:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,335
Активни 545
Страници 1,780
За един ден 1,302,066

Двама полицаи арестувани за контрабанда на цигари

Униформени са засечени във връзки с улични наркопласьори
Снимка: Пресцентър на МВР
Антимафиоти цяла нощ дебнаха свои подкупни колеги, за да ги арестуват вчера призори.
МВР продължава да чисти "къщичката" си. Поредните корумпирани полицаи бяха задържани при операция на НСБОП вчера призори.

Двама редови сержанти бяха арестувани заради контрабанда на цигари в София. Служителите на "Охранителна полиция" към СДВР участвали активно и организирали пласирането на стоката в магазини и складове из цялата страна, съобщиха от МВР.

От близо два месеца 35-годишните Георги М. и Андон Н. били засечени, че в свободното си време охраняват пратки с контрабандни цигари. Те получавали част от печалбата след продажбата им. Преди време бяха арестувани гранични полицаи, организирали канал за внос на контрабандни цигари.

При обиск в жилището на Георги спецполицаите открили 6 мастербокса цигари без бандерол от марките "Парламент", "Марлборо", "Морати" и "Стейт лайн". Липсата на бандерол сочи, че тези цигари са придобити незаконно, коментираха от НСБОП. Открит е и печат на нотариус.

В дома на другия полицай пък са намерени незаконно притежавани боеприпаси.

Става дума за 128 мастербокса цигари - българско производство, има достатъчно събрани аргументи, но въпросът е в ръцете на военните следователи, коментира вътрешният министър Румен Петков в парламента.

Двамата са били задържани след края на работната си смяна като патрулираща двойка миналата нощ близо до Райфайзенбанк в района на НДК. В момента на ареста на място са присъствали военни следователи и прокурори от Софийска военноокръжна прокуратура.

Разследването продължава за разкриване на всички участници в контрабандния канал.

Междувременно на отчета на Националната служба "Полиция" стана ясно, че има данни и за връзки на полицаи с улични наркодилъри.

"Практика в работата на полицията е в разследването на разпространението на наркотици да бъдат уличавани и служители на МВР", призна началникът на сектор "Криминална полиция" полк. Васил Костадинов.

Той поясни, че не става дума за съучастничество на полицаи в наркомрежи, а за връзки в уличното разпространение на дрога. Данните са на оперативно ниво - за телефонни обаждания и срещи.

Нямало конкретна информация да е плащано на полицаи за сътрудничество, нямало и уволнени за това. Костадинов обаче уточни, че тъй като данните за такива служители се изпращат в инспектората за проверка, там може да знаят повече.

Тенденция за увеличаване на производството и използването на синтетични наркотици и в частност амфетамин отбелязаха още в отчета си от ДНСП. Причината била в лесното и евтино производство, както и високото му качество в сравнение с хероина, който се предлага. Променили са се и начините на продажба, като все по-често това става чрез интернет, по телефон или от дома. 2634 са задържаните за производство и разпространение на наркотици в страната през 2005 г. Иззети са 4052 кг канабис, 40 кг хероин, 355 кг амфетамини и 128 л прекурсори. 36 души са починали от предозиране, като трима са на възраст под 18 години.
8
1892
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
04 Февруари 2006 04:19
Голема работа! Гепили чингета, които си доработвали по 100-200 лв на месец към заплатата. И то от цигари, а не от наркотици. Кога ще арестувате тези едри полицаи, които дирижират престъпността в България, начело с Л (айното) Гоцев, Руменчо Шадравански, Бригадира и т.н.? Едно време най-големият дивеч на антинародната милиция беше пордният кебапчия, който лъжел в грамажа. Голем праз! Та и сега - само дребна риба. Това е така, защото същите хора, които отговаряха (разбирай зарибяваха) за престъпността преди 10-ти, продължават да дирижират нещата и днес. Както вика Т_Живков требе си сатър и дръвник. ДВГННК (пак по същия автор)!
04 Февруари 2006 08:22
Разликата, чичо Докторе с едно време е, че тогава антинародната (както ти я наричаш) милиця пазеше държавността, а управниците се чудеха как да ни стимулират да работим (Помниш ли "икономиката икономична - дело на всеки"?)
А сега антинародната полиция и управниците ни заедно пазят бандитите и мафията и се чудят как да ни унищожат физически. Икономика - няма. Влезте в сайта на германската камара да видите колко немски фирми си търсят български (ама истински производители) партньори за бизнес и не могат да си намерят. А и вижте какво прави бялата мафия в т.нар. здравеопазване. Та това са малките разлики с едно време.
Басирам се, че и това е PR на Румен Петков и че случаят ще приключи като този с Чората.
04 Февруари 2006 08:38
Те ако трябва да си"изчистят къщичката", едва ли ще останат полицаи в БГ-то.
04 Февруари 2006 13:24
J J, наистина тогава народната милиция пазеше държавността. В добрия и лошия смисъл. Пазеше простия народ, да не вдигне много глава, но и да не пострада. Пазеше управляващите да не пострадат, ама и да не прекалят с облагите. Сега всеки да се спасява сам, като давещ се.
04 Февруари 2006 13:54
Наистина трябва да отчетем отличната организация от страна на полицията. Арестуваните още топли-топли, не са прибрани в колите дори, а медии от всички страни отразяват ли отразяват


---

[...] работа необмислена или недомислена, зле започната, без ръковоство или нескопосано ръководена, която сякаш по съдържание свършва със скандал, за да служи само за грозна регистрация на печалните си герои.
04 Февруари 2006 15:34
Проблемът с подкупната полиция е в подбора на служителите им. Не ми е известно някой да е влязъл в полицията без връзки и без протекцията на някого. Кандидастването за работа в полицията е на база династическо-роднински връзки. Ето защо докато не се промени системата на подбор на полицейските служители, корупцията никога няма да свърши. Едно такова чистене на полицейската система може да продължи поне 2 поколения и то при добро желание от върха на полицейската пирамида преди да има какъвто и да е успех срещу корупцията и самата полицейска престъпност.
Иначе ще си ги има продажните и подкупни ченгета-наркотрафиканти и т.н. Няма да се свършат. Проблемът е и че каквото и да направят някои полицаи най-голямото наказание в тези среди, дори и за извършени престъпления е уволнението и пълното мълчание по въпроса за тяхните деяния пред обществеността. Така и така е винаги било. Самата полиция винаги премълчава и крие кирливите си ризи и ако излиза някаква сензация от време на време, то е или случайно или нарочно да дадат гласност "видите ли ние в полицията се чистим от корупцията"!
Тук б БГ не остана вече воля за прочистване на полицията. Само ЕС може да ни натисне за това и това и правят. Иначе на никой не му пука освен на потърпевшите български граждани.
04 Февруари 2006 21:06
ПРИ ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА ЗАМЕСЕН ПОЛИЦАИ.КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ АКО ЗАКРИЯТ МВР ЗА МЕСЕЦ.
04 Февруари 2006 21:09
ПРИ ВСЯКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ИМА ЗАМЕСЕН ПОЛИЦАИ.КАКВО ЛИ ЩЕ СТАНЕ АКО ЗАКРИЯТ МВР ЗА МЕСЕЦ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД