:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ще купи ли Борисов разбитите авари?

Дясното обединение е химера, Петър Стоянов търси начин да изтъргува марката СДС, но трябва да знае, че в партията място за двама Бойко-Борисовци няма
Снимка: Велислав Николов
Въпросът, който стои между Стоянов и Борисов, е един: "Сделка или не?"
Семейната снимка на Иван Костов, Петър Стоянов, Анастасия Мозер и Александър Праматарски е факт. Казват - под одобрителните погледи на европейските християндемократи бившите държавен глава и експремиер си стиснали ръцете и закрепили намеренията си за общ кандидат-президент с подпис. Градската клюка мълви, че за снимката в Рим настоял самият Костов като доказателство, че приобщаването му към ЕНП е закономерност и като опит да докаже пред същата тази Европейска народна партия, че дясното в България още шава и има шанс за оцеляване. Усмивка. Щрак. Честито!

Снимката обаче си има негатив и той изобщо не е на четирима щастливо усмихнати политици. От него наднича



една опечалена спаружена десница



с претенции за неувяхваща младост и жизненост, оглушала за реалностите и оглупяла от плакатно кокетиране със славното минало. Прав беше експрезидентът - разбити авари.

За всеки е ясно, че общият път за Костов и Петър Стоянов се изчерпва само с този нищо не значещ подпис - той не минава нито през сериозна и преосмислена президентска номинация, нито през опозиционно сътрудничество на парламентарно ниво. Още по-малко през реално обединение. Доказателствата за това са непрекъснатите разногласия по всички въпроси, които се въртят в политическото пространство - от промените в конституцията, през подкрепата на Бойко Борисов за боклука, та чак до съвършено противоположното им разбиране за дейността на комисиите в НС.

Костов е наясно, че мястото му е извоювано, че почти е опрял прага на електоралната си подкрепа. Той играе и ще продължи да играе соло, просто защото такъв му е табиетът. Не ще коалиции, не ще съюзи, не му трябва да дели авторитета си с други.



При Стоянов нещата са далеч по-различни



Той животоспасяващо се нуждае от свежа кръв за СДС, ако иска да остане в политиката. Живителните сили не могат да дойдат нито от старото БЗНС-НС на Анастасия Мозер, защото земеделците са толкова разцентровани и сковани от политически артрит, че и самата Мозер вече не вижда начин да се справи с неизлечимо болната си от лидеромания партия. Свежа кръв няма как да дойде от ДП на Праматарски - той за снимка става, за друго - не. Заедност с Костов пък е изключена. С това темата за обединената десница се изчерпва и друго нямам какво да се обсъжда.

И идва по-важната тема - за оцеляването.

Синият лидер е принуден да участва в сделка, за да спаси себе си и партията си. Мозер и Праматарски са последната му грижа. И президентските избори не са му дерт.

На Петър Стоянов му остана само марката СДС. Той може да предложи на политическия пазар само трите букви и проскубаното от вътрешни битки лъвче. СДС има изключителната нужда да продава история, за да има бъдеще. Търси се купувач. Търсят се хора, които да бъдат допуснати до легендата СДС, за да вдигнат на крака партията. Вариантите обаче не са много. Вътрешни сили в СДС няма. Този външен купувач не може да бъде Костов поради ред причини. Може да използва опита на Надежда с привличането на няколко незначителни партийки, но в това няма абсолютно никаква перспектива.



Старото ОДС фалира,



а формациите, които използваха СДС за ракета-носител, се завъртяха в някакви си свои ниски орбити и само те си знаят как гледат на света.

Другият вариант е СДС да потърси чужда ракета-носител. За добро или за лошо купувач се намери и той направи вече своята оферта. Казва се Бойко Борисов и въпреки последователната му обвързаност с Тодор Живков в битието му на бодигард на Първия, а по-късно и като любимец на царя, народът го припознава като свой любимец и като десен политик. Сам ли се е сетил, или някой го е посъветвал умно, но Бойко се изживява като десен политик. Хули безпринципната тройна коалиция, скърца със зъби на Станишев. В същото време лансира личната си обида от НДСВ, за да се разграничи от царя. Припозна СДС като правилната дясна партия и тотално се разграничи от някакъв си там Иван Костов. За момент сгреши - направи реверанс към "Атака", но после бързо се поправи и като истински десен политик се разграничи от Сидеров.

За няколко месеца Бойко си извоюва хем да е независим, хем да е с десен уклон, което макар и камуфлажно, напълно устройва Петър Стоянов, в случай че страда от скрупули. И най-важното - 47% от българите го харесвали. Така твърдят социолозите.

Бойко е готов да изпълни СДС със съдържание, още повече че зад него надничат непреодолимо свързани със синята партия хора. Въпросът е дали Петър Стоянов е готов да сключи тази сделка с дявола. Тази сделка би спасила партията, но би му изяла мястото. Защото отсега трябва да знае - в СДС няма място за двама Бойко-Борисовци.
80
3620
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
80
 Видими 
01 Април 2006 00:13
АМАН от тези "демократични" лакардии за "леви", "средни", "десни" и "БЕСНИ" !!!
Има ДОВОЛНИ/Малцинство!/ и НЕдоволни/МНОЗИНСТВО!/ от Досегашното и Досегашните!!!
Който застане на страната на Мнозинството- той ще спечели на следващите Избори!
Тези, които демонстрират, че застават на страната на Мнозинството- но проповядват принципите и идеите на Малцинството- те НЯМАТ шанс вече! На Българският Избирател вече му ПИСНА от "демократични политТАРИКАТИ", които 16 години Му обещават Демокрация, а, всъщност, 16 години творят ДемоОСРАция за Народа и демоОГРАБВАция- за себе си!
16 ГОДИНИ СТИГАТ!
"АТАКА-А-А-А-А!..."

Редактирано от - paragraph39 на 01/04/2006 г/ 00:36:41

01 Април 2006 00:28
Да де ама логиката е железна!
Българите основно все още са си сдесари и комунисти.
И ако сдсарите не са заедно, виновни са вождовете.
А вожда обеденител е един и той е известен!
01 Април 2006 02:22
Ако Бойко е последната надежда в борбата против комунизма то тогава аз заставам в леко разкрачена поза и заявявам с драматичен тон "Нека бъде Бойко!"
01 Април 2006 02:30
А "борбата срещу Тероризма" къде я оставяш- за "третия" ти крак ли?!?
......................................... ......................................... .........................
Буш се обяви за най-велик
Красимир Иванджийски
...................................
Все повече хора си задават въпроса "дали Буш е толкова лош или е толкова тъп." Въпросът е погрешно дефиниран. Буш е достатъчно тъп и лош, за да го направят два пъти с фалшифицирани избори президент на САЩ. Но той не е изключение. Анкетите показват, че повечето американци са даже по-тъпи и по принцип се гордеят, че именно САЩ са победили Хитлер по време на виетнамската война в Ирак...
...На 16 март Белият дом публикува 49-страничната "Стратегия на САЩ в областта на националната сигурност". С нея Буш се самообяви за най-силен и велик, заради което тя беше наречена "доктрина на превъзходството". Буш си присвои правото, "изхождайки от нашите принципи на самоотбрана да нанасяме превантивен удар без да чакаме атака, даже в случай, че е неизвестно откъде и кога ще бъде нанесена."...
САЩ са заинтересовани и в ликвидирането на ООН. Въпреки че тази организация беше създадена от предшествениците на днешните неоконсерватори, те сега я считат за ненужна и вредна. Самата мисъл, че някой или нещо може да регулира вместо Вашингтон, принципите на международния живот или да нарежда какво САЩ да правят е кошмарна и неприемлива за тях.
....................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук

01 Април 2006 03:24
Бойко Борисов е далеч по - добрата кандидатура от Петър Стоянов! Найстина Бойко би вдъхнал живот на СДС, но би и бетонирал Костов. Както знаем Костов не търпи силни личности, така че не може да става и дума за обидиняване на СДС и Костов.
01 Април 2006 05:44
Така една по една всички парти ште преминат под ръководството на Генерала.
01 Април 2006 06:43
Това paragraph39 по английските критерии би трябвало да е ирландец.
01 Април 2006 06:49
1. Paragraf39, дай нещо от "Другарче" за разнообразие. Този Иванджийски е повече лъжец от колкоот тъп, но си намира читатели и това е важното. Иначе е прав като твърди, че Сидеров му краде идеите.
2. Признание: след като разбрах Истината и след като направих анализ на историческите събития, аз, Чичо Д-р, реших, че моето място е в редовете на най-честната партия в света за всички времена, след КПСС разбира се - БКП. Съжалявам за предишните си заблуди и увлечения по империализма. Внасям цялата си заплата като ресепционист на болницата в с. Стърчи Пишка, Пазарджишко като членски внос към Истинската Партия. Тази ми клетва влиза веднага, с днешна дата. Другари идвам!
01 Април 2006 08:39
Крайният резултат от заиграване на СДС с Б.Б. ще е тотална загуба за последният.
СДС няма какво да губи, защото си има само адвокат в лицето на П.Стоянов. Всеки знае, че адвокатите могат само да се осукват около някаква постановка съставена и изпълнявана от някои друг, силен и платежоспособен и да припечелват от паразитиране в масовият случай, а не от фактическа дейност!
Понеже Ив.Костов дума не обелва по въпроса, той би спечелил от този бъдещ съюз, ако се състои, между Б.Б. и СДС!
Вероятността обаче е нижтожна!
Не е възможно Б.Б. да приеме тази гнилоч при себе си!
Час по-скоро Б.Б. трябва да се отдалечи от потъващият кораб на СДС, за да не бъде повлечен на дъното, преди да е пуснат на вода!
01 Април 2006 09:45
Мексикански вожд
...И ако сдсарите не са заедно, виновни са вождовете.
А вожда обеденител е един и той е известен!...

Никакви вождове не са виновни, ами

1. На българите така наречената ДЕМОКРАЦИЯ им е писнала.
2. Десните не могат да предложат нещо друго.

Бойко само ще загуби, ако се хване със сините. По-добре е да се държи за ГЕРБА.
01 Април 2006 10:08
Не, не трябва да застанете в леко разкрачена поза, а в поза "партер". Тя е подходящата за атака изотзаде.
Разбира се, анализът е толкова анализ, колкото Бойко е десен. А той е толкова десен, колкото и Калчев. На ББ дядо му го пребили комунистите с тояги, ще кажете-Калчев също произхожда от "Засегнат от мероприятията на народната власт род" . Само че такива в Партията не ги приемаха, а др Калчев си беше там, и още по малко пък в Симеоново. Там бяха само нашите, еничерчетата, Морозовците и потомците на х Иванча. Проверени, и такива готови да дадат всичките си сили и усилия за Партията. Тук няма морална оценка-комунизмът изглеждаше вечен, привилегиите и гювеча, реални-кой би подменил реални неща за верност към стари идеали, към ген и минало. Дайте да се разберем-никой не твърди, че преди Девети всички богати, всичкият тогавашен цвят, елит и прочие, са били цвете за мирисане или нещо за идеализиране. Сигурно не са били кой-знае колко по по-различни от сега, с едно много важно уточнение. Това са хората, дигнали с труда, ума и усилията си страната от две национални катастрофи. Но и тогава е имало плуващи по гребена на канапа тарикати и блъскащи забогатяли абдали. Затуй сетне едни станаха еничари, а други изгниха по строежите.
Тук иде реч за друго-трябва ли да забравим едните и да простим на другите с днешна дата. Ето, това е нещото, което е ясно на синца, с изключение на помиярстващата около политиката сган, независимо политици, бизнесмени или журналисти, за която думите нямат стойност, делата-също-те са едно облайване, целящо да крие постоянните им врътки, насочени към "все по пълното задоволяване на материалните им потребности." За такива нямат значение нито думите , нито делата, нито миналото, нито настоящето. Нито това, че някой е бил бодигард на Диктатора, вм да отмъсти за дядо си, нито това, че с делата си сетне е доказал към кои е, нито нищо, освен, че ни взема за абдали, помнещи до пет минути, за масовка от уличен театър от времето на Ренесанса.
ББ не може да е десен. Той не може да има марката СДС, нищо, че тя вече не чини нищо практическо, а е натоварена с условности и минало. И нещо най-важно- с моралната оценка върху него.. Не може приет в Симеоново да е десен, както най младия член на Партията не може да е никакъв седесар-или може да е такъв само за Соколов и Костов. Не може да е десен гравитиращ около тъмните сили на миналото, не може да десен човек, за когото думите нямат стойност и делата не доказват нищо.
Не може Калчев да е десен-защото произходът не стига, сложен до моралната оценка.
Но не толкова и само на миналото, колкото сетне.
За това как си се държал тогава, кого си предал? А кому си помагал сетне-на палачите или жертвите? Загубил ли си ориентира в сегашния свят, какво си сложил на личния кантар-Бога или мамона?
Може да е за Митето Абаджийчев, за Илиянчо Бъчваров, за макаронената царица от Добрич, дето плю по Сугарев, а сетне се отрече от всички, за Надежда и отслабналия приватизатор. Но не може да е за тези, които бяха на големите митинги на промяната и зъзнаха през януари. Защото дясното е нещо повече-то заложено във всеки разумен човек, като стремежа към щастие и по-добър живот.. Всякакви слухове за неговата смърт са твърде преувеличени. Това беше само поредната вълна, която отми утайка.
Не го плачете дясното, другари и другарки. То не си е казало тежката дума още

Редактирано от - Зе Мария на 01/04/2006 г/ 10:16:28

01 Април 2006 10:11
ооооооооооо мой велики фараоне.
01 Април 2006 10:36
Че генералите от ГЕРБ ще я свършат колкото свършиха нещо генералите от "Гранит", или генералите от "Защита" или генералите от червеното генералско движение, е ясно от сега. Че могат изобщо да свършат нещо се вижда даже и от действията на измисления генерал-пожарникар-бодигард. Да не би унищожаването на градинки да е спряно? Или "заменките" на Софиянски и Кисьов? И Герджиков си продължава да е заместник и на Софиянски и на генерал-пожарникара, и улиците на София продължават да не се мият, със или без GPS и Волф-овете си продължават с игрите с боклука и "Софийска вода" продължава да краде и СКГТ продължава да си вдига цените и Околовръстното си е на решето и ... Какво могат генералите се вижда и от оня генерал дето викаше бегом към НАТО, пък после услужливо пусна дон Цеци. А сега си трае като повечето генерали. Блага Димитрова беше далеч по-морална от генералитета ни. Поне си подаде оставката като видя че нищо не върши.
01 Април 2006 11:01
Руши се, руши се..
Много е добре, даже, че всичко си продължава по старому. То няма как и да е иначе, защото беше ясно още преди местните избори и се знаеше кой-къв е и кой зад кой седи. Аз лично, се чудя дали да подкрепя буксуващата идеологически Атака или ГЕРБ-а.
Щото най-разумният принцип е „Колкото по-зле, толкоз по добре”
Нам ни трябва едно страхотно, но здравословно унищожение. И то идва. Дайте им цялата власт на другарите! Всичко им дайте, и СДС им дайте и квото искат!
Сигурно е куриозно, на прага на Европа през 21ви век да говорим за това, но още по куриозно е това, което става (и ще)в политическия живот-отпуснатия дух от бутилката на унищожението, инстинкта и емоцията. Лично аз мисля, че Атака ще сгази ГЕРБ, поради простото предимство на антисистемата срещу всяка, макар и пунтираща я система. Или е въпрос на време, но неминуемо нихилизмът като идеология на разрушението ще се наложи, защото там умереност няма, а има законите на емоцията. Предупреждавахме, че омразата и емоцията на власт водят до камъне и дърве. Под развалините на разрушението, мизерията и развилнялите се инстинкти последните достижения на следкомунистическото общество, на т.н елит и ще бъдат погребани. „Терорът на умните бомби не щади нито бедните, нито богатите и последните класови прегради ще рухнат”- Гьобелс, пролетта на 45та..
Сетне, когато докараме всичко в развалини, ние ще сме принудени да изградим държавата наново. Тогава, когато вече няма да има дясно, няма да има затворите на келепира и положението, извоювано с метани и подгъзуване, няма да има затворите на свешената частна собственост, лилавия мерцедес и частните хотелчета, когато всичко старо и износено ще отиде на бунището, ще си изградим новото дясно на съзиданието..Без ДС, ББ и цялата сган. Няма да има друг избор.

Редактирано от - Сабахатин Али на 01/04/2006 г/ 11:05:09

01 Април 2006 11:35
Разбитите авари.Каква поредна гимнастика.От какво са разбити от крадене , от присвояване , от предателства , от лъжи.Сладките десни авари , сладките криминални типове..Те отдавна са купили БуБойко.
БуБойко е марионетка.Марионетка на едрия феодален капитал.Същия дрипав интелект като цара.Разчита да измами простолюдието.Нищо друго.И какво като го измами.Вече по зле ще става , по добре няма начин да става.Само се трупа потенциал за дена на народният гняв.Тогава ще видим какви , , покупко-продажби” ще се правят-според търсенето и предлагането.Такива като БуБойко , марионетки , нищо чудно да платят първи сметката, на политическата търговия.
01 Април 2006 11:54
Не само десното, всички партии фалираха, ма то е така-те източиха държавата, после от тях се източи народа.
Каквото повикало, таковя се обадило.
Защо вестникът обаче продължава да ни занимава с това, е истинска загадка за мен.
Или му се плаща, или е късоглед, или такива експерти си има, такива теми си развива.
Ма да си смени експертите, те така и телевизионните техници с времето се стопиха, време е и СДС експертите да си идат.

_________________________________
Кой има уменията да управлява?
01 Април 2006 12:11
БуБойко?!?
01 Април 2006 13:35
Нищо ново.
Тези, които сега вият като на умряло и им се привиждат катаКлизми, го правят това от 1992г. насам - всеки ден, без почивка!
Благодарение на воя точно на тия дежурни оплаквачки с промити мозъци и червени задници, най-глупавата част от избирателите съвсем се ошашави и създаде желините от първите условия за суматоха, в която те и някои други добре се накрадоха.
Сега се прави поредният опит, чрез Атака, най-глупавата част от избирателите да се използва за блокиране приемането в ЕС, американските бази, приватизацията, строителството на инфраструктурните обекти и всякакви реформи.
Разиграва се някаква пародия на "национализъм", а всъщност се работи за интересите на руската мафия в България.

Само Бойко Борисов и Петър Стоянов са в състояние със съвместни усилия да турят ред в суматохата.
Затова и основните удари на оплаквачките-суматохаджии ще бъдат насочени към тях.

В Рим обявиха Стоянов за обединител на десницата ни

"Председателя на СДС Петър Стоянов бе единственият представител на българската десница, който произнесе реч пред делегатите и гостите на Конгреса на Европейската народна партия Рим и бе единственият гост на президиума, съобщиха от пресцентъра на СДС.

Господин Президент, вие имате моралния авторитет да обедините десните и центристки партии в България преди президентските избори.

С тези думи президентът на ЕНП Вилфред Мартенс се е обърнал към Петър Стоянов след края на словото на синия лидер и президент на България за периода 1997-2001 година.

В него Стоянов подчертава, че независимо от днешните проблеми и разпокъсаност, българската десница има моралното право да заяви, че е победител в основния политически дебат в българското общество за последните 15 години.

Всичко, за което ние се борихме и утвърждавахме в нашето политическо противопоставяне с нереформираната бивша комунистическа партия, днес се възприема от българското общество като единствената перспектива пред страната, заявява Петър Стоянов.

Междувременно стана ясно, че Надежда Михайлова не бе преизбрана за зам.председател на ЕНП. Припомняме, че СДС – чийто кандидат е Михайлова – се отказа да я номинира за нов мандат."


Днес в "Труд" Надежда Михайлова участва в активно мероприятие (интервю) на Валерия Велева "леката кавалерия" (по Г.Инфандиев), в което се цупи, плюе Петър Стоянов и т.н. за кеф на Валерия.



01 Април 2006 13:43
Няма вече какво да се търгува Пешо! След като патката сдаде и последния си пост в ЕНП и плати до край цената за покрепата на Мафиянски и среднощната коалиция, от ВАШЕТО приватизирано СДС остана само на лъвчето ...опашката!!!!
Грешка ще бъде ако Костов подаде ръка на удавника!!!!ДСБ трябва да излъчи собствен ПАРТИЕН кандидат за Президент - дори и да загуби, но да покаже че има ЛИЦЕ!!!
01 Април 2006 13:53
Разбитите авари да се сърдят на себе си. Ако бяха провеждали истинска дясна политика, вместо лява, но с дясна реторика, сега щеше да има истински десен електорат - десен прагматично, а не емоционално. Имаха възможност - два пъти бяха на власт. А сега да има, да няма 5% прагматично десен електорат и 5% емоционално десен.

_______________________
Перде на обикновено око се лекува лесно. Перде на третото - само с лоботомия.
01 Април 2006 14:27
Скука в броя днес. Няма кой да разлае кучетата. Няма и кой знае какви новини, може би това е добре, че то иначе - все лоши.
За провала на "десните" говори и факта, че никой не намира за нужно да коментира тука. Почти пълна апатия, с малки изключения. Жалко.
01 Април 2006 14:30
За какво му е на БоБо да си купува "марка" СДС. Кой е луд сега да купува марки "Запорожец" , "Москвич" или "Трабант". Дори и за марката "Шкода", която бе изцапана от комунистите, независимо от отличното й вече качество, човек има някакво предубеждение при купуване на кола с тази марка. СДС е просто второ главно управление на БСП(бкп). Ако иска да печели БоБо трябва да търси гориво за своята ракета, а не изпърдени и изоставени на изживяване ракети от БСП(бкп) ракети.
01 Април 2006 15:22
По-доле ви пускам извадки от "Некои съображения" на Бойко Борисов.
Добре е да са проучат внимателно, като са водат писмени бележки, за да нема после изненадани изотзадека.

Бойко Борисов: "Аз не съм популист"

"Това (ГЕРБ) ще са хора, които не искат национализация, не искат да ни връщат в ОНД или не искат етносите да воюват по между си. Аз съм за етническа толерантност, етнически мир, за равноправие, но такова, каквото има в САЩ и Европа."
..
"За политическа кариера и участие в каквито и да е било избори ще говоря след юни - юли. Но както съм си разграфил програмата за кметството, това най-вероятно ще стане през октомври-ноември."
..
"Но искам да подчертая – аз не съм популист, аз съм отговорен човек. Аз не съм някой, който да яха някаква вълна. Повече от 4 години и половина ръководих службите и направих много за евроатлантическата ориентация на тези служби. Това е признато от самите евроатлантици.

Сега всеки ден ми е трудов стаж и опит, защото да ръководиш столицата на една държава означава всекидневно да сблъскваш с проблеми. Като се започне от транспорта и се стигне до финансите. Човек трябва да има определен житейски път, който трябва да е извървян, за да можеш да кажеш, че си готов. Това е безценен опит, който аз трупам.

Освен това искам да имаме време да проверим хората, които ще се запишат в това сдружение.

За какво ще ги проверявате? За чисто минало?

"Със сигурност. Аз не знам т.нар. десни партии, когато имаха цялата власт, защо не отвориха досиетата и как го обясняват пред своите привърженици. Затова искам да се използва времето и ако има случайно попаднали такива хора, да можем да ги отстраним, а не когато станат депутати, например."
..
"Искам да напомня, че аз отговарях за оперативната работа на службата. И ние разбихме над 40 печатници за фалшиви евро, трафика на хора, рекордните количества задържани наркотици. По мое време ние бяхме трети по задържани наркотици в света – това е според доклад на ООН.

Всъщност в доклада критиките са върху политическите решения, които е трябвало да се вземат. Министър Петканов беше министър на вътрешните работи, не съм бил аз. А в МВР всеки министър като дойде пряко и непосредствено изземва цялата власт.
За моята конкретна дейност се отчитат тези резултати, които ви споменах."
..
Според социолозите почти всеки втори българин застава зад вас. Какво би ви накарало да се кандидатирате за президент?

"Към момента няма такова нещо и това не стои на дневен ред в моето съзнание. Съжалявам само, че десните партии продължават да се въртят в един омагьосан кръг и накрая съм убеден, че ще изкарат някой кандидат, дето предварително ще е загубил или ще получи така, както на кметските избори в София. Тогава сините кандидати ги бих общо три пъти. Мен ме болеше сърцето, че така се случи.

Аз съм деен човек и първо ще си изпълня ангажимента към София. Цифрите говорят. Само за ден сме изсипали 620 тона асфалт. За първи път се въведе граждански контрол. Всичко става прозрачно пред очите на обществото.
София свети вечерно време, виждате сградите, виждате новите приюти за кучета. Само преди три месеца вие цъкахте с език, че камионите се мият преди да излязат на улицата. Това вече е практика. В същото време се преасфалтира. Да, тези улици съм ги наследил. Вижте колко правителства се изредиха. Казвам това, защото това е национална политика, не е регионална. Регионална ще бъде, когато ни децентрализират. А сега, когато ни събират парите в куп – това е национална политика."
..
"В момента ние сме пред разваляне на концесиите. Татяна Дончева от БСП се опитваше несправедливо да ме обвинява – аз ще изгоня Вълка (Румен Гайтански – б.р.) от чистотата, защото искам София да е чиста и свежа.
Или ще приемат критериите, които сме предложили или ще...той много добре го осъзнава. Същото нещо съм го казал и на “Софийска вода”.

За Великден ще осветя всички църкви. Тази година за първи път зимата не ни изненада. Нямаше нито една затворена основна улица, защото не е било почистено. Нещо повече, след като правителството не ни даде пари за наводненията, дойдоха външни инвеститори, които дадоха – “Била” даде 100 хиляди лева."

Вижте коледната украса. Мога да ви кажа, че от сега подписваме договори за коледната украса за тази година. И всичко това е без да влагаме един лев. Критикуваха ме за бул. “Витоша”. Вижте сега тази улица – мравуняк. Нещо повече, преди няколко дни продадохме магазин на “Витоша” за 4017 евро кв.м. Няма такава цена в Европа."
..
Извървяхте ли пътя на трансформация от главен секретар до политик?

"Не ми се иска да влизам в тази роля, но вече никога не мога да се върна главен секретар на МВР. Това ми е болка – погубиха ми мечтата. Никога не съм мечтал да бъда президент, премиер, министър или кмет. Аз съм мечтал да бъда генерал от МВР и си бях там. Но сега ща - не ща трябва да свиквам с тази мисъл и за да постигнеш нещо, за да станат твоите идеи реалност – трябва да се занимаваш с политика. Трябва да имаш депутати в парламента, които да гласуват законите, защото само чрез законите след това можеш да свършиш каквото и да е."
..
Къде виждате тавана си и изобщо виждате ли го?

"Аз тавана си съм го минал отдавна. От “Мъж на годината” до “Политик на годината”. Всичко, което е можело като награди, класации или в личен план, пета година съм най-одобряваният мъж в държавата."

Не искате ли да се облечете във власт, за да реализирате идеите си? Премиерски пост?

"Не ме блазни.
Важното е да имаш депутатски места.
Да вкарам в парламента достатъчно на брой хора, които искат да извършат генералната промяна, която се налага в България. С тази политическа класа, дето само си оправят прическите, никаква файда няма.

Аз уважавах и Иван Костов, докато не излезе и не оголи своята некомпетентност, като ме попита защо при минус 20 градуса не съм асфалтирал.

В същото време президентът Стоянов ме направи генерал-майор, президентът Първанов ми подписа за генерал-лейтенант. С двамата президенти като главнокомандващи и аз като генерал и шеф на службите сме работили ежедневно. И с двамата съм работил перфектно. Как да кажа – “не го харесвам” или че го мразя?"
..
Споменахте Петър Стоянов. В този смисъл докъде стигат симпатиите ви със СДС и може ли да се очаква бъдещ алианс?

"Ще започна подред.
С НДСВ докато са в коалицията с БСП, няма тема за разговор.

Със СДС – с хората, които са допринесли с евроатлантическата ориентация, да вземем за пример Владимир Кисьов - аз мога само да работя и да се уча от тях.
Това са хората, които кандидатираха държавата за ЕС и НАТО, когато БСП бяха против.
Затова и казах – СДС е марка, може да има 1%, но тази партия ни изведе на площадите. И ние й го дължим като реверанс.

Както и на царя , който пишеше договора ни за НАТО, когато Костов казваше, че няма да ни приемат.
Той подписа и предприсъединителния договор за ЕС и на практика излезе, че БСП няма никакъв принос за евроатлантическата ни интеграция
.

С БСП, с това ръководство – нямам общи теми, защото голяма част от електората са нормални хора.
Тях носталгията по миналото ги държи и не могат да се връткат.

С ДПС в този й формат, с тоя й апетит, аз няма как да работя заедно.

С “Атака” – платформите са ни различни. Моята е евроатлантическа, тяхната – обратно."
..
Останаха СДС, БНС и ДСБ?

"Това са един файтон хора.
За СДС вече казах, това са хора, с които винаги можем да си партнираме, те си имат и изградени структури.

А другите вече са много мънички и безпринципни. Това, което бе казано от ДСБ по мой адрес може би няма как да го преглътна.
Там проблемът е, че с болшинството на ДСБ ние сме в отлични отношения. Лично с Иван Костов – той ми се е обаждал, когато бях секретар, а той имаше проблеми. Не случайно аз му подписах да се движи с охрана и със служебна кола до изборите. С г-жа Костова съм присъствал на толкова нейни мероприятия за борбата с наркотиците.

И това беше във време, когато НДСВ дойде на власт с цялата си мощ, а Доган ненавиждаше Костов. Включително в Русе, когато се кандидатираше Елеонора Николова, аз изпратих водещи генерали от МВР да участват на нейното мероприятие. Тогава Пламен Панайотов ми се обаждаше и викаше “как смееш да пращаш такива работи”. Викам “айде, айде, довиждане, довиждане”. Не съм давал никога да ми се влияе.

Изведнъж те (ДСБ – б.р.) излизат и ме питат защо не се асфалтира при минус 20 градуса. С какво съм заслужил това? Не аз съм нарушил тона. Той (Иван Костов –б.р.) започна да говори ехидно към мене. След като говори така, аз си имам достойнство.

Той ще каже, че аз съм бил над 20 години комунист при положение, че дядо ми са го убили комунистите с тояги.
Всички в МВР трябваше да сме членове на БКП.
Ще ме нарича партиен член, ами жена му е партийна секретарка!?
Освен това аз браних ген. Атанасов в МВР."
..
Има ли възможност да подкрепите общия десен кандидат за президент?

"За нероден Петко не искам да говоря.
Както и на НДСВ им казах, приемам подкрепата ви, но първо ще ми се извините, иначе не ви искам подкрепата.

Същия израз “нероден Петко” използваха и от “Атака” за вашата партия. Има ли там страх от конкуренция?

Аз 5-6 години се занимавам с нещата в държавата, те се занимават от няколко месеца. За тях не съм си позволил да кажа и една лоша дума. Считам, че те неправилно се притесняват от мен, защото техният електорат си е твърд.
Аз им желая успех, защото те са единствената опозиционна партия.
Десните не стават за нищо."

Дори и СДС?

"Разбира се. Те имат 2%."

Тогава защо им симпатизирате?

"Заради марката.
Има стотици хиляди хора, които са веели флагче СДС и никой няма право да ги обиди тях, че са подкрепяли тази партия.

За времето си тя е била най-доброто нещо, което е можело да се случи в България."





Редактирано от - другаря Тодар Живков на 01/04/2006 г/ 17:31:52

01 Април 2006 15:26
Олег Офренов, защо симпатизантите на "Атака" според теб са най-глупавите избиратели?Защото макар и изградили България, днес са са най-бедни, защото придържайки се към традиционни ценностни норми за 16 години не посегнаха и не краднаха от завода, кооперацията, фирмата?Защото сляпо, по чисто човешки, вярваха на червени , сини, жълти, тарикати и лоени реститути, на неуспели вчерашни ОФ активисти и дребни доносници на полицията-днес хвърлящи сметлината на демокрацията ? Те са мнозинството в обществото, очите им са отворени, джобовете празни- това е силата , която ще помете статуквото.Олигархията също усеща, че нещо не е наред....
01 Април 2006 15:42
Не заради дежурните оплаквачки, ами заради твоите "икони", Олег, десницата е на този хал и хората-ошашавени. За пожарникаря всичко е ясно, но тук, ако претендиращ да си мислещ, би следвало да сезамислиш защо стана звезда и кой го произведе от охранител-в генерал и медиен герой. Селфмейд, герой на нашето време? Аре ве, той и Здравко от Биг брадъра е селфмейд, колкото него, май. За Петър Стоянов се появиха преди избора му за шеф на СДС в нета не по малко интересни неща от миналото. За заместничката му Елеонора-по-добре да не говорим. И ако се абстрахираме от плювките, а гледаме по делата, там ще остане твръде малко в тяхна полза. Досиетата??? Добре, да им турим пепел. Три са основните белези от миналото, по които можеш да познаеш кой е демократ и кой -кагебешник
-отношението към ДС и досиетата
-отношението към Георги Марков и убийството му
-отношението към атентата срещу на папата
Аре ся спомни си по тези нишани кой какъв е. И сетне си дудни колкото искаш за оплаквачки, за кагебешници и проводници на руски интереси -аз няма да правя тези аналогии, чети хландската депутатка, и кой как "никога няма да ни предадял" и упреквай народът, че бил прост и вервал на фюрери.
01 Април 2006 15:56
UNIVERS,
Глупави са защото:
- се водят по акъла на тия, благодарение на които изостанаха материално и умствено от целия цивилизован свят - това до 1989г.;
- не само се водят по акъла им, ами непрекъснато ги бутат във властта, та да не могат да се отлепят от дъното нито материално, нито умствено.
- все още не могат да разберат, че "приятната за ухото" риторика на Атака е камуфлаж на кукловодите, цитирани по-горе и на които въобще не им пука за за тяхното мариално и умствено развитие.

01 Април 2006 15:58
Koй казва, че Бубойко залага на Куц Кон?!
Решителната борба за президентския трон ще се води между
Георги Първанов и Душана Здравкова.
Божидар Димитров ще бъде на резервната скамейка.

Редактирано от - SultanBg на 01/4/2006 г/ 16:16:14

01 Април 2006 16:05
Важното е , че нещо се случва и дава надежда за промяна!!
Когато един организъм се разболее, активира се неговата имунна система и започва борба за оцеляване и възстановяване на жизненото равновесие.В едни случаи организмът не оцелява и загива, в други – след продължителна борба и пълно изтощение започва бавно възстановяване, а в трети случай – болестта е преодоляна с лекота и организмът е придобил имунитет срещу подобно заболяване.
Дали е така и с обществото?
В съседните ни Гърция и Турция в близкото минало на няколко пъти военни преврати като с хирургически нож изрязваха пагубни за обществото “тумори” – фундаменталистки залитания, срастване на мафия и държава и други пагубни за обществото “ракови” образувания...Недалеч е примера и с военния преврат в Чили.И в много от тези случаи задействуването на тази своеобразна “имунна система” е възстановявала равновесието в обществения организъм.Разбира се има и много примери за влошаване на обществения организъм при подобни по характер, но недостатъчно ефективни или изродени “имунни” системи.
Дали появата на Б.Борисов и АТАКА е индикация, че се задействува “имунната” система на нашето “политически” болно общество или представлява индикация на друго, по-тежко заболяване на един болен организъм, чиято имунна система е вече срината?...
01 Април 2006 16:44
Абе, Офренов, тия изостанали, според теб, умствено и материално българи до 1989г от цивилизонания свят, биеха като тъпани на олимпиади по хуманитарни или технически дисциплини , универсиади и тем подобни, полираните западняци.
Днешните търсени BG софтуеристи, лекари, ядрени специалисти, агробиолози и т.н да не би да бяха внесени от Запад с мухлясалата американска царевица на Агенцията за чуждестранна помощ през 1990 год или дойдоха от Марс? Без да са били първи по благосъстояние, имаха духовен, културен живот, не ровеха по кофите, не умираха като мухи , обляни от здравната реформа.Дори и тъпанарите- партийни секретари не успяха да доведат обществото до днешната мизерия. След клането, което английския съдия устрои над ФК "Левски " , на всички им стана ясно за двойния западен стандарт.Там какво- СВЕТЦИ ли стояха зад този , според Батков, английски хомосексуалист, бе Офренов? И хубавото беше , че 90% от зрителите на стадиона бяха млади българи и си зададоха въпроса :Защо?"Отговорът ще намерят в "Атака". Иде, Офренов, Иде-мизерията и националното унижение са голяма сила! ИДЕ.........
01 Април 2006 16:57
Бачо Стояне, я прочети долния постинг на др. Тодар и тогава кажи това прилича ли ти на "болен организъм" и "срината имунна система"?
Не прилича ли повече на вой до небесата от мъка (злоба)?



другаря Тодар Живков
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 660

Маанете ги политиците. Нека са ядат за магистралата и за врабчетата по нея.
Има много по-важна информация:

За 8-ма поредна година българската икономика стабилно расте.

През 2005г. растежът на БВП-то е бил +5, 5% (1996г. е -9, 4%)
БВП-то е било 26, 6 млрд.дол. (1997г. е 10, 2 млрд.дол.)
Инвестициите са порастале с +19% и са станале 23, 8% от БВП
Индустрията е порастала с +7, 3%

Завишен е и растежът на БВП за 2004г. от +5, 6% на +5, 7%
Тва го дръжът в дълбока тайна, за да не разберете и да са възгордеят предишните.

Растежът на БВП-то за 2005г. е изчислен връху силно занижени чуждестранни инвестиции, понеже още ги не знаят точно колко са.
След 1 година ша стане ясно, че чуждите инвестиции за 2005г. са биле поне с 1 млрд.дол. повече от сагашните.
Тва ша требва да завиши растежа на БВП-то за 2005г. доста над 5, 5%. и ша го направи рекорден за целия период на прехода
Не са надайте обаче некой да ви го каже. Ша мълчат като пръднале, за да са не възгордеят предишните.
А нали пак ша сме в предизборна кампания по тва време, та не "колегиално" да им прават реклама.


И сега какво излиза?
1987г. - БВП 28, 5 млрд.$ - "връх" на социализъма
1997г. - БВП 10, 2 млрд.$ - дъно на националната социалистическа катастрофа - за 10 години - грандиозно разграбване и съсипване, но "невидимо" с просто око
2006г. - БВП 30 млрд.$ по план - изплуване над стария "връх" - за 9 години, въпреки продължаването на присвояването, но видимо с просто око

Кой от гореизброените е виновен за 10-годишното пропадане 2, 8 пъти надолу?
Кой от гореизброените е "виновен" за 9-годишното изкачване 2, 9 пъти нагоре?

Бачо Стояне, представи си само, фантазирайки, че България не беше пропадала в продължение на 10 години (1987-1997) 2, 8 пъти, а беше расла бавно, но непрекъснато 2, 9 пъти, както растеше през последните 9 години (1998-2006).
Колко пъти по-голям щеше да е българския БВП спрямо сегашния?
Сметката е проста:
2, 8 х 2, 9 = 8, 1 пъти

Значи през 2006г. щяхме да имаме БВП не 30 млрд.$, а над 240 млрд.$
Пак щяхме да сме по-голяма икономика от Гърция, както беше преди войната.
Щяхме да сме много по-голяма икономика от Чехия, Унгария, даже по-голяма и от Полша, щяхме да сме по петите на съизмеримите с нас западноевропейски държави.
(през 1939г. България беше на 8-мо място в Общността на народите по стандарт на живота, преди Дания, а Гърция беше на 29-то място)

Че "всички са маскари", тая песен вече я научихме и даже я бълнуваме.
Я ми кажи обаче Бачо Стояне, кои все пак от гореизброените да бъдат подложени на терапията "eбaнe"?
Всичките наведнаж не може. Редно е да се почне най-напред с главните виновници за националната катастрофа, а тия, които са били само крадци и мошеници, да изчакат малко.
Това не значи, че трябва да ги оставим през това време да лаят на воля и да правят другите на идиоти!


Редактирано от - TELESHOP. на 01/04/2006 г/ 17:50:35

01 Април 2006 17:07
Май много от вас страдат от ОлигОфрения?
01 Април 2006 17:10
UNIVERS
Абе, Офренов, тия изостанали, според теб, умствено и материално българи до 1989г от цивилизонания свят, биеха като тъпани на олимпиади по хуманитарни или технически дисциплини , универсиади и тем подобни, полираните западняци.
Днешните търсени BG софтуеристи, лекари, ядрени специалисти, агробиолози и т.н да не би да бяха внесени от Запад

Абе, UNIVERS, не мога да приема, че изброената от теб интелигенция съставлява основната маса на "атакаджиите". Може случайно някой заблуден да е попаднал там. Но по-вероятно е да не е "случайно" там, а да изпълнява нечие поръчение на кукловодите.
Аз ти говоря за основната маса от от умствено и материално ограничените, към които не изпитвам омраза, а съжаление.
Те са си направо жертви, използват ги за маша (кукловодите).
"Това е толкоз просто и логично, народе мой!"

Редактирано от - Олег Офренов на 01/4/2006 г/ 17:11:31

01 Април 2006 17:33
Тодаре, Телешоп , поздрави за постингите !
01 Април 2006 17:35
Мале колко заблуден съм бил. Ми то сме живели в рая - с толкова шампиони от олимпиади и авиодиспечери с най високото Ай Си Кю...За инвестициите и БВП - да не говорим...А как са грейнали житата?!?!.... Ще си седя в къщи и ще чета форума - за да ми се вдига.......самочувствието! Защото навън е наистина страшно - разорана целина, безхаберие, МРЪСОТИЯ и ПОМИЯРИ, които ни ЗАДУШАВАТ!!!! Трудно се заменя действителното с желаното...Тояга трябва! ТОЯГА!
01 Април 2006 18:03
Бойко Борисов и тенис звездата Сесил Каратанчева спечелиха първото издание на тенис турнира за купата на кмета на София , kато нанесоха съкрушително поръжение на бившият посланик на България в Македония Александър Йорданов, бившият депутат от СДС Валентин Василев!!!
01 Април 2006 18:14
До TELESHOP,
TELESHOPЕ, пропусна да споменеш че за резултата от 1939 година е имало решения с действия през май 1934 година!
Бачо Стояне и ти пропусна това действие в България а ми споменаваш Гърция и Турция!
01 Април 2006 18:19
Олимпиадите са глуповати измислици за наивници използвани от търгаши и политици за тяхнитен долни интереси!
Сериозен чoвек не се интересува от олимпиади!
Комунистите грабеха народа за да гонят "слава" в дисциплини които напредналият цивилизован свят презира.За това на гърба на мизерстващият българин създадоха армия от спортисти паразити и безделници!А и по лошо -мафиоти!
01 Април 2006 18:37
За TELESHOP



БЪЛГАРСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ
ИКОНОМИЧЕСКИ ИНСТИТУТ
С О Ф И Я 2005
......................................... ......................................... .....................

Микроикономическа конкурентноспособност

Този показател (Business Competitiveness Index) e kонструиран от проф. Майкъл Портър. Характеризира най-важните микроикономически условия, които определят потенциала за конкурентноспособен растеж. Ефикасността на този процес зависи от функционирането на компаниите и от микроиконо-мическата бизнес среда. Икономическата наука и стопанската практика отдавна са доказали, че без подходящи микроикономически условия макроикономическите и институционалните реформи, необходими сами по себе си, не дават резултати. Това се потвърди и у нас през последните 15 години, когато бяха тотално подце-нени микроикономическите условия за развитие, за сметка на макрофинансовите.
Обобщеният показател за микроикономическа конкурентноспособност се изчислява чрез агрегиране на два съставни показателя: за функциониране на фирмите и за бизнес средата.
Микроикономическата конкурентноспособност отразява конкретните условия на производството и пазара. Когато български производител изнесе на европейския пазар машина никой не пита при каква инфлация, бюджетно салдо, фискален и валутен резерв, кредитен рейтинг, плаващ или фиксиран валутен курс е произведена тя. Купувачът се интересува от качеството, цената и наличието на сервиз за машината.
1. България е на 75-то място по микроикономическа конкурентноспособ-ност. Изпреварват ни не само развитите и средно развитите, но и около 25 слабо развити страни.
2. България е на последно място по този показател между страните членки и кандидатите за ЕС. Далеч пред нас са Турция и Румъния.
3. България е на 86-то място по качество на функциониране на своите фирми. Този показател обобщава тяхната продуктова, инвестиционна, инова-ционна, кадрова, пазарна, финансова и друга политика, качество на управлението и т.н. По този показател сме изпреварени не само от ЦИЕ страни, но и от 30-35 слаборазвити страни. Ниското качество на функциониране на българските фирми е особено тревожно, защото от тяхната работа зависи в най-голяма степен повишаването на конкурентноспособността на икономиката. Лошо управлявани и посредствено работещи фирми не могат да са конкурентноспособни на взискател-ните международни пазари.
4. България е на 72-ро място по качество на бизнес средата. И тук сме последни между ЦИЕ страни. Изпреват ни около 20 слабо развити страни.

Микроикономическата конкурентноспособност потвърждава още по-тревожна изостаналост на България. Изпреварват ни дори 20-30 слаборазвити страни: Пакистан, Уганда, Филипините, Шри Ланка, Гамбия, Египет, Ел Салвадор, Гана, Кения, Ботсвана, Панама, Тринидад и Тобаго, Колумбия, Мексико, Ямайка, Мавриций, Намибия и други.
Това не е изненада за професионалистите. България произвежда и изнася физически тонаж (първично или грубо обработени капиталоемки, материалоемки, енергоемки и наситени с прост труд), а не високотехнологични стоки. При такава конкурентноспособност и корпоративно управление след присъединяването към ЕС се очакват доста фалити на български фирми с тежки икономически и социални последствия.

БВП на човек от населението за 2003 г.
България изостава далеч зад страните членки на ЕС-15 и ЕС-25, а също и зад новоприсъединилите се 10 членки през 2004 г., чийто средно ниво по този показател спрямо ЕС-15 е 50-55%. Изоставането след страните от ЕС-15 е четирикратно, а от централноевропейските – двукратно. Ние сме в равни позиции с Румъния и почти равни с Турция. В таблицата не е включена Хърватия, но тя, със своите 35-40% е доста пред България.

Производителност на труда
И по този показател България е последна между новите членове на ЕС и страните кандидати. Да не говорим за сравнения с членовете от ЕС-15. Нашата производителност на труда е 3, 2 пъти по-ниска от тяхната, 2, 5 пъти по-ниска от тази на Малта и Кипър и два пъти по-ниска от производителността на Словения, Унгария и Чехия. Изоставаме със 6-7 процентни пункта и от Турция .
Като знаем условностите, които съдържа изчисляваната у нас производителност на труда има основания да се тревожим още повече от изоста-ването ни по този показател. Производителността на труда у нас се изчислява като отношение на БВП или брутна добавена стойност (БДС) към броя на заетите. А професионалистите знаят, че нито числителят, нито знаменателят са точни. Най-надеждният показател за производителността на труда е този, изчислен на база отработени човекочасове. Българската статистика не публикува такива данни през последните 17 години.
01 Април 2006 19:07
За Бачо Стоян
Бачо Стояне, БАН се е превърнал в социално заведение- старчески дом за бивши величия в деменция, на които дейността в момента им е колко пъти са ги цитирали по разни издателства!
И т.н.
01 Април 2006 19:09
За TELESHOP. всеки ден е 1-ви АПРИЛ.

До края на годината БВП ще скочи с 40 %.Той се мери с пари , цените с толкова ще се увеличат.Още по голям ще стане на 1.01.2009 година , когато българският лев докаже , какви сериозни качества от тоалетната хартия притежава.
България е африканска страна, стана бананова държава.Вече и интелекта на туземците не може да го видим , когато се коментират фактите.
Днес , след като целият ресурс е разграбен сме на 48-50% от нивата преди 89 година.
Даже е смешно да се говори , какво представлява тази пропаднала държава.
Но все пак е готино.Нали всеки ден е 1-ви април.Освен да се краде и се лъже на поразия.

Редактирано от - хунвейбин на 01/04/2006 г/ 19:14:35

01 Април 2006 19:14
Мидилиев, изпадаш в сериозно нарушение на правилата на елементарната логика.
Ако селският луд каже, че слънцето изгрява от изток, това не значи, че не изгрява оттам.

_________________________________
Кой има уменията да управлява?
01 Април 2006 19:21

Съобщиха, че по БВП на човек от населението сме се изравнили с новоприетите в ЕС страни, само старчоците от БАН тъпи и упорити като военни, твърдят, че ние сме доста по-назад от тях. Демократите от всички партии с задружни усилия ликвидираха мафията в България, ето защо и БВП толкова много скочи. Все пак по-друга си е конкурентноспособността на бухалката, което масово не се отчита в разните макроикономически изследвания. По прогнозите на ОДЛЦ /обединен десно-ляв център/ през 2007-ма година безработицата в България почти няма да има, БВП ще се удвои спрямо 2006-та година и най-накрая ще се приближи до обема от преди 30-40 години. Всичко това ще стане в резултата и на интеграцията на българите към циганите. Основен трудов фактор ще бъдат циганските отряди за бързо реагиране. А българите и турците ще съдят България в Страсбург за дискриминационното отношение на мнозинството към тях.
01 Април 2006 19:35
FL, къде изчезна? Честит/ 01.04./ празник.Ха наздраве, с Кола и пуканки!
01 Април 2006 20:34
Народният представител от Коалиция за България Костадин Паскалев в интервю за предаването "Метроном" по радио "Фокус" - Пирин

Фокус: Според Вас какво провокира новото формирование ГЕРБ?
Костадин Паскалев: Не знам колко от кметовете се обединиха около тази идея. Очевидно това е формация, която се организира от Бойко Борисов. В този смисъл ГЕРБ е отговор на безпомощността на политическия елит в България да организира адекватна политика, която да удовлетвори очакванията на хората. И тук не коментирам само досегашното управление, а всички онези, които се изредиха от 15 години насам. В крайна сметка на базата на авторитета, който успя Бойко Борисов да изгради лично за себе си, спечели кметските избори в столицата и естествено като такъв сега ще се опита да реализира, както сам обяви, една нова политическа идея, която не е свързана с идеологическа окраска, а в търсенето на някакъв професионализъм в управлението на държавата. Не знам доколко това е възможно, но със сигурност е ясно едно, ако Бойко Борисов успее да се справи с двата сериозни проблема в София в момента – чистотата и дупките по улиците, той има шанс да застане на политическата сцена и да заяви желание да получи доверието на гражданите.
Фокус: Казвате, че това формирование е провокирано от слабата политика, не само на това правителство. Но това правителство в момента, ляво правителство с дясна политика, няма ли да изиграе лоша шега за предстоящите президентски избори?
Костадин Паскалев: Със сигурност президентът ще има съответните проблеми, свързани конкретно с това, че има няколко авторитета вече в държавата. Друг е въпросът доколко Бойко Борисов и неговата формация ще се включат активно в рамките на тези президентски избори. Доколкото разбрах, той няма да издига своята кандидатура за президент. Интересно е, разбира се, каква позиция ще заеме той на предстоящите избори, дали ще подкрепи Георги Първанов и доколко след това при един успех на Първанов той би му помогнал за парламентарните избори, както самият Борисов определи, че трябва да бъдат предсрочни...
......................................... ....
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК:
Натиснете тук
02 Април 2006 07:09
Егати и сините. Перчат се един на друг. През това време турския комунизъм си развява байрака а дедото си краде имоти.... Държава ли е това.....
02 Април 2006 07:22
Егати и честта на Генералското пагонче,
щял да се бори за проскубаното лъвче!

Редактирано от - SultanBg на 02/04/2006 г/ 07:36:58

02 Април 2006 11:14
Манталитета на всички цареборци е измекярси!
С измекярски манталитет(ярък пример светло пиво) няма прогрес.
Трябват чорбаджии, трябварт стопани, дори за царските имоти. Иначе, неразорана целина, боклуци, батак и дупки!
02 Април 2006 11:47
...и за магистралата също...
02 Април 2006 12:21
Чорбаджии-бол. 2/3 БВП се дава от частния сектор. Но освен чорбаджии, трябва и още нещо, иначе да не стане така, че след 20 години няма от кой да свалят по 100 кожи.Историята познава и обратния процес на "кожесваляне".
02 Април 2006 13:09
Я един виц измислен от незнайко - е поне така си мисли де ?!!?
На една пресконференция един журналист пита политика Х :
-Господине , какво си говорихте със политика У който идва при вас ?
- А вие господине какво си говорите със жена си ??
- Въпроса ми е какво си говорихте като се знае че политика У не е ваша жена ?
-Ами Вие господине сигурен ли сте че жена ви не е наша ?!?!!?



... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД