:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 154
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Боят е лош начин за ремонт на държавността

Снимка: БГНЕС
Проблемите, довели до сблъсъците в кв. "Красно село", няма да се решат с бухалка, нито пък с бездействие от страна на полицията.
Първата реакция на властите, а и на зам.-министъра на вътрешните работи Камен Пенков след сблъсъците в "Красна поляна" беше категорично да заявят, че боят не бил на етническа основа, а инцидент. Отдаваме това на един любим способ за справяне с престъпността - чрез омаловажаване.

Боят очевидно е на етническа основа. И очевидно конфликтът между т. нар. "скинари" и ромите от Виетнамските общежития е само частност, а всъщност има назряло напрежение между "правилните" българи и "неправилните" такива.

"Правилните", получили своя политическа опора в партия "Атака" и някои радикални идеи за междуетническа субординация, любими на фашистите от цял свят, смятат ромите за непълноценна, криминогенна, паразитна общност. "Неправилните", всъщност ромите от по-големите гета, усещат нарастващата неприязън около себе си, а някои от тях, по правило случайно попаднали, стават жертва на предния отряд



за расов реваншизъм - скинарите



Само през юли тази година скинари биха еколози в Борисовата градина, защото между тях имало ром, а друга подобна група се разправи с циганин в Благоевград. В началото на годината пък скинари бутнаха циганин от 3-ти етаж на сграда в София, който си счупи крака. Има и доста обратни случаи - на пострадали българи от изстъпления на роми, като все пак етническата мотивация там не преобладава.

При такива обстоятелства и политиците, и институциите имат два начина за действие. Кривият е, когато политиците решат, че могат да извлекат лесни дивиденти, и вземат страна. Тоест, "правилните" да кажат: "Да, от ромската наглост няма вече спасение. Не си плащат тока и водата, крадат от ниви, квартири и трамваи, устройват шумни сватби и пречат на добрите граждани да почиват, превръщат местообиталищата си в гета, потънали в мръсотия, срамят градовете и държавата. Организирайте се, граждани, под наше ръководство, ние ще ви спасим от тази напаст, само ни дайте власт!"

"Неправилните" политици също няма да им останат длъжни: "Фашисти и расисти заплашват човешките права на етническите малцинства. Бръснати глави бият мирното и мизерстващо ромско население. Време е да нададем вик по цял свят за липсата на толерантност в една наскоро присъединена към ЕС страна. Време е да се организираме, под наше ръководство, разбира се, за да се противопоставим на насилието, и на свой ред да бием!"

Институциите от своя страна могат да замазват и протакат, както умеят, с надеждата, че всичко ще утихне. А после снизходително да наблюдават как политическите сили пак обещават разни безплатни неща на компактните малцинства преди избори, с което



развращават и малцинства, и мнозинства



Това е верен път към хаоса и глупостта. Защото просто добри скинари и лоши роми или лоши скинари и добри роми няма.

Има човеци - Пешовци, Ивановци, Айшета, Албени, Марийки и т.н. Човеци като човеци, бутащи тежкия товар на битието повече с пъшкане, по-малко с усмивка.

Някои от тях се чувстват обидени и застрашени. И са склонни лесно да намерят външна причина за притесненията си, като - забележете, основанията са винаги под ръка. Я ти обрали мазето, я набили комшийското дете, я вестникът писал...

Достатъчно е да имаш враг и врагове и много от дилемите - за добро и зло, за работа и семейство, за образование и вяра - стават малозначителни. А ако някой ти посочи убедително: ето враговете - ромите, българите, сърбите, албанците, турците, евреите, богатите, хомосексуалистите, полицаите, плешивите, заекващите, високите, ниските, и повярваш, то вече си наясно с мирогледа си.

Бой. И точка.

Но най-често



жертва стават случайни хора,



по правило по-беззащитните, по-безопасните за агресия. Закономерност.

Затова и политиците, и институциите, и обществото могат в такива случаи да хванат и правия път. Пък и би трябвало, ако им преобладава инстинктът за самосъхранение.

Както вече казахме, умното не е да кажеш: няма такива работи.

А да кажеш - има, ето ги. И да арестуваш и осъдиш неколцина за разпалване на междуетническа вражда - присъдите за това са доста сурови. Особено внимание следва да се обърне на тарторите и фюрерите - за тях е полезно усамотението, могат да напишат някоя книга или да открият пътя към съзерцанието на светлината.

Изначално правилни и неправилни етноси няма. Щом са се родили, всички са Божии чада. А щом живеят в една държава, следва да спазват законите й. Ако няма кой да обезпечи това спазване, значи няма държава.

Само че тогава нещата се оправят лесно: тези, които надделеят в боя, я правят по свой образ и подобие.

Не съм сигурен, че този е пътят към прогреса.
 Бойко Ламбовски
69
4295
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
15 Август 2007 23:53
.... тоя па - "мангалите - човеци" ...
16 Август 2007 00:04
от наличното видяно скинари няма, бити са наркодилъри, сигурно за нещо неплатено, после пък последвала вендета, въоръжени дефилират край безучастни полицаи, значи пак ще се повтори
16 Август 2007 00:08
Всичкото хубаво, само не разбрах г-н Бойко какво е искал да ни внуши с тия дълбокомислени разсъждения...
16 Август 2007 00:43
Ако полицията не може или не ще да бие циганите - ВИКАЙТЕ СКИНАРИТЕ!!!
16 Август 2007 00:46
А бе всеки се надява някой друг да му свърши работата!
16 Август 2007 01:02
цигани и полицаи заедно в игри играят, и сега може да е така, будят недоумение лозунгите им смърт на българите, нали били срещу скинари, варианта друг е отвличане на вниманието от непосилния растеж на цени или пробват със страх за безредици мотивация за гласуване, бъдещето ще покажe, дотогава догадките различни ще изпреварват прикрити факти
16 Август 2007 01:12
според мене есенцията на статята е:
Изначално правилни и неправилни етноси няма. Щом са се родили, всички са Божии чада. А щом живеят в една държава, следва да спазват законите й. Ако няма кой да обезпечи това спазване, значи няма държава.
Само че тогава нещата се оправят лесно: тези, които надделеят в боя, я правят по свой образ и подобие.

някои форумци вече изказваха такова мнение така че нещата би следвало да са ясни... топката е в държавата (съответните и силови структури)...
16 Август 2007 01:24
От снимката се вижда, че автомобила не е със счупени стъкла... какви ги говорят журналистите?
16 Август 2007 02:49
На калпави "демократи"/ и журналисти, тоже!/ "Атака"-та им пречи!!!Хората-българи по етнос, от "Красна поляна" казват, че се затварят в къщите си след залез слънче- от СТРАХ, че ще бъдат НАПАДНАТИ, БИТИ, ОГРАБЕНИ, ИЗНАСИЛЕНИ, УБИТИ от циганите там, а "демократите" /и Ламбовси, тоже!/ виждат "Вината" в някакви си български "фашисти", "националисти", "атакисти" и прочие?!?
Сякаш НЕ друг, а "Атака", отпреди сума столетия и хилядолетия, е "съчинила" българсикет/ и НЕ само българските!/ Мъдрости:
-Лъже- като циганин!
-Краде- като циганин!
-Мързелив- като циганин!
-Мръсен- като циганин!
-Безотговорен- като циганин!
и т.н.
Отношението на българските Граждани НЕцигани към българските Граждани- цигани НЕ е на "Етническа Основа", а си е на криминално-битова основа! И това е така НЕ поради появата на Партия "Атака", а е било така столетия и хилядолетия! Днес Партия "Атака" ИСКА едно-единствено нещо: РАВЕНСТВО в Правата и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на всички български Граждани, НЕзависимо от етническата им принадлежност! Днес Партия "Атака" ИСКА да НЯМА никакви Привилегии на български Граждани, свързани с етническата им Принадлежност! И Демокрацията това иска и проповядва, нали?! Е, тогава за какво "етническо противопоставяне" , провокирано, уж, от "Атака", може да сава дума, бе?! Тук става въпрос за Демокрацията- да бъде тя осигурена и защитена в България!!!
16 Август 2007 03:27
Много добра статия, г-н Ламбовски!
За съжаление малко хора са способни да я разберат - видно е по коментарите. Къде по-лесно е да мразиш, разбира се.
@Параграфе, като на изявен форумен член ще ти препоръчам да прочетеш отново текста и да се опиташ да вникнеш в него. Има и други народни "мъдрости" - "преклонена главица сабя не я сече" например. А ако се запознаеш с малко чужди култури, ще откриеш че за малцинствата неизменно съществуват този род стереотипи - мързеливи, крадливи, мръсни и т.н. Това не е никаква мъдрост, а нормална човешка психика...
16 Август 2007 04:26
Ама как само го изкриви а
Тъкмо се чудех дали няма предвид циганите, и хоп, от нищото изскочиха атакистите
Де го удряш, де се пука....................
16 Август 2007 05:34
той само параграфа да беше кривия ...
Статията е много добра, може би най-добрата дори в днешния брой на СЕГА. А може би и в думите на ответия от вихъра чичоПейчо има нещо вЕрно.
А ти параграфе, ако партията ти Атака иска тези равенства между всички етноси в България, за които пишеш, тогава нека не си сформира отрядите от етнически български скинари, а да включи и роми в тях. Когато видя и роми в тези бойни отряди, тогава ще ти повярвам, че партия Атака не е фашистка. А това, какво е било отношението столетия към циганите не ми го вади като аргумент. Смешно е. Все едно да идеш в съда като обвиняем, че си изнасилил малолетно момиче, а ти да се оправдаеш, че то от столетия и хилядолетия стават изнасилвания, па те тебе ли сега ще наричат престъпник. Да параграфе, в дадената хипотетична ситуация И теб.
Нали разбираш от закони и съдопроизводство, дано с тоз пример да успях, да те светна по темата.
16 Август 2007 06:37
Бравос на г-н Ламбовски...с повечко думи е казал тва, де и я съм го казвал.
Закон му е майката.
Закон, спазване и наказание за неспазването му.
Или по-накратко...со кротце, со благо и со малко кютек.
16 Август 2007 08:45
Ами защо тогава полицията не е действала по изискванията на закона! Има ли нарушение на обществения ред, унищожаване на лично имущество, заплахи за убийство и пр. Има е и....?? Какво значение има кой го е направил? Никакво!
Закона е един за всички.
16 Август 2007 08:50
Между другото главните наркодилъри са в квартал Сердика "Баталовата воденица". Ако пожелаят управляващите да видят какви луксозни коли спират и посещават циганското гето - ще им се изправи косата.
16 Август 2007 09:06
пич, през болниците непрекъснато минават полицейски доносници, цигани, а за хомосексуали да ти кажа, много ви е трудно в старостта, ни дете ни коте, кой ще те погледне, кому мъчно ще е ако те няма
16 Август 2007 09:07
Ще се присъединя към мнението, че случаят дразни с демонстративното толериране на циганите, със срамното бездйствие на властта и с нелепите опити да бъдат оправдани действията на тълпа развилняли се .... е, хайде, нека ги наречем хулигани. Засега.

Няма как такива истории да не привлекат нови и нови българи (от ония, дето циганите се заканват да избият) към всякакви недолюбвани от официалните власти организации. И патриотични и направо расистки и дори криминални. И трябва да се радваме, ако се присъединят към "Атака", а не към някоя маргинална или нелегална група, занимаваща се с тайни побоища и убийства на цигани. Защото такива групи има, те ще се умножават в резултат на кретениозма на властта и бездействието на полицията.
16 Август 2007 09:11
Уж си СОР пък изобщо не си в час.
Що си мислиш, че управляващите не знаят.
Кой си мислиш, че ги покровителства тея нарко дилъри?
От къде си мислиш, че идват парите за партиите?!
16 Август 2007 09:15
Колкото до самата статия, оставам с впечатлението (след два внимателни прочита), че основното й внушение се свежда до два абзаца:
- странното, съвсем не на място вмъкване на "Атака" в началото;
- призива да бъдат арестувани "някои лидери", съчетан с намека за писане на книги в затвора.

Демек, "вкарайте Волен Сидеров в затвора, да си пише фашистките книги и всичко ще се оправи."

Май, май ще излезе верно предположението, че това е съзнателно оганизирана предизборна провокация - от една страна, да подплашим хората, да им напомним, че твърда ръка е нужна тук, а от друга - да очерним още повече Сидеров. И в резултат всички да се втурнат да гласуват за пожарникаря и неговите мошеници.
16 Август 2007 09:23
циганите никой никъде по света не иска край себе си, що, тук на гърба на обикновенния човек живеят, докога, и да колят с викове смърт на българите ми напочня за ордите в батак,
potentes potenter tormenta patientur
който си служи със сила от сила ще погине
16 Август 2007 09:33
То именно дългогодишното заиграване с циганите и разните му там "правозащитни организации" и докарват нещата до такъв край. Хубаво защитавате правата на циганите, дами и господа от яслата на Сорос, ама ви питам в прав текст- кога ще защитите и тяхната ОТГОВОРНОСТ ПРЕД ДЪРЖАВАТА!!
16 Август 2007 10:01
Доста боза в статията, но накрая все пак има нещо смислено.
А щом живеят в една държава, следва да спазват законите й. Ако няма кой да обезпечи това спазване, значи няма държава.

От което следва и малък ремонт на заглавието на статията
Палката е добър начин за ремонт на държавността

Само дето си имаме едно наум против превръщането ни в полицейска държава.
Циганите и мафията най-добре усетиха, че в България след 1989-та година държава вече няма в общоприетия смисъл. Мафията се възползва от ситуацията и си присвои държавата, а циганите го удариха на цигания. Закони ли, че тях има ли ги още?
16 Август 2007 10:09
.. прав е другаря Ламбовски
Нема "некои лидери" - нема проблем.
Ама така де - докато немаше "некои лидери" кой ти се занимаваше с циганите и поставяше неудобни въпроси чак /Боже, Боже/ ами чак у Пърламенто бе.
Какво спокойно време беше
Ромските организации си харчеха стотиците милиони, вместо техните "некои ромски лидери" да се занимават с писане на книги
Тук там само некое дребно произшествие се промъкне у всевиждащите медии
Дори принц Чарлз дойде да стане приятел на циганите и даде ценни указания
Отидат група цигани да се повеселят, размажат главата на некой БГ професор и пръснат мозъка му по паважа - ама какво толкова. Защо трябва да ги водят чак у меверето за да им кажат да си сменят изцапаните с кръв дрешки. Някак си дискриминационно е.
Друга група цигани забавлявайки се набият некой пенсионер и вместо да намерят у него поне 100-на лева - оказват се само 3 лева и 28 стотинки. Ами как да не го претрепят още веднъж. За какво се трудиха да трепят тоз неблагодарен пенсионер. А после, моля ви се, разкарват тези трудолюбиви момчета чак до съда, след което ги пускат под гаранция от 200 лева, щото сумата у пенсионера била с малък размер /3 лева и 28 стотинки/.
Не е ли гавра това? Не е ли дискриминация това към тези наши жизнерадостни сънародници?
Браво, Бойко, браво, Ламбовски - дай им да се разберат.
Като вкарате у затвора "некои лидери" да си пишат книгите, за да има пълна хармония, вкарайте у затвора и "некои форумци" да си пишат постингите
А тогава, а тогава .... ех, Живот /за който го оставят жив де/
16 Август 2007 10:10
мнозинство стават неподлежащи на контрол, катаджии лъскави коли не спират, всеки сульо с минимален пост и пари е принц роден, сега и цигани вилнеят върху обикновенния човек и него кой го пази, само го доят
16 Август 2007 10:40
Не съм съгласен. Боя със сигурност не е най-добрия начин за спасяване на държавността но в много случаи е единствения работещ начин. Ако при вчерашните събития ушевите не бяха трогателно безпомощни както обикновено а действаха като нормален правоохранителен орган безредиците щяха да заглъхнат набързо. Как действа нормален правоохранителен орган в такава ситуация ли?? Докладвам - бие. Бие и арестува наред. Ако някой особено разпален нарушител не пусне брадвата веднага след като му бъде наредено, същия се прострелва. Контролния изстрел не е задължителен. Защото брадвата деца е опасно оръжие, в някои случаи е по-опасна от пистолет.
В този ред на мисли малко неща на този свят са по-безопасни пистолет в ръцете на български полицай изправен срещу тълпа мангали които искат да го пребият, да му скъсат пагоните и да го изнасилят в приблизително същия ред.
16 Август 2007 10:42
Когато някой се чеше без да го сърби, значи, че иска нещо друго - да отвлече внимание, да блъфира, да създаде необходим му конфликт, като го провокира.
-
Тази история очевидно е буфонада, но не се вижда ясно кого и какво обслужва, защо се играе?
Заради изборите, добре, но какво от изборите?

Дали да не е заради липсващото или намаляло ухажване на циганския вот?
Горката цигания - истърва позиции?
-
Да-а, напоследък става крайно непрестижно да те изберат с цигански гласове...
Парите не миришели..., но гласовете - миришат, определено...
16 Август 2007 10:46
Тепърва ще има да гледаме ухажвания на циганите от разни политици.
16 Август 2007 10:54
боят не би решил нищо в дългосрочен план, но в краткосрочен има чудодейно въздействие
16 Август 2007 11:02
ама стига вече номера, циганите древни били, мили, със особени права, лъжа, щом чуждото е взел губи всекакви права, и в това е древния закон, чуждото не е мое и важи за всеки и на всичките нива
16 Август 2007 11:02
"Красно село" (на снимката) и "Красна поляна" (в текста) са два различни квартала, ама нейсе ...
16 Август 2007 11:06
Циганите навсякъде са маргинално племе. Това е тяхна същност. Тяхната култура е на жизнено паразитиране (в широк смисъл) върху-, покрай, друг основен етнос. Който гради, създава продукта.
А циганите са развили свръхумения да ползват част от обществения продукт без да участват в създаването му. Като гледат се вместят в тясната междина по ръба на закона.

В този смисъл циганията е антисистемна. "Анархична".
Та, води се един диалог, че циганите трябвало да бъдат интегрирани.
Как?
Да вкараш антисистемен компонент в една система - не означава ли, че ще разрушиш системата?


16 Август 2007 11:29
В статията, първо, ме дразни използването на думата "роми", вместо правилното "цигани".
Това е някакъв префърцунен езиков снобизъм, който ни се налага отвсякъде, аз не бих се излагал да го ползвам.
Мисля, че авторът е достатъчно "тежък" журналист, добре заявена публична фигура, и - може да си позволи да нарича нещата с истинските им имена.
-
Второ, в мисълта:
"фашистите от цял свят, смятат ромите за непълноценна, криминогенна, паразитна общност."
само определението "непълноценна" е осъдително и престъпно.
Другото си е просто вярно.
16 Август 2007 11:53
казано е, на ръката, дето има има дарба да твори, още ще се придаде, на другий не, без творение обезмислен е живота,
16 Август 2007 11:58
Натиснете тук


Снимки и коментари...


16 Август 2007 12:05
Браво, Ламбовски.
С една забележка: скинарите са боклуци до един. Те не са се родили скинари, както циганите са се родили цигани - сами са избрали да бъдат такива, да обикалят по тъмните местенца и да бият всеки, който не им харесва по някаква си причина, тъкмо това е основанието на тяхното съществуване като група.
16 Август 2007 12:09
да биеш мангалите означава да се опитваш да ги превърнеш в човеци
при тях боят е заместител на труда
16 Август 2007 12:50
... ако авторът на мат'рялчето не беше "Авторът", щях да си напиша честно мнението .... ама в случая си позволявам да кажа само "бравос, '***** ..."

Редактирано от - bot на 16/8/2007 г/ 13:30:23

16 Август 2007 13:04
Май не сме я докарали още до там да обсъждаме пътища към прогреса, засега обмисляме как да оцелеем.
Затуй, в духа на Хауптман да кажа - боят вярно, че е лош начин.
Но все пак е начин.
Щото друг - май няма.
16 Август 2007 13:48
кога за бой е било ушевите са мислили, как гарантираха живота на живеещите, Господ там е бил, от ордата да пази сега ако ги бият ще им викат репресивна сила, видели сме го около парламента, а дали циганска партия ще има, и какво ли решил е кукловода

Редактирано от - Пейчо Пеев на 16/8/2007 г/ 14:17:40

16 Август 2007 14:13
Работата се оправяла със закон, а не със бой...
Верно е. Само че бой се полага точно когато законът не се спазва.
Но подопечното ведомство на наркомана и алкохолика с белите чорапки, дето пикае по фонтаните явно не е способно да се справи с противник, по - силен от шепа наплашени жени и дечурлига по стадионите.
А и няма как да е иначе в цветущата столица на Мутробойко Мутроборисов - същия, дето като Матросов пред амбразурата бранеше лани поредното незаконно мангалско гето от булдозерите.
16 Август 2007 14:41
Проблемът има много аспекти
1. Междуетническото напрежение е присъщо на капитализма. Спомнете си бунтовете във Францич. Бомби със закъснител има и във Великобритания и в САЩ и къде ли не. То се появи и в Русия и бившите страни от сССР след като тръгнаха към капитализъм. При социализмът имаше един балансиран подход, както с използване на респектиращата роля на държавата и силите на реда, така и с осигуряване на работа и препитание на тези малцинства.
2. Действително циганите са най-неоправданата част от населението. Спомням си времето, когато те живееха в катуни. След това преминаха на по-уседнал живот (разбира се с повеюе или по-малко принуда). Само, че времето не стигна за да се интегрират напълно към българския начин на живот. Това, че когато имаха достатъчно работа те не направиха усилия да се интегрират до голяма степен си е тяхна вина. И дойде любимия на форумните идиоти капитализъм и циганите се оказаха най-неоправдани. Техните водачи опапваха всичкото пари дето идаваше за тяхната интеграция и ето го резултатът.
Е що рИвете сега. Нъл искахте капитализъм и дИмУкрация. На ви сега капитализъм и дИмУкрация.
16 Август 2007 14:54
До довечера лицето Цветелин да бъде поканен на среща и да му бъде обяснено че при следващ подобен инцидент се връща обратно на топло и "бизнеса" му ще бъде ударен.Допълнително да му се обясни че опитите да го играе ромския Доган и да се заиграва с ДПС няма да бъде толерирано.Допълнително целия бизнес на "ромските лидери "който е 99% извън закона да бъде ударен.Удари незаконите спиртоварни, затвори незаконите пунктове за старо желязо, проститутките и просяците за един месец и да видиме дали ще има повече подобни истъпленияВъобще не говориме за редовите мангали със бухалките че трябва да си отработят масрафа.Има си един отработен принцип че най яката гонка си е гонката по устав, а мангалите са особено уязвими в това отношение.
16 Август 2007 15:14
о маркс, със футболна мечта, всички да ревнат съдията педераст, мислил съм те таен полицай, а бил си сорос изпълзял да брани любимия
16 Август 2007 15:18
Марксе, съгласявайки се с тебе може само да се допълни че при капитализма е характерено една перманентна студена гражданска война скрита под лустрото на хипермаркетите, моловете и колоните старо желязо задръстили улиците.Всеки може да докарва вода от 9 кладенци но това е обективния факт - всеки воюва със всеки.Обществото е в насипно състояние и всички естествени връзки в него са прекъснати.Единствената основа на функциониране на обществото се превръща корупцията(това пък на чист български се превежда като поквара) .Все още не мога да си обясна как мнозинството 89 год се нави доброволно да живее в тези дерма.Но както казваше един бивш затворник-за всяка идиотщина си има ясно и логично обяснение.Амин
16 Август 2007 15:27
маркс да ги пее на друг, лекувам доста хора, специалистите 'градинари' от италия отидоха по английско
16 Август 2007 15:55
Доста грешки в статията, например още в началото:
Боят очевидно е на етническа основа. И очевидно конфликтът между т. нар. "скинари" и ромите от Виетнамските общежития е само частност, а всъщност има назряло напрежение между "правилните" българи и "неправилните" такива.

Всъщност така ли е? Очевидно не е така. От едната страна са циганите - добре организирани, а от другата кои са? Според статията от другата страна са "правилните" българи, които
смятат ромите за непълноценна, криминогенна, паразитна общност
и още глупости от този сорт. Всъщност от другата страна сме всички етнически българи като потършевши, но като цяло чакаме МВР да си свърши работата. На някои вече не им се чака и започват определения:
"Правилните", получили своя политическа опора в партия "Атака" и някои радикални идеи за междуетническа субординация, любими на фашистите от цял свят
, а то както върви всички ще станем "Правилни" при това МВР-бездействие.
16 Август 2007 16:00
По принцип статията има доста елементи на манипулация, но някак си манипулацията е аматьорска.
"Неправилните", всъщност ромите от по-големите гета, усещат нарастващата неприязън около себе си, а някои от тях, по правило случайно попаднали, стават жертва на предния отряд за расов реваншизъм - скинарите
Хващаш нещо и започваш да твърдиш точно обратното - каква е всъщност истината в примерно 99% от случаите - случайно попаднали българи стават жертва на циганите, като онзи убит професор или като четиримата в кафенето онзи ден. В общи линии позната тактика - Крадеца вика, дръжте крадеца.
16 Август 2007 16:02
Марксе,
Ако при социализма милицията не биеше циганите по канчетата едва ли щяха да бъдат толкова кротки.
Ако нещо не харесвам на демокрацията то това е, че тя не може по никакъв начин да накара пасмината от мързели, тунеядци и лежачи да работят, а им се плащат помощи. Страхувам се, че точно зачитането само на правата на някой без да му се вменяват задължения към обществото при достигане на някаква критична маса води към дезинтеграция.
Демокрацията е много хубава, просто чудесна ако огромното мнозинство от хората спазват нормите и законите на взаимно съжителство. Тогава в обществото цари ред и спокойствие. Но винаги се намират някакви маргинали, които не са доволни от статуквото, т.е. искат да получават повече, без да дават нищо. За съжаление кресливите леви либерали ги поддържат. В тяхната лексика съществува само понятието "права", но не и "задължения".
За мене е много спорно доколко един човек може да се превъзпита само като му даваш и позволяваш повече. Това е сигурен начин да разглезиш едно детеи то да започне да смята, че всичко му е позволено. Защо тогава такава политика на разглезване се провежда по отношение на малцинствата?
Правителството и в частност Пик дьо ла Фонтен се ослушват заради изборите. Пак ще има масово купуване на гласове, поне това е сигурно.
16 Август 2007 16:15
островът на пингвините и опити за летене
16 Август 2007 16:27
Песента го е казала за болна Трена
.....Ха , по-горе , ха, по-доле , та през тенко половино
......И тояжка оправяла.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД