:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТРЕНЬОРИТЕ

Станимир Стоилов: Загубихме двубоя още в София

Станимир Стоилов
"Пожелавам на "Шалке" да спечели купата на УЕФА - коментира треньорът на "Левски" Станимир Стоилов. - Днес стана хубав мач и двата отбора показаха класен футбол. Имахме шансове да спечелим, но и равенството не е лош резултат. "Левски" загуби сблъсъка още в София. Сигурен съм, че ако бяхме спечелили у дома, щяхме да отстраним германците. Познавам отлично моите футболисти и знам, че при победа в София те нямаше как да загубят реванша.

Искам също така да поздравя отбора за великолепното представяне в турнира на УЕФА през този сезон. Ако станем шампиони и запазим отбора през лятото, имаме шансове да влезем в групите на Шампионската лига. Преди това обаче ни предстои много работа."
32
1391
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
32
 Видими 
08 Април 2006 00:26
е да ако 6алке спе4ели уефа, после услужливи "сини" джурналисти, 4е напи6ат:
лески отпадна от 6ампиона на уефа след равностойна игра и груби съдииски гре6ки

ло6о нема дерзйте 6ваби
интересно какво би на писал ГА‌ тогава
08 Април 2006 02:36
Защо още в първия си коментар започваш заядливо ?
Липсва ли ти нещо или просто такава ти е приридата?
08 Април 2006 02:57
Браво на ЖЪЛТАТА ЛАВИНА!!!
08 Април 2006 09:30
Няма значение какво е станало и кой ще спечели УЕФА. Важното е че Левски играха сърцато и представиха достойно България. Резултатите им в Европа са повече от добри. Синия поход в Европа продължи цели 14 мача нещо което не е правено от друг български отбор. На фона на нещастното вътрешно първенство и слабия национален отбор, играта на сините беше като светъл лъч.
Левскарите заслужават едно голямо БРАВО! Браво и на привържениците, които подкрепяха отбора в тази европейска кампания.
Що се отнася до злобните нападки на комплексари като james дабъл ю, или пък завинаги четирите букви- не им обръщайте внимание. Винаги ще се намерят дебили, които да се опитват да опорочат безспорните успехи на Левски.
08 Април 2006 11:02
Джеми , стигани и тази награда , редовно да пляскаме отбора , който би еврошампиона като гост.
08 Април 2006 15:48
Откраи време се знае , че в първенството ако участват само 2 отбора -ЛЕВСКИ и Ц7КА и играят 30 кръга , сините ще са шампиони без загубен мач .
08 Април 2006 15:54
Представянето на Левски тази година беше добро. Четвърфиналът е успех. Но за "исторически" е абсурдно да се говори. Докато подобно представяне не стане обичайно за българските клубове и в частност - за "Левски" , истински сериозен успех /купа или финал/ няма да помиришем. Всичко останало е среднячество и запалянковщина. А полуфинали вече сме гледали преди години Освен това всички Балкански страни вече са печелили еврокупи/Стяуа, Звезда, Галатасарай/ , така че нямаме оправдание в бедността.
08 Април 2006 17:41
Джанго, пак започваш с простотиите си. Бързо обръщаш резбата. Бързо забравяш какво си обещал. И за да не се измъкнеш както преди два дни ще ти припомня. Уважаеми колеги уеффцкари, вижте какво написа вашето знаме Джанго преди около година по повод загубата на любимия ви отбор:
КЕФ КЕФ КЕФ !!!
Както казах преди , които пръв си смени НЕДОРАЗУМЕНИЕТО във футбола/Феро и Мъро/ , става шампион !
Ц7КА-то се усетиха първи . През цялото първенство подесеторвам , че СТОИЛОВ е ПЪЛЕН ИДИОТ , ама никои не слуша ! Е , за това публиката на ЛЕВСКИ е говежда , защото му ръкопляскат на Мъро и го търпят .
ЛЕВСКАР съм , ама не от тея !
Докато това говедо е тренер на ЛЕВСКИ , няма да ме виждате по форумите!
И по-добре да не закриват Ц7КА , а ЛЕВСКИ !
(ба ги у буклуците !
Създадено: 23.04.2005 г. 19:55:43

А сега какви ги разправяш, а? Лошо Джанго, лошо, къса памет има твоята порода
08 Април 2006 19:43
Удинезе с оферта за Седрик Бардон
в. тЪпспорт

Седрик Бардон може да се раздели с Левски.

Халфът е искан от Удинезе, който бе отстранен от "сините" на 1/8 финалите за Купата на УЕФА.

Налице е сериозен интерес към още няколко играчи. Домовчийски продължава да е желан от Шалке 04, но от "Леге" искат 6 млн. евро за него.

Тодор Батков заяви, че цел номер 1 пред "сините" е влизането в Шампионската лига тази есен. Вече стана ясно с над 99 процента сигурност, че ако стане шампион на България, Левски ще е поставен отбор в третия кръг на най-комерсиалния турнир.

Oчаква се до края на месеца "сините" да привлекат двама класни чужденци. Най-вероятно това ще са централният защитник на Динамо (Букурещ) Кузман Моци и перспективен халф на френския Ланс.
08 Април 2006 19:46

и кво ся ако разпродадете отбора след края на сезона, няма да изпълните план 2007
или това е 4аст от ПЛАНА...
08 Април 2006 19:53
не се заяждам просто питам, 4е сега пак 6те бъда обявен за "злобен комплексар"
кво според вас 6те стане с отбора ако си продадете най-добрите игра4и
08 Април 2006 20:02
ЦСКА не правят много добър ма4 в Бургас, ама важното е 4е май 6те спе4елят
08 Април 2006 20:10

Новият стар "червен" треньор
Михаил Савов

Знаех го още от Метц. Беше елегантен футболист. С отличен поглед към играта. Когато се засякохме в Гренобъл, за мен бе изключително полезен период. Мога спокойно да кажа, че Пламен Марков ме откри за големия футбол. Посочи ми тайните на играта в средата на терена. За малкото време, в което ми бе треньор, ме накара да играя и като офанзивен халф. От него научих как да изпращам плавно топката към свой партньор."

Думите са на световния и европейски шампион с Франция Юри Джоркаеф. Той ми каза това по време на едно обширно интервю, което взех от него, докато играеше в Пари Сен Жермен през 1992 година...

С повторното завръщане на Пламен Марков като треньор в ЦСКА нека си припомним как един от най-интелигентните наши футболисти на 70-те и 80-те години остави трайна следа във френския футбол - като състезател и треньор. И понеже всяка крушка си има опашка, както са казали мъдрите хора, нека се върнем в началото...

Роденият на 11 септември 1957 година в Севлиево Пламен Марков като всеки хлапак рита топката от зори до вечер по калдъръмените улици на града. Момчето още от малко има афинитет към елегантната и красива игра.Някак си съвсем нормално негов идол става магьосникът на коженото кълбо Димитър Якимов. Още преди в семейството да има телевизор, малкият Пламен слуша в захлас по радиовълните на домашния апарат "Симфония" какво прави неговият кумир.

На радиото е залепена снимката на Димитър Якимов. На 4 юли 1975 година пристига в отбора на живота си ЦСКА. Настанен е в стая №5 на ст. "Българска армия" заедно с друга бъдеща легенда на клуба - Цветан Йончев. Тогава хотелът на играчите е лявото крило на "Армията", а долу, до съблекалнята за гостите, се намира военният стол, където се хранят футболистите. Годините минават, Пламен се утвърждава като един от лидерите на състава. През сезон 1982/83 ЦСКА среща Монако на 1/16-финал за купата на европейските шампиони.

Пламен не вкарва гол, но френски емисари виждат "френската" игра, която притежава. Две години по-късно, през сезон 1984/85, в турнира на УЕФА отново европейски клиент на ЦСКА е Монако. В първия мач, в който "армейците" гостуват, при 1:1 Пламен така завърта топката в обратния ъгъл на Стамбули, че на местните футболисти и близо 20 000 зрители им се завива свят от параболата.

В случая не е важно, че мачът завършва 2:2, че в София ЦСКА елиминира монегаските след 2:1 с голове на Стойчо Младенов и Ради Здравков. Просто Пламен все повече и повече се доближава до Франция и до бъдещия си тим Метц. Когато играе срещу Монако с екипа на "червените", бъдещите му съотборници творят история срещу Барселона. В първия мач Метц губи у дома от Барса с 2:4.

Каталунците, водени от Шустер и Караско, просто правят луди французите. Едва ли някой е очаквал какво ще се случи на 3 октомври на "Ноу Камп". Метц печели като гост с 4:1 след хеттрик на Кюрбос и автогол на Санчес. През пролетта на 1985 година Пламен е вече с единия крак във Франция. Изкарва докрай сезона в ЦСКА.

Дори играе на финала за купата на България на 19 юни, който после е анулиран заради побоища между играчи от двата тима. Пламен като кротък човек не взима участие в стълкновенията. През есента той вече е част от тима на Метц и на Мондиал'86 играе за България в качеството на състезател на френския тим.

Първият сезон 1985/86 за Пламен в Метц


На Марков е гласувано пълно доверие. Съдете сами. Звездата на тима е Жул Боканде. Сенегалецът става голмайстор на шампионата с 23 гола, като изиграва "само" 32 мача. По същото време Пламен участва в 33 срещи. Единствено Кармело Мишише (35 мача), както и Кастендьош и Хинсбергер с по 37 двубоя са пред нашия Пламен по изиграни срещи. През същата година Метц завършва на шесто място.

През следващия сезон (1986/87) Пламен е сред твърдите титуляри с изиграните 36 мача. Отново голмайстор на първенството е играч на Метц с 37 мача и 18 гола. Става въпрос за Бернар Зение. С 14 гола е Кармело Мишише. Отборът пак завършва шести. Заслуга за отбелязаните 54 гола (32 на двама души) безспорно има отличния подавач Пламен Марков

По онова време вестник "Л'Екип" пише за нашия Пацо: "Метц намери в лицето на Марков отличен пласьор на топки, които нападателите са просто длъжни да вкарват".

През следващите три години (от 1987 до 1990), докато Пламен е във Франция, решава да се премести във втородивизионния Гренобъл. Желанието на прозорливия 30-годишен плеймейкър е да изучи треньорската професия. Смята, че по-лесно зелена светлина ще получи в тима на Гренобъл. Тогава в града, известен повече със зимния си курорт, се изреждат доста наставници.

Това за бъдещия педагог донякъде е добре, защото вижда различни стилове на водене на даден клуб. Най-напред в тима е Клод Льороа (за последно бе начело на ДР Конго на първенството на Африка в Египет). След това са Гарсен, Буиг и един от добрите бивши играчи на Монако Кристиан Далже.

Веднага след това през сезона 1989/90 начело застава Пламен Марков. В този период той открива и лансира за големия футбол сина на големия Жан Джоркаеф - Юри. По-нататък свикналият на френски обноски Пламен разбиракакво е да си треньор в България. След краткия престой начело на ЦСКА през 1995 година някак си неусетно дойде времето, в което Пламен класира националите на Евро'04 в Португалия.

След триумфа преглътна горчивата чаша. След като се махна от поста на национален селекционер, имаше период, в който за малко не се върна начело на Метц. Тогава той бе поканен лично от станалия вече шеф Бернар Зение. Пламен бе на гости в лотарингския град при стари приятели, които го почетоха като високопоставен гост, направил много за Метц.

Бе приет в кметството, но предпочете да изживее стреса от португалската експедиция у дома. Върна се в пасторалната обстановка около Видима-Раковски, за да дойде сегашното предизвикателство пак да поеме ЦСКА. Дали във футбола Пламен не повтаря донякъде Петър Стоянов в политиката, който извървя обратния път от държавен глава до председател на СДС?

Футболният клуб и политическата партия трябва да търсят своите идентичности след дълбоки кризи. По-тежка обаче е ситуацията при френския възпитаник Пламен Марков, защото "електоратът" на ЦСКА е с пъти по-голям. Ако в политиката се работи най-вече с демагогия, във футбола, където всичко е открито, се видя докъде се стига, когато се работи под прикритие. Със сигурност на моменти Пламен трябва да забрави елегантните обноски дори сред свои, когато става въпрос за четирите букви ЦСКА.
08 Април 2006 22:33
ДЖЕМИ недей смешен си брато.
Тва е най лошия момент детси ибрал за э..............
08 Април 2006 22:43
Така се играе в Европа?

Когато Димитър Пенев говори за футбол всички трябва да слушат внимателно. За това си мислех снощи по време на мача – реванш от турнира за Купата на УЕФА между Шалке и Левски на "Фелтинс Арена".

Преди ден Пенев изказа своята убеденост, че Левски в никакъв случай няма да се провали. И за пореден път беше прав. Прави са и всички анализатори, които оцениха по достойнство това, което сториха футболисти, треньори и ръководители в клуба от Герена.

Снощи в Гелзенкирхен приключи една от най-успешните кампании на български отбор по терените на Стария континент. Това, че сините не достигнаха до полуфиналите, както са правили други отбори преди повече от две десетилетия, не може по никакъв начин да омаловажи постижението на отбора. Напротив! А какво да кажем, когато сравняваме бюджетите на Левски и Шалке? Как ви се струват 5 срещу 135 милиона евро?:

За първи път в историята български тим изигра 14 срещи, а с успехите на Левски, Литекс и ЦСКА нашата страна натрупа най-големия коефициент в УЕФА за всички времена. И трите ни отбора показаха, че когато се поставиш над жалките боричкания на квартално ниво, можеш наистина да достигнеш международна класа. Няма как да не използвам отново баналното и шаблонно изречение. ЛЕВСКИ ИЗИГРА ЕДИН ДОБЪР МАЧ В ЕВРОПА.

Мач №14 подред. И затова не можем да говорим за никаква случайност. И ако не беше недоразумението при изравнителния гол със сигурност Левски щеше да си тръгне с три точки от "Фелтинс Арена". Ала това не е най-важното.За пореден път Левски показа стил и авторитетно поведение на терена срещу един наистина голям тим.

За пореден път рокадите в състава на Стоилов не промениха с нищо играта като цяло. Подобен начин на действие наистина показва сила, а с този потенциал определено Левски няма да спре до тук. Разбира се щеше да е интересно как би играл Борислав Стойчев ако не се бе контузил.

Щеше да бъде по-добре и ако Букарев не бе толкова припрян. Какво да кажем за останалите? Те се представиха отлично. Не, оценката не е пресилена. Само си припомнете в каква обстановка израснаха тези момчета и се превърнаха в качествен отбор. И чудно по какъв начин след този двубой на „Герена“ ще задържат Валери Домовчийски. Едва ли мениджърите на сериозните клубове в Европа ще оставят този футболен диамант в Източна Европа.

Естествено всичко си има цена. А тази на Валери се покачи двойно на стадиона в миньорския град снощи.Адмирации и за Мъри Стоилов. За неговия екип, за Сираков, за собственика Батков, оставил всички да работят спокойно. Затова нека критиците на този екип да замълчат. Дълго да мълчат. Каквито и абсурдни теории да се развиват за вътрешното първенство Левски демонстрира истинските си възможности на международната сцена! Срещу фактите думите винаги си остават безсилни.

Александър Гигов
08 Април 2006 22:45

беден разбрах...
08 Април 2006 22:46
за плана де...
08 Април 2006 23:54
...без малко да пропусна да поздравя голяма част от левскарчетата с празника им
днес. Още няколо минути остават, преди да е изтекъл празника...Драги левскарчета" Честит ви празник"...
08 Април 2006 23:58
и какъв е празДника им
09 Април 2006 01:13
Джамес, зощо си се развихрил под тази безобидна статия, оня да не те е заразил.Пази се момче!
09 Април 2006 01:52
Джеймс Натиснете тук
за да разбереш какъв беше празника на голяма част от левскрчетата вчера.
09 Април 2006 02:03
Zavinagi

яко
09 Април 2006 04:58
Дума дупка не прави .
И сега мога да кажа , че Мъри е по-скоро късметлия отколкото тренер , обаче в момента ми е симпатичен .
А ти що тъи жално плачеш ?
09 Април 2006 06:33
И сега мога да кажа , че Мъри е по-скоро късметлия отколкото тренер
09 Април 2006 07:46
Ако беше тренер, щеше да бие Шалке у дома .
Такава подкрепа от публиката , рядко се среща.
Дано стане шампион и някои се излъже да го вземе в чужбина .
09 Април 2006 10:54
Джани...
09 Април 2006 16:01
Джани, колко мача на Левски си гледал последните години, че даваш оценка на Мъри?
09 Април 2006 16:40
СМЪРТ ЗА ПРОДЖНИКА БОШКОВ - СМЪРТ !!!!
09 Април 2006 17:47
Джани, с късмет можеш да победиш в мач, два, ...три, но с късмет не можеш да научиш отбора да играе правилно и красиво
09 Април 2006 21:57
Пламен Марков още не е решил с какъв щаб ще работи в ЦСКА




Новият старши треньор на ЦСКА Пламен Марков все още не е решил с какъв щаб ще работи в клуба. Марков бе представен в неделя официално пред медиите на поста, на който наследи уволнения сръбски специалист Миодраг Йешич.

"Не съм решил с кои помощници ще работя. В близките дни ще проведа разговори с мои колеги и тогава ще преценя", каза Пламен Марков.

В понеделник или най-късно във вторник новият треньор на "армейците" ще поеме подготовката на отбора и ще дебютира в сряда на четвъртфиналната среща за купата на България срещу Берое.

Марков не е наясно с моментното състояние на ЦСКА, тъй като не е гледал последните мачове на отбора, включително и дербито с Левски.

"Не съм наблюдавал играта на ЦСКА, тъй като техните мачове обикновено съвпадаха със срещите на досегашния ми отбор Видима-Раковски. Не съм се докоснал до играчите на ЦСКА, но в близките дни ще се запозная подробно с тяхното състояние", каза още Марков.

Той няма да прави генерални промени в отбора до края на сезона и ще разчита на наличните играчи.

"Нямам намерение да налагам повече юноши. Ще играят най-добре подготвените, независимо дали са от школата на ЦСКА или са чужденци.

Пламен Марков споделя мнението, че ЦСКА има илюзорни шансове за титлата.

"Аз съм реалист. Трудно ще спечелим титлата, изключително трудно", каза той.

Бившият национален селекционер вече е получавал две предложения от собственика на клуба Васил Божков да поеме ЦСКА, но той прие едва при третата оферта.

"Васил Божков ме кани за трети път за треньор на ЦСКА и този път нямаше как да откажа", каза още Марков.

Той има договор с клуба до юни 2008 година, но е скептично настроен дали ще го изпълни докрай.

"Давам си сметка, че при най-малката неудача и аз ще поема негативите, но не се плаша. Приемам тази работа в тежък и отговорен момент за ЦСКА, но е ясно, че ако отборът играеше добре, както през есента, нямаше да съм тук. Знам, че няма да съм дълго на този пост, защото особено в България треньорите не разполагат с достатъчно време и търпение, за да наложат своите виждания. Дали ще имам спокойствие за работа? Питайте г-н Божков", каза Марков.

Новият треньор на "червените" не изключи възможността да се срещне с бившия наставник Миодраг Йешич, за да получи повече подробности за ситуацията в отбора.

"С най-голямо удоволствие бих се срещнал с Йешич, с него поддържам колегиални отношения", каза Марков.

Пламен Марков косвено упрекна Йешич заради нападките му към председателя на Надзорния съвет на клуба Стефан Орманджиев.

"Нямам отношение към скандала между Йешич и Орманджиев, защото не знам какви са личните им взаимоотношения. Давам си сметка, че е неизбежно в работата между хора да възникват конфликти. Далеч съм от мисълта, че няма да има раздори, това е нормално. Проблемите в една къща обаче не трябва да излизат от нея. Публичните нападки със сигурност влияят негативно на играчите", коментира Пламен Марков.
09 Април 2006 23:03




"А" Професионална футболна група - сезон 2005/06

XXI кръг

8 април 2006, събота, 17:00 ч:
Беласица (Петрич) - Черно море (Варна) 0:0
публика: 3000 зрители
Ботев (Пловдив) - Родопа (Смолян) 1:0 (1:0)
[1:0 Йордан Минев 38']
[пропусната дузпа - Костадин Видолов (Ботев) 49'],
публика: 4500 зрители
8 април 2006, събота, 18:30 ч:
Нафтекс (Бургас) - ЦСКА (София) 0:1 (0:1)
[0:1 Емил Гъргоров 38'], публика: 5000 зрители
9 аррил 2006, неделя, 17:00 ч:
Пирин 1922 (Благоевград) - Марек (Дупница) 1:2 (1:1)
[1:0 Атанас Николов 12', 1:1 Анжело Кючуков 38',
1:2 Ивайло Паргов 61'], публика: 2000 зрители
Вихрен (Сандански) - Славия (София) 0:2 (0:0)
[0:1 Димитър Рангелов 88'(д), 0:2 Тодор Колев 90'+1']
[червен картон - Нуно Алмейда (Вихрен) 30']
9 аррил 2006, неделя, 18:00 ч:
Литекс (Ловеч) - Локомотив (София) 3:1 (0:0)
[1:0 Петър Златинов 59', 1:1 Марчо Дафчев 67',
2:1 Живко Желев 78'(д), 3:1 Ивелин Попов 86']
[пропусната дузпа - Калоян Караджинов (Локо) 45'+3'],
публика: 4000 зрители
9 аррил 2006, неделя, 19:30 ч:
Левски (София) - Берое (Стара Загора) 1:0 (1:0)
[2:0 Георги Иванов 28', 90'+1'], публика: 5500 зрители
Локомотив 1936 (Пловдив) почива


Kласиране

М П Р З ГР Т

1. Левски (София) 20 16 3 1 52:15 51
----------------------------------------- -------------------
2. ЦСКА (София) 20 15 3 2 58:15 48
3. Локомотив (София) 20 13 0 7 33:20 39
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
4. Литекс (Ловеч) 19 11 4 4 34:17 37
5. Локомотив 1936 (Пловдив) 19 9 4 6 33:30 31
6. Вихрен (Сандански) 19 9 1 9 27:34 28 [+]
7. Славия (София) 19 8 2 9 19:20 26
8. Берое (Стара Загора) 20 6 6 8 27:36 24
9. Черно море (Варна) 20 6 5 9 19:22 23
10. Беласица (Петрич) 19 6 5 8 22:26 23
11. Марек (Дупница) 20 5 4 11 13:29 19
12. Родопа (Смолян) 20 5 3 12 16:36 18
13. Ботев (Пловдив) 19 3 8 8 14:27 17 [+]
----------------------------------------- -------------------
14. Пирин 1922 (Благоевград) 20 4 5 11 17:32 17 [+]
15. Нафтекс (Бургас) 20 2 5 13 9:34 11
09 Април 2006 23:36

Ще спечели ли Орманджиев петата война?


Стефан Орманджиев спечели четири войни с треньорите, но в крайна сметка основният губещ е ЦСКА.

Той надви Стойчо Младенов, Сашо Станков, Ферарио Спасов и Миодраг Йешич. Сега обаче избухна нова битка, този път с феновете. Като активната страна са те, а не бившият международен рефер. Преди няколко месеца Дучето за първи път назова името на човека, който няма място в Борисовата градина. Впоследствие се появиха транспаранти на стадион "Българска армия", насочени срещу Орманджиев.

След като Стиви надви Йешич и го принуди да напусне ЦСКА, кампанията против председателя на Надзорния съвет придоби астрономически размери. Първо, из центъра на София и на стадиона бяха разлепени плакати, а от няколко часа официалният фенсайт на "червените" е пълен с колажи, насочени срещу Орманджиев. Както се казва: "Глас народен, глас Божи". Душата на запалянкото, на истинския запалянко, милеещ за ЦСКА, вече не издържа и открито настоява за изкореняването на истинската причина, спъваща прогреса на тима.

Зад Централния фенклуб стоят и всички останали сдружения на "армейските" привърженици в цялата страна. Тук не става дума за поръчкови атаки, а за протест, извиращ от сърцето на ултраса. А когато той, Негово величество фенът, надигне глава, значи наистина има нещо гнило в любимия им клуб. Запалянкото много добре разбира, че напускането на Йешич и идването на Пламен Марков няма да разреши проблема. Напротив - ЦСКА ще продължава да боледува, ако оттеглянето на Орманджиев от клуба бъде отложено.

Нормално е шефът на Надзорния съвет да е засегнат, но звучат стряскащо думите му, че ще бъдат взети мерки срещу нападките по негов адрес. Нима не живеем в демократична държава, в която всеки има право да демонстрира своя протест. Нима фенът извършва престъпление, след като е решил твърдо да не държи езика зад зъбите си. За разлика от Орманджиев ултрасът винаги ще обича ЦСКА. Винаги ще е с тима в трудните и тежки моменти. И винаги ще се бори за доброто на клуба. А доброто означава стабилен отбор, красив футбол, победи, титли, пробиви в клубните турнири и възвръщане на прословутото звание "евробоец". За да го има всичко това, е нужно в ЦСКА да работят цесекари. Истински цесекари. Да, Пламен Марков е такъв, но човекът между него и собственика Васил Божков не е.

Както е тръгнало, протестът няма да спре. Напротив - ще става все по-голям и по-голям. В редакцията (а и не само в нашата) се обаждат десетки читатели, недоумяващи как е възможно след такъв огромен натиск Орманджиев да продължава да работи в ЦСКА. Приказките, че той няма да се меси в делата на треньорите, че няма и да присъства на мачовете на тима, едва ли ще успокоят бунтуващия се народ. Хората ще повярват, че са взети мерки само когато научат, че бившият международен рефер вече не е в Борисовата градина. Орманджиев наистина спечели четири войни, но да видим дали ще триумфира в петата. Срещу него вече не е един човек, а цяла армада от фенове. Тях няма как да изгониш. Те писмени договори с ЦСКА нямат. Имат червени договори в сърцата си. Които са вечни...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД