:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Буш режисирал нов 11 септември, готвел извънредно положение

Снимка: Ройтерс
Джордж Буш разяснява проектозакона за военния бюджет на САЩ за 2008 г. пред експерти и симпатизанти в Нешвил, щата Тенеси.
Белият дом ще режисира нов 11 септември и ще превърне САЩ в "диктаторска полицейска държава", алармира бившият финансов зам.-министър Пол Крейг Робъртс в радиоинтервю, цитирано от руската агенция РИА "Новости". Републиканец е работел в администрацията на бившия президент Роналд Рейгън.

"Фигури от самата администрация и видни републикански пропагандисти се готвят за нова събитие от типа на 11 септември 2001 г. или серия от такива събития", предупреди Робъртс. "Ако това не го направи "Ал Кайда", то ще бъде режисирано", заяви той. Според него президентът Буш е подготвил юридическата база за въвеждане на извънредно положение в страната.

Робъртс говори във връзка с подписаното във вторник от Буш специално разпореждане, което разрешава на финансовия министър след консултации с шефа на Пентагона и държавния секретар да конфискува активите на хора в САЩ, които според администрацията "застрашава стабилизацията в Ирак". "Това е форма на тотална, абсолютна власт на един човек", заяви Робъртс. Разпореждането на Буш не трябва да се одобрява от Конгреса.
 Пол Крейг Робъртс
77
3217
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
77
 Видими 
21 Юли 2007 01:41
Е всеки който има ум в главата си би трябвало да го очаква това!Не е изненада, просто е изненада, че се обявява публично, което за мен поне, означава, че може и да не стане.Иначе цялата игра ще избледнее и ще стане прозрачна като нашенска гроздова!То, не че за някои хора не им е ясно каква е пиесата, но има опастност да се изясни и най-върлите подръжници на Буш!
21 Юли 2007 02:16
Стара сврачка, пее стара песен на нов глас. За да протестираш срещу прото-фашизма не е нужно да си измисляш конспиративни теории:
Roberts, a supply-side economist, comments on the "scientific impossibility" of the official explanation for the events on 9/11 and says those engineers and physicists who accept this theory are wrong.
21 Юли 2007 02:33
Баси! Дочакахме!!
Вече бях загубил надежда, че истината ще излезе наяве. Щото от устата на Параграфи и Воденичари, съгласете се, недостоверно звучи една такава конспирация. А авторитет като Робърт Крейгс, няма начин да няма поне едно сериозно основание. Примерно да се чуе и за него.
*
Сега всички очакваме с нетърпение как изглежда чудото извънредно положение в САЩ. Ми то и досега не си беше редовно положенито ако се вярва на авторитетите тук. Нощем бесят негри и после по цял ден уволняват, аутсорсват и глобализират. Какво ли ще стане като доде извънредното, ще научим още днес.
*
И агенцията Новости както и по-преди ТАСС също не съм засичал в пристрастие, недобросъвестност или избирателност. Отвсякъде погледнато-повече от логично предположение. Чакаме с нетърпение.

PS. Воденичар, ти откъде знаеш какво би трябвало да очаква всеки който има ум в главата си?
21 Юли 2007 02:39
STA,
НЕ споменавай БЕЗ нужда името Параграфско!!!
21 Юли 2007 03:22
Слушам
Но трябва да се съгласиш че ми пасва на темата и е в условно наклонение. Не съм казвал нито че предполагаш, нито че отричаш възможността за подобно мероприятие. Освен това е и косвено. Отнася се до възможността форумците да се повлияят от подобно мнение, не за теб самия.
*
Въпреки това се извинявам искрено ако е възможно да се схване като предвиждане и критика на това което ти би направил.
21 Юли 2007 06:06
Отдавна тук съм го писал това, което твърди човекът. динофичулигата веднага, естествено, цръцва любимата ционистка "контрадезинфорамация" за конспиративните теории, които били уж фантазии. Злото е ционизмът, съсипват и САЩ гадовете. Но вълната срещу гадовете се е надигнала и ще ги залее точно в цитаделата им USrael.
21 Юли 2007 06:22
Шефът на службата за вътрешна сигурност Майкъл Чертофф ( ебахти фамилията) оня ден се изцепи по радиото че "...имам чувството че нещо много лошо се приближава...". Или има достоверна информация от Буш , или и той е в играта.
21 Юли 2007 06:43
VOCI - приближава се нещо много лошо, да: загуба за републиканската партия на следващите избори. И то от жена или черен. Horror!
21 Юли 2007 06:47
Индикаторът е Русия!!
Ако Путин нагласи нещата за следващ мандат!!!
Тогава и Империята ще отвърне на удара!!!
И либералите ще правят това което най-добре умеят-ДГД!!!
21 Юли 2007 08:25
на който му е интересно ... текста на човека. Натиснете тук
общо взето скучна тъпня ... в статията е застъпена и тезата за потенциална атака срещу иран (която е май основен мотив в либералните блогове в америка напоследък), но тя кой знае що липсва изобщо в горния преразказ с разсъждение.

Редактирано от - simo на 21/7/2007 г/ 08:43:15

21 Юли 2007 09:04
Че Путин е таксаско говедо и войната срещу Ирак бе не само престъпление, но и нещо по-лошо - гигантска глупост, спор няма. Обаче... скъпи форумци, абе тези да не са объркали нещо имената на президентите? И на страните?
Щото някак ми е трудно да си представя как народонаселението на САЩ безропотно приема установяването на диктатура. Полицейщина, подслушване, манипулации, дезинформации и обработка на т.нар. "обществено мнение", нарушаване на гражданските права - това да, прави се и може да се очаква. Ама открита диктатура в точно тази страна? Може... Когато земята се перне о Слънцето като муха в предния джам на кола.
Натиснете тук
21 Юли 2007 09:45
Упоменатото интервю на бившият финансов зам.-министъре е със Алекс Джоунс от infowars.com, онлайн радиостанцията от този уебсайт преизлъчва 24/7 ежедневната му 3 часова радиопрограма.
Един от най-добрите фактологически филми за 911 е Loose Change , достъпен безплатно чрез гугъл видео.
21 Юли 2007 10:04
Диктаторска полицейска държава едва ли.
Но, че в момента големите корпорации и богатите хора са придобили ненормално голяма власт, това е факт. Факт е, че тяхните интереси се разминават вече в доста голяма степен с интересите на обществото. Факт е, че вече само 18 процента от американците вярват в американската мечта. Че ниската безлаботица се дължи на създаването на работни места в обслужващата сфера, но пък там заплатите и бенефитите са доста по-ниски от производствената сфера. Факт е, че силата, която са придобили големите корпорации и богатите хора ограничава демокрацията. Народът си гласува, избира, изисква, но политиците не се съобразяват с избирателите си, а с онези, които лобират, които броят пари. По тази причина, демокрацията не е такава, каквато е била преди Никсън, например. За това си има и обективни предпоставки, разбира се. Развитието и разрастването на голямата корпорация води и до такива последици. Но демокрацията именно по тези причини е в криза в цял свят. Оптимистичното е, че тези проблеми от ден на ден се изясняват, води се вече открита борба в медиите от журналисти, от страна на сенатори и конгресмени. Лобизмът на богатите и на корпоративна Америка вече е невъзвратимо компрометиран. Процесите набират сила и ми се иска да вярвам, че обществото ще сложи юзди на алчността на богатите, а от там и на симбиозата им с политиците. Това е реалният проблем на Америка, а и на целия свят. Реши ли се там, ще се реши и на другаде.
21 Юли 2007 10:16
Буш е в Кемп Дейвид. Днес там ще му правят колоскопия с пълна упойка.

Властта е в лапите на Чейни! Треперете камуняки! Леденей и ти, земно ядро!
21 Юли 2007 10:34
Оло ма не става дума за треперене на комунягите бе човек, става дума за истината на днешната политика на Америка!Гозомбо, много точно изказване!
21 Юли 2007 10:40
Колоноскопия.
В този край на тялото има по-големи шансове да намерят нещо.
21 Юли 2007 11:09
Вчера Буш подписал указ забраняващ на ЦРУ използването на изтезанията при разпити!
21 Юли 2007 11:23
Olo , американците не моят да се справят с един Ирак , па камо ли с Русия!
Ако чейни тръгне на конфликт с русия , следващите първи совхози и колхози ще са в Тексас!
21 Юли 2007 11:41
Ако републиканците и Чейновото обкръжение- /Буш синковец, няма никаква роля, виж бащицата му е друго нещо/ се решат на такава глупост, Путин може да се кандидатира за пожизнен президент ...
нефта ще стигне такива висоти, че руснаците се замерват с пачки...
21 Юли 2007 12:49
авторитет като Робърт Крейгс

Sta, извинявай, не съм много запознат с тази личност, но какъв авторитет пък е той?! Живеещите в САЩ могат да кажат, но официално каквото гледам за него е единствения му висш държавен пост е бил преди 20 години, заместник министър на финансите...?
Цитирах по-горе главната теза на господина. Пълна скръб - и баба може да каже "има нещо гнило". Както с мишелина, проблемът е да развиеш тезата: а този господин твърди че попадението на самолетите и пожарът били недостатъчни за да срутят кулите. Пълна порнография. Пожелавам му успех в доказването че ЦРУ са изпилили конструкцията предварително или са заложили предвидливо допълнителни експлозиви точно на мястото, където са се забили самолетите
Тая статия си е поле за изява на Свежарков, Боздуганов, Перчемлиев и прочие. Сцената е ваша
21 Юли 2007 13:14
2 Dinain
Вие гледал ли сте 911 - Loose Change? Ако не сте, потърсете го в zamunda.net.
Има го. Аз го сийдвам от сума ти време. Вижте го.
А за якост на различни конструкции можем да си говорим до като се изясни.

Редактирано от - hamel на 21/7/2007 г/ 13:26:41

21 Юли 2007 13:36
Не, не съм го гледал; след "Фаренхайт 9/11" се отказах да гледам манипулативните бълвочи на хора, търсещи слава и печалби чрез експлоатация на популярни теми. Но ще му хвърля едно око, щом казваш.
Междувременно отбележи си това:
The accuracy and fairness of Loose Change has been disputed by the counter-video Screw Loose Change, Popular Mechanics, media outlets and independent researchers. On September 11, 2006 Dylan Avery and Jason Bermas appeared on Democracy Now! the War and Peace Report, to debate James Meigs and David Dunbar, [2] two editors of Popular Mechanics and the book Debunking 9/11 Myths.[3] The film was edited and then re-released in a second edition, then recut again, removing inaccuracies each time. A further "final cut" version was originally planned for release on September 11 2006, but was delayed and is now pushed back to "the weekend preceding September 11th 2007." The final cut version will be screened in key cities in the U.S. and will also be available online through pay-per-view.

Финалната версия още не е излязла, не знам какво сийдваш. Но това редактиране и пре-редактиране ми напомня магическите мемомари на Жуков, които се пренаписвали и саморедактирали дори след смъртта му
21 Юли 2007 13:46
Манипулационни бълвочи!
Ми виж го бе, човек! Да не мислиш, че на мен ми е лесно да слушам и гледам официозните новини на БНТ, бтв, CNN, EuroNews etc.
Виж го! Там има факти. Не обръщай внимание на коментарите! Гледай фактите!
P.S. Интересно! И в момента го сийдвам, а в трекера го няма!

Редактирано от - hamel на 21/7/2007 г/ 14:07:17

21 Юли 2007 14:54
Най-готиното на ционистката помия , че тежките крушета и ги лепят точно евреи. Примери - Ноам Чомски и Норман Финкелщайн. Но Динаинката е менте, той оригинали не чете.
21 Юли 2007 16:03
Гозамбо,
От какви позиции критикуваш кусурите на американската демокрация? От тия на българската ли?
21 Юли 2007 16:16
Най-готиното на ционистките конспиративни теории е че все им се връзват простовати, необразовани и озлобени на живота хорица, които отчаяно търсят обяснение за личните си провали. Муки?
21 Юли 2007 17:01
Чичо Фичо като нов Матросов постави гьрди в защита на Американската Демокрация оплювайки родината one more time
21 Юли 2007 17:02
Dinain те повечето са измислени от еврей
21 Юли 2007 17:08
КУНА: България потвърди ангажимента си към Ирак
21 юли 2007 | Агенция "Фокус"
София. България ще продължи да изпълнява ангажиментите си към мисията на многонационалните сили в Ирак в рамките на усилията по възстановяването на сигурността и стабилността в тази страна, заяви българският външен министър Ивайло Калфин, предаде кувейтската информационна агенция КУНА.
След срещата си с иракския посланик в София Хайдар ал-Барак, Ивайло Калфин каза в свое изявление, че присъединяването на България към Европейския съюз и НАТО е увеличило нейните ангажименти по възстановяването на сигурността и стабилността в Ирак ...
......................................... ......................................... .....................................
Пак ЛЪЖА и МАНИПУЛАЦИЯ !!!
ЕС и НАТО изобщо НЯМАТ нищо общо с Агресията на САЩ срещу Ирак през 2003 г. и с Окупацията на Ирак от САЩ и "пуделите" им!!!
Първо САЩ НЕ са член на ЕС!
Второ, в Ирак се и държави, които НЯМАТ нищо общо с НАТО и/или с ЕС!!!
21 Юли 2007 17:43
Чичо Фичо Гозамбо,
От какви позиции критикуваш кусурите на американската демокрация? От тия на българската ли?

Ега ти въпроса! Личи си закалката на ОФ - активиста.

Редактирано от - hamel на 21/7/2007 г/ 17:53:23

21 Юли 2007 18:29
olo, Не споменавай всуе земното ядро.
21 Юли 2007 19:13
От позициите на гласоподавател, чичо Фичо.
Нека знаят в България какво става в Америка, защото най-големият български проблем е абсолютно същият. И да знаят, че в Америка се води борба и всички демократични държави трябва да се включат.
И не точно критикувам, а преразказвам това, което наблюдавам, че става. Други критикуват, аз само информирам какво правят другите в Америка.
Ако си прочел внимателно постинга ми, споменавам, че подобни са проблемите и в останалите демокрации. И там голямата корпорация и богатите правят симбиоза с политиците, като прецакват гласоподавателите. В момента се води борба срещу тези, които са взели с пари неправомерно много власт. Ти телевизия не гледаш ли? На теб и на Динайн, който не харесва Фаренхайт 9/11, и сигурно няма да хареса и Сико, ви препоръчвам да гледате политическото шоу на Глен Бек. Там той защитава тезите, че има глобално затопляне, но то не се дължи на човешката дейност, че няма връзка между ракът на белите дробове и тютюнопушенето. Че тютюнът не е вреден за децата. Убеждава зрителите, че Америка има най-добрата здравна система в света /37-мо място в света/ и дървенофилософства. майкъл Мур бил казал, че здравеопазването в Канада, Франция и пр. е безплатно, а то не било, защото се плащало от данъците!Никой, който говори за безплатно здравеопазване няма предвид, че ще го плаща някой от друга страна. Безплатно е когато ти се наложи да го ползваш, а данъците са според възможностите на хората. И крайна сметка никой не банкрутира когато го закъса, както в Америка. Никой не разваля кредитна история и не трупа десетки и стотици хиляди долари дългове. От Глен Бек ще чуеш още, че Америка задължително трябва да победи в Ирак.
21 Юли 2007 20:00
Bush has polyps removed in routine cancer test By Jeremy Pelofsky
56 minutes ago

WASHINGTON (Reuters) - U.S. President George W. Bush had five polyps removed during a routine colon cancer test on Saturday, and the White House said his doctors described them as small and apparently not worrisome- Натиснете тук
21 Юли 2007 20:17
Гозамбо, какво общо има описваният от теб палячо с Фаренхайт 9/11? Това че някой си е казал 10% истини, не значи че трябва да му харесвам останалите 90% евтини манипулации. Точно такъв е Майкъл Мур - евтин популист, който никога не предлага алтернатива, само мазничко загатва едни изводи и направо натрапва на зрителя други. Ако представяше фактите и само фактите и оставяше зрителя сам да си извади изводите, нямаше да имам нищо против него; но това което той и колегите му правят е евтин популизъм - филмите му са най-примитивна пропаганда, макар и да са насочени срещу правителството. В този случай целта не оправдава средставата, ама никак.
21 Юли 2007 21:21
Динайн,
позволи ми да не се съглася с теб за десетте процента истини и деветдесетте процента манипулации. Преди около две седмици Майкъл Мур имаше интервю в СиЕнЕн. Майкъл Мур публично ги порица, че след Фаренхайт 9/11 нито веднъж не са го поканили за интервю, за да чуят и неговата позиция, а са го коментирали по начина, по който ти сега го коментираш. Няколко пъти им натякна, че във всичко е бил прав във филма и това сега се вижда. От СиЕнЕн мълчаха. Мълчаха и се съгласяваха. Майкъл Мур поиска от СиЕнЕн публично извинение. По същия начин Санджей Гупта се опита да оспорва данните от филма Сико. Майкъл Мур доказа, че данните му са фалшификати от "учени", на ведомост към застрахователните и фармацевтичните компании. СиЕнЕн поднесе по-късно официалните си извинения на Майкъл Мур. За последния му филм- Сико. Който ползва американската здравна система знае, че всичко е вярно. В момента се води мащабна борба да се изхвърлят печалбарите от здравеопазването. Сайтът на Майкъл Мур ври и кипи. Служители на застрахователните компании, които също са потърпевши от здравната система, му изпращат всякакви данни с риск да загубят работата си. Но не е само това. В деня на премиерата в моя щат започна кампания за преминаване към друг вид здравеопазване, без печалбари, общодостъпно, като всеки задължително се осигурява според дохода от данъчните декларации. С една дума, всеки плаща според възможностите си и ползва според нуждите си. На тези, които нямат никакви доходи, държавата им дава ваучери, като вноски в здравното осигуряване. Предложиха три проекта. Тези три проекта са предшествани от огромна научно-изследователска работа на колективи от десетки учени от местните университети и колежи. Хиляди страници разработки. Всичко е дадено в интернет, за да го четем. Десетки юристи дават предложения и участват в тези проекти. И стигат до същите изводи, до които и Майкъл Мур. И съм сигурен, че не само в нашия щат са работили по тези въпроси. Филмът на Майкъл Мур е само видимата част, съвременният начин да се стигне до душите на хората, до масата и да се каже една истина. Тук става въпрос за процеси, които текат. И същността на тези процеси е да се направи обществото по-хуманно, да се обуздае алчността на извънредно богатите, тяхните амбиции за господство. Сигурно ще пострада от това и еврейската кауза, ако това те интересува, но такъв е животът.
21 Юли 2007 21:38
Динайн,
каква е тази идея, която липсва във Фаренхайт 9/11? Какво идея би трябвало да има или каква алтернатива? Има си и идея, има си и алтернатива. Алтернативата на войната е мир. Алтернативата е, че тази война изобщо не трябваше да започва. Че тези огромни разходи трябваше да се дадат за научни изследвания, за практически енергийни проекти, за образование и какво ли не. С тези суми можеш ли да представиш какво би могло да се постигне? Алтернативата е, че американският народ не трябва да дава гласа си на хора, които защитават интересите само на богатите, независимо какви рани отварят в обществото. Каквито са фамилия Буш. Идеята е, че има демократични принципи, които трябва да се спазват, не да се погазват непрекъснато. Идеи и алтернативи има много във филма, но те са само част от общия процес на осъзнаване на обществото и защита на общия интерес.
Извинявай, но аз не приемам война, при която един става гъбав от пари, а като цяло обществото губи. Хайде стига са източвали държавата!
21 Юли 2007 22:17
Динаин, защо трябва да ти предлагат решение? Ти си умно момче, направи си сам изводите. Може да не е прав, но може и да е. Това няма нищо общо с това, дали предлага решение или не. Пък и какво му е лошото на популизма? Нали всички се пъчат в гърдите, че се грижат за всички хора.
Та аман от такива дето чакат решение, а като му го предложат, ревва: "Не мога да се обоснова, но не е така..."
21 Юли 2007 22:41
Динайн,
борбата вече се води по много линии срещу голямата корпорация и големите богаташи. Атакува се безконтролният внос, предимно от Китай, но не само. Атакува се аутсорсването. Атакува се нелегалната имиграция. За здравеопазването говорихме. За екологията да не говорим. Атакува се лобизмът и корупцията. И много други неща, които ще обърнат политиката. При предишните две президентски кампании гвоздеите в програмите бяха браковете между хомосексуалисти, абортите и др.такива. Сега се налагат значително по-сериозни теми. Рудолф Джулиани категорично заявява- общественото здравеопазване ще разруши самото здравеопазване. Сенаторът Обама, Едуардс и други са на обратното мнение. Обществото вече има готов проект, алтернатива на досегашното и от кандидатите се изисква само ясна позиция.
Та големият проблем е, че модерната корпорация стана толкова голяма, толкова могъща и безконтролна, че изкушава определени сили да я използват за установяване на световно господство. След като превзе и най-големите държави, какво й остава друго да превзема, освен целия свят. Затова са тези либерални теории, теории за глобализацията, стремежи всичко да се приватизира, та хептен да се олаби държавата и всичко да отиде в ръцете на големите корпорации. Невиждано източване на държавите и наливане в корпорациите.
Но да знаеш, превземането на света е краят. Свършва движението, защото няма да има повече какво да се превзема, няма да има борба, движение. Това е абсурд. Просто е дошъл краят на корпоративното движение, както преди това дойде краят на комунистическото движение, което също се стремеше към световно господство.
Казвам ти го, да не би да се излъжете по еврейска линия нещо да правите.
21 Юли 2007 22:46
GOZAMBO,
Ти, май, четеш Ноам Чомски, а?!
ПОХВАЛНО!
21 Юли 2007 23:08
И аз ще вдигна с най-добри чувства един палец на Gozambo
21 Юли 2007 23:17
Гозамбо , поразен съм от тебе !
21 Юли 2007 23:24
Gozambo
Ти не четеш какво пиша. Казах: целите в този случай не оправдават средствата. С много от тезите на Майкъл Мур съм принципно съгласен. Но с методите му - не. След Bowling Columbine го отписах. Писал съм вече по въпроса за оръжията в САЩ и колко ме отвращава каубойския манталитет. Но не е там въпросът - вземи например Supersize me, The Corporation или филма на Ал Гор. Това са сериозни филми, които провеждат експеримент или ползват научни доказателства - по един или друг начин подкрепят тезите си с научни методи. Майкъл Мур не прави това - той си служи с евтини манипулативни трикове, той вече е произнесъл присъдата, взел е решение от името на зрителя и оттам нататък цели само да го убеди в правотата си, без да подбира средствата. А решенията, които рядко предлага, са като от списъка на партия "Атака" - утопични фантазии, които нямат шанс да бъдат реализирани.
Това е разликата между документален филм и пропаганда. За мен Майкъл Мур е един уволнен служител на Дженерал Мотърс (след първия работен ден), който от тогава се е озлобил на корпорациите и търси всяка възможност да им го върне.
ПС. А това, че е набрал достатъчно популярност че СНН да се страхуват от него, не го прави бог. Прави го още един самовлюбен "вечен опозиционист". Такива имаме и тук на форума бол...
21 Юли 2007 23:48
Сега забелязах че ми говориш за някакви еврейски линии и каузи. Аз с такива неща не съм свързан никак, въпреки опитите на местната фауна да ме свърже. Само да отбележа за протокола
А сега всички да запеем дружно: I got a crush on Obamaaaa
По всяка вероятно ще спечели Хилъри, Обама ще е вице, а Бил - главния везир. Промяната може да е само за добро. Което не променя мнението ми за Мур - скапан манипулатор, за жълтата преса ще е бомба
22 Юли 2007 00:08
DINAIN,
Така е!
Друго си e, когато ЦРУ докаже/!/ "с научни методи"-за разлика от НЕнаучните такива на Майкъл Мур!- че в Ирак има ОМП, което, по количество качество и възможност за преносимост до целта, представлява "сериозна и непосредствена заплаха за САЩ и приятелите им"!!!
22 Юли 2007 00:15
Бил ще бъде Фърст Лейди!!!Демек!!
22 Юли 2007 02:32
Gozambo и от мене


Hamel и за теб
Скоро гледах филма. Мисля , че онзи ден го препоръчах някъде във форума. Наистина те кара да се замислиш. Можеш и да не се съгласиш с идеите , но все пак по-добре да помислиш по тях , отколкото широко да отваряш уста в очакване на неминуемите хепиендни обещания на научно и фактологически достоверните филми.
Dinain, да не забравяме, че и експерименталното потвърждение при научните изследвания също имат своите граници и могат да бъдат манипулирани/ или дакажем субективно повлияни/ за доказване на подходяща хипотеза.
22 Юли 2007 02:55
Dianin,
Баси! Ти през ред ли четеш? Разочарован съм.Май си бързал да потвърдиш очакванията си.
*
За мен личността Робърт Крейгс е абсолютно непозната. Бих казал, измислена. Как си успял да го откриеш и да го назначиш зам-министър, ти си знаеш. Тоя се казва Пол Крейг Робъртс. Също съмнително да е личност. Непознат до вчера. Изглежда че е слепец, надарен да вижда само надалеч в бъдещето. Гадател и тълкувател на знамения ако се съди по изявите му.
И кой беше този идиот дето те подведе грешен човек да търсиш? Ах да, сетих се - аз бях.
22 Юли 2007 03:29
Правилно, не харесвам Майкъл Мур. Живял съм в НРБ до 27 г. възраст.
22 Юли 2007 04:42
Анджак, Фичка, анджак...та затва и тоа комсомолски плам у тебе нема гаснене.
Що ли не фърлиш едно око у архиво, та да видиш колко тона глупости за Ирак си изцвъкал?
22 Юли 2007 07:25
Майкъл Мур е безсрамен популист, но не бива да се отрича че от него има и полза. Общество в което няма истинска свобода на мненията и обществен дебат е болно.
Иначе се зарекох да не давам пари за никакъв продукт, създаден от Мур, след като си купих и прочетох "Stupid white men". Още се чувствам прецакан че дадох пари за тоя бълвоч от който би излязла прилична колонка в някой вестник (частта посветена на Буш в началото) и ще останат един тон глупости и скудоумия (всичко останало).

Здравното осигуряване в САЩ обаче има проблем, затуй и "Sicko" на Мур е добре дошъл. Разбира се няма да се бръкна десет кинта да го гледам в киносалон, но вероятно ще се прежаля ако го пуснат легално и без пари по интернет.
Според мен принципът "ако мине" е твърде застъпен в отношенията между здравноосигурителните компании, лекарите, търговците на лекарства и пациентите, от което разбира се могат да пострадат всички, но най-силно засегнати са пациентите.

Редактирано от - Oraсle на 22/7/2007 г/ 08:32:30

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД