:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,340,414
Активни 117
Страници 9,469
За един ден 1,302,066

Жега

Няма нужда от извънредни мерки, а от воля и хора, които да приложат цялата строгост на вече действащите закони
Разстрелът на банкера Емил Кюлев не просто шокира целия държавен и политически елит. Той направо го извади от релси и го тласна в абсурдна посока. Как иначе да си обясним факта, че убийството на един бизнесмен бе квалифицирано от президента, премиера, главния прокурор, вътрешния министър, куп депутати като знаменателно, политическо, саботаж срещу държавата и нейната европейска ориентация, тероризъм, целенасочена провокация и посегателство, опит за дестабилизация на страната и правителството и т.н.? По какво този трагичен край се различава от смъртта на едно 2-годишно дете при взрива в Обзор преди няколко месеца? Или пък от убийството на високопоставена митническа служителка преди няколко дни? Или от разстрела на двама сътрудници на български специални служби в центъра на столицата през няколко седмици? Посегателства, също толкова дръзки, също посред бял ден. Защо те не са тероризъм и не изправиха на нокти държавната машина? Изобщо има ли гадно, по-гадно и най-гадно убийство?И какво определя кога държавата се задейства и кога - не?Преиграването на политиците не се изчерпи само с констатациите, че след убийството на Кюлев "България вече не е същата". То продължи и с обявяването на война на организираната престъпност, с лансиране на извънредни и радикални мерки, обещания за бързо приемане на специални закони, за ответен удар срещу организираната престъпност и резултати до 3 дни (Никола Филчев обеща арести в петък, т.е. днес), до няколко седмици (депутати, Румен Петков), до 3 месеца (Сергей Станишев). Набелязаните мерки също са впечатляващи - най-общо те се изразяват в активизиране на оперативно-издирвателната и информационната дейност за получаване на данни, свързани с извършеното престъпление; засилване на контрола на движението по пътищата и охраната на обществения ред и сигурността на гражданите, на граничния контрол и охраната на държавната граница, на стратегически и особени важни за страната ни обекти. Последва обещанието на улицата се вади целия състав на вътрешното министерство, включително жандармерията и Специализирания отряд за борба с тероризма (т.нар. барети). Спряха се отпуските на всички в МВР. Даже на Муун бе забранено да влиза в страната. Но не защото е вреден, а "във връзка с усложнената обстановка в страната след убийството на българския банкер Емил Кюлев" (според официалното съобщение на МВР).

Главният прокурор Никола Филчев разпореди на всички ръководители на прокуратури в страната заедно с органите на МВР незабавно да предприемат решителни и категорични действия срещу организираната престъпност въз основа на закона.В операцията бе включена даже армията!Веднага след убийството военният министър Веселин Близнаков обяви, че борбата срещу тероризма, срещу различни групировки или опитите за дестабилизиране на политическото положение в страната, особено в момент, когато се представя докладът на Европейската комисия, трябва да бъдат пресечени много решително и с единодействие на всички ведомства. Още на следващия ден зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков поде темата и каза, че МВР ще иска помощ от армията в осъществяването на мерките срещу организираната престъпност. Нищо, че няма законово основание за това.

За драматизма допринесе и ангажиращата и безпрецедентна лавина от най-височайши съболезнователни писма, изказвания и декларации. Но това е въпрос на личен избор - така решили хората, така направили.

Много по-важно е защо точно този разстрел преля чашата на търпение на държавата спрямо престъпността. И то още преди да са ясни каквито и да е обстоятелства и версии за него.

Но да погледнем позитивно - може би държавата най-после се задейства и наистина обяви война на престъпността. Веднага възникват няколко логични въпроса. След като това е "качествено ново убийство", по думите на Румен Петков, защо отново ще се прилагат онези стари мерки, обещания и заклинания, резултатът от които досега е доказано нулев. Мачкането на криминалния контингент, изразяващ в арести за 24 часа, обиски по домовете, постоянни проверки на фирмите, определено наскоро от Петков като "пресинг", се прилагат след всяко по-шумно убийство от поне 8 години насам. И резултатът винаги е един - още по-интензивни стрелби. Няма причина сега да е по-различно.

Или другата мярка - изкарване на жандармерията, баретите и целия наличен състав на МВР на улиците. Как това ще допринесе за разкриване на конкретните престъпления? И не заприличва ли цялата ситуация на полувоенно положение? Нещо, което със сигурност ще отблъсне много повече чуждите инвеститори и евронаблюдателите от всяко поредно поръчково убийство.

От друга страна, няма нищо лошо улицата да се насити с още полиция, която да всява респект. Стига тя да си върши работата. Нагледен пример: Столичен квартал в нощта след убийството на Кюлев. На кръстовище са спрени три полицейски коли с пуснати лампи, около които се разхождат десетина полицаи. Край тях с бясна скорост минава суперскъп мотор, каран от младеж в анцуг без каска. Това ходещо закононарушение обаче не прави абсолютно никакво впечатление на униформените, които продължават приятелски да разговарят помежду си. Нима от подобни акции има полза? Не, те даже са вредни, защото затвърждават убеждението на някои хора, чемогат безнаказано да газят законитеТези хора официално не се числят в категорията на мутрите, но са нагли като мутри. Заради такива като тях обществото няма доверие в полицията. След като униформените не могат да се справят с "дребната" престъпност - демонстративното нарушаване на правилата за движение, на забраните за паркиране, на нормите за шум, ако щете, как да очакваме, че ще се преборят с организираната престъпност?

Случката илюстрира и манталитета на голяма част от полицаите - те просто изпълняват заповеди, те не се борят с престъпността. А и защо ли да се престарават, като те пък нямат доверие в следващите звена по веригата - следствие, прокуратура, съд. Репликата "ние ги хващаме, те ги пускат" твърде често бе употребявана в неподходящ контекст и стана иронично нарицателно, но за съжаление, в нея има голяма доза истина. Точно там някъде свършва върховенството на закона и започва безсилието на държавата. Резултатът е предизвестен - безскрупулна организираната престъпност.

След разстрела на Кюлев отново бе повдигнат въпросът за приемането на специален закон за борба с организираната престъпност. Това се лансира толкова често, колкото и пресингът на криминалния контингент. В общи линии идеите се изчерпват в няколко точки - възможност за използване на специални разузнавателни средства без разрешение от съд за поне 72 часа, за задържане по същия ред за поне седмица, за организиране на специализирани съдилища, за създаване на специални екипи, за използване на ресурса на военните съд, прокуратура и следствие. Съществува и вариант с такъв закон да се създаде специализирана национална служба за борба с организираната престъпност и корупцията от типа на ФБР, която да е извън МВР и да е равноотдалечена от всички власти.

Може и да има логика в подобни начинания, но към тях трябва да се пристъпва едва когато се изчерпят възможностите на всички вече действащи закони. А ситуацията изобщо не е такава. Защото и в сега действащите нормативни документи има достатъчно възможности за смачкване на престъпността. Има закон за специалните разузнавателни средства и Наказателно-процесуален кодекс, които позволяват тотално подслушване и следене. На пръсти се броят случаите, в които съдия е отказал използването им. За последните 4 години са дадени десетки хиляди такива разрешения. Има специален закон, който дава възможност за криене на анонимни свидетели. Има достатъчно нормативни актове за прикриване на агенти. Самата прокуратура организира специални отдели за борба с корупцията и организираната престъпност. Има инструкция за взаимодействие между МВР, прокуратура и следствие с повече от 300 текста, подписана тържествено в присъствието на президента, в която детайлно са уредени всички възможни хипотези при разследване. И то с много дори извънзаконови правомощия. Има закон "Петканов", по който трябваше да започне да се отнема имуществото, придобито по престъпен начин. Той сам по себе си има специален характер. Има НПК, който позволява съд за три дни. И т.н., и т.н.

Така чепроблемът не е в липсата на закони, а в дефицита на воля за прилагането имПроблемът не е в броя на показните и поръчковите убийства. Такива има в целия Евросъюз. Там даже бяха убити премиер, външен министър, магистрати... Във Франция стават 1200 убийства годишно, част от които гангстерски. В България годишно има между 250 и 300 убийства. А в Ню Йорк едва наскоро убийствата бяха свалени от обичайните 3300 годишно на 1900. Част от тях също са показни, гангстерски. И в Холандия има, и във Великобритания, и в Италия.

Драмата в България е, че след убийствата не се случва нищо - няма разкриване, арест, присъда и изтърпяване на наказанието. Нито веднъж. На това поле държавата просто не работи. Защото се е сраснала с организираната престъпност. И докато не се удари силно и болезнено по най-висшите етажи на властта, резултат няма да има. Няколко висши фактори в ЕС го казаха в прав текст - да се вкарат в затвора подкупните полицаи, следователи, съдии, прокурори, политици, депутати, министри, данъчни, митничари, съветници, експерти, чиновници с всичките им обръчи от бизнесприятели. И най-идеалният закон няма да проработи, ако прилагането му се повери на стари, прогнили кадри. Те имат неоценим опит, но не в спазването на закона, а в заобикалянето му.

Политиците обаче не желаят да погледнат реалността в очите. Те предпочитат да персонифицират проблема, а не да му направят дисекция, колкото и болезнена да е тя. За тях е по-изгодно причината за отлагането ни за ЕС да е убийството на Емил Кюлев, а не нереформираната правораздавателна машина. За тях е по-лесно да поискат извънредни мерки с ясното съзнание, че това е имитация на активност, която няма да реши проблема, отколкото да нарушат установената от години омерта за корупцията в собствените си редици. Те са впрегнали всички сили за спечелване на благоразположението на Европейския съюз. Без да си дават сметка, че то минава през възвръщането на доверието на обществото в държавата. Този процес ще е много по-дълъг и труден от преговорите по всички евроглави взети заедно. И за него също трябва воля. Най-вече политическа.
 
Защо убийството на един бизнесмен, па макар и той да се казва Емил Кюлев, бе изтълкувано като акт срещу държавността?
 
Емил Кюлев поддържаше тесни отношения с всички партии. Снимката е от времената, когато Сергей Станишев все още не бе премиер.
69
1258
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
27 Октомври 2005 23:20
Интересно е, наистина, с какво това убийство е по-страшно от убийството на онзи професор от група разбеснели се "роми" в "Захарна фабрика". И с какво единият е повече гражданин от другия, и съответно първото убийство застрашава държавата, а второто е просто "битов инцидент".
----
И още нещо -- сигурен съм, че косите на обикновения човек настръхват много повече, като се замисли над убийство от втория тип (роми в з.фабрика) отколкото от убийство на добре облечен бизнесмен в лъскав джип.
27 Октомври 2005 23:37
Потресени са защото този беше едно ниво над тях в мафиотската йерархия и наистина се страхуват, че редът им наближава. Терорът в/у населението е неизбежен. Освен финансовият и административен такъв, разбира се. Който не е преставал.
27 Октомври 2005 23:50
"проблемът не е в липсата на закони, а в дефицита на воля за прилагането им"[/b][/size=2]

?????

Да бе, лишат гласуват трият пак пишат пак гласуват пак трият.
Де да беше графомания - то било законодателство!

Редактирано от - bot на 28/10/2005 г/ 10:20:55

28 Октомври 2005 00:16
Авторът зорлем се прави на наивен. Според него убийството на всеки един гражданин трябва да предизвиква еднакъв отзвук и съответна реакция. Защото всички сме равни. Да, ама не сме. Ние сме равни само и единствено пред закона, но по никакъв друг начин. Не сме равни по способности, по интелигентност, по наглост, по богатство, по красота, по чувствителност, по гьонсуратлък и т. н.

Затова всеки от нас има различна тежест в обществото. А тя се определя от преобладаващата в момента ценностна скала. Ако на нейния връх стоеше интелектът, тогава убийството на професора в "Захарна фабрика" трябваше да предизвика по-силна реакция. Само че днес, в нашата страна (както впрочем много пъти е било в други времена и в други общества) върховната ценност е богатството. Съответно, колкото повече пари имаш, толкова повече тежест и значимост имаш - оттам и твоето убийство предизвиква пропорционална реакция. Няма абсолютно никакво значение как си изкарал тия пари - важното е, че си успял, преуспяващ. Ясно е, че на на нас, като обикновени граждани, това по никакъв начин не може да ни хареса, но такива са реалностите, които и ние крепим, защото тази неприятна ценностна скала всеки ден се пре-създава и пре-утвърждава с участието на всички нас - колкото и да се самозаблуждаваме, че сме невинни. Виновни сме, макар и в твърде различна степен.
Плюс това, освен правните норми в една страна винаги има неписани правила, едно от които е, че посегателството към определена категория хора, обозначавана като елит, води до по-силни репресивни мерки от страна на държавния апарат. Защото този държавен апарат всъщност е създаден в услуга и за закрила именно на управляващия елит, а не на обикновените граждани (както е на теория). В случая имаме грубо престъпване на тези неписани правила и елитът ще използва предоставените му от нас инструменти на държавата, за да защити себе си и да пресече охотата за повторение на бъдещи подобни действия (да е ясно кой може да се пипа и кой не). Инстинктът за самосъхранение се е задействал с пълна сила и действията няма как да не бъдат брутални.
28 Октомври 2005 00:32
Станишев, за да се оправиш, напускай сега и го тури Царо да води хорото !
Он знае как да се оправи със комунистическите курви от модернизираната ти партия !
ПП - По-малък си от мене на години , за жени и дума няма че имаш повече !
28 Октомври 2005 00:41
Защо убийството на един бизнесмен, па макар и той да се казва Емил Кюлев, бе изтълкувано като акт срещу държавността?

..ами защото, Първанов този път беше цинично откровен.. В България Престъпност и Държава са едно нещо..Когато има посегателство в/у обикновен престъпник - това е "преразпределение на територии"/има и други тъпи обяснения../, а когато посегнеш на бандит с много пари - посегателство в/у държавата.Оказа се, че в Б-я Кюлев е едва ли не Държавата, а професорът от Захарна фабрика - отрепка.
Безспорно за мен е едно: у нас има извратени морални ценности.
28 Октомври 2005 00:49
Просвета ,
това си е твое и е само за тебе
у нас има извратени морални ценности.

ПП- Няма нищо извратено , ИМА НЕРАЗБИРАНЕ !
28 Октомври 2005 01:01
Добре си ги изредил Петре!
Управниците..Парванов..Станишев не са "извън релси"!Те са си в релсите!Както казваш в 5 глуха "абсурдна"!
ТЕ СА НЕГОДНИ да се справят с престъпността!
Те са НЕГОДНИ ДА УПРАВЛЯВАТ!
Но да бъдеме умни и да разбереме кво значи "ЛИПСА НА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ" в което ни обвинява Европа с дипломатически език!
Когато управление, Президент, съд "нямат воля" да се борят с престъпността това значи че управление и Мафия са едно и също!
МАФИЯТА Е ИНФИЛТРИРАЛА ВЛАСТТА!
28 Октомври 2005 01:10
nesnaecht Симо води вече хорото!хубаво лошо , толкоз!Сага Сокола само решава кой ще го води!Няма да се учудя ако е наред Киро!
28 Октомври 2005 01:14
само не разбрах защо заглавието е Жега. Доколкото помня, във филма със същото заглави се казваше, че човек не трябва да има нищо е да е готов да се скрие за 30 секунди зад близкия ъгъл. намек да бегаме докато е време ли?
а за армията е голяма смешка, както е известно, на нея на стадиона на божков й е широко и й трябва охрана
28 Октомври 2005 01:36
покерфейс , не съм много начетен но това което чета в устата на хората ми стига ! Знам само че грешките се плащат рано или късно ! Даже и сметките !
ПП - Ако беше отворен Филчев който е назначен от Костов или там как е било
ги беше вкарал във затвора всичките престъпници сега да са всичките живи ! Ако не ги убият в затвора !? Но нашия Филчев е специалист , пак го назначете де ! поне ще има акции всеки ден ако не се стигне и до воня !
ПП - Омръзнало им е на ЕС да се занимава със глупости ! И никак не ги е страх , просто казват всеки трябва да си знае мястото !
ПП- Бих го застрелял от упор Филчев и не ми пука ако ме задържат ! Бе втори Левски съм !
28 Октомври 2005 01:37
Абе, кво толкова. Я сипи по едно!
28 Октомври 2005 01:57
За всичките , защото по веселина нещо ми пускат чалгите на Щурците и нема да се учудим ако Лили започне да изнася и тя песни със нейните комунистически изцепления !
ПП- Без значение е за мене тя е БГ музика и трябва да се прославя и разпространява !
28 Октомври 2005 02:04
Антибиотика е направил брилянтно обяснение на тази Необяснима уж МОР .Бившите ДС и Военното Разузнаване си мерят хоботчетата, а плебса поглъща добре предъвканите буламачи за война между Крупните Наркодилъри и прочие.На всеки един отдавна можеше да се намери майстора и по законен път(колкото и да е закона несъвършен)Путин спретна на Ходорковски едно процесче и .. ей ти с един куршум зайци бол.Свиха му милиардите .него изпратиха на трупите да побачка най-после и той , След 10 годинки (ако устиска)ще се върне без зъби и коси(Лагера бил силно радиоактивен четох)Ако на ния 150 изтребени паразити им се отнемаше заграбеното в полза роду..Половината външен дълг да бяхме си погасили!А сега да бях по млад..щях да си гепна една от веселите Вдовици и ..кеф ти Мавриций, кеф ти Маледивите
28 Октомври 2005 02:11
nesnaech... Левски 2 е вече присъден в България на В.Сидеров(чух от пенсионерите по градинките)Ако искаш обаче Левски-3 още е свободен
28 Октомври 2005 02:41
Нема а стане , аз съм или след Левски или без мене ! За сайдеров мое да чуеш какво искаш , а за да видиш какво ще стане го опъвам пред ТВ и най-много да видиш как ще започне да заеква (и не само него Берон също )! Само като ме видят мъка ми е , не са ме виждале от 1990 насам ! Най-големия кошмар съм който не ги е навестявал! Вервай ми ! Знам какво казвам и съм отговорен за думите си !
28 Октомври 2005 03:20
"На това поле държавата просто не работи. Защото се е сраснала с организираната престъпност. И докато не се удари силно и болезнено по най-висшите етажи на властта, резултат няма да има.
..........................
Политиците обаче не желаят да погледнат реалността в очите. Те предпочитат да персонифицират проблема, а не да му направят дисекция, колкото и болезнена да е тя. За тях е по-изгодно причината за отлагането ни за ЕС да е убийството на Емил Кюлев, а не нереформираната правораздавателна машина. За тях е по-лесно да поискат извънредни мерки с ясното съзнание, че това е имитация на активност, която няма да реши проблема, отколкото да нарушат установената от години омерта за корупцията в собствените си редици......."


ПЕТЪР КОСТОВ, отлично казано. Точно и вярно!
28 Октомври 2005 03:44
Петкоооов!
То да си министър на МВР не е лесно, като да пикаеш в шадраваните.
28 Октомври 2005 03:49
Господа!

Почнах ме ги!Кюлев е първият.
28 Октомври 2005 03:55
Докато няма ясен механизъм за контрол в съдебната власт/не "над", а "в"/ и докато господа магистратите са узурпирали част от суверенитета на суверена и докато няма поне десетина политици и двайсетина магистрати зад решетките, все ще е така. Нали нашите магистрати с право твърдят, че над тях - "небе" /цитирам Татарчев/ ...Егати системата, в която тесен кръг лица сами себе си избират, сами себе си контролират и сами се оценяват.
В безмерната си наглост стигнаха до там, че се самообявиха за "държавно устройство". Ако главният прокурор се избирал от парламента или пък имало избори за съдиите на определено ниво, това било "промяна в държавното устройство".
Но системата е благодатна за една политико-мафиотска клика, която от 15 години смуче кръвта на България.Тя знае, че може да си плати и ще бъде недосегаема.
Освен от килъри...
28 Октомври 2005 05:10
риж , нъл си отворен защо са ти пистолети и глупости Действай със лък бе отворения БЪЛГАРИН ?!!?!? Нема шум нема нищо ! Да ма тебе (както и други )те е страх да застанете срещу мене по нета даже и наживо !!!!? Капути никога не съм си слагал на оная работа и нямам нужда ! но ти си аут отсекъде по шопски ги го казвам за да не говорья мьеко !
28 Октомври 2005 05:29
Грозно е да се лъже. Авторът пише:

"А в Ню Йорк едва наскоро убийствата бяха свалени от обичайните 3300 годишно на 1900. Част от тях също са показни, гангстерски."

Как е в действителност? През 2004 г. в гр. Ню Йорк станаха 572 (словом: петстотин седемдесет и две) убийства. Violent crime намаля 75% за последните 12 години. Ню Йорк сега е далече най-безопасният голям американски град. Всички извършени престъпления в града за 2004 г. ca 2.8 на 100 хил. жители, сравнени с 8.9 в Далас, 7.9 в Детройт, 7.4 във Финикс, 7.3 в Сан Антонио, 7.2 в Хюстън, 5.5 във Филаделфия, 4.4 в Лос Анджелис, 4.1 в Сан Диего.
*
При това Ню Йорк е много по-урбанизиран, по-гъсто населен от всички тях, а и с повече малцинствено население от повечето. Белите в гр. Ню Йорк са 44.66%, голяма част (до една трета) от които са хиспаник. Средния доход на домакинство е доста по-нисък от средния за страната, както и средния успех и завършваемостта в държавните училища. Социалния бюджет е далече над средното за страната, както и броя на полицаите - 40 хил. при Джулиани.
28 Октомври 2005 05:42
Чич Ако е верно че със 40 000 полицаи се оправя нЬ ЕИорк върха е Джулияни ! Мен в Париж ме проверяват ката ден ! но не ми пречи ! Плащам си данъцине и глобите че пия бира в метрото и си заминавам ! Не е престъпление , но не могат нищо да направят срещу мене защото
как може хората да пият вода и кока -кола а аз да не мога да пия каквото реша ???
Много Царски съм и май- нема а разбереш ! Карай !
28 Октомври 2005 06:14
".........ЕС го казаха в прав текст - да се вкарат в затвора подкупните полицаи, следователи, съдии, прокурори, политици, депутати, министри, данъчни, митничари, съветници, експерти, чиновници с всичките им обръчи от бизнесприятели." - Те това решението.
И после че викнеме Нане и Вуте да карат държавата, оти сички че са у затворо......
Над 8 млн. българи знаят истината, само 240 депутати и още 20-на министри не я знаят - ДЪРЖАВА И МАФИЯ Е ЕДНО И СЪЩО НЕЩО.......
Как може Станишев да се бори срещу този който му дава пари.......Ами Доган, Първанов, Велчев, дебила-цар..

Я по-добре пишете вицове......
28 Октомври 2005 06:18
Светло пиво некъде бех написал Станишев да слезе от Министерския стол и да го даде на Симеон. Пък после ще говорим като му дойде времето !
28 Октомври 2005 06:20
Д-р Тормозчиян, и пред закона не сме равни. Писаните закони сами по себе си утвърждават неравенството.
Само пред куршума сме равни.
28 Октомври 2005 07:03
"Как иначе да си обясним факта, че убийството на един бизнесмен бе квалифицирано от президента, премиера, главния прокурор, вътрешния министър, куп депутати като знаменателно, политическо, саботаж срещу държавата и нейната европейска ориентация, тероризъм, целенасочена провокация и посегателство, опит за дестабилизация на страната и правителството и т.н.?"
Как да не са травмирани управниците ни като работодателят им /дето дава често премии/ са го очистили? Това ако не е дестабилизация - ти да работиш за някаква държава, избиран от някакъв си народ, а да вземат да ти очистят касиера? Ами сега?
28 Октомври 2005 07:24
От мен поздравления на автора за статията.
'
Чичо Фичо, предполагам, че информацията ти е достоверна, но я поднасяш отблъскващо. Обвиняваш автора в лъжа. По-нормално би било да видиш гората отколкото да се пльоснеш серейки до дървото и да се чудиш къде е гората. Нищо лично, просто лично разбиране.

Наздраве.

28 Октомври 2005 07:38
"Няма нужда от извънредни мерки, а от воля и хора, които да приложат цялата строгост на вече действащите закони"
Има, има, сине...
28 Октомври 2005 08:05
Ше ви е жега днеска със мене . Вервайте ако си немате работа !
28 Октомври 2005 08:16
След като униформените не могат да се справят с "дребната" престъпност - демонстративното нарушаване на правилата за движение, на забраните за паркиране, на нормите за шум, ако щете, как да очакваме, че ще се преборят с организираната престъпност?
28 Октомври 2005 08:33
KONTRAST, той другояче не може!
28 Октомври 2005 08:54
А на мен ми направи впечатление готовността на началника на Генщаба да се включи в "мерките". Ако не се лъжа през 2002 година по повод пожарите същият шапкар беше казал, че на армията не й е работа да се занимава с природни бедствия. Въпреки, че в закона за армията е написано с какво точно се занимава. Сега този политизиран деец в деполитизираната институциия иска да прави неща, който по закон не са позволени на армията.
Докато има такава двойнственост в институциите ни, ще сме на този хал... Един път може, друг път не може. Един път ще гоним СИК, след другите избори ВИС...
Еле пък как си го представят да ме спре войник за проверка...
28 Октомври 2005 08:55
Приказки, приказки, а действията, като бай Ганю със сабята срещу комара в тъмната стая....Някои предлагат даже и военно положение, други по БТВ, трета република...Хаос и Страх...
28 Октомври 2005 09:02
Като ги гледам тия двамата на снимката, си припомням думите на Б.Б....и те са увити в станиол....
28 Октомври 2005 09:32
Д-ре, целофан беше, защото е прозрачен. Неснаецхт, г-н Филчев никого не може да вкарва в затвора, за добро или за лошо.
28 Октомври 2005 09:52
А-така , е как да ги вкара ???
Он не е джандарин , он е по висок ! Не мое да ходи пеши от глупост или преяждяне !
Ма аз все още им се чудим на простотиятата
Бе да си купят един лък или арбалет . па да си намокрят връховете на стрелите със отрова ! Няма страшно и нема да занимават полицията с глупости ! Не можем да ги разберем тия къде са тръгнале да трепят работодателите си , и то със автомат и то руски на всичко отгоре !
Еххххххх ако бях убиец не само няма да разберат нищо а ше се чудят откъде им е дошло !
28 Октомври 2005 09:52
И аз като автора и като Гошо, който го цитира, ще кажа:"Щом като униформените не могат да се справят с дребната престъпност, как ще се справят с едрата?" Има нещо гнило в цялата ни държава, и то продължава да ни разкапва от много години вече. Бих го потърсила в безразличието, което ни владее. Сещам се за една сентенция, прочетена навремето в една книга на Бруно Ясенски:" Не ме е страх от приятелите ми, защото в най-лошия случай те могат да ме предадат. Не ме е страх от враговете ми, защото в най-лошия случай те могат да ме убият. Страхувам се от безразличните, защото благодарение на тях има и предателства, и убийства."
28 Октомври 2005 10:27
Върнете Костич
28 Октомври 2005 10:31
погледнете само снимката най горе.как може този човечец да ни е премиер?!пълен смешник!
28 Октомври 2005 10:31
И пак усмивки от старите ленти?
28 Октомври 2005 10:54
неснаецхт, Прокурорът нито вкарва, нито изкарва, Прокурорът набеждава. Например случаят "Софиянски", виж че не може да го пипне и оня му се хили с командировъчни от 250 евро дневно, дето едва му били стигали. Засега работа вършат единствено тези "килъри", ама по-важно е кой им дава поръчките.
28 Октомври 2005 11:02
01. Милионите на Дюлев
Два дни след като думнаха Дюлев в джипа, телефонът на Антонов светна. На дисплея излезе непознат номер.
– Антонов? – чу млад женски глас.
– Да. Аз съм!
– Здравей. Заповядай на 2-и в сряда от 19.00 часа за представянето новата компилация на госпожа Аббел. В ресторант Преслав на Шератон.
– Благодаря за поканата. Ще дойда на всяка цена.
На другия ден медиите продължиха с огромни материали по повод думването на Дюлев: "Всичко остава при фамилния тръст Дюлеви", "Дюлев беше втори по богатстсво". И т. н., и т. н.
– Аааха-ха – хилеше се Телето. – милионите на Дюлев не са семейни.
Антонов видя публикуван ключа на последните страници в големите вестници: "Анна-Мария Лонгория ще представи лично двойния компактдиск “Розоберите”, съдържащ колекционерски записи на 33 класически пиеси, сред които Моцартовата соната за пиано в ре мажор и пиеса за струнни, арфа и орган от Фуре. Узна. Викаха го, за да го направят Следващия, наследник на Дюлев. Когато Антонов отиде на промоцията, мерна повечето лидери на партии и куп медиа-босчета. Щом госпожа Лонгория го забеляза, откъсна се от ухажорите си и просто го попита:
– Прекрасно, нали? Остани да ти дадат ваучера за “Копитото”. Посланикът те чака.
28 Октомври 2005 11:08
ХА-ХА-ХА. Фичо направи на пух и прах напъните на Нелка. Какво расистко изречение само е избарал:
"Белите в гр. Ню Йорк са 44.66%, голяма част (до една трета) от които са хиспаник."
Т.е. въпреки многото черни и "хиспаник", престъпността е малка.
За разлика от Нелка, която не иска да се обвързва етнос с престъпност, мъжлето й прилага точно такива данни при статистика за престъпност.
28 Октомври 2005 11:18
Държавниците се изплашиха, защото започна да се стреля и по небронирани джипове, т.е. по такива, които се смятат за прекалено силни.
28 Октомври 2005 11:59
Еххххххх ако бях убиец не само няма да разберат нищо а ше се чудят откъде им е дошло !

nesnaecht
немой друже такива помисли из дебрите на твоето познание да разхождаш, че как и кончето си яхнал днес...
[/quote]
28 Октомври 2005 12:11
Хайде сега да си представим, че аз съм един депутатин, или кмет, или съм министър. Основната ми цел е да си напълня кесията. Мисля си: "Как по-лесно ще си напълня кесията - с ЕУ, или без ЕУ". Въпросът е риторичен - ясно, без ЕУ.
Но аз няма да тичам сам да си пълня ксеията. Искам аз да си пия ракията, а други да ми я пълнят с подкупи. Тези други са "бандитите" (свестните хора нямат пари, за да ми пълнят кесията, пък и нямат стимул да ми я пълнят). "Бандитите" са ми много удобни - от една страна, ми пълнят кесията, от друга, не могат много да шават, понеге са до гуша в л.йна. Така че аз ще им осигурявам безопасност (май му казваха политичеки чадър), а те ще ми пълнят кесията. А също ще пълнят своята кесия. Въпрос втори си задавам: "Аз да ги арестувам ли тези бандити (Има за какво да ги арестувам хиляда пъти), или да не ги арестувам. Ако не ги арестувам, съм на далавера. Ако ги арестувам, парите секват. Пък и някой от тях може да процеса да си отвори устата. Ясно - няма да ги арестувам." Ако някой много се самозабрави - снайперист.
Пък вие ми говорите, че ЕУ плашела управляващите, че няма да пусне БГ в ЕУ. Смешници! ЕУ плаши управляващите, че МОЖЕ и да приеме БГ в ЕУ. Това е страшно за управляващите. И те правят всичко възможно това да не се случи. А тези заседания, приети закони и т.н. са за средностатистическия наивник марка БГ. (Това го написа USA2-2. Да ежив и здрав)
28 Октомври 2005 12:30
Ей на това му викам ХУБАВА ЩАФЕТА. Почнахме да наричаме нещата с истинските им имена. Спорим и защитавеме различни тези , но от това само научаваме повече истини и се борим да победи ДОБРОТО в нашето отечество. Вече ми се чини, че не мълчим агнешки , за да се скрият престъпленията на истинските мошенници , а всички ние да сме обявявани от тях за съучастници.
ЗНАЕТЕ къде е башибузука, той вече няма своята международна подкрепа, така , че не страхувайте от него. ТОЙ вече няма и своята вътрешна подкрепа. ДЕРЗАЙТЕ! Тази държава Ви е дадена назаем от ВАШИТЕ деца, ВНИМАВАЙТЕ как ще им се издължите!

P.S. А аз ще си мечтая тази приказка да завърши красиво. Даже ако трябва да извикам конника" СИРОМАШКА СПРАВЕДЛИВОСТ". А ТОЙ както знаете един път удря с меча и втори път не повтаря!!
28 Октомври 2005 12:50
ПРа4а , най лесно е да затриеш да убиеш , но да създадеш нещо не е лесно !
ПП Запитай ги старите комунисти колко години трябваше да обработват българите за да стигнат до просяшка тояга !
ПП- 1100 пъти съм казвал със квадратен мозък не се излиза от сфера ! ©
Не съм сигурен че някога ще стане , но ако стане 2007 ще се радвам до безумие е се връщам в БГ ! Нямам много пари но това което имам ще ми стигне да си платя погребението и ще си умра във ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ !
28 Октомври 2005 13:48
Интересна статистика (държавите аз съм ги подбирал и е за убийства в периода 1998-2000):
1. Russia 0.20 per 1000 people
2. Estonia 0.10 per 1000 people
3. Ukraine 0.09 per 1000 people
4. Poland 0.05 per 1000 people
5. Bulgaria 0.04 per 1000 people
6. United States 0.04 per 1000 people
7. Finland 0.02 per 1000 people
8. Slovakia 0.02 per 1000 people
9. Romania 0.02 per 1000 people
10. Portugal 0.02 per 1000 people
11. Macedonia, The Former Yugoslav Republic of 0.02 per 1000 people
12. Slovenia 0.01 per 1000 people
13. France 0.01 per 1000 people
14. Czech Republic 0.01 per 1000 people
15. Canada 0.01 per 1000 people
16. United Kingdom 0.01 per 1000 people
17. Italy 0.01 per 1000 people
18. Spain 0.01 per 1000 people
19. Germany 0.01 per 1000 people
20. Denmark 0.01 per 1000 people
21. Greece 0.00 per 1000 people
22. Japan 0.00 per 1000 people

Редактирано от - Amilcar на 28/10/2005 г/ 13:49:01

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД