:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Принудително водят депутата Беев в съда

Депутатът от ДПС Фидел Беев да бъде принудително доведен в съда на 14 февруари. Това нареди вчера Петя Крънчева от Софийския градски съд. Беев не се появи за процеса срещу него, въпреки че бе редовно призован. Не прати и адвокат. Съдът чака Беев цял час. Същият съдебен състав преди няколко месеца дълго време чака и Младен Михалев - Маджо да дойде и да даде показания за убийството на Милчо Бонев - Бай Миле.

Срещу Беев има три дела. Вчера се отложи това за недекларирани доходи в размер на 40 000 лв. и неплатени за тях 13 000 лв. данъци. НК обаче предвижда, ако бъде признат за виновен, Беев да бъде освободен от наказателна отговорност и така ще се размине само с административна глоба.

Другото обвинение на Беев е за сключване на неизгодна сделка за доставка на гориво. Според прокуратурата като кмет на община Велинград през 2004 г. той е доставял горива на детски градини от собствената си фирма СД "Братя Бееви" на обща стойност 142 240 лв. Това е станало, без фирмата да е спечелила обществена поръчка, а общинската хазна е ощетена с 16 352 лв. заради по-високите цени, на които е зареждал Беев.

Този процес се влачи вече повече от година. Последно бе отложен в началото на октомври заради местните избори, в които Беев участваше като независим кандидат-кмет на Велинград.

Срещу депутата виси и дело за хулиганство, закана за убийство и нанесена средна телесна повреда. То също се отлага по различни причини.
4
2129
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
11 Декември 2007 09:01
Депутат, при това от ДПС и наказателно дело срещу него?
Нещо не е както трябва!
Нали за това е бил избран! На избранниците на народа им се дава право да се уреждат и да уреждат тези, които са го посочили и помогнали за избирането му! Та, те са го направили известен и избираем!
Може би, делата срещу Беев, както тези за Ст.Софиянски имат за цел само да ни напомнят, че правилата са такива и да не се дига излишна пушилка в останалите случаи!
Просто се подържа правната информираност в обществото и се показва нивото на официално отреченото понятие "морал" в България!
11 Декември 2007 09:07
Искам да прочета статия "Принудително водят депутата Беев в затвора" . За многая лета. С духова музика, осигурена от жителите на Велинград.
11 Декември 2007 09:58
Ама чакайте, бе. Какво е виновен човека, че някой си го избрал за депутат. Той си е обикновен селски дерибей и друг не може и да бъде. Но на онези оскотелли звероподобни селяндури, дето са гласували за него трябва да им се отнеме не правото на гласуване, а на съществуване.
11 Декември 2007 11:34
protor
Само да добавя към хилядите гласували за него и тези, дето въобще не са гласували, та така помогнали да се избере с нужния процент
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД