ограничават в изкуственият свят в който им броди душата.Безполезни са.
07 Януари 2006 10:20

Преди да похвалите интервюирания, прочетете по-внимателно написаното. Спомнете си, че е актьор, т.е. човек, който владее умението да представя убедително чужди думи като свои...

Защото точно това се е случило - младежът ни представя една не много сложна компилация от извадки от различни отдавна направени публични изказвания с "евроатлантическа" ориентация. Още в първите редове си личи.

Винаги е имало такива кариеристично устроени хора, които повтарят с много убедителен вид "правилните" тези. Сега нали сме на "анти-Атакистка" вълна, та трябва човекът да се изкаже и по въпроса за патриотизма....
07 Януари 2006 10:31
Него като композитор много не го бива. Може би е добър актьор.
07 Януари 2006 10:42
Весел празник Ханука
на всички писатели и читатели!
07 Януари 2006 10:52
На някои хора от разучаване на роли и песни, композиране и репетиции не им остава време за четене на стойностни книги, а само на спортни вестници.
07 Януари 2006 11:15

на Пешо Мастиката:

И аз мисля, че не е нищо особено като композитор и певец. И ми се струва, че човек, който не постига нещо съществено в основната си дейност, не би трябвало да "дава акъл" в други области.

07 Януари 2006 11:36
Похвално че мислиш, макар и да даваш авторитетни мнения за неща които са ти слабо понятни, обаче Вълдобрев все пак е актьор в "основната си дейност". Не композитор и певец.
-
Аз пък мисля че това е честна позиция на достоен човек. Няма значение дали му харесвам творчеството. Под тая статия обаче ще се изреждат доста "почитатели" обаче, иначе просто няма за какво друго да се заядат.

Редактирано от - Oraсle на 07/1/2006 г/ 11:37:09

07 Януари 2006 11:55
Съвсем правилно наблюдение, че в София сивият цвят доминира. Но не смея да го подкрепям с примери за някогашните хубави цветове на София, че за разлика от автора на статията, ще ми рекат, че това са възрастови гледни точки, от рода на - едно време какъв шоколад имаше...
Или мръсотия и неоправено, или пък битак и кич там, където нещо е наредено.
Естествена реакция - вкарваш живата палитра на цветовете или вътре в къщата си, или пък бягаш от София... Или пък компенсираш със състояние на духа, чувствата и други независещи от околното механизми.
Така ще да е, и за в бъдеще, защото няма причина да се оправи, та дори и от митичната 2007 нататък.
07 Януари 2006 12:14
Прав е Стефан Вълдобрев. В България няма да се получи нищо положително, ако час по-скоро не се въведат задължителните норми на ЕС.
Особено ако стоящите пред нас проблеми бъдат оставени да се решават от неграмотните кадри на България, продукт на една прогнила и неефективна образователна система.
07 Януари 2006 12:14
Една блажна боя струва 10 лв.
Не е вярно. В нашия квартален магазин струва 2, 80 лв.
Някой умен човек скоро беше казал, че патриотизмът не е да демонстрираш голямата си преданост към родината, а да живееш и работиш по такъв начин, че родината да се гордее с теб. Мисля, че България би се гордяла с това, което правя.
Много скромно. Можеше и по-...
..........
А един още по-умен древен китаец пък беше казал, че истинският патриот не е този, който при необходимост е готов да даде живота си за Родиината, а този, който е способен да отнеме живота на посегналия на Родината, запазвайки своя.

Редактирано от - Zmeja на 07/1/2006 г/ 12:29:10

07 Януари 2006 12:25
Нещо "ПОСЛАНИЕТО" се губи...Само констатации, които дъвчем от години - битаци, чалга, БЕЗДУХОВНОСТ! А за политическият борд - той ще дойде по естествен път с налагането от ЕС на работещи стандарти и критерии - от броя на администрацията, до броя на мерцедесите в т.н. Народно събрание!
07 Януари 2006 12:53
Да бе говори момчето, но и то не може да излезе над своя таван! За патриотизма и атакистите мога да кажа че кучето ми пак лае значи идва циганьора с каруцата да разчиства двора ми от "излишни" железа!!!!! За красивите коли - а бе веднага се сещам, че преди 1-2 седмици чух че даже и в Москва!!?? са направили транзитен булевард на естакада, а я се опитай да минеш с кола от единия до другия край на София! То в тая София като че ли само дупките и кучетата са проблем!
07 Януари 2006 16:18

Но не смея да го подкрепям с примери за някогашните хубави цветове на София, че за разлика от автора на статията, ще ми рекат, че това са възрастови гледни точки, от рода на - едно време какъв шоколад имаше...


Геновева,
Може и да са възрастови, но преди години, още при соц-а, моята улица в центъра на София я миеха с маркуч всяка седмица. Сега това става един или два пъти годишно.

Колкото до шоколада - когато бях дете нямаше шоколад, та аз обичах да ям марципан. Когато за първи път вкусих шоколад, не ми хареса...

07 Януари 2006 19:07
Съре, ЧНГ бе авер, да си жив и здрав, де се изгуби, да не си варил ракия... Апропо и ЕС да ни се натресе и него ще преметнем бе, нъл знайш кво стана с СС а тоя интервюирания го е срам да си пише истинското име Вълчо Добрев от Куртово койнаре, та се писал Вълдобър. Вчера един ми се "хвали", че снаха му го наричала кобър, щото той пък и викал кобра... Ха Ха.
07 Януари 2006 19:53
Бре, не знах, че в София едно време имало марципан. Така наричаха погрешно (една от многото грешно възприети чужди думи у нас - като поло или джинси) кофтия шоколад, като десертен блок "Люлин" за 16 ст. В 60-те имаше май и "Марципан Люлин" за 5 ст., отдето иде и думата, когато малкото фино млечно шоколадче беше 18 ст. Който помни Роза Марципан от Кестнер (Малкия мъж), не може да не се е питал как хубавата руса акробатка може да е от тъмнокафяв материал. Всъщност марципана е съвсем друг сладкарски продукт - мека маса от млени бадеми и захар, чийто естествен цвят е белезникав, но се оцветява всякак и се правят плодове, зайци, яйца, прасенца и даже бонбони в кутийки. Много го харесвам, продава се в немските сладкарници и не е евтин.
07 Януари 2006 22:05
М а р ц и п а н (н е м . Marziр an, о т и т . marzzaр ane - м а р т о в с к и й п а с х а л ь н ы й х л е б е ц
07 Януари 2006 22:07
Само за сведение - миндал - това е бадем
Марципан (нем. Marziрan, от ит. marzzaрane - мартовский пасхальный хлебец) - эластичная смесь сахарной пудры с тертыми, порошкообразными орехами, обычно миндалем. Эта смесь, где сахар составляет от одной трети до двух пятых, дает настоящую, классическую марципанную массу, настолько хорошо формируемую без всяких склеивающих добавок, что из нее можно штамповать конфеты. Такие марципанные конфеты могут глазироваться (сахарной, лимонной, шоколадной глазурью) или оставаться без глазировки, что лучше, так как не искажает нежный вкус истинного марципана.

Марципан был изобретен во Франции, но самое широкое распространение получил в Германии (в XVIII-XIX вв.) и Австрии. К сожалению, наша кондитерская промышленность не выпускает эти своеобразные сладости. Одна из главнейших причин этого - незнание рецептуры настоящих марципанов, применение неправильных пропорций и смешение иногда различного орехового сырья (фундука, миндаля, грецкого ореха) при промышленном приготовлении марципанных изделий. Между тем фундук, грецкие или кедровые орехи обладают иным по сравнению с миндалем содержанием масла, и поэтому, несмотря на высокие питательные качества, не могут дать особой самосклеивающейся марципанной смеси и при нагревании либо распадаются, либо пригорают.
07 Януари 2006 22:24
само да те открехнем, че нема таквая италянска дума, освен по руските сайтове (явно това са ти източниците). на талянски е marzapane - мартенски леп, и верно е сладки от стрити бадеми
07 Януари 2006 22:34
За да не е сива Столицата, всички софиянци трябва да се стегнат малко в кръста и... невольо, невольо...? Не Европейският, не ООН, не Третия свят, но и Господ да дойде в България, ако не си помогнем сами, сивотата ще е нашето ежедневие във всичко
07 Януари 2006 23:03
Гражданското общество срещу държавата
В. "МОНИТОР"- 08.01.2006
----------------------------------------- ---------------------------------------
...За източване на парите на данъкоплатците чрез консултантските договори обаче време имало. Оказа се, че Агенцията е сключила договори с чужденци, без да впише дори имената на някой от тях, нито за какво ще я консултират (нямала е време за такива дреболии), затова пък е записала огромните суми, които българският данъкоплатец трябва да им плати, независимо дали е видял полза от техните консултации или не. Оповестяването на този скандален факт, който в Западна Европа би предизвикал министерски оставки, у нас мина и замина без сътресение. Гражданите и техните медии си свършиха работата, но им липсва механизъм за натиск, с който да защитят гражданския интерес...
...У нас сегашната криминална държава се роди преди гражданското общество и в момента съществува въпреки него. А правовата ще се роди тогава, когато всяка клетка в гражданската "мрежа от мрежи" - индивидът, семейството, фирмата осъзнаят, че тази държава е техен враг и трябва да бъде изметена от историческата сцена ден по-скоро.
Начин има, стига да е налице солидарност. "Когато десет хиляди българи се съберат около парламента с по едно паве в джоба и си пожелаят нещо, то се сбъдва", казваше преди време един популярен сценарист....
...................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук

07 Януари 2006 23:39
99
само да те открехнем
написах първо името на български и - естествено- ми излезе руски сайт.
Сега го написах на немски. Излязоха нем., англ. и прочее. например виж това: Натиснете тук
08 Януари 2006 04:20
Много точна статия от Монитор-я, Параграфе.
Жалко, че "Сега" колаборира до такава степен с "елитите" и вече не е в състояние да произвежда такива статии. Язък, че са събрали толкова добри журналисти и публицисти, след като от месеци не правят нищо освен да припяват на властта. Статии като последните на Димитри Иванов, Дичев и оная социоложка от софийския са върха на падението. Жалко отново, щото са все талантливи и ерудирани хора (като Вълодобрев) и колаборационизмът им със силните на деня е срамен.
Имаше един шведски роман за едно "независимо" издание, което събрало най-талантливите леви публицисти, запушило им устите с огромни заплати и им плащало, за да НЕ пишат.
Накрая събрало всичките леви публицисти на последния етаж на сградата на вестника си и взривило етажа барабар с публицистите.
Тъй като отдавна никой от тях не се подписвал под нищо освен чека на заплатата си, никой не забелязал за изчезването.
Фикция.
08 Януари 2006 10:59
Ами синьото от много "употреба" изсивя, нъл тъй Вълкдобър...
08 Януари 2006 11:05
Журналистите са камбаната на обществото. Но за съжаление се чуват само когато не са "нахранени"...А начини много - от това да водиш телевизионна игра, до това да бъдеш глашатай на Кметството или нЕкоя приватизирана под масата фирма! А да "СИ КАЖЕШ" трябва освен дупе и ФОРУМ , а и някой да те чуе! А кервана все по-малко иска да слуша...За паветата в джоба - НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ! " ........... а мърша!"
08 Януари 2006 12:31
Паветата са кът в София вече, така лесно не се събират, трябва организация - някой да те заведе до тях, да ти ги посочи, да ти освободи пътя до Мястото, и ако е студено, и с топъл чай да те нахрани, спонтанните протести си искат майстора, то така ако ставаше ....
08 Януари 2006 19:52
И за да завърша, момчето е показало с ръцете си смисъла на живота, почти триъгълник, там долу у жената, но така и не ни каза тези десетте неща, по които живее, заповедите на Мойсей ли са, или на Христос, или на Аллах... той си знае, но твърди, че са верни... Писах за неговия протокол..., но пък ако е мъдрец израилев? господ да ни е на помощ... Ха Ха.
08 Януари 2006 20:07
""Абсолютно същото бе и с МВФ в икономическата сфера. Защо да не се направи същото и в културата, ..."
.
Първо - всеки можел сам, а после:
МВФ в културата.
""Да се канонизират нещата.""
...
#По-добре да не комансирам интирвеуто.
...
Успех - в Театъра!
_____________
Милйо, да не ми са фанеш и тука за пеша...

Редактирано от - Perkoles на 08/1/2006 г/ 20:27:42

08 Януари 2006 20:45
Е, този път си Геркулес...Абе и те че изокаш нИкой ден... Със здраве юнга...Ха Ха.
08 Януари 2006 20:47
Ти ще си преди Мене.
Бъди сигурен, Милйо!
08 Януари 2006 21:25
Този Стефчо е сбъднатата мечта на др. Т. Живков - всестранно развита личност! Освен от композиране и интепретация на роли - продуцент, музикант, певец, бояджия, амбулантен търговец, архитект, разбира от ДНК, пълна еклектика. Не мога да изброя темите които е засегнал. А едно време какво сиво имаше...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД