:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметове плашат с блокада

"Кметовете са готови да блокират за един ден работата на общините, ако резултатите от днешната им среща с министъра на финансите Милен Велчев не са удовлетворителни". Това каза от името на Националното сдружение на общините в България кметът на Добрич Лъчезар Росенов, предаде БТА.

"Очаква се след Пловдив НЕК да спре тока и в други общини. Няма да търпим повече това положение и да обираме луфтовете между правителството и гражданите. Кметовете са готови и за по-остра реакция, ако финансовото министерство не покрие задълженията от 160 000 000 лева, натрупани от общините през 2001 г., каза Лъчезар Росенов.

Според прогнозата на сдружението до края на 2002 г. общините ще имат неразплатени сметки за 340 000 000 лева заедно с борча от миналата година. Най-голямо е изоставането в перо "Веществена издръжка" на бюджетните организации, както и в изплащането на социалните помощи, обясни Росенов. По неговите думи много общини ще изчерпят финансовия си ресурс в края на септември - началото на октомври, когато местната власт трябва да е особено стабилна предвид очакваната покана за членство на България в НАТО.
1005
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД