:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арабите не послушаха Либия да накажат България

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Външните министри на Арабската лига разгледаха меморандума срещу България на либийския външен министър Абдел Рахман Мохамед Шалкам, но им направи впечатление, че той не дойде да им го представи лично.
Арабските държави се въздържаха вчера да наложат политически и икономически санкции на България, както настояваше Либия. Външните министри на страните от Арабската лига само изслушаха на извънредна среща в Кайро либийската жалба, предаде кувейтската агенция КУНА. Джамахирията се оплака пред 22-членната организация, че българският президент е помилвал осъдените от нея на доживотен затвор медици, пратени да излежат наказанието си у нас съгласно двустранното споразумение за правна помощ.

Либийският външен министър Абдел Рахман Шалкам не отиде на срещата, а заяви от Триполи, че помилването е обиден акт, който показва пренебрежение към чувствата на народа му и семействата на 450 либийски деца, заразени с вируса на СПИН. Той осъди Европейския съюз, че е заел несправедлива позиция по въпроса, като е подкрепил България и нейната кампания, поставяща под съмнение либийската съдебна система.

Генералният секретар на Арабската лига Амр Муса коментира, че проблемът е обсъден, за да се удовлетвори желанието на Либия като арабска държава. Той каза, че лигата е получила официално писмо и от българското правителство с обяснение защо и как е станало помилването на медиците ни. София настоява, че не е нарушила двустранната спогодба с Джамахирията за правна помощ, която не изключва помилване.

"Не е нужно Арабската лига да влиза в конфликт с Европа, просто е необходимо да дискутира проблема с освобождаването на българските медици", обясни Амр Муса пред арабския сайт "Елаф", запитан възможно ли е арабският свят да развали отношенията си с България заради освобождаването на българските медици.

Либия настояваше Арабската лига да бъде солидарна с нея, както ЕС бе солидарен с България. Дипломатически наблюдатели очакваха снощи форумът да завърши с декларация, в която се изразява подкрепа и разбиране към болката на заразените със СПИН либийски деца и в която България и целият ЕС се призовават да спазват международните закони. Този текст обаче е отпаднал.

"Нямаме основания да сме крайно разтревожени за българите, живеещи в Либия. Поддържаме постоянна връзка чрез външно министерство с българите, които живеят в Джамахирията. ", заяви в резиденция Евксиноград премиерът Станишев вчера.

----

ПРЕДПАЗЛИВОСТ

Само султанатът Оман изрази предварително твърда подкрепа на позицията на Либия срещу България, показа последната емисия на либийската агенция ДЖАНА преди началото на срещата в Кайро. Оманският външен министър Юсиф бин Алауи заяви, че неговата страна осъжда помилването на българските медици и се солидаризира с Либия. "Арабската лига и арабските страни трябва да покажат солидарност с нашите братя от Либия по този въпрос", заяви той. Другите арабски държави обаче бяха по-сдържани.
 Абдел Рахман Шалкам
66
3660
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
66
 Видими 
30 Юли 2007 23:24
С държави като Либия има само един начин на действие. Докато не започнем да ги мачкаме на всяка крачка те няма да спрат да ни нападат.
30 Юли 2007 23:28
Арабската лига призова България да уважава правното споразумение с Либия

30 юли 2007 | 22:36 | Агенция "Фокус"
Кайро. Арабската лига призова България да уважава споразумението с Либия, след като европейската държава помилва шестимата медици, осъдени в Либия за заразяването на стотици деца с ХИВ, предаде Ройтерс. Арабските външни министри настояха българското правителство “да спази ангажиментите и обещанията базиращи се на правното споразумение между двете държави”, съобщи ръководителят на делегацията на Тунис Абдерауф Басри, четейки комюникето от срещата на външните министри на арабските държави.
Министрите изразяват и “съжалението си, че такава човешка трагедия, която не трябва да се повтаря и чиито извършители трябва да бъдат наказани, се политизира”.


30 Юли 2007 23:54
Дано всички се изтръшкат от СПИН дано!
30 Юли 2007 23:55
"Arab body urges Bulgaria to respect Libyan accord"...Google

Автора е манипулатор недостоен да бъде журналист!
Осъждането на постъпката на Парванов от арабските страни е толкова остро
предупреждение колкото дипломацията позволява.
Лъжеца Гоце не спазва нито международните закони нито българските.
31 Юли 2007 00:50
Тя завърши ли срещата, или това е само първия ден?
31 Юли 2007 02:15
винаги съм си мислил че не са глупави разказвачите на приказки от 1001 нощ
какво им е виновна България
--- в тази случка се сблъскват урагани от мисли чуфства интереси и мангизи---
е, жените спасиха кожите. ако им ги беха съдрали, дали щеха да се решат проблемитеее? на невинните дечица и на виновните политици??????????
И все пак

.


.


.

.

.


ЖИВОТА СЕ ОПИТВА ДА ПРОДЪЛЖАВА
31 Юли 2007 02:57
""Не е нужно Арабската лига да влиза в конфликт с Европа, просто е необходимо да дискутира проблема с освобождаването на българските медици", обясни Амр Муса пред арабския сайт "Елаф", запитан възможно ли е арабският свят да развали отношенията си с България заради освобождаването на българските медици." А дискутираха ли получеите данни от изследванията на Клици и Монтание?
България е давала писмени обяснения защо и как е помилвала сестрите пред Арабската лига? Те международни прокурори ли са? Обяснява предварително защо и как се е стигнало до помилването и им обяснява , че изпълнява договора за правна помощ с Либия? А да се помоли да не я накажат в ъгъла?
#
Реакцията на арабите, цитирана от Параграфа, наистина се разминава от посоченото в статията!
#
Кой какъв е , и защо такъв е?
#
В цитираното мнение на Станишев ми се набива на очи думата " крайно". А некрайна заплаха?Какво е за един политик значението на думата "крайно"?
31 Юли 2007 03:03
Аман вече от тия сестри !
31 Юли 2007 03:27
FL,
Не очаквах да пишеш нещо, с което съм абсолютно съгласен, но е така. Посипвам си главата с пепел.
А изказването на Гоце за некрайната заплаха е почти дословно повторение на това на един негов съпартиец: "Другари, все още няма нужда от паника!".
31 Юли 2007 04:25
А, ФЛ бил и лизач на либийски задници...
31 Юли 2007 04:35
Ми да, вчера чичо ви Фичо ви каза точно какво щв стане, ама на форумните комуняги не им се щеше подобно развитие на нещата.
31 Юли 2007 05:09
Глупости, FL. "NICE, France (Reuters) Mon Jul 30 1:15PM...изявление от днес на Saif al-Islam, ключов преговарящ в кризата с медиците:"Саиф-ал Ислам заяви, че помилването на медиците е отдавна планирано решение: " беше очевидно от самото начало, че българските власти ще помилват медиците. И когато ние казахме, че официалните либийски власти са изненадани от решението на Първанов, аз бях учуден...защото ние знаехме, че те ще бъдат помилвани". "" Ние измислихме тази история, Либийците; когато (полицията) установи че (в болницата) има българи и палестинец, те измислиха връзка с Израел, Мосад, със западните разузнавания; измислиха цяла теория на конспирацията - " Те (либийската полиция) скалъпиха тази история. Те принудиха със сила българите да си самопризнаят, и ето ти цяла легенда, ето ти конспирация, и с тази легенда ги мъкнаха по затворите 8 години. Но в момента, в който ние решихме да седнем заедно (на масата за преговори) и да се справим с проблема, ние го решихме за два дни"
Това горното е изявление на сина на Кадафи от днес във връзка с апените на арабската лига. ето го текста на английски

Натиснете тук
Толкова за арабската лига и либийската изненада от помилването.
31 Юли 2007 05:14
Разбира се, може би Ройтерс и Сейф -Ал _Ислам лъжат, за да ми угодят..
Либия тихо и кротко си призна пред арабската лига, че медиците са невинни и помилването им е било предварително договорено....наздраве, колеги от форума.
31 Юли 2007 05:21
Външните министри на чалмите не събраха кураж за повече, от едно просто объръщане на внимание на България да "уважава договореностите с Либия". Крайно пестеливо, много внимателно и без никакви намеци за санкции или други подобни простотии. За голямо разочарование на камуняците, нищо особено не се случи на България.


Пролетариатът не е мигнал в очакване как резаните ще накажат родината ни, ама пак им се изплъзна. Нищо, другари, надайте се - може да има и втори ден. Да се не видеше и продажни червени боклуци!
31 Юли 2007 05:26
Поуката от цялата история спроед мен е, че БСП и руските агенти в нея карат последен мандат на власт, а България има толкова много нови съюзници (в междудържавната политика такова нещо като приятелство няма) колкото не е имала никога през историята си. Между другото, пожелавам на руската демокрация да се развие един ден толкова много, че чак да я приемат между цивилизованите страни на европейската общност и нато; както приеха България и останалите източноевропейски страни, които русия беше заробила. Дай Боже, един ден пак да сме заедно с нова, демократична русия, зарязала имперското си минало и панславянските мераци които в момента я правят самотна, изолирана, без нито един приятел и без нито един съюзник..
31 Юли 2007 05:31
Алтернативата за русия е да тъне в клето дивачество - дивачество, подобно на това, в което е тънала допреди българите да и дарят азбуката и писмеността си (е това е безкористен, братски дар) , за да може Достоевски да напише книгите си....иначе трябваше да ги рецитира, докато дрънка на мандолина като Омир...
31 Юли 2007 05:45
Другия извод от внезапно омекналата по отношение на помилването Либия е, че руския петел с проскубаната опашка вече не пее нито в арабската лига (ееех а как кукуригаше някога над социалистическата джамахирия... ) нито в бившите си източноевропейски колонии, нито в Европа - пършивия руски петел пее само над собствения си занемарен, полусрутен и въшлясал курник...
31 Юли 2007 06:20
Дреме им на арабуките за Кадафито. Те си го знаят. А самият факт, че лиЗбийският мангал-министър не се е явил, си е чиста обида с/у самите арабели. Достойна постъпка на наш Гоце. Всяко друго действие като умопомрачителните вопли за арести, би означавало, че признаваме нашите хора във вина.
31 Юли 2007 06:49
Слава Богу,

че Бай Драган и otchaiania (имаше и още един с тях) не оцапаха форума с про-Кадафи изказвания.
31 Юли 2007 06:59
Rednik South O.Z.

Много анти Руска злъч бе братко много. И каква злоба се лее само от теб към Русия сякаш 500 г. робство си карал под нея и още караш такава.

Русия е 9 в света по БВП ако не ти е ясно. Русия не е считана заплаха за световния мир за разлика от някои други страни.

Имперските амбиции ги търси в противоположната посока и то доста надалеч.

Да беше поне справедлив и неутрален в изказванията си а не си.
31 Юли 2007 07:25
Ами, на базата на това самопризнатие на сина му, Кадафи да бъде предаден на международния съд в Хага .Независимо, че сестрите са подписали , че няма да съдят либииската държава за тези години, прекарани в стах и ужас.
31 Юли 2007 07:28
Братко Uraaaaa, за русия ми е през оная работа. България обичам, България ми е родина; надявам се, че и ти си така, останалите нации ме интересуват доколкото са от полза за България; не ме грее на кое място е Русия по БВП и какво търси на това място; злобата ми е провокирана от друга злоба - руската, която се изля по повод освобождението на сестрите-заложнички; ако ги беше освободил Путин сега щях за него да викам "да живей". Още нещо - трудно може да има пакт между хищника и агнето; Русия е държава -хищник, и не е единствената, България, гола, слаба, обезверена и обезоръжена, е като агънце; не може да има мир между агънцето и мечката; между вечерята и вечерящия; България току-що излиза от 50 годишна руска колонизация; положението е още по-комплицирано, зашото България не просто е освободена от Русия, тя е създадена от Русия и докато има имперски мераци, Русия винаги ще ни счита за своето парче месо; Тайван преди 50 години се отърва от Китай, но Китай още го счита за свой; Не се прави на паднал от небето, братко урааа - България 50 години беше руска колония, БСП и беше колониалната администрация. Можеш ли да накараш жертвата да заобича хищника, а медиците ни - Кадафи. Приветствам хората на Русия и бих приветсвал една Руска имиграция в България, но не и компрадорите от БСП и Руската държава - тя си остава хищник за малките народи...
31 Юли 2007 07:55
Медецинските сестри са свободни, България е суверенна държава, а не тоталитарна като Либия, Арабската лига наистина няма интерес да се кара с ЕС заради мераците на Кадафи при положение, че и на децата им стана ясно: българите и Ашраф са заложници на бизнес игрите и нефтените концесии в Либия! Играта свърши, всичко е платено и нещата си отидоха по местата. Другото е пара за народа в Либия, който се омаймунва все повече под "мъдрото" ръководство на "Зелената книга"...
31 Юли 2007 07:58
Днес във Франция ще има изслушване за условията по освобождаването на медеците ни, но при закрити врата. Което означава, че е много рано да узнаем цялата истина. А докато не я узнаем, ще си чешем езиците в пространството на предположенията. В този смисъл е рано да определяме кой крив, кой прав. Единственото, което си струва в целия случай, е получената свобода за съгражданите ни. На този етап това е повече от достатъчно, макар и много закъсняло във времето.
31 Юли 2007 08:03
Казах ли ви аз:Мамка му на Кадафи
31 Юли 2007 08:09
Кадафи знаеше , че ще ги пуснем да живеят свободно . И трябва да му благодарим, че ги пусна. Първо на него. Защото ако случаят бе в България ние нямаше да го направим. Твърдо съм убеден .
31 Юли 2007 08:25
Без да съм специалист по арабските въпроси ми се струва, че проблема няма да се реши скоро. Една от причините е че режима на Кадафи няма да изплати сумите на семействата или поне целите. Това да се пръкнат 400 милионера, кой диктатор ще си позволи този лукс.Той ще бъде застрашен.Освен това откъде ще се вземат тези пари, щом ЕС и ние не даваме нищо кеш. Значи от държавата Либия . Кой диктатор ще извади ей така тези пари. Като и знаем колко са пъргави арабухите
можем да очакваме един постоянно тлеещ конфликт. Дали това е в интерес на Кадафи-вероятно да!
31 Юли 2007 08:55
Rednik South O.Z.

България Руска колония. Силно преувеличено изявление. Провери как колонизаторите като Великобритания са цуцали колониите си и ги сравни с Русия-България.

За справка прочети договора на Бритиш Петролиум с Русия сключен по времето на Елцин и ще се светниш какво е "колониално третиране".

Твойте приятели от запада веднага скачат в защита, когато руснаците погнат някой олигарх. И ги наричат тоталитаристи и диктатори. Вместо да ги подкрепят за напредък срещу престъпността и корупцията.

Всъщност УСА и Британ това искат най-много, за да могат да грабят Русия на поразия.

Не си справедлив в оценките си редник.

31 Юли 2007 09:53
Малей, тук може да се плюе по всеки и всичко и особено България, без никаква ответна реакция. Но каже ли се нещо за матушка Россия, веднага се намират хора да я защитят, дори с телата си. Това е съвсем обяснимо--нашите червени нули им трябва поне еда цифричка, дори и скромнате единичка, към която да се закачат за да преставляват нещо. 1 0000000
31 Юли 2007 10:07
Ама че го написа, Урааа. На персонално ниво възприемам руснаците много положително, винаги при първата ни среща, после с всекиму е различно, имат много качествени и почтени хора, имат и много голям боклук, както всички останали етноси; поне първоначално обаче винаги съм положителен към тях, за друго и дума не може да става; За Руската Държава обаче виж отново предния ми постинг; нея никога не мога и няма да я възприема положително, нито мъчителя на източна европа СССР. Ако си руснак, моля те, не се обиждай от каквото написах; прочетох ти постингите....
31 Юли 2007 10:26
.........За Руската Държава обаче виж отново предния ми постинг; нея никога не мога и няма да я възприема положително............


Въпрос на лично възпитание. Докато твоите западни приятели бомбардираха България Русия даде над 100, 000 души жертва за ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ОТОМАНИТЕ.

Ако за теб Америка са играли преди положителна роля ДОКАЖИ Я. Не само да плюеш по Русия. Аз предпочитам 100 пъти Руско влияние в България от колкото България окупирана от Османлии.

Никога няма да се съглася, че Русия е враг на България. Ако България бе стояла неутрална а не да влиза в съюз с Германия, нямаше да има БКП.

Не може ти да подпомагаш на врага, който иска да унищожи една държава и нападната държава да не иска да има влияние върху политиката на победените агресори.

НЕ СИ СПРАВЕДЛИВ РЕДНИК.



31 Юли 2007 10:56
Ако България бе стояла неутрална а не да влиза в съюз с Германия, нямаше да има БКП.

Четете ли, уважаеми другари от БКП? Тоя ми прилича на руснак; ето, казва ви човека кой е създал БКП/БСП , защо е тази партия създадена - ми за да контролира Русия България чрез нея; т.е., което и аз казвам - БСП е колониалната администрация на Русия, БСП НЕ принадлежи на българското политическо пространство, а на чуждо такова.
1.Ура...омръзна ми руснаци да ме управляват; педесет години колония не стига ли? Срам ме, че съветски гражданин ми е министър-председател; да беше само един, да кажеш че е случайно, а те трима - Георгий Димитров, Андрей Карлович и сега Станъйшев. не искам повече бе! Чат ли си? Знаеш ли какво направи първия (Г.Д.) с България? Превърнани в дефакто съветска република и умря от алкохолизъм; втрория го застреляха като куче на улицата, но предитова по единодушно мнение създаде системата на мутрите и унищожи икономиката ни...като гледам първите двама, не ми се мисли какво може да свърши третия.
2. Не ми казвай кого да харесвам и кого не; свърши тая; не сме девети септември. още веднъж, че май не ме разбра: през оная работа ми е за Русия; обичам България, България ми е родината.
3. Русия от създаването си е див звяр, който живее от кръвта и живата плът, която къса от унищожените от него народи; държава хищник, която е изконсумирала стотици племена и десетки държави, която няма да се спре, докато не и разбуият разбойническата морда (колкото по-скоро, толкова по-добре и за самите руснаци)
3. Къде е руското ляво и къде е руското дясно - няма, има само тиранънът Путин, наследник на други тирани; затова ти казвам, че русия е държава скот, в която няма нищо нормално - Африка има по-развито политическо тяло Варварството се предава от тиран на тиран, кой ще е поредният кръвопиец начело след Путин, а? Още веднъж, искрено ви пожелавам, Дай Бог Русия от безпаметно скотство да се превърне в цивилизована държава един ден, за да я приемат в Европейското общество на цивилизованите държави като България, опасявам се обаче, че ако ЕУ приемат Русия, поляците ще изскочат от ЕУ като катерички а и доста други ще ги последват, и русия отново ще остане сама - каквато е сега?
Помислете си хубаво:
а. Защо Русия няма нито един приятел
б.защо русия няма нито един съюзник
Ами защото Русич всичките си приятели и съюзници ги изяде - някои - повече от веднъж!
31 Юли 2007 11:15
Ма да оставим Поляците, дето сте ги "освобождавли" баре 10-тина пъти и чехите дето ги освободихте през 68-ма и унгарците през 56 (всичките тези ще избягат панически, ако русия се покаже на входа на ЕУ. Ми тия Казахстан-мазахстан от кого ги "освободихте"? А Туркмения? Киргизия? Ми бурятите и монмголците? Тях от кого? От Китай? Вие ако имаше едно лесно, Урррааа, всички бхте освободили. От това ме е страх, Урра. Че рано или късно пак ще имате мерак да ни "освобождавате".
31 Юли 2007 11:18
Не знаех, че Русия и СССР са едно и също! Ама на , човек може да научи нещо ново.Например, че Русия не била цивилизована-не се уточнява кога по времето на Петър , след това или в наши дни.Що е това цивилизация ?Че е хищник ми хареса особенно, защото другите велики държави колонизатори не са-значи се различава. Бе, много интересно!
31 Юли 2007 11:19
Между другото Чехия през 68-ма кой я освободи? Достоевски? Пушкин? Двамата заедно?
Виж кво Уррра....преди месеци едно корейче във Вирджиния изби 40 невинни; Русия ми прилича на това корейче; без приятели, без същзници, все тя права а другите криви, пъ никой не я обича; и накрая буум с патлаците. Русия е като психопат, застанал с ядрени бомби пред вратите на европа; дърпа европейците за крачолите и ги пита: "Абе ти мене що не ме обичаш?" Само че, за разлика от корейчето, русия не е въоръжена с пистолети, а с ядрени бойни глави....
31 Юли 2007 11:24
Rednik,

Много си патетичен с изказванията си.

И откровенно отклони темата да обвиняваш пак Русия. Като че ли запада не е завладявал колонии, не изсмуквал чужди дъжави. А някои даже си купуваха роби.

Много си зле братко. И виждаш толкова истина колкото е капацитета на морала ти.

31 Юли 2007 11:28
Всички колонизатори са хищници, Зито; някои дребни и миризливи като порове, а други свирепи като тигри....За н-ти път казвам:Не ми пука за Русия, пука ми за България, пука ми за това, че Сейф Ал-не-знам сикакъв вчера се извини на България и медиците ни, и опроверга лъжите, че Либия не е знаела за предстоящото помилване....пука ми за това, че България има десетки съюзници, колкото никога не е имало, пука ми за това, че мимикрията на комунистите рано или късно ще свърши....а руските агенти, които 50 години контролираха през БСП България, ще си вдигнат чукалата...
Свърши! Не разбрахте ли, свърши! Марш оттука!!
31 Юли 2007 11:29
Има Форумци които са с генетично обременено тоталитарно мислене. Те не могат да приемат мнение различно от тяхното, или от това на официалните власти. Те виждат само наляво, не желаят /не че не могат/ да погледнат надясно.
Врътнете си главата, позицията ви ще стане по-реална! Впрочем такава е идеята на този Форум.
31 Юли 2007 11:34
България наистина извади късмет с това, че не стана република на СССР. Това щеше да означава присъствието на значително руско малцинство у нас. Ето как руското малцинство унищожава собствената си държава Естония: Натиснете тук

Немислимо е да емигрираш някъде и да не възприемеш езика и обичаите на дадената нация. Тези са родени там / в Естония/ и нямат никакво чувство на принадлежност към тази държава--нещо като нашите цигани
31 Юли 2007 11:36
А, и като си измислите собствена азбука, елате ми се обадете.
Дотогава не забравяйте, че пишете на българската.
И по-добре аморално да обичам България, отколкото морално да обичам СССР, а уж да съм Българин. Ма толкова морално, че чак да я предложа да стане съветска република.
31 Юли 2007 11:40
Зле си Редник, даже на малко болен ми приличаш.

В СССР Всички имаха равни права и мръднаха напред в образование и икономика в сравнение с периода преди да бъдат контролирани от КПСС. Докато колониите на запада си останаха робски държави. Работещи за могъщите корпорации за да ги правят още по богати.
IQ'to ти е като, че ли си завършил american high school.



31 Юли 2007 12:03
Бе остави ме ти мене. Тука е културен форум и си говорим без лични нападки, така поне е на теория, има простаци които не се съобразяват и по цял ден псуват, "бунак", "гадняр" и т.н. го имат за добър ден, нейсе, запуши я, попържат сякаш са в руски трактир, а не в български форум, завидяха за сиромашката ни радост, че с колективна акция на десетки държави освободихме медиците си от лапите на звяра; повечето от тях не са българи, ма всеки според нивото си. Иначе да напсуваш България тука някои го имат като за добър ден. И между другото не е като да не ви уважаваме - нацвръкали сме ви паметниците по цялата си страна, коня на Александър още е пред народното събрание, а и самия Александър, оня, дето вие сами си го очистихте. Даже цветя му поднасяме всяка година. Кво точно искате още бе? И гъзовете ли си да ви дадем? Ше ме извини Мето, ама: Руските Агенти: Като сте гости в България, или само хубаво за България, или Марш от България! Тая, дето я "освободихте" още през 969 година!
Дай Бог и вас да ви "освободят" някой ден, както нас "освободихте", да видите кво е.
31 Юли 2007 12:04
dude,

Ти сигурен ли си че запада е "по-чист" от протестиращите руснаци (някои от които самозабравили се"?

Натиснете тук

Благодарение на честния и почтения ти запад, десетки хиляди иракчани са избити за ПЕТРОЛ.

За какъв висок морал става въпрос? Какъв пример дава запада?

31 Юли 2007 12:13
Бай Драган, та казваш, че гледащите на дясно “приемат мнение различно от тяхното”?
Хм, ще трябва да ходя на очен лекар, май...

______________________
Четенето е противопоказно - ние знаем защо!
31 Юли 2007 12:17
Uraa
[Начинаещ][22]
31.7.2007 г. 12:04:35 dude,
я пиши на български бе, *****, тая азбука за това сме ви я дали.
Уважаеми Графе, виж, вашето мнение, по правило винаги съм го приемал, дори когато не съвпада с моето.....независимо дали е ляво или дясно.

Редактирано от - bot на 31/7/2007 г/ 12:23:10

31 Юли 2007 12:19
Ка щяло! Арабските държави като цяло (с изключение на тези, които имат петрол) са бедни като църковни мишки и само чакат нещо да им снесат от Запад като помощи. Пък и държавите с петрол също разчитат на западните пазари. Да не са луди да си развалят отношенията с ЕС.
31 Юли 2007 12:25
Добре би било както иска Редника да няма Руски агенти, пък и Американски, че и Арабски , Израелски и пр. За съжаление това си е една утопия разпростираща се
в далечното бъдеще. Все някой, някога си ще има някакви интереси тук. Просто така е устроен света. Добрите политици се различават от останалите, че могат да използват тези интереси за просперирането на дадена страна. За това се обучават, подбират и уважават. Погрешно е всичко да се реже , къса и хвърля, защото светът се променя.Ние сме свидетели на една такава вътрешна политика изпадаща в крайности и водеща до разруха. Политика на емоции , лични интереси, безхаберие и нисък морал.

Редактирано от - ЗИТО на 31/7/2007 г/ 12:28:25

31 Юли 2007 12:34
Благодаря Ви, Rednik South O.Z.! И моля за извинение форума – не трябваше да обобщавам заради единици!

______________________
Четенето е противопоказно - ние знаем защо!
31 Юли 2007 12:48
Либийската реакция е "гузен негонен бяга". Дигат шум колкото сички да разберат за лошото управление на болниците и вътреболничните епидемии (СПИН+хепатит С-типично при нестерилни консумативи) и за средновековните изтезания. Сички араби освен либийците имат договори с ЕС, които ги задължават да спазват европравата на еврогражданите. Либийците също искат договор с ЕС и ще требе поне да позамажат-а не да раздухват-прегрешенията си. За десерт и изказването на Сеиф ал Ислам Натиснете тук
Тъй че нещата си идват на място.
Виж на борците с комунистическия блок (18 години след неговото разпадане) не знам кой може да помогне
31 Юли 2007 12:50
Сейф ал Ислам: Либийците “създадоха” историята с медиците
31 юли 2007 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Ница. Синът на либийския лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам заяви, че фалшивите либийски теории за конспирации за заразяването на стотици деца с вируса на СПИН са помогнали за удължаване на случая, предаде днес иранското електронно издание “Алалам”.
Сейф ал Ислам заяви, че само няколко дни е отнело разрешаването на случая продължил осем години.
Той каза, че случаят е бил “преувеличен” от либийците заради фалшивата конспирация за израелска и западна роля в заразяването.
Приключвайки този въпрос Либия “е преодоляла и последното препятствие по пътя към напълно нормални отношения с европейците, посочи Сейф ал Ислам.


... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД