:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Арестуваха шеф на Британския съвет в Русия

Напрежението между Лондон и Москва във връзка с работата на Британския съвет в Русия продължава да ескалира, съобщи Би Би Си.

Късно вечерта във вторник в Санкт Петербург е бил арестуван директорът на Съвета за Северозападна Русия Стивън Кинък по обвинение, че шофирал "в нетрезво състояние". Кинък е син на бившия лидер на Лейбъристката партия на Великобритания Нийл Кинък. След намеса на британския консул в Санкт Петербург Уилям Елиът Кинък е бил освободен, но са му повдигнати обвинения за нарушаване на разпоредбите за движението по пътищата.

Филиалът на Британския съвет в Санкт Петербург вчера беше временно затворен във връзка с "последните действия на руските власти, предприети срещу него". От Федералната служба за сигурност (ФСБ) са започнали "разяснителна работа" сред руснаците, които работят в съвета, да се пазят от "провокации", съобщиха руските медии.
60
3089
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
60
 Видими 
16 Януари 2008 22:35
е това е "демокрацията" по кагебистки...чудя се на ингилизите, вместо да се радват, че само е арестуван, а не "изчезнал" като Валенберг или хилядите други чужденци имали нещастието да стъпят на руска земя през последните 100-ина години
16 Януари 2008 22:51
Демокрациятра по великобритански е неспазване на законовите норми в чужда държава. Е те и международните закони неспазват, та за вътрешните закони на някоя държава и дума неможе да става.
16 Януари 2008 22:51
В Петербург няма място за ПИЯНИЦИ
Малко са алкохолизираните СКАНДИНАВЦИ,
ами и ХУЛИГАНИ от Британските острови искат да беснеят.
Да се научат на КУЛТУРА, и тогава да идват в Питер.
Разбойници и алкохолици.
Това да не ви е да трошитеглавите на европейците на ФУТБОЛНИ МАЧОВЕ ???
Русия не ви е Европа. Там ще ви набият куравите тикви
16 Януари 2008 23:04
Душко, добре ли те чух? Култура къде?? В Ленинград? Не може да бъде! Аз пък си помислих, че култура имало в Австрия. Но ти не си съгласен, нали? Разбирам те. Радвай се там на селяците дето Петър Първи ги бръснеше и не им даваше да се насират от пиене. Голя-а-а-а-ама култура, нЕма що.
16 Януари 2008 23:06
В Петербург няма място за ПИЯНИЦИ
Псилютно!!! Не моеш се разминеш от тях вече в Петербург! Стига толкова!
16 Януари 2008 23:11
В Петербург няма място от ПИЯНИЦИ....
16 Януари 2008 23:43
азиатски варвари

------------------------------------------ --------------
Felix qui potuit rerum conoscere causas! (Virgilio)
16 Януари 2008 23:49
Всичко е нормално . В една фашистка държава като Русия с президент ***** товарищь Путин не може да е по друг начин. Терор , репресии и политическа полиция , това са основните показатели за фашистката диктатура в една държава .

Редактирано от - bot на 16/1/2008 г/ 23:51:58

17 Януари 2008 00:03
Не разбирам за какво е врявата. Ако руски дипломат се напие в Лондон и го арестуват, тези дето най-много плюят сега ще пищат от кеф и викат, че да то руснаците са пияндета и им се пада. За мен проблема е, че г-н Кинък е шофирал пиян. Това е наказуемо навсякъде и британският консул трябва да се свива от срам заради своя сънародник. Че Путин има диктаторски наклонности- това може да дискутираме другаде (и той, че и "демократичния" Елцин си ги имат тези наклонности, ама както казах- другаде за това).
17 Януари 2008 00:11
От Федералната служба за сигурност (ФСБ) били започнали "разяснителна работа" сред руснаците, които работят в съвета....
17 Януари 2008 00:16
Росснефт, сигурно са ти рАЗРШИЛИ да миеш пода в фирмата РОСЬНЕФТ .
И ти си си шибнал това РЪМКО име.
НЕ ПОЗОРИ ВЕЛИКАТА ФИРМА, нещастниуко.
По добре си сложи ник - ГрингоЛатинос от ТекСас или Негро Бимбо от АлаБама


Росьнефт е име за бели хора. Така заблуждаваш народа с такова БЯЛО име !!!
Гозьо, гозьо, сигурно си правнук на Бейска подлога,
внук на фашист,
син на Активен Борец
бил си Комсомолски секретар като Иван Циган,
и сега се пишеш баш демократ.

По добре вземи си купи поне един билет за театър или балет,
да се докоснеш до КУЛТУРА.
Стига си подлизурквал на госодарите си.


Редактирано от - Душко на 17/1/2008 г/ 00:18:12

17 Януари 2008 00:27
Душе, не бех правил досега тая връзка.
17 Януари 2008 00:34
Следващата стъпка ще бъде таварисч Сергей Лавров в знак на протест да прибере дъщеря си Екатерина от лондонския School of Economics и да я запише в мгимото. Останалите чекисти и членове на кремълската мафия също ще изтеглят от Лондон безбройните си пияни отроци, жени, любовници и наложници и ще си ги приютят във висококултурния Петербург. Верно ли, таварисчи.
17 Януари 2008 00:37
Так точна. И ще си закрият бановите сметки на Запад.
17 Януари 2008 01:35
За любовниците не знам, ама париците требва да сa на сигурно место - извън РФ. Абе с една дума и Пут*ин излезна предател и трбва една здрава депутинизация, ама без прибиране на париците.
Кой вземал - вземал.
17 Януари 2008 02:14
От новините по телевизионните канали останах с впечатление, че съвсем не това е повода за хладните взаимоотношения между Москва и Британски съвет в Русия. Ако шофирането в пияно състояние беше истинската причина, кому е необходимо доуточнението, цитирам по памет, че БС е културна, а не политическа организация. Предполагам, тези взаимоотношения, присъщи за развод, няма да имат сериозна почва у нас /дори и след височайшето посещение/ - все пак имаме премиер - бивш стипендиант на БС.
17 Януари 2008 04:38
Кога ли австрийските служби ще проведат "разяснителна работа" сред комунягите, дето перат крадените пари в Австрия?
17 Януари 2008 05:45
Вие си правите майтап с Душето , но мен състоянието му почва да ме притеснява. С единият крак вече е стъпил в някакъв свой , паралелен свят. Ще загубим момчето , ей !
17 Януари 2008 06:12
Kar Lukovski
Еи, блгодаря за тоя коментар бая се посмях
17 Януари 2008 07:48
Кар луковски, все пак не съм избягал от лечебното заведение на КарЛуково като някои
И най смешното -когато поляците бягат из цялия Съюз - от Германия до Британия,
то действително, само пациентите от Карлуково отиват в Полша
Диагнозата е от ясна по ясна.

Редактирано от - Душко на 17/1/2008 г/ 08:01:58

17 Януари 2008 07:52
Какво се правите некои на ударени, на всички е ясно, че тези от Британския съвет са агенти на Ми-6 и се занимават с подривна дейност.
17 Януари 2008 08:51
Много ми хареса това мнение по тмата от един друг форум.
Написал
Captain Buddy
"Британският Съвет е публична „благотворителна” корпорация създадена с кралски указ 1934, която се спонсорира и работи подобно на разузнавателната служба SIS (известна като MI-6) под крилото на FCO (британското външно министерство). Навсякъде по света създава впечатление, че е част от културната дейност на съответното посолство. Занимава се с обучение по английски, провежда изпити и издава съответни сертификати и набира бъдещи студенти в кралството, като съответните operative agents оглеждат и си набелязват бъдещи кандидат-агенти.На практика платеното обучение, както и да е маскирано си е вид стопанска дейност. За изминалия отчетен период оборотът им е £ 551 милиона, от които £ 196 милиона са грантове от правителството и останалата по-голяма част приход от стопанска дейност!!! Тази част от стопанската дейност следва да се облага със съответния данък доход, а също така подлежи на ДДС, съгласно финансовите закони на съответната държава.Казусът в Русия е, че се правят на част от посолството и не плащат никакви данъци! Ако са част нямат право на стопанска дейност (съгласно Виенската конвенция), а те не са част и подобно на частните уроци на даскалите се движат в сивата част на икономиката. Нещо повече, един от закритите им офиси не си е плащал наема на помещението от самото му създаване и сега ще ги съдят.За изминалия период в България приходът им от Форин Офис е £ 0, 8 милиона, а от „частни уроци” £ 1, 2 милиона!!! Къде дреме министър Орешарски? А и 20% ДДС защо не го търси, а ще облага бедните български даскали!В Австрия номерата им не минават и отчитат нулев приход. За Русия отчитат £ 6 милиона от Форин Офис и 3, 8 милиона от стопанска дейност, ама ръшаните искат да си плащат данъците за нея и ще ги подпукат подобно Ходорковски, за който е приготвено ново дело за още 15 години!В края на деня ще дойдат ОМОН-ци и кротко ще ги изнесат, е може и по някой шамар да им отвъртят в суматохата, ама по стар атлантически обичай ще се брои за collateral damage!
"
17 Януари 2008 08:57
Що ги пцуете руснаците бе? Нали са го пуснали. Сичко е както си требе. Ако работата беше дебела, щеше да е съкилийник на Ходорковски. Е, можеше и да не го прибират, а само сглоба да мине и издънката да се раздуе медиално, ама нали трябва да се даде ясен сигнал - не си развявайте байряка, че можем и твърдо да пипаме. При янките Парис Хилтън даже няколко дена в кауша изкара, ама тя май не караше поркана ами надрусана с дроги. Все тая, някой като е сгазил лука, ще си сърба и попарата.
17 Януари 2008 08:59
Пак добре че не са го набили.
17 Януари 2008 10:02
В Турция има ли Британски съвет?
17 Януари 2008 10:20
Е тия от британския съвет все едно не са ченгета до един! Ама когато някъде ги настъпят (а те тез места на планетата се броят на една ръка) и почват д асе вайкат. Айде по сериозно, това да не е Майкъл Шийлдс и български съд, Москва не вярва на сълзи.
17 Януари 2008 10:22
Много ясно че има и в Турция.
Бритиш коунсил, Алианс франсез, Гьоте институт, Институто Сервантес и т. н. са все организации пропагандиращи съответния език и култура по света. От какъв зор няма да има в Турция?
-
Проблем за другарите в Кремъл е че британският съвет спазва законите на Русия, макар че казват това никак не било лесно, тъй като ги променяли често и били пълни с противоречия. Понеже проблемът няма как да се реши като този с Хородковски, се налага да се провежда "разяснителна кампания".

Пожелавам на другарите, където и да живеят по света, да бъдат посетени посред нощ от специалните служби с цел да им бъдат обяснени някои неща за фирмата или организацията в която работят.
17 Януари 2008 10:51
Сега се сетих, че познавам един колега отишъл на работа във Франция, който по едно време работеше за съответния Британски съвет. Със заплащане по договор и т. нат., а те като благотворителна организация имат големи данъчни облекчекия и там.
17 Януари 2008 11:12
Бой по канчето на английските чифути.дИмокрация ли , АААА!!!!
Икономическите интереси на британската империя нямат нищо общо с дИмокрацията.Та кого две империи си мерят паламарките , за гол Хасан е по добре да си натиска парцалите.А и когато двама се карат дано тоя път ние намажем.
17 Януари 2008 11:17
орацлето лъже. БС не спазва законите на Русия и точно затова затварят канторите му извън Москва.
Между другото, днес БиБиСи казва, че британските власти "нямат апетит" за продължаване на кавгата.
Това е, другари комсомолци. Клекнаха. Вероятно вече осъзнават, че Русия не е аврамов дом, както по времето на Елцин.
17 Януари 2008 11:28
Пожелавам на другарите, където и да живеят по Америка, да бъдат подслушвани постоянно от специалните служби с цел да им бъдат обяснени някои неща от фирмата или организацията, в която работят.
17 Януари 2008 11:28
Отново обръщам внимание на сияйния непотизъм, за който доскоро не подозирахме, че съществува в управлението на демократичния свят. Арестувания "шеф" е син на Нийл Кинък - бивш лейбъристки лидер и еврокомисар. Мила родна картинка. Синчето карало в обратната посока по еднопосочна улица и смърдело на бъчва. Обаче с дипломатически паспорт.

Редактирано от - Meto ot Interneto на 17/1/2008 г/ 11:29:52

17 Януари 2008 11:43
Значи - цивилен изкуствовед.
17 Януари 2008 11:46
Кои закони са нарушени? Има ли дори възбудено производство, та какво да говорим за съд? Няма.
Остава да избереш на кого да верваш - на БС, които твърдят че стриктно спазват законите, или на ФСБто. Да, ама дори и в държава като Русия все още, поне формално, не ФСБто решава дали законът е нарушен.
17 Януари 2008 12:09
дизайнър, отврат, дизайнър
орацле, според БиБиСи, на 14-ти януари, външното министерсво на Русия (не ФСБ) е извикало британския посланик и му е дала нота, в която се казва, че БС нарушава законите на Русия и се посочва точно защо ги нарушава. Пак външното министерство на Русия (не ФСБ) е обяснило това на британските власти още през декември м.г.
Лъжеш, орацле, носът ти е по-голем от тоя на Пинокио
17 Януари 2008 12:14
Бре, как никой не коментира туй изречение:
От Федералната служба за сигурност (ФСБ) са започнали "разяснителна работа" сред руснаците, които работят в съвета, да се пазят от "провокации",
17 Януари 2008 12:27
Веднага - пак според БиБиСи, фесебето е предупредило руските служители, че работят за незаконнен работодател. Точно така, както ФБР в Америка предупреждава служители във фирми, занимаващи се с дейности, нарушаващи федералните закони.
17 Януари 2008 13:08
Орацлето като се помоли на добрата фея ( Prego, fatino, non me lungo nosino )и носленцето му пак ще се свие до американскиьо стандарт ASA.
17 Януари 2008 14:12



K, aver4e, otwrat -
На някои само като чуят Русия - и им пада пердето. Червеното. И започват да плюят - без да мислят. И без да имат достатъчно данни. Дали е бил пиян? Той твърдял, че не е. А колко от тук пишещите твърдят, че не са психоболни - ама някой да им вярва?
Да не бързаме - ще се разбере и тая.
И още нещо. Като сбарат някой чужденец в Русия - викат ни: КГБ. Като го спипат в Англия - защо не пищите МИ-6? Или в САЩ - ФБР?
Ами, ако действително е бил пиян? Помислете - ей така, като нещо ново.
17 Януари 2008 15:04
Meto ot Interneto, има разлика м/у
разяснителна работа
от една страна, и
предупредило
от друга.
На мен първото по ми харесва.

Редактирано от - Nevezha3 на 17/1/2008 г/ 15:06:20

17 Януари 2008 18:45
Ами поразровете се малко из историята на руските дипломатически пияндурници във Вашингтон и Ню Йорк, изпотрепали сумалък народ.
Доколкото ми е известно, само на един бе свален имунитета и след това освободен от поста и върнат на територията на Русия, където може да се насира от алкохол на воля и свобода.
Служителите на Държавния Департамент на САЩ, Външното министерство на Великобритания и на другите държави, имат дипломатически имунитет, свалянето на който не е лесна работя, поради споразумения между повечето водещи държави в света.
17 Януари 2008 18:50
Това е КГБ трик, от времето на Феликс Едмундович Дзерджински, малко поостарял, но тук-там вършещ работа.
Парата се вдига веднагически, след като британците са започнали отново да настояват за екстрадирането на убиеце на бившия кагебист и починал капиталист, отровен с радиоктивни вещества.
17 Януари 2008 19:10
Ами поразровете се малко из историята на руските дипломатически пияндурници във Вашингтон и Ню Йорк, изпотрепали сумалък народ.

Не можах да намеря ни един да са утрепали. Дай линк.
17 Януари 2008 19:20
Седалгин Нео, удоволствието е изцяло мое, само имай малко търпение да довърша с материалите по "другото направление" и ще ти дам линкове от US State Department, International Relations Office, etc.
17 Януари 2008 19:33
Добре.
17 Януари 2008 21:39
Vienna Convention on Diplomatic Relations от 18.04.1961 третираща дипломатическите взаимоотношения, привилегиите и имунитета на дипломатическите мисии.
Кептън Бъди, ами след като си толкова вещ "професионалист" от неманхатънски произход, защо не ни дадеш и информация за председателствуващия и членовете на неговото семейство, освен ако лично ти, не си присъствал (присъствувал) по време на дебатите, за да ни стане ясно колко добре работиш с интернета.
17 Януари 2008 21:48
Британският съвет затвори офисите в Екатерининбург и Санкт Петерсбург за сигурността на руските си служители. Натиснете тук
Естествено че за никакви невнесени данъци не става дума и за такива няма да бъдат заведени дела.
17 Януари 2008 21:49
Кептън Приятел, я сега, светни нас неразумните имигранти и кандидат-такивата, как да се снабдим с документи на Острова, че ние хич не ги разбираме тия работи. Бай дъ уей, може ли да минеш през Хоум Офиса и получиш разрешително за работа, без да се регистрираш в Инлънд Ревеню-то, или Да. И кое е първото: регистрацията в Home Office or Job Center Plus registration? Въпроси с понижена трудност за спец, като тебе. И айде, че те чака големо четене в интернета.
17 Януари 2008 22:10
Седалгин Нео, изпълнявам си обещанието:
Натиснете тук
Натиснете тук
17 Януари 2008 22:13
Най-комичното е, че британските ченгета си точеха зъбките за пропаганден удар. Очакваха силови изпълнения като полиция да забранява влизането в сградите, смяна на ключалките, спиране на тока и прочие. Беха подготвили снимачни екипи да документират руското варварство.
Жалки са, наистина. И тъпи. Изглеждат по-зле от случая с пишман-шпионите дето ги фанаха по бели гащи предавателите в кухи камъни

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД