:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

 
Литургия



Вселенският патриарх Вартоломей Първи отслужи първата православна божествена литургия в католическия свят от над 10 века насам като отправи призив за обединение на християните, предаде АП. Литургията се състоя във византийската църква от 6-ти век Свети Аполинарий в Равена, на около 145 км югоизточно от Венеция. Вартоломей, духовен глава на 200 милиона православни християни, е решен да подпомогне преодоляването на хилядолетното разделение между православието и Ватикана. Православната божествена литургия бе връхната точка в адриатическата обиколка на Вартоломей. Той председателства 5-дневна конференция, посветена на проблемите на религията и екологията с призив за опазване на Адриатическо море от екологична катастрофа.



Награда



Джордж Сорос е тазгодишният носител на Дейтънската награда за мир, която му бе връчена за принос към глобалния мир снощи на церемония в Музея на американските въздушни сили в Дейтън, Охайо, предаде АП. Той е основател на фондация Сорос за подпомагане на Босна, която през 2000 г. отпусна 494 млн. долара за проекти в областта на образованието, здравеопазването и развитие на гражданското общество. Паричната стойност на наградата е 25 000 долара, които Сорос ще даде за следвоенното възстановяване на Босна.



Имиграция



Трима души са загинали, а двама са ранени, след като в събота каналджии принудили около 40 кюрдски нелегални имигранти да се хвърлят в морето близо до бреговете на Южна Италия, предаде АФП. Много от нелегалните имигранти са се възпротивили на нареждането на каналджиите да скочат в морето и при избухналия спор двама от тях били наръгани с нож. След това нелегалните имигранти се подчинили, но трима от тях са се удавили в морето.
434
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД