:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 217
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Акценти от седмицата

Кино



Ново предаване за кино тръгва от днес по Канал 1. "Кино по ноти" ще се излъчва веднъж седмично и ще е с продължителност 30 минути. Продукцията ще е насочена основно към българското кино и филмопроизводство, като екипът си поставя за цел да накара зрителите да възприемат филмите по нетрадиционен начин. Продуцент на продукцията е журналистката Боряна Димитрова, сценарист е Пламен Масларов, режисьор Мария Арангелова, оператор Петко Гюлчев, а водещ ще е актьорът Валентин Ганев. В първото издание днес те ще срещнат зрителите с композитора Божидар Петков и с музиката му за филмите "Мера според мера", "Авантаж", "Шантав ден", "Откраднати очи" и др. Своя рубрика в предаването ще има кинокритикът Божидар Манов, който всяка седмица ще представя актуалния киноафиш.



Канал 1, събота, 15,00





Архитектура



Тази събота „Моят дом" по Нова телевизия гостува на певицата Хилда Казасян. Домът и е изцяло нейно дело, тъй като тя от години се занимава не само с музика, но и с дизайн. Обединяващата тема в жилището, разбира се, е музиката. Хилда не е вещоман, но признава, че истински обича пияното, на което е свирила за първи път. Музика има дори по стените, по които са окачени в рамки не картини, а нотни листове с класически композиции. Другата страст на Хилда са различни кошчета и панерчета, донасяни от всички краища на света. Те са и едно от нещата, които ще останат и след лятото, когато на жилището му предстои основен ремонт. Единственото условие на Хилда е, преди да дойдат майсторите тя да е заминала и да се върне чак, когато всичко е готово.



НТВ, събота, 14,30



Спорт



"В подготовка за зимната олимпиада" е поредица на Дискавъри, която има за цел да проследи работата на всички, които ще се включат в Зимните олимпийски игри в Торино, които започват на 12 февруари. Подготовката за игрите е колосално начинание - в областта Пидмонт в Алпите има повече от 65 терена, които се подготвят, а напрежението от крайните срокове е огромно. Водни басейни, ски-лифтове, писти за ски-скокове, бобслей писта и три ледени пързалки се подготвят от хиляди работници, а разходите по тях са 1.700 млрд. евро. Докато строителите работят трескаво, спортистите се подготвят за най-доброто си изпълнение. В Зимните игри всеки спорт използва някакъв вид екипировка. Технологията, науката и спортистките възможности се подлагат на тест, за да се намерят най-добрите решения и стратегии навреме за игрите.



Дискавъри, неделя, 21,00
1361
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД