:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Германия приема 190 000 бежанци

Неженените чужденци ще получат постоянно разрешение за пребиваване след 8 г., семейните след шест и ще имат право на работа
Снимка: "Сега"
Новият законопроект за бежанците в Германия предвижда те да имат право на работа, ако се сдобият с разрешение за постоянно пребиваване.
"Голямата коалиция" в Германия възнамерява да улесни легализирането на бежанците, съобщи Дойче веле. Около 190 000 чужденци в Германия ще получат постоянно разрешение за пребиваване в страната. Мярката не се отнася до нелегалните имигранти, които търсят по-добри условия за работа и живот, без да са преследвани в родината си. Българи няма да могат да се възползват.

Министрите на вътрешните работи Волфганг Шойбле и на труда и социалните грижи Франц Мюнтеферинг, както и депутати от фракциите на християндемократите и социалдемократите в Бундестага се споразумяха за новите правила за бежанците.

Става дума преди всичко за пострадалите от граждански войни и искащите убежище, които въпреки отказ на пребиваване не могат да бъдат депортирани, тъй като страната на произход отказва да приеме обратно дадено лице.

Шойбле и Мюнтеферинг постигнаха единодушие по компромисно предложение бежанците в графата неженени да получават разрешение за постоянно пребиваване след осем години, прекарани в Германия, а семействата с деца - след шестата година.

За тях също така ще бъде открит достъпът до пазара на труда в Германия, който ще остане затворен за нашенците дори след приемането на България в ЕС. Бежанците ще бъдат задължени да приемат предложеното им място на работа.

Досега временните разрешения за пребиваване на чужденците се удължаваха на всеки шест месеца, но бежанците нямаха право на работа. Това ги караше да работят на черно.

Правителството обаче съобщи, че чужденци, които са заблудили държавата и са се сдобили с право на пребиваване чрез измама или са извършили престъпление, ще бъдат изключени от действието на либерализираните закони. Мнозина от сегашните бежанци с ограничено право на пребиваване в Германия са нарушили един от тези критерии. В столицата Берлин например живеят турски кюрдски семейства, които от години получават разрешение за временно пребиваване, като лъжат властите, че идват от Ливан и са жертви от гражданската война там.

Съпротива

Представители на консерваторите заплашиха да блокират закона в Бундесрата (горната камара на парламента). Вътрешният министър на Бавария от Християнсоциалния съюз (ХСС) Гюнтер Бекщайн поиска да бъдат внесени поправки в законопроекта. Той настоява чужденците първо да са си намерили работа и след това да получават разрешение за постоянно местожителство. Бекщайн заяви, че дългогодишната нелегалност и работа на черно на някои бежанци не трябва да се "възнаграждава".
12
1964
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
16 Ноември 2006 01:23
Въпроса за кокошката и яйцето в най-нов вариант! Кой ще назначи човек на постоянна работа , ако същия не покаже че има право за постоянно пребиваване?Сетила се Мара да се побара! Наистина има свестни хора с добра и много добра квалификация , които от 8-10 години биват принудени да "плуят"в разни бивши казарми на купони за храна и вети дрешки от Каритас-вместо да им се даде право да работят и внасят данъци в доста кънтящата на кухо хазна!Децата им ходеха на училище и нерядко превъзхождаха немските си съученици и тъкмо изкласили и с добри шансове за намиране на работа-биваха натирвани за майната си/за да не заемат раб.места на алкохолизираните и разпасани Гедерейчета дето сал чужденците им криви/Само че същите и със и без чужденците , за никакъв к.. не стават и никаква работа не похващат
16 Ноември 2006 08:05
Основната мисъл на ХДС/ХСС, доколкото разбирам е , мангалите вън! И е много точно! А дали гедерейчетата са пияни или прошляци, това си е тяхна работа, те са си в тяхната страна, те си я подреждат.На който не му харесва, си отива цухаузе и си подрежда държавата, както си иска! Кеф ти мангали, кеф ти ДПС, кеф ти социален президент-бащица!Haben Sie wirklich verstanden?
16 Ноември 2006 08:43
ако преди 70 години германците произвеждаха стоки за шир потреба а не оръжие и девизът беше Deutschland Libes alles eeehhh мечти
16 Ноември 2006 08:47
ja Herr Vasko, ich habe GUT verstanden und nach vier Jahre, bin ich nach Japan gegangen. Ich habe gratis Ausbildung bekommen und heute zahle ich Steuern in Japan. Glaub mich, hier ist viel besser.
Deutchland hat nur verloren, und warrum?
Die Auslaender sing IMMER und fuer alles schuldig.
Jetzt die importieren Zigeuner...
Und viel Osi sind Asi, das habe ich gesehen. Es gibt nur einige Ausnahme, die sind gute (beste) Freunde...
leider viel zu wenig...
16 Ноември 2006 09:04
aleksandar- Хер Василчо сигур е женен за Гедерейка и сега го е яд , че и след15 години го/ги смятат за аборигени в собствената им страна!За жалост са си аборигени и още се разпознават от 200 метра дори и голи на плажа, че не са от "истинските"
16 Ноември 2006 12:11
Aleksandar,

не е зле най-напред да си пооправиш малко немския, преди да даваш "компетентни" мнения. Преброих някъде към 7-8 граматически грешки, нещо рекциите на немските глаголи, немският словоред и падежите не са ти съвсем ясни.
16 Ноември 2006 12:54
Умишлено ли се премълчава факта, че не искат в никакъв случай да приемат фесове?
16 Ноември 2006 15:06
kolione, ни най-малко не сами ясни. аз никога не съм учил немски. следвах на английски. това е от кръчмите, но пък е напъно достатъчно за приказване с озита, азита и турци
едва ли някога ще ми се наложи да го използвам отново, така че нищо няма да пооправям. а това, че твоят немски е добър само доказва тезата на PokerFacе.
16 Ноември 2006 17:03
Проблемът е, че всички чужденци се слагат в един кюп, без да се диференцира. Имигрантите от мюсюлмански държави и от Африка носят много повече проблеми, отколкото да допринасят с нещо.
Ясно става въпрос за недостиг на работна ръка за ниско квалифицирана, зле платена работа. Може лесно да се реши, като се орежат социалните помощи за местните мързели ( в Австрия социалните помощи са по-високи от майчинските!!!), за да не им е по-изгодно да си седят вкъщи вместо на касата в супермаркета. А ако се внася работна ръка - по-добре от новите страни членки на ЕУ, отколкото мюсюлмани.
16 Ноември 2006 20:29
Хе хе, тук пак са се изказали специалисти по Германията. Айде да поспрем с някои от митовете, като тези за Българи (или за чужденците по принцип) в Германия. Как видиш ли сме били много по-гениални от немците, ма понеже сме били чужденци... Дрън-дрън-дрън. То затва понеже сме толко по-гениални сме тотално am Arsch, а тъпите немци с кухата хазна се радват и в момента на стандарт, който ние великите капацитети няма да стигнем идните 30 години.... Всичко си е до човека, или имаш акъл в главата, или я носиш просто за баланс. И тва пък с по-добрите ученици... Единични случаи може и да има, но да се генерализира така е напълно некоректно. Факт е, че децата на чужденците остават често отритнати от образователната им система и излизат откровено неграмотни. Но това се дължи предимно на родителте, които предпочитат да си живеят в гетата така както са си живели там откадето са дошли. И не правят никакъв опит за поне частично интегриране в немското общество. Че немците си имат трески, да не кажа греди за дялане е безспорно. Важното според мен обаче е да се гледа максимално обективно на нещата, а не да се достига до някви генерални заключения, че понеже видиш ли, нейде имало подобен случай.
16 Ноември 2006 21:23
Geiler Bock, напълно съм съгласен с теб.Аз винаги съм се дразнел, когато някой почне да реве: германците са такива, швабите са онакива.Да, верно е, ама те са си у тях. И са си подредили държавата, и то добре, и хоп идва някой си и сяда на масата.Аз съм убеден, че знаещите и можещите българи се интегрират перфектно, и никой не ги брои за втора ръка.Трудно е да се докажеш, но никъде не лесно.Това разбира се не важи за българи със забрадки и силен тен.
16 Ноември 2006 22:17
Herr Vasko, и oще нещо да допълня: Хубаво. Германия е имала нужда от нискоквалифицирана работна ръка - импортирали са ги, дошли са. Охотно са приели да се ползват от облагите на социалната държава. Вярно, работата не им е била лека, но пък са получавали наистина високи възнаграждения. Даже твърде високи. Това добре. Обаче това не им стига, голяма част от тях роптаят, че били дискриминирани. Ми чакай малко сега, нали и ти трябва да направиш някаква крачка в тая насока, това са сложни социални процеси, за тези процеси са необходими поне 2 участника. Няма братче, няма такива работи. Чаршафа, забрадката и гетото... Да, немците са дръпнати като чуят развален немски. Дръпнати са като чуят някакво име, което не могат да произнесат и при 5 опита. Еми такива са. Но както си писал по-горе, не можем да ги съдим и да им даваме акъл как да се държат в собствената си страна. И пак да те подкрепя - ако ти си способен и им покажеш, че можеш, че говориш езика им, получаваш задължително уважение, гледат на теб по друг начин. А не "Ich... ä hhh.... hier...ä hhh... arbeiten.... ä hhh..... wollen...", обаче nix kö nnen...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД