:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Индия и Пакистан охладиха войнствената реторика

Снимка: Ройтерс
Ядрените съперници Индия и Пакистан охладиха войнствената си реторика в очакване на посещение на министъра на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд, съобщи Ройтерс.

"Мисля, че шансът за война е минимален", заяви президентът на Пакистан Первез Мушараф в интервю за в. "Ню Сънди Таймс" от Малайзия, след като се срещна със специалния пратеник на САЩ Ричард Армитидж, който посети Делхи и Исламабад миналата седмица. Мушараф каза, че дълголетният спор с Индия за хималайския регион Кашмир остава препятствие пред мира, но "опасността от война през последните 4 или 5 дни намаля".

Индийско правителствено изявление изрази удовлетворение от обещанието, направено от Мушараф пред Армитидж, че ще бъдат прекратени нахлуванията на мюсюлмански бойци от Пакистан в индийски Кашмир.

Индия и Пакистан са струпали около един милион войници по границата си, след нападение в индийския парламент миналия декември, за което Делхи обвини Исламабад.

Поне 14 души бяха убити през почивните дни при размяна на артилерийски удари през "Линията за контрол", която разделя оспорвания Кашмир.
366
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД