:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В САЩ нямат данни

за планирани терористични нападения на територията на страната, заяви говорител на министерството на вътрешната сигурност, цитиран от Ройтерс. Засега САЩ не възнамеряват да повишат нивото на заплахата от тероризъм. Властите във Вашингтон и Ню Йорк обаче предупредиха хората, които ползват градския транспорт, да бъдат особено предпазливи. Във Вашингтон незабавно са били засилени мерките за сигурност в транспортната мрежа. Увеличен е броят на полицаите, охраняващи метрото и автобусите на градския транспорт. Органите на реда използват специално обучени кучета за откриване на експлозиви.



Кабинетът във Франция свика спешно



заседание след атентатите в Лондон, съобщи френският вътрешен министър Никола Саркози, цитиран от АФП. Освен премиера Доминик дьо Вилпен във вчерашното правителствено заседание взеха участие министрите на външните работи Филип Дуст-Блази и на отбраната - Мишел Алио-Мари. Министърът на вътрешните работи посочи, че са приети решения за изключително прецизни мерки за сигурност във Франция след терористичните актове в Лондон. Френският президент Ширак, който е на срещата на Г-8 в Шотландия, остро осъди терористичните атаки и изрази пред британския премиер Тони Блеър пълната солидарност на френския народ с пострадалите при трагичните инциденти в Лондон.



Бомбена заплаха затвори



три търговски центъра в Будапеща, съобщава Ройтерс, като се позовава полицейски говорител. Агенцията съобщава, че скоро след първата заплаха е била получена и втора, а след това и трета срещу големите търговски обекти в унгарската столица. Полицията е реагирала своевременно и евакуирала спешно посетителите поради опасения за заложени взривни устройства.



Пожар избухна във Варшава



в основната сграда на полското правителство и служителите бяха евакуирани, съобщиха източници от кабинета и пожарникари, цитирани от Ройтерс. Не е ясно дали пожарът е резултат от строителните работи, които се извършват в сградата, или от нещо друго, посочва агенцията, като се позовава на информация от вицепремиера на Полша Изабела Яруга-Новацка. Вероятно огънят е избухнал при реконструкцията на сградата, посочи говорител на противопожарната служба във Варшава, който потвърди, че пожарът е потушен.



Премиерът на Румъния подава оставка,



с което се открива процедура за предсрочни избори, които бяха поискани от президента Траян Бъсеску, предаде АФП. Калин Попеску Таричану заяви, че е информирал държавния глава на Румъния за своето решение след състоялото се вчера правителствено заседание. Оставката на правителството в Букурещ става дни след частичното отхвърляне от Конституционния съд на закони, отнасящи се до реформа на съдебната система, които бяха изискани от Европейския съюз.



Експлозия на мина дерайлира



седем вагона от товарна влакова композиция в Източна Турция, предаде частен турски тв канал, цитиран от Ройтерс. Влакът е пътувал по линията между градовете Ерзурум и Ерзинджан. Няма данни за жертви или пострадали хора, а все още никой не е поел отговорността за експлозията. Това е поредният взрив шест дни след два други подобни в Югоизточна Турция, за които се предполага, че са били осъществени от кюрдски бунтовници. При нападенията бяха убити шестима служители на охраната.
1
494
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Юли 2005 12:11
Е сега да питам част от Турците. Още ли смятате че е добре да взривявате влакове ? А и погледнете се в огледалото. Ама част от вас - светлите и сиво-синеоките какво общо има с другите 90-94% от мала-азия ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД