:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НЕКОИ СЪОБРАЖЕНИЯ

50 години неспирен възход. Тодор Живков

Тодор Живков
Петдесетата годишнина на Априлския пленум е значим повод за равносметка и насоки на по-нататъшното ни прогресивно развитие.

1. Дълбоко символично е, че пленумът се проведе в месец, белязан в нашата и световната история от съдбоносни събития - Априлско въстание, Априлски тезиси на Ленин и други. При пролетната сеитба на 1956 г. посяхме семената на възхода като Партия, държава и народ. Възпитахме поколения, преодоляващи трудностите на международното положение и неблагоприятните природни и обществени явления.

2. Най-важното във външно-политически план. Справихме се с предизвикателствата от 1968 г., изпълнявайки интернационалния си дълг в ЧССР по линията на Варшавския договор. Маньовърът на снишаването намали разрушителните последствия от перестройката и разпадането на СИВ и Югославия. Показахме, че България е сигурен гарант за мира на Балканите и винаги съгласува действията си с международната общност - първо със страните от Тройния съюз и Тристранния пакт, после със СССР и другите социалистически страни, а сега със САЩ и другите евроатлантически страни. Творческа бе политиката ни спрямо българите с турско етническо самосъзнание. В тяхно лице у нас и в съседна Турция имаме... (какво имаме - да се пита Доган). Във възродителния процес изпробвахме и политика на отворени граници, която продължихме с Гърция под друга, икономическа форма с населението с българско и циганско самосъзнание. Включихме се в глобалните процеси на свободно движение на хора, стоки и капитали.



България днес се гордее със своята емиграция,



а не се срамува както вчера. Без всичко това сега нямаше да сме в НАТО и да изпълняваме интернационалния си дълг в Близкия и Далечния изток на прага пред ЕС (да се допълни - Пирински, Паси, Пръмова).

3. Най-важното във вътрешно-политически план. За 50 години извървяхме пътя от национализация, окрупняване и концентрация до приватизация, раздробяване и децентрализация на промишлеността и селското стопанство. Днес поставяме на по-високо равнище задачите, които имахме през 1956 в областта на образованието и квалификацията на кадрите. От една страна, връщането на земята в реални граници продължи линията на отказ от насилствена колективизация, провеждана от Вълко Червенков, разшири възможностите на самозадоволяването на семействата и осигури гъвкавост при защитата от неблагоприятни природни явления. От друга страна, модернизацията на индустрията чрез краткосрочно използване и бързо ликвидиране на големите промишлени предприятия допринесе за възстановяване на природната среда и осигури надеждни партньори в лицето на бившите ни конкуренти на нашия и международния пазар. Тук голяма роля изиграха процесите на реституция, масова приватизация и укрепване на работническо-мениджърските дружества. Това освободи огромни творчески сили в народа и възстанови прякото взаимодействие между човека и природата (да се допълни - Желев, Орсов).



Музеят излезе на полето



(За музеите, културата, спорта и туризма - Б. Димитров).

4. За държавата и Партията. Партията мереше пулса на историческото развитие. Тя отразяваше бурните изменения със своевременни промени на конституцията. С гордост трябва да подчертаем, че за тия години имахме три конституции, всяка от които все повече осигуряваше народовластие и социалност на държавата (повече - Гиньо Ганев). Променяше се и самата Партия. Това особено пролича след историческия ноемврийски пленум от 1989 г. От единството и многообразието на комунисти, комсомолци, щатни, нещатни и научни сътрудници и др. се роди нова, априлска генерация партийни, държавни и стопански ръководители (допълнения - Л. Гоцев, Е. Сугарев). Партията откри пътя към плурализъм и демокрация, но запази ръководната си роля под други имена и програми (още - Лилов).



Няма правителство без активни борци



против фашизма и капитализма, техни синове, дъщери и внуци. Ярко свидетелство за това е и днешното коалиционно управление (повече - Първанов, Станишев; да консултират със Симеон). Тези маньоври следват неотклонно Априлската линия: променяме се, за да останем същите. На власт. Неоценима е помощта на медиите, колективен организатор и възпитател на масите (повече - Райдовски, Славков, Слави).

5. За негативните явления в изоставането на субективния фактор пред обективния и временното надмощие на малката правда над голямата (тук - А. Райчев). Отделни другари и народни маси саботират инициативите на Партията и правителството. Мнозина снижават жизнения си стандарт, не плащат данъци, не гласуват, не раждат, умират преди пенсионна възраст (още - Ст. Михайлов и синът му). Борбата с тези негативни явления, с корупцията на едни и апатията на други е генерална задача пред прага на ЕС и зад него.

6. За ролята на ръководителя. Априлският пленум възстанови Ленинските норми на живот и отрече култа към личността. Не мога да подмина своята роля. Много другари от АОНСУ и катедрите по научен комунизъм, дейци от Съюза на писателите и другите творчески съюзи правилно правят разлика между култ и авторитет (допълнения - Левчев). Но ако не ме лъже паметта, най-добре го каза Геров в "Априлски сърца":

"В теб има нещо от Левски,

в теб има нещо от Ботев,

и мойто сърце ръкоплеска

в името на живота".

Като верни синове и дъщери на българск.....(нататък ръкописът е изгорял).
67
10166
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
67
 Видими 
01 Април 2006 00:16
Много хубаво напомняне. Само формулата на Ленин са забравили.
Дето Комунизма бил равен на Съветската власт + Електрификацията.
Съответно, Съветската власт е = Комунизма минус Електриката, кои както му изнася да го разбира.
01 Април 2006 00:30
"Майтап, бе, Уили!"
ВСЕ ПАК, 1-ви април е!!!
01 Април 2006 00:32
ДПС излиза от правителството
Неочакваният ход е за сваляне на етническото напрежение

[ 2006-04-01 ] В. "НОВИНАР"
Очаква се днес на VI си национална конференция Движението за права и свободи да вземе решение за доброволно напускане на правителството. Решението ще засяга само участието в кабинета. Партията на Ахмед Доган ще продължи да е част от управляващото мнозинство и ще запази позициите си - председатели и зам.-председатели на комисии в Народното събрание. Още в понеделник всички министри, зам.-министри и началници на отдели от квотата на ДПС ще подадат оставки. Ще подадат оставки и онези областни и зам. областни управители, които са с турски имена.
Неочакваното решение е било продиктувано от твърдото убеждение на Ахмед Доган, че ДПС трябва да предприеме ясен ход на добра воля за отслабване на етническото напрежение в страната. Така хората на Сокола щели да покажат на българското общество, че абревиатурата ДПС не означава Движение за пари и служби.
Много тесен кръг в БСП знае за този ход от вчера, но официално нито един представител на социалистите не се ангажира с потвърждение. Лидерите на ДПС също мълчат загадъчно.
Изявлението на председателя на парламента Георги Пирински, че предстоят промени в правилника на Народното събрание, цели да подготви обществото и за гласуването на нов състав на кабинета, който премиерът Станишев трябва да внесе до 10 дни след оставките на Емел Етем, Джевдет Чакъров и Нихат Кабил. Техните заместници, твърди се, ще бъдат неофициално посочени пак от Ахмед Доган, но щели да бъдат фигури от средите на БСП - 2-ма и, един от НДСВ.
.......................................
"Майтап, бе Уили!"...
01 Април 2006 00:40
Абре & (Параграфе)
На 01 априлий не се верва а по ихнийо календар е и друг месец и друга дата и друга година - Луна брат Луна а не Солнце
И севернийо полюс го люля земетресение
01 Април 2006 02:49
Пав е paragraph за39 Ахмед ДоганСАМО ЧЕ незнаете защо постъпва ДОГАН който е разбрл и се добрал до Информацита за отлагането на България за нейното членство в Евопейския Съюз иза да спаси своята ДПС за критиките и провала на Кабинета и Правитлството върху което ще падне винта където Турчин в изпълнителната власт няма да има и ДРУГИ Е ОПЕРАТ ПЕШКИРА за ИКОНОМЧЕСКИЯ БАТАК който ще последва в който крайна сметка ще потърпевш НАРОДА!!!ХИТРА СВРАКА Е ТОЯ СОКОЛ И ПК ГИ ПРЕКАРА КАЗАНО ПОЧТЕНО!!!Така се случва с тия дето му е навеждат!!!Само Радикална Партия единствена може да ви отърве от ДОГАН като го изпрати по живо по здраво в Анадола с Политическа игра на Политика и после безпроблемно ще разформираме Противо Кунстуционата Партия ДПС и ще ги разпилем като пилци!!!От от април 1984 година познавам ДОГАН когато го приехме тогава в НЕЛЕГАЛНАТА Радикална Партия но после той го разобличихме че е ченге внедрено отДПС и се отцепи от нас и създаде негоата ТЕРОРИСТИЧНА БАНДА-Турско национално освободително движение в България (ТНОДБ)
01 Април 2006 04:22
Радикална партия, след всеки твой постинг моят оптимизъм за България силно се изпарява.
А бе момче, що не запишеш вечерно училище или курсове по български език и граматика? Моля ти се!
01 Април 2006 04:22
Параграфе, днес си як!


Вярно, само "Новинар" са се изгаврили яко с "етническия мир" на първа страница. Бая ви Асан ще изстине като го прочете.


И "Стандарт" се майтапят първоаприлски може би:

“Мадарски конник” за Вагит Алекперов
СОФИЯ. Орден "Мадарски конник" I степен ще връчи президентът Георги Първанов на президента на "ЛУКОЙЛ" Вагит Алекперов в понеделник. Алекперов пристига у нас по повод официалното честване на 15-годишнината на руската нефтена компания. Той избра България за начало на тържествата, тъй като точно тук "ЛУКОЙЛ" реализира първия си задграничен проек. По повод годишнината Алекперов ще дари аудио-визуална техника и компютри на 133-то СОУ "Ал. С. Пушкин" и ще открие нова бензиностнация.
Белчо Цанев



Таман ония в Нефтохима както не разбират от шегички напоследък...
01 Април 2006 04:26
Очакваме бай Хасан/с га.о разпран/ да осветли подробно форумното братсво.
01 Април 2006 05:02
Елс де Гроен, евродепутатка от Зелената партия в специално интервю за “Монитор”:
"Бащите на “Атака” и ДПС са от Държавна сигурност"
01 Април 2006 05:46
Насам НАРОДЕ!!!Само денес е големото Намаление за всички Баламурници в България!!Сокойно не се блъскайте и пререждайте Камъни от Луната за всички глупаци в България има!!!
Костадин Станчев: Лунното посолство продава съвсем законно терени на Луната 31 март 2006 | 19:32 | Фокус
Във връзка с публикациите за Лунното посолство, което отскоро развива дейност в България и въпросителните около законността на дейността му репортер на Агенция “Фокус” се срещна с неговия директор. Офисът на Лунното посолство се намира в Пловдив и всеки може директно да си купи имоти на Луната, Марс, Венера и останалите планети от Слънчевата система. Въпреки че работи само от седмица, директорът Костадин Станчев вече е реализирал повече от 50 сделки с лунна територия

Фокус: Г-н Станчев, законна ли е дейността на Лунното посолство?
Костадин Станчев: Дейността на посолството е напълно законна. Аз съм платил лицензионната такса за да представлявам централата на фирмата от САЩ в България. Това е представителство на фирмата "Лунно посолство" на американеца Денис Хоуп, който търгува с космически имоти вече близо 26 години. В Договора за космическото пространство на ООН е написано, че никое правителство не може да притежава извънземен имот. Никъде в документа обаче не е упоменато, че това е забранено за физически и юридически лица. Така през 1980 г. Денис Хоуп изявява правото си на собственост върху Луната и планетите от Слънчевата система. ООН, САЩ и тогавашният СССР са били уведомени за този акт.


01 Април 2006 05:55
Да не забравите да излъжете съпругите днес че ште ги спукате от ебане.А после може да минат само с пръста и да си залепите плика на писмото.
01 Април 2006 06:34
Свет голем-майтапчии бол...Ако, че на голо дупе то си е живо .бане.
Прав е брат ми оло, че малкото Асан застина.А то кат застине, па Айшето го отнася.
Точно тъй, както куга наш Сокол застине, лидерите, за кои са гласували форумните майтапчии, го отнасят яко.
Та дерзайте с шегите, отворковци, че сал в туй ви е упованието.
И не забравяйте да си видите гуляма част от ваще "лидери" на спретнатото от Амет първоаприлски кунгрес.
Наслука.
01 Април 2006 06:55
Асенчо, от денонощно миене на чинии у Германията и хумора ти е станал германски.
01 Април 2006 06:59
Приятелю Т_Живков, а ти какво ще кажеш?
01 Април 2006 08:39
Резания келнер веке е изокал. Очаква се биреният парижанин да пльосне свойски prepechat. А параграфа и стария хуш са на ниво, както винаги.
01 Април 2006 08:46
Тук някой от форума ме светна!
Аз се чудех защо Запада с такава стръв ни лишава от електричество!
То било за да повлияе на формулата Комунизъм = Съветска власт(било тя и на Общинските Съвети) + Електрификация!
Няма електричество - няма комунизъм! Общинските съвети не можем да махнат, но тока може да се спре!
01 Април 2006 09:07
Pesho-58

Комунизъм = Съв. Власт + Електрификация.

Демокрация = Комунизъм + Затворена Ат. Централа = Съв Власт - Ток ( електрически )

Заместваме

Демокрация = Съв. Власт + Електрификация - Ток ( Ел. )

Демокрация = Съв. Власт

т. е. Власт на Мнозинството ( Болшинството ) , Болшевизъм, Демокрация и Комунизъм са разните наименования на едно и също нещо - Най Прогресивната Форма на управление.
01 Април 2006 09:15
Здравейте,
чекайте да ви разправям...
""50 години неспирен възход.""
Преди, (но не чак толкова)много отдавна :-)
Плакат с този лозУнг висеше окачен между два стълба, точно срещу паметника на Левски, откъм страната на цветарския магазин, срещу кино "София". Тогава, оттам минаваха тролеите с номера 3 и 8, които спираха за последно до Ал. Невски, а оттам тръгваха отново в свойто 'колело' в посока към "Подуене".
Успях да натъпкам криво-ляво малчуганите във вечно (пре)пълния тролей N3, чиито класен по онова време бях. Децата много се гордееха с мен, както и аз с тях. В обикновено омърлушено-задушния тролей настана оживление. Хората се поусмихнаха и разприказваха с децата. Накъде са тръгнали, какво ще правят, харесва ли им училището. А как е класния? Добре ли ви учи? След този въпрос почувствах всички погледи, отправени към мен. Дори и този на шофйора, отразен от огледалото за обратно виждане накъм пътниците. После разговорите преминаха към темата за театъра, към който ги бях повел. Постепенно, както най-често става във живота- едни от пътниците слезнаха, други се качиха, а шофйорът си остана същият. Разговорите и оживлението постепенно поутихнаха. И нещеш ли, в тази полу-тишина прозвуча гласът на Иванчо: "Другарю учител, какво е това ""50 години социалистически въздух""?". Тролея съвсем замлъкна, усетих отново погледите - срещу мен. Искаше ми се да се направя, че не съм с тех, но нямаше как. Поне да ги бях научил да четът правилно,
си рекох тогава.
...

01 Април 2006 09:31
Перко, не се притеснявай, сегашните връстници на тогавашните ти учениици са в пъти по-зле образователно. След "16 години демократичен въздох"
01 Април 2006 09:37
Хубава притча , Перколес, децата несъзнателно виждат повече от нас , по-непрдубедени са .Балонът се спука и въздухът изхвърча, но ние сме още тук и живеем още по-лошо даже.Но нищо , след още само 20 години ще стигнем обетованата земя, обещана ни от Господа Бога наш , Свети капитализъм и Дева Пазарна икономика.

01 Април 2006 09:42
Бай Иван настига Марийка по пътя за града, заговаря я и пуска палава ръка по ваклото и дупе.
- Ух, бачо Иване - стряска се марийка.
- Де, бре, Марийке, малко майтап да си напраиме.
Така бай Иван, от майтап на майтап завлякъл Марийка в крайпътня храсталак и я опънал здраво. На излизане от храсталака, заруменяла Марийка казва:
- Ей, бачо Иване, ма ти си бил голям майтапчия, бе!
- А-а, Марийке, ама и ти носиш на майтап - отвърнал Иван...

Та...на майтапчиите, честит 1ви април. На измайтапените и на тех...
Чо Докторе, твоят приятел е в инфекциозно отделение. Скарлатина...
01 Април 2006 10:13
Даааааа , Време е за нов априлски пленум, оти брадатите мръсни ниски седесари , бъснатите сациалисти, крадливите царисти и турските мекерета ни докараха до просешка тояга.ОООО Тато де си Тато, излез да ни спасиш от тия народни изедници! Колкото и да е тъжно но еди бат Волен да се Свети Името Му ни остана!!!
01 Април 2006 10:53
Набремето тия, дет бяйме блъстници на априлския кленум, ни испускаа от краз в праз ей тъй. Бейме ювеляри, тъй да се каже. Затуй и устаяхме неграмутни.
01 Април 2006 13:42
А_така я оди се прегледай бе човек , Кефим се на всеки празник и си пиивам бирата и мислим за приятелите си от БГ . Не като тебе затова кое не си имал ?!?!
01 Април 2006 14:09
Едно време всички доклади, чествания и уводни весникарски статии, започваха с Решенията на историческия Априлски пленум, които никой простосмълтен не беше виждал, а някои твърдяха, че даже въобще не съществували в писмен вид. Сега цялото общество и всички медии говорят , коментират и анализират договорите за базите, за БТК и Магистрала "Тракия"..., ама никой не ги е виждал с очите си. Да не би пък изобщо да няма такива писмени споразумения, нали и устните се признавали от закона?!
Знае ли човек? Ние цяло Народно събрание и Президент си избрахме на "честна дума", цар от Мадрид си доставихме "на честна дума", преди това СДС и 300 партии си сътворихме "на честна дума"....Та... Абе, ... требе да си верваме!
01 Април 2006 14:35
Душко
[Златен]
от Austria
Демокрация = Комунизъм + Затворена Ат. Централа = Съв Власт - Ток ( електрически )

„Хюлет Пакард” премества в България "Центъра за обслужване на клиенти" за цяла Европа.
Търсят се спешно 1000 висококвалифицирани българи.

Допускат се и форумни кретени, ако считат, че отговарят на изискванията.



П.П. Молбите да се подават в Отдел "Хуманоидни ресурси " за одорбяване с параф от Незнайко !




Редактирано от - Олег Офренов на 01/4/2006 г/ 15:30:52

01 Април 2006 14:40
Олег Офренов забравил си да им кажеш да си подават молбите във Отдел " Хуманни ресурси " - и молбите парафирани от Незнайко !
01 Април 2006 14:50
Офренов, тия лакардии за "Хюлет" или IBM сме ги чували и виждали- резултатът след 16 години демокрация го виждаме-първи по смъртност, последни по раждаемост, последни по брутен вътрешен продукт на череп, хората мрат като мухи, обляни от здравната реформа и още и още...Само едни щастливци- шепа олигарси, забогатели от "предприемчивост" и упорит труд....Мерси!
01 Април 2006 15:33
За автора.
01 Април 2006 17:11
има и една друга категория щастливци-тези които избягаха от българия и сега дишат свеж атланти4ески въздух.
01 Април 2006 17:47
Може да повтарям някои но моля вижте тук:
http://dokoga.wgsucher.de/index.php?optio n=content&task=view&id=23
Всяка събота по Канал1 тече много полезно предаване"Зала №3".
Днес на няколко пъти повториха "Държава на абсурда"!
За статията и до останалите от форума:
Доган усеща че ще има кютек и гледа да е по малко за хората от неговата партия. Или след време е намислил да каже "Ако не бяхме ние, то..." и да спечели дивиденти.
Просто "правоимащите" играят покер с последните си малки козове, и се опитват да блъфират. Да ама не!
Който го знае, знае!
01 Април 2006 18:08
Perkoles, легендата, дет я разправяш си я бива.Само внимавай малко с годинките, че на бат Янко малко не му достигна до половината век въздох.
01 Април 2006 18:22
Не вярвам на нито една статия или мнение днес!
Нали е първи април!
01 Април 2006 18:36
UNIVERS, щом си ги чувал и виждал така добре лакардиите за HP и IBM, значи работиш в една от двете фирми - обади се да пием по едно значи, аз имам познати и в двете

_______________________
Перде на обикновено око се лекува лесно. Перде на третото - само с лоботомия.
01 Април 2006 19:27
06.04.2001 г. - Симеон II - изявление във Врана
обеща за 800 дни да привлече сериозни чужди инвестиции и да вдигне качествено жизнения стандарт на българите, ако получи тяхната мощна подкрепа на вота.
Това е коментар в в-к СЕГА от 07.04.2001
Априлската лъжа в действие. Те 800-те дни все още си течат, течат, течат, неговата .....
01 Април 2006 19:55
Десет лъжи, но не първоаприлски:
1... България, макар и икономически закъсала, поне политически е станала вече демократична държава.
2... В България се извършва икономическа реформа, насочена към изграждане на пазарно стопанство.
3... България извършва аграрна реформа, насочена към въвеждане на частна собственост и капиталистически модел, на мястото на държавното земеделие.
4... В България се провежда здравна реформа, насочена към изграждане на модерно здравеопазване.
5... В България се извършва пенсионна реформа и реформа в социалното осигуряване, насочена към подобряване на живота на пенсионерите.
6... В България се извършва образователна реформа, насочена към изравняване с европейските стандарти.
7... В България се извършва военна реформа, насочена към повишаване на ефективността на армията и изпълнение на критериите на НАТО.
8... България има изключителен етнически модел, който може да служи за пример и за наша чест пред Европа.
9... България има изключително успешна външна политика, приятелски връзки със съседите и представлява стабилизиращ фактор на Балканите.
10... България има висока култура и неизчерпана интелектуална класа, която може да и помогне да се спаси.
Целият материал с истината за лъжите :
Тъй като URL нещо не бачка
http://www.*************/web/modules.php? name=News&file=article&sid=88
На мястото на звездичките трябва да поставите: k-o-m-e-n-t-a-r-i-.-c-o-m
но без тиретата. Защитили са файла от препращане негодниците.

Редактирано от - Zmeja на 01/04/2006 г/ 20:26:13

01 Април 2006 21:21
50+10 години неспирен възход.

НА ХАЙДУШКОТО ГРАБЕНЕ НА БЪЛГАРИЯ
01 Април 2006 21:28
Бай Тодор се извисява като обелиск над п(р)осттоталитарните нищожества и могат само праха да му дишат. Статията не дава съдържателна историческа съпоставка. Примерно, каквото беше едно време "борбата срещу империализъма"(неуспешна) - същото е сега и "борбата срещу тероризма"(неуспешна). Бай Тодор се бореше за слава, а не за пари. ТЕ се “бореха и борят” чуждото да стане тяхно. Той изведе БГ на челни позиции в основни области. ТЕ я натириха в африкански позиции(а може реално и по-зян да сме). Ако имаше още време той щеше да построи капитализъм за пример, както направи и социализъм за пример. Простаците при социализЪма си останаха такива и при капитализЪма, но заграбиха властта и загробиха всичко наоколо.

Редактирано от - Gan(ю)гоТрий на 01/04/2006 г/ 21:35:42

01 Април 2006 22:04
Станишев изпорти Първанов
За първи път соцлидер призна кой създаде това правителство

В. "МОНИТОР"-02.04.2006
...Президентът Георги Първанов е в основата на създаването на трипартийната коалиция между БСП, НДСВ и ДПС. Признанието бе направено официално за пръв път от премиера Сергей Станишев пред националната конференция на ДПС.
Премиерът заяви в прав текст, че държавният глава има огромен принос за сближаването на българските социалисти и етническата партия. "Голям личен принос за процеса на диалог, партниране, сближаване между българските социалисти и ДПС имат моят предшественик Георги Първанов и вашият лидер Ахмед Доган", заяви премиерът и лидер на БСП.
Станишев оправда действията на държавния глава с думите, че "умният човек винаги се променя".
Доган не пропусна за пореден път публично да унижи БСП и излъченият от нея премиер. Приветственото слово на Станишев бе включено в дневния ред едва след поздравителните адреси на Либералния интернационал и Европейската либерална демократична и реформистка партия, както и на партийни лидери от Турция. В крайна сметка Станишев да не забравя кой е мандатоносителят, обясни пред "Монитор" делегат от Кърджали.
Лидерът на етническата партия отправи скандални обвинения към българските медии и ги упрекна, че лансират "шантави идеи". Според него, на медиите им липсва визия, което пък водело до изкуствена промяна на дневния ред на обществото...
....................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
01 Април 2006 22:46
В началото бе Словото????
По този начин , с тампон в устата , се изкълчват думите на Йоан.

, , В началото бе Словото, и Словото бе у Бога , и Словото бе БОГ


За божественото слово излиза , че трябва да е подредено , субординирано , йерархично, УМНО.
Няма го ПРАВОТО , всеки льольо да може да си служи със словото и да употребява словото-за лъжи.Словото е слово , когато твори , когато не лъже , когато е полезно.
А днес словото е оръжие , словото е власт , словото е средство за измами .
, , Да бъде ден.”Колко голяма е разликата от това , , Да бъде мрак”.
, , Да бъде мрак” , това е основното предназначение на свободата на словото.
Свободата на словото , най зловещият инструмен и най зловещото оръжие -на звероподобните.
Някой ще каже , това са силни думи.Не?Над 90 % от масовата информация е лъжа , клюки , интриги , обслужване на ниски страсти , мърсотия-за това служи божественото слово.
--
1-ви април , национален празник на България , на звероподобна България.
01 Април 2006 23:32
ХУНВЕЙБИН,
АБСОЛЮТНО съм съгласен!
Нещоповече: Според мен, медиите са ПО-ВИНОВНИ от "демократите-демоОСРАти" за ДемоОСРАцията в Бългания ДНЕС!!!
Ерго,
"ОБЩЕСТВЕНОТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ" НА ЖУРНАЛИСТИТЕ И МЕДИИТЕ НЕ Е ДА КАЗВАТ КАКВО СА КАЗАЛИ И СВЪРШИЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, А ДА КАЗВАТ КАКВО НЕ СА КАЗЛИ И КАКВО НЕ СА СВЪРШИЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ! /§39/
Ако собствениците на медиите / и работещите в тях и за тях!/ НЕ играеха в един Цирк с Досегашните Управляващи, то, при всички случаи, ДНЕС България щеше да бъде ДРУГА!!!
Защото, при Демокрацията, т.нар. "Обществено Мнение" определя КОИ да са политиците и Управляващите/чрез Изборите!/ и КАКВА да е Политиката и Управлението им! Но , пък, МЕДИИТЕ са тези и ТОВА, което формира т.нар. "Обществено Мнение"! И тъй като, ФАКТИЧЕСКИ, медиите са собственост или се управляват от хората с Големите Пари или от Управляващите държавата/ за държавните медии/, то, очевидно, медиите ще формират такова "Обществено Мнение", каквото е ИЗГОДНО за хората с Големите Пари или за Управляващите държавата!
Следователно, за това, което е станало/ или НЕ е станало/ през тези 16-17 "демократични" години в България, ОТГОВОРНОСТ носят И медиите !!! КАЗАХ!
02 Април 2006 01:26
Казвах ти я, Кихоте, че шегичките ке ви приседнат, ама кой ли слуша...
Наш Сокол натъкми първоаприлски кунгрес с повече гости, отколкото дилигати май.
И скивате ли кои са гостите, а?
А ако знаете с тез кухи лейки колко още за има да се дзверите, приятели.
Пулитиката може би е просто нещо, но не е за простаци.
02 Април 2006 03:16
бай Джасан, внимавай за не пострада Мохамед (пророка) от твоите "умни" приказки? Че а си казал още нещо, а ке му го ръгна . . .
02 Април 2006 03:55
И ти ли, Пръдников...
02 Април 2006 04:10
. . . баш у гроба!
02 Април 2006 06:13
Асане, гостите ви и те са мутанти, като лидера ви.Интересното е, че в речта си не спомена начина по който ви принуждава да му лижете цвайтеро, а вместо това развива теори за обръчи.Дане би да става бъчвар скоро.

Бавната мутация на Доган
Аргументи:
“Доган изслуша речта на премиера след като го остави да чака близо час”
Информация в “Монитор”
Обръчът от фирми е нещо хубаво, защото крепи кацата да не се разлее. ДПС е либерална, а не етническа партия и поддържа предприемачите и идеята за членството в Европейския съюз. А медиите се занимават с турците, защото страдат от безидейност. Това са само част от изводите, които Ахмед Доган направи в деня на лъжата. На конференцията, насрочена за 1 април, стана ясно и че когато преди три години Сокола обеща да се оттегли, пак се е шегувал (или излъгал).
Вместо това той обяви турската партия за формация във възход, а себе си - за създател на мисловните парадигми на времето. Доган не пропусна да демонстрира промяна на самочувствието, което според него самия се крепи на няколко основни фактора. Първо - на факта, че ДПС е истинската люлка на тройната коалиция, тъй като е мандатоносител и балансьор. Второ - на факта, че останалите управляващи партии са в силна "взаимна зависимост" спрямо ДПС. И трето - на факта, че турската партия вече от раз събира близо 500 000 гласа (заедно с недействителните бюлетини).
Въпреки демонстрацията на сила обаче, за последните две десетилетия Доган не се е променил много. На него очевидно му е трудно да се отърве от лошия си вкус в обществения живот. След като години наред занимаваше пресата с бельото на поредицата си от съпруги, в последно време той упорито показва значително по-високата и по-млада от него манекенка Алтен Алиева. Заведе я в президентството, представи я и на Станишев. Явно заради това, пред опасността да прекара деня в нейната компания, експремиерът Симеон Сакскобургготски е предпочел да замине за Румъния.
Така че, въпреки перченето, на Доган му предстоят още доста усилия, за да се превърне от гъсеница в пеперуда. Защото, както казват хората, е лесно да извадиш човека от селото, но трудно - селото от човека.
02 Април 2006 06:31
Абе гаджал, политиката е най-сложното нещо, но в БГ се води именно от простаци, като техният лидер е любимият ти проскубан Сопол - един псевдоучен доносник - агента Сава. Аазанъ!
02 Април 2006 07:20
02 Април 2006 09:17
16 години неспирен ВЪЗдуХОД !
02 Април 2006 09:20
paragraph39,
Да дадем един пример. Днес 2000 години след Христос , почти нищо не се е променило.
Мракобесието си остава мракобесие.Това не пречи , да се твърди , че се били случили огромни ЦВИЛИвизационни промени , благодарение на Христос-.Светът , духовният свят , бил променен.
Променен е дръжки

Днешният политически ТЕАТЪР е същата арена , макар и малко по модерен , заради техническите постижения.
Едрият феодален капитал е очевидният ДРАМАТУРГ.
РЕЖИСЬОРИ са политиците.
На журналистите е отредено да са СУФЛЬОРИ , ТОНРЕЖИСЬОРИ.Технически прислужници.
Народа е АКТЬОРА.
Олигархията е разположена в ложите , кефи се и се радва как народа ще се изпотрепа , за нейните интереси.
---------------
Така казват??
Някога , когато е нямало МАСМЕДИИ и словото не е служило за такава мащабна измама , нещата са били по различни?
Солун много добре е разбирал какво значи да разделиш и противопоставиш хората. Той е от първите който превръща политиката в инструмент за измама на народа .Той е първооткривател и на ЗА-КОН –О творчеството , включително и на това , че законите трябва да са неразбираемите и двойствени .
, , Ако някой по време на размирици не вземе оръжие и не се присъедини към една от групировките , ще бъде лишен от граждански права и ще бъде осъден на безчестие”
Словото , словото , днес е оръжие.Тояга е словото.С него се бие по кратуните , по празните кратуни и кратуните дрънкат на кухо , превръщат се в празни тенекии.Кратуните сами си връзват тенекиите.
От векове е така , не от някакви пикливи 50 априлски години.

Редактирано от - хунвейбин на 02/04/2006 г/ 09:33:45

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД