:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Погасеният дълг към "ЛУКойл" качи акциите на "Петрол"

Ниски обеми, вяла търговия и негативна корекция обхвана фондовия пазар през кратката седмица след великденските празници. И двата борсови индекса регистрираха понижения, като завършиха работната седмица на нива съответно от 1275.72 пункта и 252.06 пункта. Чуждестранните инвеститори останаха предпазливи, очаквайки резултатите от проверката на представителите на Европейската комисия, които са на официално работно посещение у нас във връзка с напредъка по част от предпазните ни клаузи с ЕС.

С най-голям интерес през седмицата се търгуваха акциите на дистрибутора на горива "Петрол", които скочиха с над 1% до нивото от 4.95 лв. за бр. Позитивите по позицията дойдоха, след като публичната компания обяви, че е изплатила 1.125 млн. лв. свои дългове към "ЛУКойл България", в резултат на което беше премахнат запорът над нейни акции на същата номинална стойност. На позитивна тенденция се радваха също и книжата на производителя на дискове и DVD-та "Медийни системи", който гласува разпределянето на 0.19 лв. дивидент на акции, или общата сума от 380 хил. лв. Акциите на мултимедийната компания завършиха седмицата с повишение от над 6%, достигайки средното ниво от 6.11 лв. за брой. Нагоре се търгуваха и акциите на интернет компанията "Инвестор.БГ", които се покачиха до цената от 8.29 лв. за брой. От дружеството прогнозираха близо 1.2 млн. лв. нетни приходи от интернет реклама, което представлява 10% пазарен дял от рекламния пазар в интернет за 2007 г.

Повечето от водещите холдингови компании, които са индикатор за движението на пазара, се търгуваха с понижения през седмицата, като най-изразителни бяха тези при книжата на "Стара планина холд", "Индустриален холдинг България" и "Синергон холдинг".

След като забраниха издаването на разрешителни за строеж по Черноморието през това лято, негативизъм обзе и повечето публично търгувани черноморски курорти, като Албена, Слънчев бряг и Златни пясъци.

Всеобщото понижение на пазара запази негативизма при пазара на компенсаторки, като отново надолу се търгуваха както компенсаторните записи, така и поименните компенсационни бонове.
958
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД