:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 592
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ пускат Русия в Световната търговска организация

Президентите на двете страни ще подпишат двустранни протоколи на срещата на АТИС в Ханой
СНИМКА: РОЙТЕРС
Руският президент Владимр Путин и съпругата му Людмила посрещнаха и изпратиха президента на САЩ Джордж Буш и съпругата му Лора по време на краткия им престой на летище "Внуково-2" в Москва.
Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Джордж Буш се срещнаха вчера на московското летище "Внуково-2", съобщиха РИА "Новости" и ИТАР-ТАСС. Те обядваха час и половина заедно със своите съпруги на самата аерогара.

След срещата им говорителят на Кремъл Алексей Громов съобщи, че лидерите на двете страни са потвърдили готовността си да подпишат двустранни протоколи за присъединяването на Русия към Световната търговска организация (СТО). Това ще стане по време на срещата на АТИС във Виетнам на 19 ноември, където ще присъстват Путин и Буш.

Подписването ще е голям пробив за Москва, която от 13 години се опитва да влезе в СТО и срещна силна съпротива от повечето западни страни, разтревожени от увеличаването на руското влияние, коментират руски медии.

Двамата президенти обсъдиха също ядрената програма на Иран, обстановката в Близкия изток и други важни теми, съобщи Громов.

Необичайният престой на американската делегация в Москва, по пътя за Виетнам станал по предложение на гостите от САЩ. Интересното е, че на практика Буш не е посетил официално Русия вчера, тъй като нито той, нито президентската делегация са минали през паспортния контрол. Самолетът кацнал за зареждане, но се задържал по-дълго.

Американските представители настояли да няма никакви тържествени церемонии. Въпреки това домакините спретнали изискан обяд с руски блюда. Двамата президенти и съпругите им опитали хайвер, зеле и ролца от костур, палачинки и салата. На масата имало и традиционните руски солени гъби, кисели краставички, пирожки с месо и зеле. За десерт била предложена торта от ягоди.

Джордж Буш, който е известен привърженик на трезвия начин на живот заради проблеми с алкохола в миналото, настоял да няма водка. Затова сред напитките били различни видове сокове, газирана вода и руски квас.

Хронология

През 1993 г. Русия се обръща с официална молба за членство в Общото споразумение за тарифите и търговията (ГАТТ), превърнало се по-късно в Световна търговска организация (СТО). През 1995 г. е създадена работна група по този въпрос, като същата година започват преговори. В момента в СТО членуват 150 страни след приемането на Виетнам. Русия е подписала двустранни протоколи с всички участници на работната група освен САЩ, Австралия и Колумбия.
30
2403
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
30
 Видими 
16 Ноември 2006 00:52
Ами явно са се спазарили. Ти на мене, аз на тебе.
16 Ноември 2006 01:41
Aко не се лъжа всяка страна(около 150 на брой)има право на вето!
Засега само Полша не иска Русия в СТО!
На русите може да са нужни десетки години да понимаят какво е "Свободен Пазар" и че петролният шантаж които провеждат ще ги закрепости задълго в бедняшкото им гето!
16 Ноември 2006 03:49
АТИС - Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество.

Редакторите, като използвате абревиатури правете си труда да изписвате пълното наименование на организацията поне веднъж, в началото!
16 Ноември 2006 06:41
Трябвало да дадат на Буш една вобла да си я начука о главата.
16 Ноември 2006 06:47
Къдя сте тръгнале да влазяте в СТО, бе алоу! Тука дудушковците друго раздуваха - ШОС* е най-великата, най-мощната, най-красивата, най-модерната организация и тя единствена има значения. Да, ама не - Путята се натиска в СТО-то, пък дудуците неска дават непоряди по служба та ги нема да обяснят международното положение.

______

* Брезински, ШОС - Шанхайска организация за сътридничество.
16 Ноември 2006 06:51
Добре, че ги пуснаха горките русначета.
Че никой не иска да купува продукцията им - миризливия ГАЗ, мазния НЕФТ , Космически технологии , Оръжие .

ФЛ , полша е Пуснала Русия. Както и СЪЮЗА като цяло.
Слышал Звон, но не знает где он.
Полша иска да наложи ВЕТО върху новият договор СЪЮЗА ( Евр. ) - РУСИЯ.
Русия е и през оная работа.
Съюза е нещо нервен от Полското ВЕТО.


3 НЕФТО и ГАЗОпровода напредват със СТОТИЦИ километри за седмица към Великия ( Тихия ) Океан и към Китайската Народна Република.


Всеки от тях е дълъг по около 4 000 километра.

16 Ноември 2006 06:54
оІо, !
Ето така трябва да се пише - и като стил (това със * много ми хареса) и като смисъл!

16 Ноември 2006 07:10
Чистая прибыль ОАО "Газпром" за 9 месяцев 2006 года по РСБУ увеличилась на 76.6% до 235.831 млрд руб. с 133.555 млрд руб. за аналогичный период прошлого года. Об этом говорится в отчете компании.

Выручка Газпрома за 9 месяцев составила 1.186 трлн руб., что на 36.2% больше показателя аналогичного периода прошлого года - 870.815 млрд руб.

76 % УВЕЛИЧЕНИЕ на ПЕЧАЛБАТА за 1 година.
Не е лошо.

И с ВТО и без ВТО на Русия и е през оная работа.
16 Ноември 2006 08:05
И аз това викам. СТО им е през оная работа на руснаците. Ама те не слушат, бе, на слушат. Тринадесет години "кандидат-членове". И продължават да се натискат като куцото пиле на оня домат.
16 Ноември 2006 08:15
Аз виждам че Буш е дошъл при Путин, а не обратното. Значи Буш се нуждае от нещо. Едва ли само за да си зареди самолета. Но Буш може да предложи само WTO? Доста жалък търг ще да бъде. Апропо вчера отново се провалиха опитите за проекторезолюция срещу Иран?
Иран става стратегически съюзник за Русия, особенно на фона на ставащото с Грузия.Иран ще снабдява Армения с газ в случай че Русия наложи газова блокада на Грузия . Иран ще се наложи да направи отстъпки по разделянето на шелфа на Каспийско море. Информацията е че към края на годината Путин ще бъде в Техеран за подписването на договорите. На Буш му остава да гледа и да се мае кой го вкара в капана на Ирак.
16 Ноември 2006 08:19
Оловяние солдатики, плюят по инерция, програмата им след изборите още не е осъвременена...Ха Ха.
16 Ноември 2006 08:48
Интересно Путин какво е обещал?
16 Ноември 2006 10:01
На първо време Путин е обещал да не слага диоксин в храната на гостите.
16 Ноември 2006 10:06
Поцеловались?
16 Ноември 2006 10:06
Did they kiss?
16 Ноември 2006 11:56
Брезински, по повода на твоя истеричен възторг към Оло. Сред умните и интелигентните хора е общоприето, че убедителен в спора е този, който привежда факти ( цифри) и аргументи и чрез тях доказва истината, както винаги го правят Параграф и Душко, има и някои други. Душко за учудване изключително добре информиран по много въпроси, явно много чете, освен това е остроумен и находчив. Не съм забелязала той и Параграф да преминат на личностите. С други думи, те спазват достойнството си в спора, убедителни са и затова предизвикват уважение. За съжаление, най-често в форума се срещат интелектуалци (не едно и също с умните и интелигентните) от прослойка прости пенсионирани „каруцари”, няма къде да упражняват „професионалната” си лексика при това имат оскъдни знания ниво – вестникарско , които не спорят, а бълват със злоба и пълна без културна разгащеност, постоянно преминават на личности и за това не са интересни, жалки , банални и винаги с един и същ изтъркан до дупки комплект оскърбления към обекта, който мразят. Обикновено те са възрастни и зациклени хора. Проличава с очевидност. Защо висят в форума? Ако ти не си същия, от какво се възхищаваш, Брезински, кажи ?
16 Ноември 2006 16:15
шутить изволите, сударыня...
16 Ноември 2006 16:50
Аз, значи, другари, след градивната критика, отправена към форума от другарката Димитрова, искам да поема инциативата в свои ръце и да подкепя единодушно обоснованото с цифри и факти изказване на другаря Душко за икономиката на Русия и най-вече за гиганта "Газпром". Помпат, значи, другари, братушките газ и нефт, продват и печелят. Солидно. Помпаш-продаваш, помпаш-продаваш. Никакво губене на време с разните му там IT технологии, компютри, медикаменти, биотехнологии и не-знам-още-какви-си-там тинтири-минтири. Няма нищо по-твърдо от една икономика-бензиностанция. Очакваме скоро Русия да се присъедини и към Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) с членове - Алжир, Индонезия, Иран, Ирак, Кувеит, Либия, Нигерия, Катар, Саудистка Арабия, ОАЕ и Венецуела.
16 Ноември 2006 18:20
Зевзека
а за какати Димитрова, виж и имейла и ще разбереш защитната реч... (демек Душко ама в женски формат)

Димитрова, нищо лично (най-малкото не те познавам) но прощавай че писанието ти предизвика такава реакция у мен

просто с душето ми звучите като живи реклами
16 Ноември 2006 18:57
Споко FL!
Те и грузинците искаха да налагат вето на приемането на Русия в ВТО ама САЩ като им скръцнаха със зъби и те млъкнаха и си затраяха. Същото ги чака и поляците, когато големите тръгнат да се договарят малките нямат думата, това много добре го разбра Сакашвили ама малко късно та сега цяла Грузия му сърба попарата, пък той се чуди как да се примоли на Путин да се срещне с него!!
16 Ноември 2006 19:04
Зевзек!
Да допълня към газта и нефта! Ами изтрелват спътниците на цял свят, то какво му е слагаш го на платформата и го изстрелваш. Минаха САЩ по продажба на оръжие, самолети, подводници, кораби, лесна работа слагаш му крила и то лети и гърми! Сега и на нас ще ни строят Атомната Електростанция, наред със сума ти такива в Китай! Най - големия производител на Алуминий станаха преди около месец надминавайки Алкоа, ами имат си ефтин ток, произвеждат си алумини!
Ама компютри не правили, ами че ние в България какво правим та се огледахме у руснаците??
16 Ноември 2006 19:05
Зевзека, много си прав Драги, другарите Руси наистина помпат, но от собствената си земя, за разлика от Американците, които ПОМПАТ с голямата помпа от целия свят. Това "достойно за възхищение" помпане понастоящем се наблюдава особено добре в Ирак, където американските фирми са плъзнали като бесни хиени. Това помпане в планетен мащаб е завоалирано майсторски под множество други форми.
Вярно е, че Амнериканците майстори на ПОМПАНЕТО, но много страни и много държавници започнаха да си дават сметка за ненаситната алчност на тези мултинационални ПОМПАДЖИИ, подкрепени от една военна машина, която наистина няма задръжки. Така че хилете се като малоумни във луд възторг от тези помпаджии, защото и нашето Отечество е вече добре ИЗПОМПЕНО, не без помощтта на такива възторжени обожатели, отчайващо невежи и продажни.

16 Ноември 2006 19:30
На агитпропчето му е станало условен рефлекс да полайва ритмично срещу Русия и да разтваря бузите в посока на Вашингтон. Тъпи парчета, примитивни същества..
16 Ноември 2006 19:53
Добре, че Канада и Тексас не ПОМПАТ нефт.


Разликата е, че Руският нефт и газ е във СИБИР и Шелфа на Полярнто море.
Без СУПЕРтехнологии там не може да се мина.
А не западни боклуци, дето се развалят о сняг и дъжд.
Колкото и да разправят Смешниците , че Италианците правили ТРЪБИТЕ на Русия.
Единственните тръби дето италианците правят по- добре от Русия са Кривите Макарони.

Оръдия, Торпеда, Тръби за Газ и Нефт - италианци и англичани, канадци и Американци са ГОЛА ВОДА.
Една Аляска не можаха да освоят. Пак я окипазиха некадърниците от Бритиш петролиум.
И на Сахалин усраха. Дето Гърбавото Петно им го даде.
Абе то Кавказкият Нефтопровод - Баку Джейхан през ден се разваля.
А ще ми правят тръби в Сибирь и Северния Ледовит Океан.
СМЕШКИ от 2-3 буквенни смешници.


***************************************** **********************
В октябре по нефтепроводу Баку-Новороссийск экспортировано 239, 9 тыс. тонн азербайджанкой нефти
МОСКВА, 15 ноября. /RusEnergy/.В октябре по нефтепроводу Баку-Новороссийск было экспортировано 239 909 тонн нефти, сообщает пресс-служба Госнефтекомпании Азербайджана.


( Що така бе НЕЩАСТНИЦИ ? Що не тече Азербайджанският НЕФТ по Висолкокачественните IT Виртуални Софтуерни ИТАЛИАНСКИ макаронени тръби,
дето ги нахакаха в кавказ, ами пак тръгна по старите брежневски РУСКИ ТРЪБИ ?!?)


Отметим, что в августе по Баку-Новороссийск было экспортировано 399 665 тонн, в сентябре же - 341 146 тонн нефти.
Как передает Day.Azсо ссылкой на пресс-службу ГНКАР, начала года УМЭО ГНКАР продало с порта Новороссийск 942 тыс. тонн сырой нефти.
В октябре 1 баррель нефти Urals, в составе которой есть и азербайджанская нефть, реализована за 55, 68 доллара, тогда как 1 баррель нефть марки Brent стоил 57, 80 доллара.


***************************************** ***********************
Скапаняци - Западняци в Кавказ една тръба не могат да прокарат като хората, ще ми говорят за Сибир, Урал и Арктика.
16 Ноември 2006 21:28
Много е забавно да чете човек постингите на непримиримите про-руски/американски фенове във форума. Каква идеология, какъв патос, каква любов, каква страст...
А те хората (и руснаци, и американци) си печелят парици, дали с петрол или с високи технологии не е толкова важно, важното е, че се ГУШАТ здравата. А "ултрасите" седят отстрани, веят байрачета и си дерат възторжено гърлата... Идилия. Чак изпаднах в умиление...
17 Ноември 2006 05:22
Русия е наи-криминализираната страна от третият свят, Американците им пускат гювеч, за да внимават как ще си играят с " ядрените играчки".Много скоро цивилизованият свят - УСА и‌ Западна Еврпа, че им е..бе... маи....а на руснаците.Нема да продължава дълго техното използуване и цинизъм.След това душковците у Украина или Молдова , че се крият и , че се правят на първи украинци, молдовци, казахстанци и грузинци катко винаго си е и било последнете 100 -на године.
17 Ноември 2006 05:28
Буш и Конди обичат да флиртуват с Путин. Но влизането на Русия в СТО не бива да стане без тя да подпише европейската енергийна харта и да позволи на западните компании да работят равноправно в руския енергиен сектор, като гарантира незаграбването на инвестициите им.
*
Отменянето на поправката Джаксън-Ваник ще стане в конгреса, дето демократите ще имат мнозинство и ще има трудни въпроси за Русия.
17 Ноември 2006 05:48
Душка, Баку-Джейхан (от Баку през Тбилиси и Турция до Средиземно море, обикаляйки Армения, беше завършен през май т.г.) ще транспортира 1 милион барела азърбайджански нефт дневно до 2008 г. Нефтените полета в Казахстан на брега на Каспийско море ще се свържат с Баку по дъното, ще мине оттам и нов газопровод от Туркменистан през Баку до Джейхан.
*
За нас е стратегически важно, че има вече готово разклонение на тръбопровода от Тбилиси до Супса (Грузия, на Черно море). Оттам в скоро време трябва да минава голяма част от българския внос на нефт и (втечнен) газ. Друга голяма част от вноса ни на нефт ще идва от Либия и Ирак след нормализацията там. Този нефт е по-качествен от руския, за който е построен Лукойл-Нефтохим. Ще има сигурно пак втора бълг. рафинерия (може в Девня) за неруски нефт със западна технология. Трябва да се увеличава и българския добив на газ в Галата, дето сега се добива, доколкото съм чул, към 10% от потребявания у нас газ. Трябва да се нормализира доставката на въглища от Украйна, но с готовност да се замени както сега за ТЕЦ Варна с виетнамски, африкански и др. доставки.
*
Според мене ние нямаме никакъв интерес от проекта Бургас-Александруполис (а Гърция може да внася нефт от близкия й Джейхан), както и от съвсем утопичния румънски проект за нефтопровод Констанца-Триест, който трябва и да минава през Сърбия или да обикаля безумно.
17 Ноември 2006 07:30
Чичо Фичо , 1 милиона барела дневно са 50 мил. тона Годишно.
Едно НЯМА НИЩО.
То не решава ничии проблеми.
Да ама няма КОЙ да напълни и тия 50 Милиона барела годишно.


Както и Тръбопроводите по дъното на Затвореното Каспийско ЕЗЕРО - наречено МОРЕ.
Без съгласието на ИРАН и Русия по дъното на това ЕЗЕРО никой не може да прокарва нищо.
Отделно да не говорим за Екологията.


НЯМА проблем ОЩЕ САГА да купуваме от Либия, Ирак, Саудитска Арабия, КАНАДА, ТЕКСАС, Нигерия, Иран, Великобритания, Норвегия, Кувейт и т. н.
Нужно е само БЕЦАЛЕН.


Виетнам и Китай, Пенсилвания и Австралия също могат да ни продавт въглища - Колкото искаме и колкото си платим.
Тука Руснаците НЕ могат да ни попречат.


Ние можем да вадим не 10 а 110 % от нужната ни Газ в Галата,
а Турците в ГалатаСАРАЙ - трябва само да го има тоя ГАЗ.
И да имаме технологии.


Какво му е на русмънската идея Константа - Белград ( по точно предградието му Панчево. )
Там и сега си има рафинерия.
От там към Унгария или ако Хърватско искат към Загреб и към Адриатика.

Унгария и Словакия също се натискат за свой нефтопровод - паралелно на Констанца Риека.
Но Хърватия не дава на Словения достъп до тяхното пристанище.
Корабите минават през Хърватски води.


***************************************** *********************
Докато чакаме Украинските и Пенсилванските, Виетнамските и Австралийските въглища,
да се молим на страната от Третия свят (според смърти) да ни построи още една АЕЦ.


Преди 2 дена пак стана поредния пожар в най- модерната Шведска АЕЦ .
Тия ннекадърници - украинци, шведи, литовци, грузинци и т. н. от първия свят на смърти , КОЙ им разреши да се занимават с такива работи

Дано пак не изгърмят някой реактор некадърниците .
Все пак шведите не са толкова примитивни като оранжевите си братя,
да включат отново изуключващата се техника.
Таковка престъпление могат да направят само Оранжеви Идиоти.
17 Ноември 2006 07:42
ЕДИНСТВЕННИТЕ световни , реални и нужни за светьовната икономика ГАЗ-о и НЕФТО-проводи които се строят в момента са

1 ) РУСИЯ - КИТАЙ през Алтай и Сев. Зап. Китай.

2 ) РУСИЯ - КИТАЙ през Изт Сибир - Манджурия

3 ) РУСИЯ - ТИХИЯ ( Великия ) ОКЕАН ( за АСЕАН, Индия, Корея, Япония, евентуално САЩ, Австралия и т. н. )


МЕЧТИ - ГалатаВарна, ГалатаСарай , Каспийско езеро и т. н.
Каспийските находища в Средна Азия принадлежват на Китайската народна Република.

Кавказки, Аляски, Сахалински - лилипуткинска работа на скапаната бритиш петролиум. ( ВР)
Такива некадърници не трябва да се допускат до нефтените полета.
Само издънки и замърсяване на Околната среда.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД