:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Призрак броди

Каращисаха опиумите

***
Президентът на Молдова Владимир Воронин, изказвайки се в манастира "Свети Николай" в село Кондрица, заяви, че Исус Христос е бил първият комунист, а комунистическата идеология и християнската доктрина са твърде сходни. Това впрочем е стара теза, застъпвана от много мислители по света, но продължението на Воронин е доста интересно. Както съобщава "Интерфакс", поради описаните сходства между двете доктрини свещениците трябва да гласуват за компартията, "ако, разбира се, искат да останат в Молдовската митрополия" - обясни президентът, който е и шеф на партията от 1994 до днес.

"Никъде - нито в Стария, нито в Новия завет, не ще намерите лоша дума за комунистите" - разсъждава Воронин, излагайки теорията за сходствата на двете учения. Президентът уточни, че той и съратниците му "не са от тия, дето са се занимавали с гонения срещу църквата, а съвсем други комунисти".

След заявлението му, пише местен вестник, "в църквата се установи гробно мълчание, като единствено митрополитът на Кишинев и цяла Молдова Владимир се усмихна". След краткото стъписване обаче президентът получил подкрепа от аудиторията. Един от присъстващите свещеници бързо се ориентира: "Вие сте наш баща, както кажете, така и ще постъпим. Ние сме корабът, а вие - нашият кормчия". Воронин обаче скромно отстъпи тази роля на митрополита: "Кормчията тук се явява дядо владика - Владимир е служил във флота".

Контрабандисти на опиум за народите коментираха, че това е груба намеса в пазара на илюзии и безразсъдно смесване на дрогите...
1
986
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Юли 2007 14:21
Май Молдова е по-идиотска страна и от нашата
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД