:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Парадокс

Клуб за запознанства "Тамплиер"

А допреди няколко дни се заблуждавахме, че Христоско Вретенаров ще е героят на годината
Емил Спахийски
Има една много досадна реклама, която тече в навечерието на празниците. Започва с досадното "Ти знаеш ли, че имаш най-хубавите очи... А ти знаеш ли, че..." Факти и хипотези. Книга на рекордите "Гинес". Тя е пълна с интересни подробности от лудостта на света, но не дава отговор на много важни въпроси. Например "Ти знаеш ли от какъв точно удар се окървавява челото на фоторепортер, маскиран като служител на "Чистота"?" "Ти знаеш ли колко ниско може да падне една телевизионна водеща?", "На какво сме готови, за да направим рекламата на изданието си?"

Допреди няколко дни си мислех, че аферата "Христоско Вретенаров" е маслинката на коктейла, забъркан от абсурди през 2007 г. То е така и не е. Аз си обичам аферата "Вретенаров", както и преглътнатата от обществото афера "Монако и мотоциклетизъм", но някак си те не успяваха да дадат достатъчен смисъл на живота ми.

Годината ми щеше да бъде пълна, душата ми да прелива от радост, ако Вретенаров се бе оженил за нашумялата тия дни тв водеща и лично беше минал с трамвай по търновския калдъръм, за да разбие главата на дегизирания папарак. Но животът винаги е по-изобретателен. Не стана нито по вретено, нито по чакрък, а по чакра.

Събуждам се, правя си кафе, пускам си моите приятели Бареков и Коритаров. Чакам да ми произведат новини, за да се осмисли денят ми, но като демон ме преследва историята на тяхната колежка, която се омъжи за четвърти път. Разяснение за малкото несветнати по въпроса - омъжи се уж тайно във Велико Търново за собственик на охранителна фирма. Двамата се запознали в Ордена на тамплиерите и нямаше историйката им да се върти по телевизиите, ако един фотограф не беше ударен или хлъзнат или той тях хлъзнал...

Като деца обичахме да си измисляме игри, които да ни правят важни. Измисляхме си таен език, търсехме нелогични каузи, само и само за да бъдат само наши. Децата си играят, големите - също. За едните това е безобидна работа, за другите - бизнес. Тамплиерите не са били безобидни, както всички ордени, концентрирали в себе си много пари, власт и тайни. Разбира се, по онези времена не е имало политически партии, а ордени.

Ако направим паралел с днешно време, в българския парламент щеше да има нещо от сорта на Ордена на соколите, Ордена на маврите, Ордена на дедовците, Ордена на овчарчетата, "на свинарчетата" , а отвън да обикаля Орденът на свещения ГЕРБ.

Днешните масони, тамплиери, ротарианци в българския им прочит са всъщност клубове по интереси и най-вече клубове по запознанства. Ставаш член на такова уж супертайно общество, стига да си платиш - на клуба и някой вестник, който да спомене, че си станал член на уж-тайното-общество.

Питах преди месец един съдия, готин и важен, защо е напуснал масоните. Той ми отговори, че е много тъпо да вършиш услуги на ръководството на масоните, пък ако имаш нужда от тях, те да ти казват... "ей, ти си по-нисш, аз не мога да ти върша услуги".

А тв водещата била почетна дама на българския Орден на тамплиерите. Забавно е собственик на охранителна фирма и водеща на токшоу да се окажат тамплиери и да се залюбят в ордена си. Тайната сватба на тайните членове на тайния орден е издебната от единствения фотограф, който се интересува от тайната любов на тайните съпрузи.

Бдителният младоженец, който в професионалния си живот осигурява реда в БДЖ (т.е. респектира циганите), вижда пред църквата един зле маскиран папарак и му взема фотоапарата. Операцията изисква и малко пускане на кръв.

Какъв е крайният резултат? Прекрасна реклама на четвъртия брак на тв водещата, на две частни телевизии, на един вестник и едно голямо нищо. Защото всички дерящи се от възмущение герои и героини на тази историйка трябва да знаят, че тайните общества не са клубове по запознанства, че ако си водещ на жълто предаване, жълтите вестници ще те преследват и това не е повод да се иска закон за печата, а ако си папарак, опасността да ядеш бой е голяма.

А ако си българин, трябва да знаеш, че тук всичко може да се случи. Дори една венчавка по време на пости в историческия храм "Св. 40 мъченици" с висше позволение.
136
13621
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
136
 Видими 
22 Декември 2007 01:47
Номерът им е пределно ясен- създават си безшумно "тайни" и ги огласяват с трясък!!!
22 Декември 2007 02:32
На мене са ми през центъро тайните свадби на тъмплиеро с тампонерката.
Обаче позицията на българската православна църква не мога да подмина. А тя е : търговия С и В ХРАМА. След десетилетията слугинаж на Червения дракон църквата загуби морална опора. А със сегашната търговска политика нашата мила кротка църква е замязала на дрипава магистралка. Попетата съответно - на сводници. Срам , позор и отврат.
22 Декември 2007 02:39
а пък членовете на ордена на журналята списват по некоя статийка -- хем да закачат от общата шумотевица, хем да поемат и некой хонорар. квото повикало ... коя е водещата между другото?
22 Декември 2007 02:46
На "Искрено и лично"- по БТВ!
22 Декември 2007 02:50
Миглена Ангелова!
22 Декември 2007 02:52
Станахте бетер кат жълтите вестници...А ако се заровите в мръсното бельо на някои известни също личности, не искам да си представям каква ще е реакцията Ви...Не е ли малко долно все пак?
22 Декември 2007 02:53
Гардове пребиха фоторепортер
Фоторепортерът на вестник “Експрес” Тони Шаварш бе пребит във В. Търново. Това съобщи за Дарик- радио самия той. Инцидентът е станал вчера около 15, 30 часа в районана църквата “Свети 40 мъченици”. Фоторепортерът е снимал сватбата на водещата на “Искрено и лично” по bTV Миглена Ангелова с председателя на Националната браншова камара “Охранители и детективи” Живко Чакракчиев. Тони Шаварш е направил кадрите от моста над църквата заради нежеланието на младоженците да бъдат снимани. След това се е прибрал в служебния си автомобил, където е бил застигнат от Живко Чакракчиев.
“Чакръкчиев отвори вратата на колата и ми взе апарата “Канон” на стойност 20000 лева. Тръгнах след него за да си го върна и бях нападнат с удари и ритници от охранителите му”, разказа Шаварш. Той е подал жалба в полицията и е получил лекарска помощ, тъй като главата му е счупена.
Инцидентът бе потвърден от началникът на РПУ В. Търново главен инспектор Николай Терзийски.- Натиснете тук

22 Декември 2007 03:38
На снимката: Охраната на сватбата на Миглена Ангелова се разправя с фоторепортера на вестник "Експрес" Тони Шаварш
(снимка: натиснете тук)

Редактирано от - Zmeja на 22/12/2007 г/ 03:42:47

22 Декември 2007 04:42
VOCI, a да кажеш нещо за морала на католическата църква и евангелистите?
22 Декември 2007 05:58
Произход на видовете


Коя е Зелената Еуглена Ангелова?
03.3.2005 г.


Коя е Зелената Еуглена Ангелова?
Зелената Еуглена е едноклетъчен организъм. Това се учи още в училище в часовете по биология.
Зелената Еуглена Ангелова се размножава както и другите едноклетъчни - чрез просто деление. Досега е отделила от себе си 4 малки еугленчета. Иначе лъже че тези създания са резултат на оплождането й от други биоорганизми. На всички обаче е ясно че никой не е толкова луд, че да си омешва протоплазмата с нея.
Зелената Еуглена Ангелова е Кучка Стръвница. Което за разлика от мечката стръвница ще рече, че не яде хора, а само ги лигави. За целта е направила специално ТВ предаване -
"ИЗКЪРТИ МЕ ЛИЧНО" като се надява докато публично олигавва гостите си някой да я хареса и да я изкърти от секс.
Но никой не й обръща внимание. Защото Зелената Еуглена Ангелова е Дребен Паразит, също както Зелената Листна Въшка. Но за разлика от нея Зелената Еуглена Ангелова не създава колонии,
защото е отблъскваща дори за собствения си биологичен вид.
Естественият цвят на косата на Зелената Еуглена Ангелова естествено е зелен. Зелени са и космите под мишниците й, които тя епилира чрез фабричен концентрат на хербицида Раундъп.
Голямата мечта на Зелената Еуглена Ангелова е да се кръстоса със Голяма Зелена Краставица. Засега е успяла да се кръстоса единствено със Кисела Краставица, от което е станала още по-кисела и оше по-Еуглена.
Зелената Еуглена Ангелова стои по-ниско в еволюционната стълбица от Плужека, който е еквивалент от мъжка страна на нейния биологичен вид, и в момента се явява по съвместителство неин така наречен "мъж". Но както и на всички плужеци, и на този всичко му е меко.
Зелената Еуглена Ангелова е зелена като бял тебешир боядисан със зелена боя. Тя е по-зелена от зелето и по-кисела от Киселото Зеле.
Зелената Еуглена Ангелова е подобна на другите едноклетъчни - чехълчето, бактериите, инфузория, амебата и бамята. Последната не е едноклетъчно, но притежава много от белезите на Еуглената -
зелена, бодлива, безвкусна и на нищо не прилича. Отгоре на всичко се бута да е на всяка манджа мерудия, от което и всяка манджа с нейно участе става помия.
Зелената Еуглена Ангелова много пие и следователно много пикае. Пикае както може да се очаква газ.
Макар че много прилича на Чук и е Зелена, не може да се каже че Зелената Еуглена Ангелова е просто какъв да е ЗеленЧук. Защото Зелената Еуглена Ангелова е Голяма
Маруля. Ако я използвате за салата не добавяйте оцет, тя е достатъчно кисела.
Зелената Еуглена Ангелова е просто Зелена.
От яд.
Когато е в покой Зелената Еуглена Ангелова външно наподобява Зелена Какавида. Но предвид нейната възраст ще е правилно да се нарече Зелена Бабавида.
Ако случайно се загубите в гората няма да можете да се ориентирате по Зелената Еуглена Ангелова, защото тя за разлика от Мъха не расте от южната страна на дърветата. Макар че иначе по нищо не се различават. Различават се обаче Зелената Еуглена Ангелова и люцерната. Люцерната поне става за храна на добитъка.
Зелената Еуглена Ангелова няма естествени врагове. То й стига че е враг сама на себе си. Това се вижда от хранителните навици на Зелената Еуглена Ангелова - тя най обича да се яде отвътре.
Интересни са и размножителните навици на Зелената Еуглена Ангелова. Макар и да не е цвете, тя всеки ден цъфти по телевизора. Цъфти но не връзва, защото Зелената Еуглена Ангелова е Кисела Слива.
Ако все пак Зелената Еуглена Ангелова ви прилича на някакво цвете, това може да е единствено Лайкучката. Тоест, тя не е цвете за мирисане. Не оприличавайте Зелената Еуглена Ангелова и на водорасло, все пак водораслите са нежни създания.
Зелената Еуглена Ангелова е близък родственик на Хамелеона. Това личи не по често сменящите й се цветове, а по това че лапа мухите. Последното е в резултат на желанието й да лапне някои други неща, но това все не й се отдава.
В резултат на тези неуспехи Зелената Еуглена Ангелова е позеленяла още повече и постепенно конвергира поведенческите си признаци с тези на Зелената Муха Лайнарка. С радостно бръмчене каца върху всякакви нечистотии, храни се от тях, и с още по-голяма радост ги изплюва навсякъде.
Най-вече върху светещите екрани на телевизорите, защото Зелената Еуглена Ангелова също както и Зелената Пеперуда Еднодневка първосигнално се привлича от светлината(на прожекторите).
Веднъж захапала някоя тема, Зелената Еуглена Ангелова е в състояние да я чепка и чеше като крастава, което ни кара да мислим че Зелената Еуглена Ангелова всъщност е подвид на Зелената Крастава Жаба.
Грешка е обаче да се бърка Зелената Еуглена Ангелова със Зелената Тиква, защото тиквата е пълна със семе, а за Зелената Еуглена Ангелова никой няма да си хаби семето.
Зелената Еуглена Ангелова е Кобра Очиларка и затова очилата са неизменен признак на нейния биологичен вид. За разлика от другите змии, зъбите на Зелената Еуглена Ангелова не са опасно отровни, защото тя е с изкуствено чене. Отровна е обаче нейната слюнка (лиги), която действа на пострадалите като наркотик.
Срещу това е известна само една противоотрова:
Вземете очилата на Зелената Еуглена Ангелова, счупете ги скачайки върху тях, и ги захлюпете с тенекиения леген в който Зелената Еуглена Ангелова си пере гащите. Горните гащи, защото долни тя не носи - разпадат се от киселинните изпарения. Ще ви трябват още: гръдна люспа от куца ламя, опашка от свиня майка, вързопче кучешки косми. Всички тях можете да си набавите лично от благопристойните телеса на Зелената Еуглена Ангелова. Стрийте ги на прах като боравите с хирургически ръкавици и антисептична маска.
Добавете специалния фикс Маги малки тайни за Зелени Еуглени Ангелови, който съдържа: смрадлика за аромат, дървен бабешки гребен, сух яйчник от двугърба камила и 2 чаени чаши пресен пилешки тор.
Разбъркайте добре. Изпикайте се върху сместта, докато гледате снимка на Зелената Еуглена Ангелова и изсипете сместта върху легена и очилата.
Всичко това трябва да стане пред единсвения телевизор в дома ви, и така направената магия трябва да стои поне 6 месеца, за да се освободите от влиянието на Прокажената Зелената Еуглена Ангелова.
Успех!
22 Декември 2007 06:28
Тамплиерите дали вече са готови за един нов "Петък, 13-ти"?
22 Декември 2007 08:09
мерси.

// чарли, бате, евалата за графоманството. откъде извади толко букви?

Редактирано от - simo на 22/12/2007 г/ 08:23:29

22 Декември 2007 08:26
Чарли, смял съм се с глас!Благодаря!
22 Декември 2007 08:39
Спахийски!
Хареса ми статията. Удрям ти един палец за цялостно творчество. Добър си.
22 Декември 2007 09:19
Спахийски, сериозен писач си, а и ти като "героинята" си бъркаш в мръснто бельо, струва ли си?!, ако не си искал да направиш обощен образ на медийните шоумени...смени името със Слави и пак същото, този поне не се жени само съблазнява рекламодателите, но по мъжки и патриотарски, героинята ти поне увеличава българчетата...Ха Ха.
22 Декември 2007 09:22
Чарли Дарвин!
“Когато един вид, заради изключително благоприятни условия, нарасне прекалено много по брой в даден малък район – поне изглежда, че се случва с животните, които ловуваме – избухва епидемия. И тук имаме един ограничен контрол, независим от борбата за оцеляване.”
Чарлз Робърт Дарвин
"Когато един индивид, та бил той политик или телевизонен водещ, заради изключително благоприятните условия, които са му създали, се вземе прекалено много на сериозно в една малка държава като България - поне така изглежда, че се случва с елитните индивиди, които хвалиме или псуваме - избухва скандал. И тук се създават условия за един неограничен контрол в борбата им за самоунижожаване."
Змея (том.39, стр.10)

Редактирано от - Zmeja на 22/12/2007 г/ 09:48:49

22 Декември 2007 13:15
И в тез мъгли зловещи есенни
по всеки уличен фенер
с наслада бих видял обесени
по някой и друг кожодер.

Цитат по Сократ
22 Декември 2007 13:21
Воци,

Църквата не е давала позволение за този измислен брак, то е дадено от още по-измисления герой Б. Димитров, който се явява принципал на "храма". Според думите му, всеки може да се ожени там срещу 200 лв. А въпросната "звездна" двойка е минала безплатно, като за сефте.
Впрочем, владиката вече обяви "брака" за несъстоятелен.
22 Декември 2007 13:25
И председателката на СЕМ , Мария Стефанова е активна Дама на Ордена на Тамплиерите, и още....и още.... Та питам, кой от политическите курви и съпътстващият им медиен слугинаж и сутеньори не е член на някой клуб на умните евреи. Бих задал и въпроса имали тъпи гои между политическите курви? Като, че ли вече няма, случайно промъкнали се бяха изхвърлени и пренасочени към медийния слугинаж и обръчите за обслужване.
22 Декември 2007 13:44
Чарли, много смях.
22 Декември 2007 14:04
Църквата не е давала позволение за този измислен брак, то е дадено от още по-измисления герой Б. Димитров, който се явява принципал на "храма".
А Б. Димитров ли ги е венчал? Или все пак някой представител на тази църква, който за някой и друг лев е готов да погази и църква, и канон, и морал - което за БПЦ не е изненадващо, де!

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
22 Декември 2007 16:31
Бе, Манрико, и ти си прав, но по тая логика всички хакери са борци за човешки правдини. Важното в случая е, че църквата като институция постъпва правилно.
22 Декември 2007 16:47
Нашите доморасли плейбои и шафрантии се взеха много на сериозно. Някакви си вестници и телевизии ни ги набиват непрекъснато в главите, макар че само бабите и 16 годишните блондинки им вярват. Легенда тази, легенда онази, итн. Легенда е Христо Ботев, а не Евгени, Васил или селянки като Ирен и Венетка. Къде си Иван Хаджийски. Няма те. Тамплиери в България. Да, но в 12 век, а не сега. Сега са просто ......................
22 Декември 2007 18:06
Много интересни хора има в този Тамплиерски орден....
Преди няколко месеца даже медиите изригнаха с материали за намерено тамплиерско гробище край русенското село Нисово. Поканени за събитието фотографи заснеха ритуал, в който участваха Румен Ралчев – приорът (шефът) на нашенските рицари, археологът Николай Овчаров и тамплиерът Андрей Баташов, облечени в бели плащове с червени кръстове и мечове в ръце. Ралчев е бивш бодигард на Тодор Живков в някогашното УБО, (бивш - б. р.) лидер на една от няколкото масонски ложи в България и собственик на охранителна фирма, а Баташов е достатъчно известен като актьор, който неотдавна стана депутат от НДСВ, влязъл в парламента на освободено място в листата на партията.

Други по-известни лица в българския орден са Меглена Ангелова, популярната водеща от бТВ, а сред новопокръстените е и архонтът Слави Бинев. Твърди се, че членове на ордена са и поетът Любомир Левчев, писателите Антон Дончев и Иван Гранитски, омбудсманът Гиньо Ганев, проф. Андрей Пантев, а сред дамите: Таня Буруджиева, социолог, Янка Такева, шеф на синдиката на българските учители и Мария Стефанова, председател на СЕМ. Някои от изредените са присъствали на сбирки на тамплиерите като гости. За общия брой на членовете на ордена до неотдавна беше съобщено, че са 125. На последната сбирка през октомври са приети 35 нови членове. Приорът Ралчев обаче казва, че членовете са над 170.

Натиснете тук
22 Декември 2007 18:08
Какво представлява тази Миглена Ангелова? Чух че била от Дунав Мост.
22 Декември 2007 18:56
Е6, извинявай ама името на тутти де капо тутти не беше ли Личо Джели?...ще ме накарат да повярвам в реинкарнацията...


_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
22 Декември 2007 20:56
huntervalley,
Но и ние, ако се правим на много умни, не сме по-хубави. Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. [/quote]
22 Декември 2007 21:06
ДЪРЗОСТ И КРАСОТА

Е как достойно живее „елита”/боклука/ на БГ и произвежда радостни новини..

Фитката Миглена Ангелова от bTV дига 4-та тежка сватба в Арбанаси с бияча Чакръчкията. Чакръкчията пука главата на един папарак и му отнема снимкопроизвеждащото оръдие на труда/служебно/ на стойност 10000 евро. Според първата фитка, обаче завистливата и подла фитка Венета Райкова от NovaTV е в дъното на скандала, щото е насъскала биячите да очукат „колегата” щото само тя имала правата да „отразява” величественото събитие.. Единствено дето не е сигурно дали Божо Димитров и той е зел кинти за "услуги" на "младо"женците..

Редактирано от - Gan(ю)гоТрий на 22/12/2007 г/ 21:14:25

23 Декември 2007 07:17
Ганьо, ти от Добруджанските села ли си бре приетель...уточнявай що т, ва "фитка", щото къде Радичковско им викат биба, а по българско патки...Инък могат да се получат недУразомения, някой да си помисли, че просто си сбъркал буквите на клЯвкатурата...Ха Ха.
23 Декември 2007 07:20
Чарли, това ще го запомня, безпощадно точно за нравите в Мутренланд/Чалголенд
23 Декември 2007 11:51
Мильче, очевидно познанията ти касателно домашните птици се ограничават с печено пиле. В случая можем да изброим кокошки, патки, гъски или фитки(пуйки). Фитките се отличават с това, че са по-глупави и от кокошките(взети като единица мярка).
23 Декември 2007 14:20
Фитка е думата за пуйка в Новозагорско, където се отглеждат, т.е. отглеждаха едни от най-хубавите фитки. Оттам имам спомена за голямото животно в тавата с кисело зеле, в което тук-там се съзираше и по някое парче сланинка.
Нищо общо с ония, с термометрите в г*за, разбира се.
И всички производни на таз дума от детството си ги знам - фитка, фиток (или фит), фитенца (фитета).
Впрочем, героинята-тамплиерка от къде е родом?
23 Декември 2007 14:28
Ганьо, благодаря, че ме открехна по домашните птици, ама патка, по ми харесва и то с кисело зеле и по има рима за МиНгленка на сбъркана клЯвкатура, пък и пуйката е американско любимо пернато ястие, а пък аз не ги долюбвам братята бушовинчета...Весела коледа с твоята "търки..."Ха Ха.
23 Декември 2007 16:11
Фитки им викат из цела България, а не само в новозагорско. С „пуйка” се изразяват снобите. По селата фитета се отглеждат количествено наравно с пилетата. И понеже фитките са много тлъсти и месести най-често като ги заколят ги затварят и варят в буркани. Като се отвори буркана месото е желирано и много вкусно.
*
В помощ на Милчо. Пилетата се познават като чуеш "пи-пи-пи", като чуеш "ко-ко-ко" това са кокошки, патиците викат "па-па-па", а фитките "чон-чон-чон". Като малки ученици голем кеф ни правеше като минем покрай някой двор с фитки да викнем "Здраве желаем", а пък те отговаряха баш като солджъри "Чон-чон-чон"..
23 Декември 2007 16:50
А, и аз за първи път чух "фитка" от един познат от Нова Загора. Няколко минути ни трябваха да установим кое точно животно има предвид.

А иначе дъртите фитоци/пуеци са много яка ледка, когато се надуят и накокошинят. Тогава изават и един много характерен пукащ звук... Почти като БГ политик, изказващ се в следизборна нощ.
23 Декември 2007 17:02
Дали пуйка е снобско - може да се спори, но определено не върви да сервираш "Фитка с кестени" или "Фитка с портокали".
23 Декември 2007 17:04
Сега, да ви кажа, в Софийска област не знаят що е фитка, да си имаме уважението. Самоковец например няма да ви разбере за какво говорите. И аз я научих думата от Нова Загора, където, впрочем, не знам за каква част от географската област наоколо важи, наистина се отглеждат/ха много хубави и ввввкусни фитки. И поради тясна връзка със селото и многобройни (все още неемигрирали роднини) именно фитката с кисело зеле, пълнена с ориз и дреболии, беше най-празничното ни блюдо. За ония, с термометъра в г*зо, дето ги пълнят с някаква каша от стафиди и мокър хляб, моля ви се, нито сме знаели, нито пък сега имаме мерак да ги опитаме. И никак даже не омрачават светлите ни спомени от фитката във фурната.
23 Декември 2007 17:06
Ганьо, по нашия край/варненско/ им викат пуйки и то е звукоподражателно, пуй, пуй, така обикновенно се"изразяват" женските, а мъжките крякат нещо като гялдууур, кога са накукушинени, освен това баба ми казваше, че много трудно се гледат, даже имаше едно сравение, пуйче и момче трудно се "чуват", ама пък са чудесни пълнени с булгур и печени покрити с кисело зеле...М-м-м... Да ви е сладко...
23 Декември 2007 17:09
Барем фитката става да я туриш в една тава,
целата покрита с кисело зелце, па сетне стой та гледай!
Фитката от статията и за туй не стае, пък бракът и е май пети,
а не четвърти!
23 Декември 2007 17:15
Фитката е мисирка, всъщност...
На село баба и дядо са гледали пуйки - малките пуйчета верно се гледат трудно, ако оживеят повече от половината докато порастнат, значи сме имали късмет... А са вкусни, пущините.

23 Декември 2007 17:40
Ей иезуите, прав си бре, баба им викаше и мисирки, щото много обичат царевица/ на турски мисир/, а кога бях в Египет разбрах, че на арабски на Египет викали Масър и гледах да видя мисирки, ама нямаше, а по пътя между Кайро и Александрия, наблюдавах едни 3 - 4 метрови постройки, като термитници с дупки, то било гълъбарници, а там най-доброто с което се посреща скъп гост било печен гълъб, а едновременно с това ги изполвали, като естествена растителна защита...Свят голям "пуйки" разни...Весела Коледа...на всички...
23 Декември 2007 17:46
За 'мисирката' забравих, голям пропуск!
23 Декември 2007 17:58
Да оставим мисирките за тамплиерите..
Наздраве Милчо и целата компания!
и още де.. (снимка: натиснете тук)
23 Декември 2007 18:05
А пък туй си е от "излишъка".. (снимка: натиснете тук)
23 Декември 2007 18:46
За Геновева :Ако не ме лъже паметта, "героинята-тамплиерка" е родом от Гагаля или Липник. Сега е с. Николово обл. Русе

fierce Яде ли ти се пуйка с кисело зеле?
23 Декември 2007 18:51
Ами, как да кажа, то с тия мои асоциации - и тук го обърнахме на кулинария, две думи да кажа, и натам отиват нещата.
Сега са пости, не трябва да ми се яде, нито пък да си мисля за таквиз греховни неща. Но този детски спомен... утре отивам на семейното Бъдни вечер, преминаващо в коледния обед на другия ден, и като съм се замислила, като съм се замислила, не знам какво ще е менюто, но обезателно ще си поръчам нещо пернато с кисело зеле около него, има време, още два дни, да го спретнат.
*****
Ох, те Фиерцето питали, не мен, ама и на мен ми се прияде, странно защо, не съм такъв човек....

Редактирано от - Геновева на 23/12/2007 г/ 18:52:45

23 Декември 2007 19:05
фитка - ж.диал. Пуйка
Татък други чудеса:/не са какви да е меса:/ новозагорски фитки и фитоци/ К.Христов
Фиток - м.диал. Пуяк
А на двора два фитока, го-о-леми като телета, с вързани крака...- Питай тях - рекал Галов и посочил фитоците. Й.Йовков

Редактирано от - Zmeja на 23/12/2007 г/ 19:07:19

23 Декември 2007 19:07
Да Ви е сладко колежке ! След постите...
И весели празници !
23 Декември 2007 19:12
Ах, оставете яденето, не ми е до него, но вижте конотацията - тоз К.Христов същият ли е, дето таквоз, за жените и виното?
И при него устойчиво - фитка и Нова Загора.
Миглена Ангелова ще почака. За нея някакво тамплиерско животно. Впрочем, какво ли са яли тамплиерите на Коледа?
23 Декември 2007 19:23
Ганьо, затвори канелката или сложи чепа, че ще отиде зян червенкото, а Геновева, пак към трънския край се е запътила...ех, как ми се ходи и на мене на "свинско погребение", ама си го колят вече тайно..., ЕС не давал субсидии, без "проект" за нам си колко прасета...Та ще караме на замразено...от Ирландия...Наздраве, братчед Ганю...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД