:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Накратко

 
Еджевит остава на поста



Снимка: Ройтерс

Турският премиер Бюлент Еджевит се появи вчера пред журналисти за първи път от 10 дни и отново изключи възможността да подаде оставка заради недоброто си здравословно състояние, предаде АФП. Той подчерта, че въпреки някои различия в мненията, оглавяваното от него трипартийно коалиционно правителство работи в разбирателство.





Ругова преизбран за партиен лидер



Президентът на Косово Ибрахим Ругова, лидер на Демократичния съюз на Косово (ДСК), бе преизбран за лидер на тази партия вчера в Прищина, предаде ТАНЮГ. ДСК все още е най-силната политическа партия в Косово, а основната й цел в бъдеще е независимо Косово, заяви Ругова.



Разбита мрежа за контрабанда с хора



Чешката полиция разби банда, заподозряна в контрабандно вкарване на около 700 души в страната, които по-късно били прехвърлени в Западна Европа, предаде АП. През изтеклата седмица били задържани 17 души, включително трима чужденци. Не се посочват имена, нито националността на арестуваните. Бандата организирала трафика на имигранти от съседна Словакия. После те продължавали за Австрия и Германия.



Следи от иприт в Узбекистан



Следи от нервопаралитичния газ иприт са били открити на две места в база в Узбекистан, където са разположени американски войници, предаде АП. Следите от иприт били открити при рутинна проверка в хангара, където се помещава щабът на американската част в Карши Ханабаз и в отдалечен бункер. Никой от войниците няма симптоми на отравяне. Предполага се, че следите са останали от складирани по времето на Съветския съюз химически снаряди.



Повреда в Космоса



Един от четирите жироскопа, които стабилизират и насочват Международната космическа станция (МКС) се повреди, съобщи НАСА. Повредата създава проблем, защото жироскопите са сред най-важните елементи на станцията. Жироскопите се използват за насочване на орбиталния комплекс в най-подходящата позиция към слънцето за зареждане на слънчевите панели, които произвеждат електроенергия.
409
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД