:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 126
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП излиза днес с оферта за преговори

Левите казват цената си за кабинета, десните умуват как да спрат съставянето му
СНИМКА: БГНЕС
Победителят в парламентарните избори БСП ще обяви днес официално офертата си за водене на преговори за съставяне на левоцентристки кабинет.

Едва след като социалистите покажат условията си и на какви компромиси са готови, другите партии ще решат да участват ли в консултациите. Засега е ясно, че БСП ще започне преговори първо поотделно с ДПС и НДСВ, а при успех форматът ще се разшири.

Соцлидерът Сергей Станишев обяви, че Изпълнителното бюро на БСП днес трябва да даде мандат за разговори за бъдещия кабинет на специален преговорен екип. "Ще уточним нашите позиции, платформа, с която започваме разговорите с всички политически партии и депутати, които са демократични", обясни той. Станишев отново припомни, че предстои доста тежка работа пред парламента заради ЕС. Новото НС най-вероятно ще бъде свикано на 6 юли. Ръка за преговори не е протегната само на крайните националисти от "Атака".

Според член на соцръководството едно от условията ще е премиерът да е посочен от БСП. Нямало вариант, при който Симеон или министър от кабинета му да е следващият министър-председател. Надеждата е ДПС да даде подкрепа за това. Чува се и че отделни депутати от десни партии били склонни да подкрепят Станишев за премиер.

"Имаме ясен кандидат - Сергей Станишев, който показа реални качества на лидер и доказа в последните години, че може да формира политика, да отстоява кауза, да работи в и с екип", заяви зам.-шефът на БСП Румен Петков.

В същото време обаче правителственият говорител Димитър Цонев заяви в телефонно интервю за испанския в. "Ла Расон", че Сакскобургготски ще преговаря за втори премиерски мандат. "НДСВ ще мисли с кого да управляваме, след като получи мандат за съставяне на правителство", допълни Цонев.

Цял ден вчера на "Позитано" 20 имаше совалка от партийци и други обществени фигури. Сред тях бе и американският посланик Джеймс Пардю, министър Димитър Калчев и Костадин Паскалев.

---



Каре

КОНТРА



ОДС, ДСБ и БНС ще се срещнат днес, за да мислят какви са вариантите да се спре правителство на БСП и НДСВ. Трите формации отсега имат различна оценка на възможностите. "Има вероятност за съставяне на десноцентристко правителство и няма да я проиграя", обеща Надежда Михайлова. Тя не даде категоричен отговор на въпроса дали би подкрепила кабинет, оглавен от Симеон. От ДСБ смятат, че е възможно БСП, ДПС и няколко депутати от НДСВ да направят скоро кабинет.

ДСБ ще отидат на днешната среща с ОДС и БНС, но само за да чуят дали другите са готови да гласуват против кабинет на БСП или оглавен от Симеон. Трябва да се състави десноцентристки кабинет, в който, освен десните формации, да влязат и ДПС, и НДСВ, каза експрезидентът Петър Стоянов. Софиянски е на същото мнение.
17
636
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
27 Юни 2005 21:28
Защо никой не предполижи, че тази след изборна ситуация може Царя да е създаде съвсем умишлено по програмата на ЕС, за да се осъществява политиката за която плащат и са си набелязали още от времето, когато Митеран нахрани познатите ни "десиденти" с кифли, печени в Малта.Сега тези които клеветиха Царя 4г.ще отидат да го молят да оастане министър преседател.ДСБ с мижавите си 6.44%, само може да помогне да не състави правителство в дясно, а в ляво, кавато е целта на цялата операция.Защото Царя сам се отказа от печелившата коалиция НДСВ+ДПС+Новото Време= на победа, защото той знаеше прогнозите и за да се получи тази ситуация, трябваше само да откаже протегнатата ръка на Доган.
27 Юни 2005 21:54
бабите , а мислиш ли че някой знае какво мисли царо я и ти ?!?!
27 Юни 2005 23:34
Цената е ясна вече – Станишев външен министър под патронажа на Симеон, 60% от министерските столове за червените кратуни и 40 % за жълтите кратуни. Всичко по нататък – европейски парламент, комисии и т.н. в този процент. Доган се пуска по тъча да загрява. Това е братци. Изборите свършиха. Резултатът не е лош!!! Никой не може да ме обвини в симпатии към БСП(бкп) , но мисля че това решение НДСВ + БСП(бкп) е доста по добро за България от колкото НДСВ + ДПС + фалшивите "десните" маргинали.
28 Юни 2005 00:53
Почваш да ми харесваш!След 3-тата!
28 Юни 2005 01:23
Колега ИВАНЕ ЧЕТОХ ЧЕ ИМАТЕ ИНФОРМАЦИЯ от извора НО не допускате ли вариянт БСП+НДСВ без царя .
28 Юни 2005 01:27
Бай Иване, честно казано, лично съм разочарована от теб. НДСВ + БСП е просто БКП+БСП.
28 Юни 2005 01:32
состојбата е под контрола[/size=2] [/b]



Мнението е редактирано поради
- излишни тагове

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 28/6/2005 г/ 10:07:03

28 Юни 2005 01:46

ОДС, ДСБ и БНС ще се срещнат днес, за да мислят какви са вариантите да се спре правителство на БСП и НДСВ

Тъжната истина е ясна. ОДС+ДСБ+БНС = 0 в новия парламент. Ако в началото на предшиния парламент се бяха замислили, друго щеше да е сега. Ако за сегашния парламент са се замислили, малко е късно. Ако пък за следващия парламент - раничко е. Освен това може и да не влязат.
28 Юни 2005 01:55
Арги , контролата е изспусната!Докато умните се наумуват, лудите се налудуват(клише, ама е истина)Сори!
28 Юни 2005 02:10
Аз не гласувах за ДПС, защо Доган пак ще ръководи парада!!
Не е честно!

28 Юни 2005 04:29
Българският народ, чрез своя избор, отново направи на ку-ку своите "обичани" политици.И сега как да се каулират, че хем да му угодят, хем да угодят на задБосфорските си , задОкеанските си , задКарпатските си и задМосковските си колеги?Трудно ще да е!
Когато нямаш достойнство, имаш и много проблеми.
28 Юни 2005 04:54
Другарю Станишев,
Благодаря за трите кебапчета и студената бира!
Нямам възможността да дойда да си прибера 5-тях лева за това че вотвах за вас.Пратете ми ги тук в Америка
Номера на сметката ми в Bank of America е 5643289760009fuckБСП/0009
Знам, че ви е трудно, така че на средващите избори, бих склонил да гладувам...упс, да гласувам и за 1 и половина кебапче и за цяла-половин бира дори и топла.Тук за нас, истинските комунисти, в Америка става зле.Много зле!Не е като преди 10 години.Не е даже като при Пирински.
С уважение и другарски привет Емил Бачев
28 Юни 2005 08:29
Бай ИВане,
ако вземеш да излезеш прав те черпя една бира.
Прекалено просто и прекалено хубаво е, за да стане...
28 Юни 2005 11:14
Картини от една изложба:
"87-те депутати на ДПС и НДСВ може да получат първи мандата за съставяне на правителство от Георги Първанов.Това бил удачния начин да се обясни на червения електорат защо С.Станишев няма да е премиер."
"Румен Петков е имал лична среща с А.Доган.Друг представител на БСП споменава че Доган искал 4(!) министерски кресла и евентуално вицепремиерско място за себе си."
"Аналогична цифра за министри и 1 вицепремиер ще бъде предложена на НДСВ.Вчера трескаво жълтите брояха възможните титуляри - М.Велчев, М.Кунева, Николай Василев, Х.Христова, Н.Свинаров.Ако има проблеми с избора на Симеон се обмисля М.Велчев като алтернативен кандидат за премиер."
"Овчаров се озова вчера неочаквано в МС."Водим си разговори, пием си кафета а и може просто да съм се разхождал там(!)" - обясни присъствието си там Овчаров."
"Панайотов влязъл в контакт с ОДС.Схемата на синята лидерка е правителство на НДСВ, ОДС, БНС и ДПС."Има вече 5 от "Атака" които са готови да предадат Сидеров" похвалиха се вчера от СДС."

28 Юни 2005 12:09
наи хубавият варянт е джамахирия, но няма да го приемете. какво да ви прави човек, прост народ сте, бягате си от късмета.
28 Юни 2005 16:12
...не е зле БСП да даде, под наем , някой от многото си лидери , на СДС, белким им потръгне...
28 Юни 2005 23:20
На прага на Европа, почти всичкият политически "елит" има само една и единствена цел: да си гласуват- АМНИСТИЯ на КАПИТАЛА (на заграбеното от сиромашията).И да влязат ИЗПРАНИ, чисто нови като почтени Магнати и Бизнесмени в Европеиското семеиство.
Благородникът е твърдо против тази мерзавост, да се узакониват престъпленията на столетницата и неините протежета.
Спомнете си как не от одавна, цялата червена кочина-парламента, скочиха задружно като побеснели псета, стещу идеата на Примера да се отворият-ДОСИЕТАТА.
Боже пази България!!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД