:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БДЖ си прибра кушет вагоните за проверка

БДЖ започва да прави комплексна техническа проверка на всички кушет вагони, които се движат в страната, и заради това спира да продава билети за тях. Пътници, които предварително са си направили резервации за такива места, ще бъдат настанявани в спален вагон, без да доплащат. Вчера беше спряна продажбата на билети за кушет вагони за всички нощни влакове между София и Варна, а от днес спира продажбата и по направлението София-Русе. До края на седмицата това ще стане и за всички останали линии, по които досега са се движили такива вагони: Русе-Пловдив, София-Кардам и София-Бургас. В единия от двата нощни влака между Бургас и София ще има само 1 кушет вагон вместо два както досега. Ще има такива вагони и в нощния влак София-Силистра.

От превозвача не пожелаха да отговорят на въпроса колко кушет вагона изобщо има в страната. Първоначално от дирекция "Пътнически превози" заявиха, че е търговска тайна колко такива вагона се движат, а след справка с пресцентъра казаха, че е тайна общото им количество.

Междувременно вътрешният министър Румен Петков категорично опроверга версиите за терористичен акт във влака София-Кардам. По думите му на мястото на инцидента са направени две проверки от ДОТИ, както и пълна пресявка на материалите. "Не са установени взривни вещества, нито самоделни взривни устройства, включително и никакви високозапалими материали", твърди Петков. Според него не е възможно да се заличат доказателствата за евентуален терористичен акт. От плевенската прокуратура пък отказаха информация дали са готови експертизите за причината за трагедията, при която загинаха 9 души.



ИНЦИДЕНТ

Пътническият влак от Кюстендил за София блъсна вчера 80-годишен мъж, седнал на релсите преди входа на гара Горна баня. Машинистът забелязал човека, незабавно подал предупредителен сигнал, но той не се отместил и бил убит от удара с локомотива. Инцидентът наложи да бъдат спрени влаковете в района. В резултат десетки пътници бяха принудени да се придвижат пеша до гара Горна баня. Хората от следващите влакове пък бяха превозени с автобуси. До вечерта БДЖ даваше противоречива информация за пола на жертвата.
1
2316
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
11 Март 2008 08:51
Или как правителството се прави на бито с мокър парцал по главата за един 100% палеж
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД