:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата призна - делото "Маргини" е в патова ситуация

Делото срещу бившите босове на СИК братята Красимир и Николай Маринови - Маргините, е в патова ситуация. Това призна вчера градският прокурор Николай Кокинов пред БНР. "Ние не заседаваме толкова по съществото на делото, колкото да установим кой е болен, кой е здрав, кой може да се яви и кой не може да се яви и на кого мярката следва да бъде променена, обясни той. - В момента не можем да си съберем подсъдимите", оплака се прокурорът.

Миналия четвъртък Софийският градски съд пусна под домашен арест Николай Маринов - Малкия Маргин, защото експерти заключиха, че здравословното му състояние не е съвместимо с условията на ареста. Тепърва обаче се чака произнасянето и на горната инстанция.

Процесът срещу Маргините и останалите петима, обвинени с тях в подготовката на три убийства, буксува от четири месеца. Тогава под домашен арест, за да лекува дисковата си херния, бе пуснат Големия Маргин.

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 април, но то вероятно ще бъде отложено по здравословни причини. Освен братята Маргини извън ареста са и Веселин Тошев и Светлин Карагеоргиев.

Заедно с Иво Карагеоргиев, Бисер Илиев и Стефан Рангелов четиримата са подсъдими, че са подготвяли убийствата на сочения от МВР за топ контрабандист Иван Тодоров-Доктора, бизнесмена Никола Дамянов и бившия външен министър о. р. ген. Любен Гоцев. Седмината бяха задържани през октомври 2005 г. в рамките на операция "Респект". Докато бяха в ареста на националното следствие пък, Доктора бе убит.



ТОПЛО

За пореден път ръководството на прокуратурата постави срок за внасянето на поне един обвинителен акт от аферата "Топлофикация" в съда. "До 3-4 седмици ще бъдем свидетели на изготвяне на обвинителен акт", зарече се Кокинов. Той допълни, че продължава проверката на фирмите за топлинно счетоводство. Делото "Топлофикация" е сред трийсетината докладвани и показвани на евроекспертите, които отчитат напредъка на страната ни. Те и в момента са в София. Кокинов долавял в тях "едно задоволство от професионализма на колегите, с който се работи".
9
3200
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
16 Април 2007 03:19
Некадърни ченгета, тъпи прокурори, политически покровители на червената мафия в един кюп.


Ма как забравих бе, мама му стара! Йодеите са виновни, разбииш!

16 Април 2007 05:41
MuSIK Idol niama da e VIDIMA Ideal
16 Април 2007 06:31
Може да е тъжно на колегата Распутин, но премеждията на семкаджиите приключиха. Сега вече ще знаят, че трябва редовно да се отчитат.
16 Април 2007 08:56
Нещо много сбъркано има в България!
Една от сбърканите е и съдебната ни система.
Казва се, че е една от трите независими власти! Тя е наистина независима, защото от нея нищо не зависи, както казват зевзеците.
В България авторитета и общественото положение на човек, фирма, група , и кавото и да е се измерва с притежаваните пари! "Човек без пари, огън да го гори!" - казва народа. В Съдебната власт няма пари, тя е на бюджетна издръжка, а бюджета на държавата е мижав! Зад Съдебната система не стои никой, ама никой! Ако останат само на заплатите си съдии и прокурори, трябва да ползват всичко втора употреба и едва, едва да оцеляват физически!
Външни авторитети налагат бюджета на държавата ни да бъде мижав, за да няма силни институции, като войска, полиция, здравеопазване, образование, съдебна система!
Така се получава желаното от тях самоунищожение на държавата ни!
Всички неприятни изводи следват много логично от тези обстоятелство.
16 Април 2007 09:43
Някой да си е мислил изобщо някога, че ще ги осъдят?
Бааааа, нече.
16 Април 2007 10:05
Е всичко си е както се очакваше , кво се чудите.
16 Април 2007 12:25
... кокинов е на път да открие и топлата вода ...
16 Април 2007 13:53
Не бе, понякога ги съдят. Ама не мутрите. Старшината от резерва Симеон Мечев, който през есента на 2002 година гърмя по капитана на Литекс Стойчо Стоилов, го осъдиха. Май 6 години.


Тогава храбрият фатмак изпразни в тялото на футбалера-мутраген служебния си пистолет, и тръгвайки си, изрече легендарното: "Мри, мутро!".


А требваше да му дадат поне награда за поезия.
16 Април 2007 19:56
Делото-пат, прокуратурата-мат!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД