:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 328
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ГЕРБ в Бургас си хареса СДС и "Атака" за партньори

Най-известното лице на "Атака" в Бургас - собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов, бе избран почти единодушно за шеф на общинския съвет на първото му заседание вчера. Кандидатурата му бе подкрепена от 39 от 44-те присъствали съветници. Пет бюлетини се оказаха невалидни. Симеонов бе предложен за поста от собствената си партия и се оказа единственият претендент. Още миналата седмица от ГЕРБ обявиха, че нямат нищо против да предложат председателското място на "Атака", която е втора сила в бургаския парламент. Телевизионният бос бе един от кандидатите за кмет и стигна дори до балотаж, но загуби от Димитър Николов.

ГЕРБ поделя властта си и със СДС. Новоизбраният кмет обяви, че негов заместник по строителството става местният лидер на сините Костадин Марков. Той бе основен критик на предишния кмет Йоан Костадинов заради мащабното незаконно строителство из града и в околностите му.

В първото си публично изявление след изборите кметът Николов обеща да отваря широко вратите на общината за проблемите, идеите и предложенията на гражданите. "Единствената врата, която ще затворя, ще е тази пред ходатайствата и подкупите", се зарече той. На първата си оперативка в общината Николов поиска да му се предоставят всички счетоводни баланси.

За разлика от Бургас в Созопол новоизбраният кмет Панайот Рейзи поне засега не показва намерение да поделя властта си. За шеф на общинския съвет там бе избрана Красимира Германова от Коалиция "Фар". Рейзи също бе кандидат на тази коалиция, зад която стои и варненското движение на групировката ТИМ - "Нашият град".
14
2312
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
13 Ноември 2007 01:23
Ако ГЕРБ беше направил това и в Кърджали, можех да допусна, че разумът доминира в политическите комбинации. Но да дадеш нещо, което не можеш да получиш сам е форма на политическо лицемерие досущ като това на Доган, който подкрепи кандидата за кмет на София от квотата на НДСВ. Хем нищо не даваш, хем си правиш актив, срещу , който очакваш реална подкрепа.

13 Ноември 2007 08:10
"ГЕРБ в Бургас си хареса СДС и "Атака" за партньори"
..
Бравос ГЕРБ! Няма да разцепваме странджанската мафия я!
13 Ноември 2007 09:21
"АТАКА" - БЪЛГАРСКИЯТ балансьор !
13 Ноември 2007 10:14
ГЕРБ и Атака - "безценно"... Лика-прилика са си...
13 Ноември 2007 10:50
АТАКА ще подкрепя, ако ще и с дявола да се коалира, стига да е с/у Д П С.
Но това което не ми дава покой е, защо в Кърджали, Герб извъртя такъв к/ски номер?
13 Ноември 2007 11:17
Хайде Параграфе, очаквам пак да напишеш, че ГЕРБ са НДСВ-2... ако не те е срам разбира се!
13 Ноември 2007 11:21
Танасе,
и Герб и НДСВ и ДПС и СДС и БЗНС и МВРО са БСП-2.
13 Ноември 2007 11:44
С подкрепата за Йоан Костадинов БСП май се прости с почти цялото си влияние в Бургас поне за няколко години. А Станишев бе избран за депутат оттам...
13 Ноември 2007 13:03
В Кърджали ГЕРБ не изкаха да подкрепят комунистите, защото дали е Азис или комунист, все тая!
13 Ноември 2007 13:09
В момента мнозинството на комбинацията (ГЕРБ + Атака) им дава уникалния шанс да възродят града или да го разсипят напълно (не дай боже!) .
13 Ноември 2007 16:40
...АТАКА ще подкрепя, ако ще и с дявола да се коалира, стига да е с/у Д П С!

Убаво бе Тапа, много даже! Ами какво ще ни кажеш за свръхпринципната ви коалиция в Поморие?
13 Ноември 2007 17:35
Х м м м м м ... д о п у с к а м , ч е з а с л е д в а щ и т е и з б о р и м о л е б е н и з а Й о а н щ е с е п р а в я т ... щ е п о ж и в е е м - щ е в и д и м ...
13 Ноември 2007 17:38
DILBER TANAS,
/:/ "Хайде Параграфе, очаквам пак да напишеш, че ГЕРБ са НДСВ-2... ако не те е срам разбира се!..."
......................................... ......................................... ....................................
НЕ, не ме е срам! Даже ми е кеф! Защото...
Защото, винаги съм считал и твърдял, първо, че длъжността Кмет НЕ е толкова вжна, колкото едно Мнозинство в Общинския съвет!
И второ, винаги съм считал и твърдял, че при Избори за кмет и общински съветници, Вторият по брой гласове/вкл. и при Балотаж/ след избрания кмет, трябва да е Председател на Общинския съвет ПО ПРАВО! Ето, в Бургас сега точно това се получи- кандидатът на Партия "Атака" за кмет на Община Бургас стана втори на Балотажа и е сега Председател на Общинския съвет/макар и след Гласуване, а НЕ "по право"!/!
А за ГЕРБ продължавам да твърдя, че е НДСВ-2! Това, че някои от новоизбраните общински съветници на ГЕРБ са гласували за кандидата на Партия "Атака"- за Председател на БОС- изобщо НЕ променя мнението ми за ГЕРБ! Така преценили, така решили, така гласували в БОС! Те си знаят защо, но БЕЗпринципна Коалиция ГЕРБ-Партия "Атака" в БОС НЯМА!
13 Ноември 2007 17:47
ШУМЕНСКО ПИВО,
НЕ лъжи!
На изборите за КМЕТ на Община Помория "Партия "Атака" НЕ е била в коалиция с ДПС!
Напротив, ДПС участваше в тези Избори със собствен кандидат-кмет, а Партия "Атака" подкрепи ПРЕДизборно кандидата/Г. Трухчев/, който НЕ беше и НЕ е кандидат на ДПС, а беше кандидат, подклрепен от няколко партии/ а е и бивш кмет от СДС, де!/!!!
След първия тур на Изборите за кмет на Община Поморие, ДПС се отказа да участва в Балотажа, въпреки, че кандидат-кметът на ДПС беше се класирал за Балотажа! ДПС реши да НЕ участва, изтегли от Балотажа правоимащия си кандидат и реши да подкрепи кандидат, който е подкрепян от няколко партии/ една от които е Партия "Атака"! ТОЛКОЗ- за никаква Коалиция или друго между Партия "Атака" и ДПС изобщо НЕ може да става дума в този конкретен случай!
Впрочем, когато става въпрос за МАЖОРИТАРЕН избор на кмет, важна е Личността на кмета и личните му качества за кмет, а НЕ кой го подкрепя! НЯМА лошо ако и Партия "Атака" и ДПС и други подкрепят на Избори за кмет човек, който е КАЧЕСТВЕН за кмет! КАЗАХ!

Редактирано от - paragraph39 на 13/11/2007 г/ 17:50:52

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД