:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 589
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Албанска "Ал Кайда" действа в Косово

В Косово има активни ядра на уахабити от Саудитска Арабия, а в северната част на администрираната от ООН област има лагер за подготовка на терористи. Обучението, което включва основните методи за терористична дейност, се води от инструктори на "Ал Кайда". Те са "ветерани", воювали в Босна и Афганистан.

Бяла "албанска "Ал Кайда" действа на територията на Косово и е готова за акции срещу християните, алармира вчера белградският "Вечерне новости". Освен албанци за терористични действия са обучени и жени-албанки.

"Предстоящите цели, набелязани от атентаторите, са основно в районите с компактно християнско население в Косово. Сърбия и държави от Централна и Западна Европа също са сред потенциалните мишени на терористите", допълва изданието.
36
1883
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
16 Ноември 2006 00:31
Тия са от хубавата Ал К. Албанската, Босненската, кавказкия филиал са от добрите и демократичните главорези.
Те се борят за демокрация против примитивните православни народи и трябва да се поддържат.
16 Ноември 2006 01:01
Душко, грешиш много. За днешната американска администрация, Ал Каеда е една навсякъде. Косово е рана на задника на Америка и на Европа, отворена от демократичните американски свиркаджии, която обаче е трудна за излекуване. Колко отдавана западните разузнавания предупреждаваха за това. Сега не остава нищо друго, освен да си сърбаме попарата по евроатлантически от двете страни на океана. Бушляка може да е тъпа тексастка простанга, ама е мъжяга, и не го е страх да гони терористите. За разлика от Клинтън, който бягаше от проблемите под полите на дебелогъзите американки. Дупе да ни е яко.
16 Ноември 2006 01:15
ТАКА Е!
На "Ал Кайда" и на наркобосовете им е необходимо НЕзависимо Косово!
И ще си го получат- плашат и плащат добре и знаят на кого да плащат!!!
16 Ноември 2006 01:34
A_Bulgarian_in_USA-и ти ли Бруте? Неподготвен се изказваш брат! Остави таз работа на по-старите и патили хора!Помогнаха твоите чорбаджии навремето на Авганистанските талибанчета с/у Руснака и -ето ти Франкенщйн..пардон Б.Ладен! Помогнаха на Ирак с/у Иран и хоп Садамчето готов проблем, помляха от бой Сърбите заради скапаните Албанци и сега ...АлКаида-2!Май ако по почина на Клинтън си стоят в къщи и бъркат с пури на стажантките м/у пухкавите кълки-много по евтино и безкръвно нещо щеше да е външната политика!
16 Ноември 2006 01:49
ПокерЛицето, абсолютно си прав, ама кулите за събаряне са на привършване, братко .
16 Ноември 2006 02:05
Мафията настъпва в Европа
В. "МОНИТОР"-16.11.2006
Наскоро разкритите "дейности" на неаполитанската Камора и калабрийската Ндрангета в Германия доказват, че италианските мафиотски организации продължават да плетат мрежите си в Европа, пише френският вестник "Фигаро" . Германските тайни служби отправят сериозно предупреждение, че "калабрийската Ндрангета е най-опасната организация в Европа", която се занимава с пране на пари от наркотици, купувайки хотели и ресторанти. Организацията има сериозни позиции от 9 милиона евро и на борсата във Франкфурт, най-вече в "енергийни" активи в компании като Е.ОН и Сименс. Италиански експерти, на свой ред, от години алармират, че Ндрангета настъпва в новите демокрации в Източна Европа - Чехия, Унгария и най-вече Румъния. Според германските им колеги калабрийската мафия вече е сключила споразумение с групировки на албанската мафия за проникване на пазарите в страната, пише "Фигаро".
16 Ноември 2006 06:30
само ще обърна внимание кой е източникът на информация:
белградският "Вечерне новости"
ще ме прощавате ма е най-малкото несериозно.
а Душко дрънка сърбофилски (првоверни, така де православни) глупости...
16 Ноември 2006 08:13
Kакто се казва-ха здравейте! Американските идиоти изсраха едно голямо л..но, за да направят напук на руснаците, а сега на нас ще ни смърди.Въобще цялата американска външна политика е пълна със скудоумия.Тъжното е, че ЕС не намери сили да се опъне на американците.
16 Ноември 2006 09:09
Тази статия е поредната препечатка от сръбско булевардно издание! Имам чувството, че за пореден път "Сега" става трибуна на сръбския шовинизъм.
16 Ноември 2006 09:55
Ето още сърбизми, ама в Македония:
Около 1000 студенти и ученици от албанска националност
изразиха с едночасов протест в македонския град Куманово
възмущението си от това, че албанското знаме не е издигнато в
града, съобщава агенция Макфакс. Протестиращите се събраха под
звуците на химна на Албания и изразиха почитта си към
загиналите членове на Албанската национална армия.
16 Ноември 2006 09:57
Ето още:
Скопие. При пътно-транспортно произшествие, станало на пътя Скопие-Куманово преди два дни, е загинал Якуп Хасипи, известен като ходжата от Слипчане. Хасими е известен и в Македония, и извън страната, като мюсюлмански екстремист и водач на муджахидините в Македония. По време на конфликта в Македония през 2001г. Хасипи е организирал групи от муджахидини, а по време на нападенията на НАТО над бивша Югославия е организирал в Македония муджахидини и ги е изпращал в Косово. Чуждестранните наблюдатели в Македония на няколко пъти са предупреждавали, че в село Слупчане, откъдето е Хасипи, се обучават муджахидини, които нелегално преминавали македонско-косовската граница
16 Ноември 2006 10:19
aa1, ще може ли и източни на информацийките или требва да верваме и да треперим от страх от всемогъщите албанци... (познати от миналото като бъзливци - не искам да ги обидя ма са си такива)
16 Ноември 2006 11:54
От форума само aleksandar и Valentinski са в час. Ако продължаваме да вярваме на сръбската жълта преса трябва веднага да евакуираме жалкия ни транспортен взвод в Призрен и трите дузини полицаи, дето са останали в Косово.
aa1, къде видя муджахидини в Македония бе брат? Ти бил ли си някога изобщо в Македония? По тая логика, муджахидинската де, Джафери и Ахмети са най-големите муджахидини. Да ти е известно, че и двамата признават, че македонците са българи?
16 Ноември 2006 12:26
Борбата на албанците няма нищо общо с ислямизма, Ал Кайда или Бин Ладен. Това си е чист национализъм. Колко време им трябва на някои хора да го разберат? Сблъсъкът в Косово си е сблъсък между два национализма - албанския и сръбския и аз считам албанския за по-малката заплаха за българите.Това е.
16 Ноември 2006 12:43
Преди 2 - 3 дни гледах по новините на CNN един много интелигентен и доста възрастен мъж който по начина на говорене и мислене мога да определя като мъдрец каза, че с ислямистите, въпреки всичките усилия полагани и от вън и от вътре не може да се очакват добри резултати. Не може да се надяваме дори и на застой в агресивността и зверствата им. Единственото което сега остава е да се предприемат най-крайните мерки, т.е. физическото им унищожаване ако не искаме те да унищожат планетата.
Човекът беше австралиец.
16 Ноември 2006 12:55
Тапа, косоварите не са ислямисти. Те са си балканци като нас. Ела в Косово да се убедиш. Но виж, ако не получат статут, бъди сигурен, че разни ислямистки страни и секти ще удвоят усилията си да разпространят своята отрова.
16 Ноември 2006 14:14
Nevezha3, благодаря за подкрепата! Казвал съм многократно, че не албанците са заплаха за българщината, а сърбизмът. С албанците наистина няма какво да делим - всеки си знае своето още от Тиранското Споразумение. Единствено статутът на Дебърско трябва да се определи на плебисцит от местното население...
16 Ноември 2006 14:17
А ако получат независимост ще се откажат ли от исляма...Аз помня че преди два месеца Англия внесе проект за резолюция за независимост на Косово. Мотивът в него беше: защото косоварите като всеки народ имали право на самоопределение...Ега ти мотива, тия албанци колко пъти имат право на самоопределение бе? Третия път сигурно ще е в Македония. Англичаните някак бързо и гузно си прибраха проекта, защото руснаците казаха, че и техните хора в Украйна също имат право на самоопределение, пък и абхазците, и сърбите в Босна се самоопределят, пък и по света такива като кюрди и баски също искат...Освен това независимост за Косово означава край на договора за непроменяне на държавните граници в Европа със сила, което широко ще отвори вратата за сепаратизъм и претенции, а защо не и нови войни!!!!Кажи ми, невежа, едно правно основание Косово да получи независимост без съгласието на Сърбия. Поне едно и тогава може да говорим още...
16 Ноември 2006 14:36
Съветвам тези, които искат да знаят истината за Косово, да дойдат тук. Аз съм сред тези хора четири години и ме е срам, когато прочета такива небивалици, написани от българи. За сръбските писания няма нужда да се прави коментар... Искам само да кажа на тези, на които им е интересна истината, че там където според някои се обучават терористи - се обучават полицаи и то вече седма година, и то и от няколко български високо квалифицирани преподаватели.
16 Ноември 2006 14:42
При пътно-транспортно произшествие, станало на пътя Скопие-Куманово преди два дни, е загинал Якуп Хасипи, известен като ходжата от Слипчане, пише електронното издание на черногорския вестник “Дан”. .Те не знаят за какво става дума, ама вие знаете.
16 Ноември 2006 14:45
Ей Sofiya, гледай да не ти резнат тиквата, че няма да си първият
българин убит там.
16 Ноември 2006 15:09
Лично на мен ник-неймът на aa1 ми напомня за името на сърбоманския ТВ канал А1 в Скопие...

Имал съм напълно коректни отношения с всеки един албаниц, който съм срещал. Същото не мога да твърдя за сърби, гърци или македонисти. Особено за последните. Колкото до исляма - той е на доста заден план в Косово или Албания. За разлика от исляма в Санджак напр.
16 Ноември 2006 15:13
е щом черногорският "Дан" е подкрепил белградският "Вечерне новости" нема как да не се съгласим. извинявай, че се усъмних. ще съм ти благодарен ако цитираш и нещо просръбско от Скопие. ма от тия дето пише че българите са татари и идват от Африка
16 Ноември 2006 15:17
Те са отдавна и в България, командват цели области, имат силно представителство в Парламента и представляват 1/3 от съвета на тройната коалиция. Основното им оръжие за сега е корупция, наркотици, невежество (религия) и силна мафиотска организация. Колкото и да си затваря човек очите не може да не ги забележи.
16 Ноември 2006 15:19
Всъщност за чудене е че и след Сребреница и Косово 1999 в Белград не се яви някоя местна Ал-Кайда да ги тресне - обяснявам си го само с благостта на албанците и босненците.
16 Ноември 2006 15:42
А това дето не се яви некой сръбски камикадзе да тресне един самолет в Ню Йорк как си го обясняваш Фичо? Освен че сърбите са още по-благи от албанците...
16 Ноември 2006 17:41
Ами да, кажете му на Чичо Фичо, войната ги провокираха АОК, която стана после АНО, която сега наричаме Ал-Кайда в Косово.
16 Ноември 2006 17:45
От казаното е ясно, че нищо не знаете и дано никога не го узнаете що е то ШИПТЪР. Не разбирам какво толкова се страхувате от Сърбия а от Турция която ислямизира половин България и дума не чувам. Невежият ислямист е най-страшното което може да си представите. Доказва се навсякъде по света.
16 Ноември 2006 17:50
Verdy, въпросът, дето задаваш, не е лек. Ама все пак ще опитам.
Сърбите загубиха правото да управляват Косово по няколко причини (няма да се спирам на средновековната история и на Първата Балканска - 1912, когато сърбите окупират областта въпреки съпротивата на мнозинството):
1. Милошевич ги лиши от автономия през 1989. Това и Чичо Фичо го знае. Това, което не знае Фичо, че Слобо (подкрепян навремето от сегашния президент у нас) го направи с танкове и спец. полицейски части по улиците на Прищина и др. градове;
2. Всички знаем какво се случи през 1999 - опит за депортиране на цял народ. Ако и след това престъпление (на насилието няма да се спирам), сърбите имат право да управляват Косово, то по-добре е да се върнем в ранното Средновековие;
3. Какво стана на последния референдум в Сърбия? Ще подмина нарушенията и фалшифицирането на резултата. По-важното, според старата конституция (на основата на която се проведе самият референдум) трябваше 50%+1 от регистрираните избиратели да гласуват. Защо в списъците не бяха косоварите? Нали Кощуница твърди, че Косово е част от Сърбия? Ако косоварите бяха взети предвид, референдумът нямаше да отговаря на изискването за 50%+1 участие в него. Е, имат ли право сърбите да управляват косоварите? Нямат и това го доказа още веднъж референдумът от миналия месец.
Verdy, това не са всички аргументи. Надявам се, че тези ти стигат.
16 Ноември 2006 18:06
Nevezha3
ма не стигат аргументите, нищо не стига. ислям, ислям, ислям... докато не си умрем от страх от триглавия змей. ТАПА ти де ги видя тия шиптари? щото аз често пия алкохол с албански и босненски ислямисти. докат не видим дъното на бутилката не спираме да го бистрим исляма. и после нова отваряме. тези са толкова ислямисти, колкото аз съм постил днес. както може би и повечето във форумът...
всички сме просто балканци (хубави хора), ма това се разбира като поживее човек сред европейци.
16 Ноември 2006 18:25
Не стигат, сам разбираш колко неубедителни аргументи ми предлагаш...Аз поисках правно основание за обявяване на независимост, ти ми обясняваш по какви морални причини Сърбия няма право на Косово...Нали е ясно, че това не е адекватен отговор. Защо проекта на англичаните не съдържаше мотивите, които ти изтъкваш? Ако става дума за истинската причина, тя е само една- защото американците така искат по свои съображения. Не коментирам какви. Само че това не е аргумент за независимост на Косово.
Що се отнася до това, че Сърбия не включила косоварите в референдума - може ли да ми кажеш какво е това животно "международен протекторат"? Протектората е окупирана територия. От кого, от международното положение ли? Можеше със същия успех да ме попиташ не за референдума, а за това защо няма сръбски войски в Косово, след като е тяхна територия. И отговора го знаеш сам- защото там вече има американски войски.
16 Ноември 2006 19:07
Verdy, уау със всичко се съгласих с изключение на едно:
американците така искат по свои съображения. Не коментирам какви. Само че това не е аргумент за независимост на Косово.

напротив, повече от аргумент е, и има много примери. малък реванш за близо 100 годишна несправедливост, ъъъ отново подкрепяна от американците. бях чел един много як лаф:
"be nice with everyone on your way up, you can meet them on your way down"
ми като че ли е писан за сърбите...
16 Ноември 2006 19:19
Дайте да видим колко благи хорица са албанците...
Като изключим резнатите глави (типична мюсюлманска благост), ето какво става по света.

Натиснете тук

Натиснете тук

Натиснете тук

Натиснете тук


Та така. Достойните борци за независимост, благите албанци и косовари контролират над 50 процента от трафика на хора и наркотици в Европа. По-дружко си е да имаш за съседи такива достойни люде. Независимо Косово - гарант за стабилност на Балканите, държава - образец. Мъдрата Американска политика донесе мир и благоденствие в района.

16 Ноември 2006 19:43
ей ви малко босненски терористи, много са различни от нас...
***
http://youtube.com/watch?v=GqNOonSRdgM
16 Ноември 2006 19:46
aleksander,
писан е за нас, защото сега ние се качваме по същата стълба, а сърбите слизат.Злорадството е неуместно, нали!...Впрочем аз ще ти кажа нещо на български: "Когато мечката играе у съседа, чакай я при тебе..."
17 Ноември 2006 06:49
Невежа 3,
Прав си напълно, ама туй, което и ти най не знаеш, е че танковете се появиха в Прищина доста преди 1989, и сръбските изтребители пикираха над Прищина ката ден. Пишеше го в бюлетина на БТА за служебно позване и го казваха в СУ някои професори.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД