:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 174
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В македонската тв стачкуват за неплатени заплати

Снимка: МИА
Служителите в Македонското радио и телевизия (МРТ) протестират във фоайето на медията срещу неизплатените им с месеци трудови възнаграждения.
Служителите в Македонското радио и телевизия (МРТ) стачкуват и обещават да протестират безсрочно, докато не бъдат изплатени полагаемите им се трудови възнаграждения, които не са получавали от няколко месеца. Въпреки че постигнаха една от основните си цели още в понеделник, когато генералният директор Гордана Стошич подаде оставка, служителите в електронната медия все още не знаят как и кога ще получат заплатите си, съобщи вчера скопският тв канал А 1.

От стачния комитет предупреждават, че все още не е изключено да се стигне до частично или цялостно прекъсване на програмата, излъчвана от МРТ. Протестиращите обвиняват ръководството, че в резултат на лошото управление през последните четири години се е стигнало до неконтролируемо нарастване на дълговете на медията. Към настоящия момент те са достигнали огромната сума от 5,5 милиона евро.

Само за заплати на служителите си МРТ дължи около половин милион евро. Предприетите опити от представители на протестиращите за трайно решаване на проблемите предвиждат да бъдат проведени поредица от срещи с македонски депутати от всички парламентарно представени партии. От народните представители ще се иска съдействие за бързото разрешаване на проблема.

В търсене на изход от създалата се ситуация представители на стачния комитет са потърсили помощ освен в ресорната комисия към парламента и от канцеларията на ОССЕ в Скопие, Хелзинкския комитет и Съвета за радиоразспространение на Македония, съобщават местните медии.
2
1658
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Август 2006 00:24
Е, видя се къде са отишли парите за заплати право у Бугарско. Нали трябва да се плащат заплати на агентурата от ОМО-то.
Твърде много Цръбско влияние има в тази Македония. Кога ли ще видиме една по-целенасочена Българска политика в действие, а НЕ само покрай избори разни кретенски изцепки. О, виждате ли колко е "велик" Първанов.
Ама и аз к'во очаквам нешто от тия, чиито партиини учители забъркаха тази каша с "македонците" и "македонизмът". Кретения до шия!
10 Август 2006 09:12
Ами като се скъсаха да арчат тъпите макета пари за финансиране мероприятията на ОМО Илинден и създаването на псевдо културни македонски институти в Татарстан - сега нема паре. А сега яжте фафли Мура тъпи макета. Волот га рие фърля на гърба си.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД