:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Седем години в Тибет с Брад Пит

Филмът на Жан-Жак Ано е по действителен случай
"Седем години в Тибет" е невероятна история, носеща истинска наслада за зрителя, при това по действителен случай. Разказва за Хайнрих Харер (в ролята - Брад Пит) - прословут алпинист с нацистки убеждения, който оставя бременната си съпруга, за да изкачи Нанга Паргат и да забие на него нацисткия флаг. След редица перипетии и неуспехи обаче той и цялата му експедиция се озовават във военнопленнически лагер, от който успяват да избягат. Заедно с другаря си по съдба Петер, бивш водач на експедицията, те се отправят към Тибет. В тази невероятна страна Хайнрих се променя напълно и от избухлив и самовлюбен егоист става духовно извисен човек.

Периодът е тежък за миролюбивия и кротък тибетски народ. Инвазията на комунистически Китай довежда до изтребването на един милион тибетци и унищожението на 6000 манастира. Сред тази атмосфера Хайнрих се сприятелява с младия Далай Лама и от него научава висшите будистки добродетели - търпение, самоотверженост и пълна липса на егоизъм. Когато най-после се завръща при сина, дотогава невиждал баща си, Хайнрих е коренно променен човек. Филмът е заснет по автобиографичния роман на алпиниста Хайнрих Харер.

Режисьор на филма е Жан-Жак Ано, който освен на Брад Пит, разчита за другите образи в продукцията си на актьорите Дейвид Тюлис, Б. Д. Уонг, Виктор Уонг, Ингеборга Дапкунайте, Джон Уилямс.
12695
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД