:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 213
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тайни документи на ЕС изтичат извън общността

Финландският министър на външните работи предупреди, че поверителни доклади отивали в Израел, САЩ и Русия веднага след като са разгледани в Съюза
Финландският министър на външните работи Ерки Туомиоя обвини страните - членки на ЕС, че позволяват изтичането на важни документи, свързани с външната политика, към държави извън пределите на съюза, сред които е и Израел, съобщи в. "ИЮ Обзървър".

"От доста време е известно, че всички документи на ЕС, отнасящи се до Близкия изток, отиват в Тел Авив само час след разпространяването им сред страните членки. Те вероятно достигат също до Москва и Вашингтон", се казва в коментар на Туомиоя за в. "Хуфвудстадсбладет", който е най-големият вестник, излизащ на шведски език във Финландия.

"Проблемът на външната политика на ЕС не е липсата на откритост, а фалшивата прозрачност", се казва в материала на Ерки Туомиоя, озаглавен "Фалшивата прозрачност". Тези изтичания на информация имат негативно влияние върху европейската външна политика и насърчават страните членки да действат извън официалните структури на ЕС за взимане на решения, твърди той. "Това е проблем за цялата общност, но е особено вредно за по-малките страни членки", допълва Ерки Туомиоя.

Първите седмици на финландското председателство на ЕС бяха изключително напрегнати за Туомиоя, защото кризата в Ливан избухна няколко дни след като той пое отговорност за външната политика на съюза.

В статията си външният министър на Финландия изразява недоволство от колегите си от другите държави в общността за това, че гледат на първо място националните си интереси и се подготвят за срещите на ЕС "все едно, че са изправени пред трудни преговори с потенциално враждебно настроени страни".

Ерки Туомиоя критикува европейските служители и медиите, че "пускат оцветени и с големи несъответствия съобщения за това как се вземат решения, че дори и министрите често не могат да познаят описанието на срещата, на която самите те са присъствали".

"Ще бъде от голяма важност за морала, доверието и ефективността на работата на ЕС, ако министрите идват на срещите с чувство за постигане на общи цели", допълва той.

Шпиони

Моряк от военноморския флот на САЩ е арестуван по подозрения в шпионаж в полза на Израел и дезертьорство, писа в. "Джерузалем пост". Ариел Вейнман бил задържан на 26 март т.г. на летището в Далас при завръщането му от "неназована страна". Според изданието това е Израел. Сайтът Wavy.com твърди, че в скандала е въвлечена и Русия. Вайнман служил на подводницата "Албукърки". През юли 2005 г. дезертирал от подводницата и е обявен за издирване.

Междувременно Московският окръжен военен съд осъди вчера бивш полковник от руските специални служби на 13 години лишаване от свобода в колония със строг режим за шпионаж в полза на британското разузнаване, предаде ИТАР-ТАСС.
13
1341
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
13
 Видими 
10 Август 2006 00:32
Ах, каква смешка - САЩ арестували израелски шпионин
Това е все едно през 1979-та година в България да арестуват ... съветски шпионин ...

10 Август 2006 00:43
Или днес в България да арестуват израелски, сащски или турски шпиони?!
10 Август 2006 01:16
Те вероятно достигат също до Москва и Вашингтон



След приемането ни в Съюза ще е гарантирано, че материалите достигат и до Москва светкавично.
10 Август 2006 03:48
Светът е вече друг, Европа още живее с представи от миналото. Решават въпроси, които вече не са актуални. Многото години рахатлък под крилото на Съединените щати забавя мисленето им. Не искат да повярват, че трябва да се борят, за да запазят благополучието си.
10 Август 2006 08:35
Тайни документи на ЕС изтичват извън общността
10 Август 2006 08:38
На!
На!
Кому разправям аз?!?
От ЕС чак документите са пуснали крака да бегат,
пък вий са натискайте да улазяте тамо.................

Редактирано от - Чарли Дарвин на 10/08/2006 г/ 08:38:57

10 Август 2006 12:08
Крайно време е да спре това изтичане извън ЕС към Израел. Крайно време е да приемат Израел в ЕС!
10 Август 2006 14:28
Нищо ново под слънцето.Навсякъде се намират продажни души защо не и в ЕС
10 Август 2006 15:02
Какви тайни документи бе Тайни има само от данъкоплатците
10 Август 2006 17:41
Не е толкова голям проблемът на Европа, че някой изнасял папки с поверителните доклади. Това е в рамките на нормалната корупция. Проблемът е, че Русия и арабският свят използват една Франция като троянски кон в Евросъюза, а и в целия Западен свят. Здрави пари за френските управници и договори за Франция, за да се използва като инструмент за разцепление единството на Запада. Тук корупцията е вече на едно много високо ниво, като Франция е изпаднала в положението на страна от Третия свят. В Германия едва-едва един Шрьодер купиха и сега, след като напусна политиката, си го прибраха, за да му се отплатят.
10 Август 2006 18:12
Зую, Зую,

нищо не разбираш!
10 Август 2006 20:48
Зую, най-големият удар обаче (джакпота!) направиха САЩ с покупката на Миша Горбачев навремето. Още си го хранят - скъсва се да изнася скъпи "лекции" из Щатите
Нормална практика, който може - да го прави
Впрочем, грешката "Германия" вече е поправена. На дневен ред е грешката "Франция" - Саркози вече няма търпение
10 Август 2006 22:32
Няма обществена личност , която да не изнася скъпи лекции в Щатите . Вижте само как "Световната полиция" напълни гушата на секретарка като Моника Люински
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД