:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Атака" се чуди дали да оспорва вота

Волен Сидеров
В "Атака" обмислят възможността за оспорване на изборните резултати, но все още няма окончателно решение по въпроса. Това обяви заместникът на Волен Сидеров Павел Шопов пред "Сега".

Всеки ден в предизборния щаб на "Атака" пристигали десетки сигнали за фалшификации на резултатите. В партията били сигурни, че голяма част от протоколите на секционните избирателни комисии са тотално подменени. Особено в тези СИК, в които формацията няма членове, а такива били около 55% от секциите в цялата страна. Там "Атака" пратила застъпници, но те са неефективни по статут, тъй като не могат да упражняват реален контрол, поясни Шопов.

Фалшификациите на ниво СИК обаче трудно се доказват, призна подгласникът на Сидеров в президентската надпревара. "БСП има добре смазана машина за изборни фалшификации още от 1990 г.", бе категоричен той. И даде за пример конкретен случай с две съседни избирателни секции в едно и също училище, в които гласували хора със сходен образователен и социален статус. В едната, където "Атака" имала свой член, резултатът на Първанов и Сидеров бил почти изравнен. В другата - левият кандидат събирал над 90% от гласовете.

"На тези избори БСП със съучастието на другите управляващи партии си написа такъв резултат, какъвто си искаше", заключи Шопов. По изчисления на атакистите истинската разлика между Първанов и Сидеров е не повече от 10%.
100
4915
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
100
 Видими 
26 Октомври 2006 01:01
3, 5 милиона Българи в изборния ден на 29 - неделя ще се усмихнат още по-срасиво след избора на Волен - Павел
Да се пукат душманите и да емигрират за ЕС може при поляките
Ангелиичетата - язък за упоритото англофициране на Хоризонт и БНР-ето
и техния кон у рекътъ
Е що толкова истерично ни караате да слушами англьовските с картофель в на язико
ПОБЕДА АТАКА
26 Октомври 2006 01:45
Анти, кротни малко - ако от изборите зависи нещо, отдавна да са ги забранили...
26 Октомври 2006 01:55
Han
26 Октомври 2006 03:30
За всеки истински атакист е ясно, че имаше измама на изборите и пълната победа на вожда бе открадната. Това е толкова ясно, колкото и покушението срещу Него на магистралата. Атака срещу избирателната комисия!
26 Октомври 2006 04:45
Подкрепям Атака, въпреки че не съм атакист. Предпочитам Атака да предизвика падане на правителството, а не само смяна на президента. Това правителство трябва да си ходи заедно с президента си...........
Българи събудете се..........
26 Октомври 2006 05:46
При такава смазваща разлика, няма какво да търсим под вола теле. ако нещо стане на 29, добре. Въпреки, че вероятността за това е невероятно малка.
26 Октомври 2006 07:29
Със сигурност, Волене, изборите са фалшифицирани, Капка не е Капка, Павел Шопов не е Павел Шопов и България не е България! И престани да си боядисваш косата в бяло. Не ти върви на черните вежди.
Волене, ти всъщност ти ли си или някой друг.
26 Октомври 2006 07:39
Djusade, добре дошъл във форума друже! На хаарлия да е!
26 Октомври 2006 07:55
Чудно, къде ли е параграфа...? Още не е КАЗАЛ
26 Октомври 2006 08:18
Аман от малоумници! Резултатите са фалшифицирани, ама друг път. Тоя луд лъже до безобразие. Що не говореше против турците преди десетина-дванадесет години, когато хората протестираха срещу връщането на имената им. Тогава разправяше, че българите от онези райни били терористи, простаци и незнам още какви. Това може да се прпочете в старите броеве на в."Демокрация". А някой от тия дето подкрепяте Сидеров да е прочел книгата му"Бумерангът на злото"? Не!... А и как може да се повярва на такъв, който така много промени тона си в нощта на изборите. Как така изведнъж се оказа , че не е против цигани и турци?! А, стига бе!
26 Октомври 2006 08:26
За всеки истински атакист трябва да е ясно, че Волен Сидеров не иска да става президент!
Тия избори са добър шанс за удвояване избирателите на Атака и те си се справиха блестящо. Даже има шанс да натрият още малко носа на президента - нищо чудно на втория тур резултата да е още по-голям.
Първанов си осигури мандата.
ДПС вече има с какво да плаши електората си и го мобилизира докрай.
Сидеров определено натежа на сцената и вече е фактор, който не може да бъде пренебрегван.
Бойко Борисов се готви да завоюва мястото на изгонените с гнили домати и обелки от банани "десни".
Хепиенд!
Истинската борба ще е на парламентарните избори. Преди това пак има разгрявка - местните...
Така че нека всички да бъдем доволни... нещата не са никак зле.
26 Октомври 2006 08:36
Лично познавам прийомите за фалшифициране на избори, БСП наистина са експерти. Щом в половината секции не е имало хора на Атака, фалшификациите там са сигурни. Вероятно истинската разлика между Първанов и Сидеров е била 2:1, направиха я 3:1 за да докажат на света какъв юнак е Първанов.
26 Октомври 2006 08:40
Сидеров води в анкетата на "Сега". Не вярвах, че тук атакистите са повече.
26 Октомври 2006 08:51
Въпрос към Verdy - след като имаш лични впечатления за фалшификации защо не ги споделиш пред съответното място, медии и пр.?
26 Октомври 2006 08:58
Баш ми е драго, Pickwick! Няма нищо да сподели човека. Местата за клоуни са абонирани за Павел Шопов и компания.
26 Октомври 2006 09:05
Всеки път, когато седесар загуби избори - едно и също
На крив кандидат и урната му пречи
от уважение към избирателите на Волен няма да нащракам нецензурираната версия
26 Октомври 2006 09:08
...когато татарите безчинствали из българия се намерил един ксенофоб и оглавил политическия елит...
...той бил знатен , но ксенофоб и това плашело елита...
...зер татарите ще вземе да започнат не само тока да не си плащат а и други услуги...
...затова тогавашните медии го представили за свинар, просто защото по стара династическа традиция ивайло се възцарил в годината на свинята(подобно на хан пресян)...
...естествено е че сам ли си ще те предадат...
...предали го...
...дори царицата която охотно споделяла ложето му...
...и как да не го предадеш като е рукнал срещу нациионалния идеал...
...същият идеал, възпят в песента за бълканджи йово - правещ си нашенско харакири, че момите ни ламтят за татарското село...
26 Октомври 2006 09:10
Няма смисъл да се оспорва вота. Управляващите другари нищо ново не са научили , и нищо старо не са забравили.А старото е - "Не е важно кой как гласува , важно е кой брои гласовете..." Авторът е познат...
26 Октомври 2006 09:14
еми да не се чудят а да пробват да обжалват
26 Октомври 2006 09:17
естествено че изборите се фалшифицират, колкото и невероятно да звучи на много от участниците във форума. Лично са ми разправяли мой роднини от Дулово -Силистренско как в съседните села където живеят българо-мохамедани как още по обяд са отваряни бюлетини и хората са привиквани отново да гласуват. Там комисиите са изцяло на ДПС макар някои уж да са БСП или други. Така е още от зората на "демокрацията". Дори много от тези хора не искат да гласуват за ДПС но са заплашвани. Всичко това е истина колкото и някои да не го вярват. В този край ДПС и по-точно Доган така вилнеят , че тасманлииски дявол е котенце спрямо тях. А как изсече оган хиляди декари гора в тази част на България е друга тема , на която обаче също трябва да се погледне. Но по темата , казвам ви там изборите се фалшифицират и хората ги е страх
26 Октомври 2006 09:38
Sass, и аз се радвам да те видя
26 Октомври 2006 10:32
Да се твърди , че изборите са протекли честно е , като да питаш , къде се задянаха през тия дни , "гражданските" ни общества За честни избори... Честност по сметка или в брой... И шест века във вода да ни киснат , сухи излизаме от нея , дядо Славейкове...

26 Октомври 2006 10:37
Фалшификации верочтно има, но друго е интересното - защо въпроса се повдига, когато дадена партия загуби изборите и се мълчи, когато ги спечели?
Това какво е - ала-бала-ница или тра-ла-ла?
26 Октомври 2006 10:45
Хан, не мешайудвояване на % с удвояване на избирателите. Ако не ме лъже паметта преди гласовете бяха 440х, сега са 530х .
26 Октомври 2006 10:48

300/600
26 Октомври 2006 10:59
Аз само не разбрах. В тези комисии само представители на БСП и ДПС ли има? Е тък таме сложили и някой от Атака. Никакво ДСБ, СДС, НДСВ, НС и незнам кой си още дет е парламентарно представен? И що Костов и Стоянов не викат че изборите са манипулирани? Като си ги знаем какви са гласовити, що си признаха толкоз лесно погребението?
Несъмнено успеха на Сидеров МНОГО ГОЛЯМ и прави Атака лигитимна политическа сила. Несъмнено от тук нататък политиците ще трябва да се съобразяват с мнението на хората гласували за Сидеров, независимо от потбудите ем. Това е полезната страна на първия тур. Другата поледна страна е развитието на самия Сидеров. 1 година в парламента го преобрази доста и то в "положителна" посока. Почна да се приближава по манталитет към останолите политици.
26 Октомври 2006 11:01
Прочетох, явно ме е излъгала
26 Октомври 2006 11:01
"Лично са ми разправяли мой роднини от Дулово -Силистренско как в съседните села където живеят българо-мохамедани .....". Такива ми ти доказателства...
26 Октомври 2006 11:10
Чудя се от къде газетата е успяла да намери снимка на ухилено фюрерче ?
И що за наглост!
Още не може да повярва, че само 19"% българите са достатъчно изперкали та да гласуват за него!
Ало-о-о-о! Фюрерчето и подопечните му ефрейторчета! Не се тревожете! Скоро ще дойдат добрите чичковци с белите престилки и ще ви дадат шарените хапченца! То вярно, че болестта ви е тежка, но тя и медицината напредна!
Не се страхувайте, ще ви лекуват !
26 Октомври 2006 11:31
Дори и общо погледнато в тази държава където ВСИЧКО е фалшиво (даже и бозата според един репортаж от вчера) сал едни избори да са останали честни????
26 Октомври 2006 11:32
Тези избори СА опорочени по много начини.
Смятам, че официално контестиране е необходимо.
Да си затраеш за престъпление е също престъпление.

Освен това, предлагам АТАКА да инициира съставянето на неофициална обществена комисия, която да анализира изборните злоупотреби и да предложи пакет от промени на изборен закон и други свързани, нормативи и процедури.
Това ще е необходим жест на уважение към българите. За да има малко от малко надежда че няма да продължават да ни унижават с имитация на избори...
26 Октомври 2006 11:48
ТОТО-2
26 Октомври 2006 11:56
Verdy Лично познавам прийомите за фалшифициране на избори, БСП наистина са експерти. Щом в половината секции не е имало хора на Атака, фалшификациите там са сигурни. Вероятно истинската разлика между Първанов и Сидеров е била 2:1, направиха я 3:1 за да докажат на света какъв юнак е Първанов.


верди глей си оперите и за политика недей да плещиш.
да докажат на света, а? света, разбира се гледа какво става у ена балканска
кочина, спрел е да диша.
верди, ти до кое оделение избута? фторо? третйо?
иди си искай агнето и им врни дипломата
26 Октомври 2006 12:00
дъртреалист
[Златен]
от Bulgaria

Общо мнения: 697

Тези избори СА опорочени по много начини.
Смятам, че официално контестиране е необходимо.
Да си затраеш за престъпление е също престъпление.
Освен това, предлагам АТАКА да инициира съставянето на неофициална обществена комисия, която да анализира изборните злоупотреби и да предложи пакет от промени на изборен закон и други свързани, нормативи и процедури.
Това ще е необходим жест на уважение към българите. За да има малко от малко надежда че няма да продължават да ни унижават с имитация на избори...



ето го и тоя Ентелектуалец. контестиране. инициира.
на тоа само му вервам че е дрт. колко е прос нема да кажа да не ме резне бота
26 Октомври 2006 12:07
в предаването “Дарик кафе” президентът на България Георги Първанов. “Изключено е лидерът на “Атака” Волен Сидеров да преобърне вота и да спечели балотажа в неделя.


never say never
26 Октомври 2006 12:08
Ало-о-о!
Чичата-а-а-а!
Как ти хрумна да сравниш фюрерчето с Ивайло?
Всъщност то си е и някакъв напредък, щото само преди седмица едно от ефрейторчетата във Форума бе имал наглостта да го сравни и с Левски!
Ще ми се да попитам и Верди- би ли ме открехнал като как точно се правят фалшификации на избори в СИК. Питам от чисто любопитство, щото вече 15 години се занимавам с избори. То не му е майката само да приказваш напред назад като смешника Шопов. Ако знаеш нещо -сподели го! Може и некой лев да изкараме от партиите!
26 Октомври 2006 12:17
Най ме е страх от управляващи с псевдоними.
Тато, Командира а сега и Вожда (той и Лидера и Левски)
26 Октомври 2006 12:34
ТОТО-2,
много се пениш, бре, драги!
Колкото и да съскаш, фактът си е факт. Не 19% а 21 на сто от гласувалите предпочетоха Сидеров.
Да, имаше фалшификации и манипулации на изборите. Ще ти посоча само няколко факта. В стотици избирателни секции, особено в районите, населени с българи-мюсюлмани, избирателната активност до 14-15 часа бе по-ниска от средната за страната. След което кметове и активисти на БСП и ДПС започнаха да изнасят списъци на негласувалите и към 18 часа избирателната активност скочи тройно. Познай в чия полза, след като хората видяха, че част от бюлетините се отварят при пускането им в урната.
Познай в колко още "смесени" райони и малки населени места хора не са посмели да гласуват за друг, освен за Първанов, когато са видели разтворени бюлетини в урните? Щото страхът там си го има и не е без основания. Достатъчно много хора го заявиха пред достатъчно много медии, някои от медиите дори се престрашиха да ги цитират.
Също в стотици избирателни секции на практика нямаше представители на други партии, освен на тройната коалиция или имаше по един-двама послушници. Как се отразява това на вота? Ами изведнъж гласуват хора, които от години не са се вясвали в родното си село и още са си в Германията или Францията, че и в Турция. Кой гласува вместо тях ли? Ще оставя тази сложна задача да я решиш сам.
Отделно автобусите с изселници, отделно допълнително записаните в секциите в Турция над 12 000 души, които по този начин получиха възможност да гласуват "двойно" и т.н.
Но и друго е факт - Първанов щеше да води поне двойно на Сидеров и без манипулациите.
Първанов е олицетворение на мафиотизирането на държавата, но Сидеров очевидно не е разпознат като достоен да го смени. По ред причини, включително забежки към крайният национализъм. Тъй че - кротко и си пази фиша, ТОТО-2, че ще вземе да ти простине и ще се провалиш в занаята!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Тежко, тежко! Вино дайте!
26 Октомври 2006 12:44
Не 19% а 21 на сто от гласувалите предпочетоха Сидеров.



Големо важно станало...тия проценти крият по-малко гласове от събраните от Жорж Ганчев бе....кво сте се запъчили...
26 Октомври 2006 12:48
Споделям по молби на читатели:
Първа група фалшификации - в избирателните комисии
- гласуване от името на несъществуващи избиратели, - измрели или в чужбина
- подмяна на бюлетини от урните с правилните бюлетини
- подмяна на протоколи от секционните комисии или подправяне на оригиналните
- двойно гласуване
Втора група фалшификации в ЦИК:
- завишаване или намаляване на общата избирателна активност чрез плаващия брой избиратели по списък
- признаване на гласовете на несъществуващи избиратели, особено на такива в Турция
- грешки при броенето на гласовете по секционните протоколи
- предварително заложени изкривявания в компютърната система за отчитане на резултатите

Всички тези фалшификации изискват предварителни условия:
1. Договорка между основни политически сили, които си разпределят страната на райони на влияние
2. Недопускане на "случайни" граждански организации като наблюдатели на изборите
И накрая списък на фалшифицирани избори - през 1990, през 1991, през 1995, през 1997, през 2001 / най-слабо фалшифицирани/, през 2005 - рекордни фалшификации, близки до тези през 1990 и 1991 години...
26 Октомври 2006 12:59
До риж-ко.
Това дето го пишеш е факт и е било на всички избори, но то драги мой не е нарушение на закона и не е в никакъв случай фалшификация. И не се пеня - просто поисках информация. Един вид - опит да обменим!
Колкото до примерите на Верди - това просто няма как да се случи на практика. Явно не ти се е налагало да се главоболиш с организация на избори и с безумната партизираност на членовете на СИК и РИК. Между другото - на тези избори във всички СИК и РИК имаше представетели на Атака, съобразно парламентарното им представителство и за това не повтаряй безумните твърдение на пациента Шопов.
26 Октомври 2006 13:04
До риж-ко
Забравих да те поправя.
Списъците с негласувалите не ги изнасят кметовете, щото те не се допускат до секциите, а го правят застъпниците на отделните кандидати. Но пак ти казвам - нито е незаконно, нито е фалшификация.
26 Октомври 2006 13:07
Този Павел Шоповбеше едно време депутат от СДС.В същата група беше и един лекар.Вярно, хирург а не психиатър.Та този лекар му беше сложил диагноза, нарече го полуидиот.Сега виждаме, че диагнозата на доктора е била правилна, макар и на базата на обща медицинскакултура.
26 Октомври 2006 13:12
До ТОТ-ко.
Уважаеми с фиша,
кое не е нарушение на закона? Правенето на списъци на негласувалите и заплашването им? Оставянето в избирателните списъци на хора, които по закон трябва да са заличени, за да могат да гласуват два пъти? Нарушаването на основното конституционно и законово право на ТАЙНА НА ВОТА с разтварящите се бюлетини.
О, моля, с цялото ми уважение към твоята древна професия - глей си там фиша!
П.П. Да те доуточня за кметовете.
Цитирам очевидци в помашко село: "Кметът привика представителите на ДПС и БСП в секцията, скара им се, че толкова малко са гласувалите и им заповяда до 15 часа да му дадат пълния списък с тези, които още не са гласували. Към 16 часа хората взеха да пристигат, съпроводени от активисти на ДПС и БСП."
Та, кое казваш било законно?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Тежко, тежко! Вино дайте![/u][/i]

Редактирано от - риж на 26/10/2006 г/ 13:17:05

26 Октомври 2006 13:22
добре де, Атака крайно дясна ли е или крайно лява? или си е просто буламач с кюфте нервозно отгоре?
26 Октомври 2006 13:36
Нищо чудно, атакистите от урните да се преместят на жълтите павета, в неделя към 22 часа, нали за това споменават Унгария и нЕкои афтори на анализи тука...Пфу-у-
26 Октомври 2006 13:46
Уважаеми форумци,
от време на време чета коментарите. С едни съм съгласен с други не. Но след тези срамни и фалшифицирани изборни "резултати" за мен и за България избори реших и аз да си дам неангажиращото мнение. Срамувам се както никога през живата си не съм се срамувал от факта че толкова много гласова може да привлече един деструктивен и продажен човек като Първанов.
26 Октомври 2006 13:50
33333 а каква е алтернативата? Сидеров?
26 Октомври 2006 13:54
Тоя 3333, май си е сложил дипломата от ПУЦ-а, който е завършил при Т. Живков...Ха Ха
26 Октомври 2006 13:58
Chicho Dr. - надявам се пак да пътуваш в неделя до съседния щат, за да упражниш правото си на глас..
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД