:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 427,519,450
Активни 83
Страници 2,966
За един ден 1,302,066

Заместник-министър от заирски тип

В ръководството на българското външно министерство участва човек, който ползва документи за самоличност, издадени на две различни имена. За властта това изглежда нормално, което е наглост от африкански тип
Емил Спахийски
Жозеф-Дезире Мобуто ще бъде запомнен в световната история с кървавите си деяния по време на режима си в Конго (тогава Заир), но най-вече с термина "клептокрацията". Клептокрация - власт, която се отличава с безогледна крадливост. Мобуто има две имена - едното е рожденото му (гореспоменатото), но става популярен с другото, което приема, давайки пример на сънародниците си как трябва да се тачат традициите - Мобуту Сесе Секо Нкуку Нгбенду ва За Банга. Това име означава "Всемогъщият войн, който благодарение на своята твърдост и желязна воля върви от победа към победа, помитайки всичко по пътя".

Сетих се за това славно име покрай посещението на зам. външния министър Феим Чаушев в Африка. Сетих се поради няколко причини: двойствената личност на Чаушев; банановият манталитет на управляващите и, разбира се... щом стане дума за Африка, в съзнанието ми се възцарява името наМобуто - символ на всепоглъщащата корупцияОказа се, че заместникът на Ивайло Калфин има две личности по документи. Нещо повече - двете личности имат собствен живот. Бизнесменът Петър и зам.-министър Феим поминуват щастливо, но от гледна точка на закона, а и на обществото това хич не е добре.

Нека да разгледаме, както се казва, обективната обстановка. Петър е единственото законно съществуващо име - според личната карта на притежателя й. Феим е рожденото му име. Но в началото на XXI век Петър решава да стане известен с мюсюлманското си име. Навсякъде се представя като Феим - така го пишем и ние по вестниците. За около 5 години Феим дори е съществувал законно (виж 1-а стр.).

Феим е зам.-министър в две правителства. Първо на младежта и спорта, а в момента - на външните работи. Петър през пет фирми плете и преплита - участва в ръководството на три и е собственик на други две. Твърди, че не взема пари, бизнес участията му били по приятелска линия. Но като зам.-министър Феим е подписал декларация, че не участва в ръководството на стопански субекти. И формално е така.

Докато рожденото име Феим е стояло в дълбока резерва до 2001 г., Петър е успял да се пооцапа. Не твърдим, че е правел незаконни работи, но се прочува около сделка с недвижим имот в Берлин. Продава на германски гражданин на съмнително ниска цена сграда, която е собственост на българската държава, а след това влиза в съдружие с него. Петър се оказа и агент на Държавна сигурност, колкото и на обществото да му е все тая. Сравнен с Петър, Феим е чист като сълза.Той действа като Петър, но се мисли за Феим...в смисъл на етичните норми

Ивайло Калфин, неговият шеф, се опита да даде някакво обяснение за абсурдността на ситуацията около заместника си, но не му се получи. Когато един висш чиновник се подвизава едновременно с две имена, е вече много скандално. И е тежък компромат за държавната машина, чийто връх обитава Петър-Феим.

На фона на случващото се във Външно министерство - един зам.-министър по лична карта е Петър, а по дипломатически паспорт Феим, един друг скандал в края на 1991 г. вече изглежда направо невинен. Когато падна правителството на Филип Димитров, БСП трябваше да състави правителство. И тогава социалистите се спряха на слабо известния Петър Бояджиев, пристигнал от Франция. И аха Бояджиев да стане премиер, когато се оказа, че е премълчавал за двойното си гражданство, което е забранено по конституция. Така в крайна сметка правителството бе създадено с мандата на ДПС, а премиер стана Любен Беров.

Ако външният министър Ивайло Калфин и премиерът Сергей Станишев желаят да излязат от тази, меко казано, конфузна ситуация, в която ги е поставил коалиционният им партньор ДПС, спешно трябва да дадат публично обяснение. Засега те изчакват да приключи африканският тур на Петър-Феим, за да кажел той каква е истината. Не е трудно да прогнозираме, че ще бъде много забавно, тъй като от няколко дни зам.-министърът дава по телефона от Африка противоречиви, наивни и подвеждащи обяснения за действията и бездействията си.

Но ако вицепремиерът и премиерът смятат да се хванат за модерното вече извинение за гафовете - черен ПР (обяснение на Г. Първанов за ловния му излет край Симитли), няма да им се получи.Правителството влезе в черна серия от скандали,които гърмят с различен интензитет. Като се започне от Дилян Пеевски, уволнен заради съмнения в корупция и след това бързо-бързо реабилитиран, като се мине през пътешествията на министри и висши държавни служители на чужди разноски, през разкритията за шефа на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и блокираните пари от еврофондовете, краят му не се вижда. Скандалът с документите на Петър-Феим вече засенчва и случая "Куйович".

В тази държава безочието устойчиво върви напред от програма на програма, от министерство на министерство, от правителство на правителство, помитайки всичко по пътя си, превръщайки политическата класа в клептокрация от много заирски тип.
Снимка: Велислав Николов
Зам.-министърът разговаря с министър-председателя. Историята на Петър-Феим е толкова скандална, че се налага сега и министър-председателят да говори.
59
7498
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
59
 Видими 
17 Март 2008 22:49
заирски тип
Аhmet Kipanga-Msitu

Редактирано от - Bira на 17/3/2008 г/ 22:53:15

17 Март 2008 22:50
"Всемогъщият войн, който благодарение на своята твърдост и желязна воля върви от победа към победа, помитайки всичко по пътя"
Сега май ще довтаса Коца да пита що пак за Атака пишат

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
17 Март 2008 22:56
Вестник Сега, спрете да публикувате лъжи! Фейм/Петър Чеушев бил нарушавал закона. Не ви ли е известно, че

Зам.министър НЕ може да наруши никой закон, защото законите не важат за него!


В статията се говори за етика, право и прочие извънземни понятия, несъществуващи в България. Оставете човека да си върти далаверите с фирми под различни имена и публикувайте някой доклад за хилядите успехите на Гоце, Сергей и Сава.
17 Март 2008 23:14
мъж, който си цапа кратуната с бои е нещастно роден и чичко фройд да му е на помощ
17 Март 2008 23:15
Кога в Заир, кога в Бургас, кога в Мгунгабе, Спахийски все на Дунава е сниман - да се знае откъде извира Нил.
17 Март 2008 23:25
.
17 Март 2008 23:30
Па сме добре. Тоя Мобуту Сесе Секо Нкуку Нгбенду ва За Банга с толку имена ако беше в България, щеше да има 12 паспорта и участие в 24 фирми.
17 Март 2008 23:35
.
17 Март 2008 23:40
Значи на гърба на визитната му картичка, мое да разчертаеш на децата едно "Монополи"

Те го маршала-леопард : Натиснете тук. Би станал онбашия в ДПС, ако не беше ритнал камбаната.

Редактирано от - Артиста на 17/3/2008 г/ 23:49:54

17 Март 2008 23:58
.....с толку имена ако беше в България, щеше да има 12 паспорта и участие в 24 фирми.

Ааааа чакай малко.За две имена ние знаем... А само две ли са имената???
18 Март 2008 00:06
Johnny Wakelin - In Zaire
18 Март 2008 00:43
В тази "капка" се сбира всичката сложност на днешната ни вътрешнополитическа и национална проблема ... Сам се туря въпросът , имаме ли мъжеството си , да я припознаем и за коренния интерес на всичкия ни народ , темелно да я разрешим ... Чини се , не би ...

18 Март 2008 02:49
Артиста
18 Март 2008 05:37
Заместник-министър от зверски тип.
Ама на леглото му при нас има друго име. Бонд.... Феймс Бонд
18 Март 2008 05:44
Емил Спахийски
18 Март 2008 07:01

Бонд.... Феймс Бонд
18 Март 2008 07:02
Безсрамие и НАГЛОСТ!! Време е наистина товарищ Сергей да говори, и по-точно-да дава показания заради скандалите около това некадърно правителство, нагло и безочливо продължаващо да краде и да твори скандали!!А инфлацията расте ли, расте, а цените се надуват ли, надуват!! И като гръмне червено-пембеният балон, а това неминуемо ще се случи, пак народа ще го отнесе, щото няма кой друг виновен тук, според управляващите ни
18 Март 2008 07:17
Бе изобщо - раздвоена личност : Петър е хомо а Феим е гей
18 Март 2008 07:17
Нямам думи. Изключително точно сравнение между Заир и БГ. Изключителната наглост па БГ политиците край няма. Жалки сме!
18 Март 2008 07:23
И какво от туй. Нищо не се променя в страната на овчедушния народ. Хомункулусът пръкнал се от тези земи е генетичен бъркоч от покорни п.ткоглави предшественици. Наследниците им с мазохистична наслада си намират предводители, които ги ограбват, насилват, а в останалото време им промиват мозъците с отработени медийно- ченгеларски похвати. Така ще бъде! Това което се случва сега си има корени в миналото. Дядо Славейков го е прозрял. И го е казал високо! НЕ НАРОД, А МЪРША!
18 Март 2008 07:41
Емил Спахийски
18 Март 2008 08:05
Този къносан тип (боядисал си косата) ми направи лошо (слабо казано ) впечатление още по времето, когато даваше интервюта по повод разходките си до Либия по въпроса за медицинските сестри. Не зная какво образование има (а има ли?), за да бъде заместник външен министър, но от обърканите му приказки личи, че е "наш" кадър: нахалник, далавераджия, документиран доносник на ДС. Така че на мястото си е !
18 Март 2008 08:08
За всички, които имат духовна или родствена връзка не със Заир, а с Конго - един поздрав - Натиснете тук
18 Март 2008 08:44
Прави ми впечатление, че този зам. министър е дежурен по скандалите - я ченге, я от ДПС, я от бизнеса. Все едно му се плаща за да носи на гърба си скандали и да отвлича вниманието на хората от много по-важни неща. Какво ме интересуват неговите дребни, ама дребни игрички в сравнение с пълното безхаберие в държавата. Сега две-три седмици ще дъвчем тази тема, докато уволнени ченгета не подхванат нещо друго дребно, но все дребно. Нека да бъдем сериозни.
18 Март 2008 08:46
И ко ся...Феим ща са засрами и ща подаде оставка, па шеф му ща я приеме?
Или шеф му направо ща го уволни, па прокуратурата ща му спретне едно дело за попълване на документ с невярно съдържание?Или просто другата седмица ще излезе друга тема за писане и ще го оставят човечеца на мира!

Що са хабят да дращат журналята, кат знаят че нема смисъл, а само дразнят хобществото...
18 Март 2008 09:09
Ако някой трябваше днес да има връчена заповед за уволнение в МВнР, това трябва да е Зам.Министъра отговарящ за кадрите в министерството, или ако сега не е зам. министър то директор на дирекция, н-к отдел, или до нивото до което е стигнало подценяването при проучването на лицата и сверяване на тяхната индентичност, назаначавани в МВнР.
А, за Феим-Петър от днешните му интервюта в националните телевизии стана ясно, че е голямо перде и изобщо не вижда в нещо да се е провинил!
Те, на това се вика тапигьоз! Този сам никога няма да подаде оставка! Трябва Меди Доганов(Ахмед Доган) да позволи на Премиера Станишев, да го уволни!
18 Март 2008 09:19
От какъв зор ще подава оставка - човекът е от най-правилната квота в правителството.
Ей зам-министър Пеевски защо се върна на работа - защото е от същата квота, нищо че преди това правеше далаверки в качеството си на младеж-царист.
Щом големият пулитик е казал - връщат го в кабинета. Големия пулитик да е казвал нещо за оставка на сътрудник Петър/репресиран Феим? Не е казвал.
Значи Чаушев пак ще си е заместник-министър, пък ако ще не от заирски, ами от зимбабвийски тип.
18 Март 2008 09:45
Петьофе Имча Ушев За Банго Васил - типичен представител на турския комунизъм у нас.
18 Март 2008 09:50
Каквото и да става в една къща, виновен е стопанина й. Никой не каза за Аамед, самонарекъл се Доган.
В първата Конституция на Османската империя има начало:
Султана е безотговорен.
18 Март 2008 09:52
Кучетата си лаят, а керванът си върви...Крайно време е, кучетата да започнат да хапят!
18 Март 2008 10:01
Този скандал, както каза Гоце, е част от антибългарската кампания, която от няколко години насам западът води срещу нас!
18 Март 2008 10:02
Отдавна намеквам по форумите, че е добре нашите управляващи да изучават африканските методи на управление , ако мислят само за себе си, както изглежда на нас поданниците. Феим ходи в Либия и виждам , че не си е губил времето. А пък вие дето четете написаното пак не гласувайте и следващия път за да има повече за такива като Феим!
18 Март 2008 10:09
Феим е въшка на челото на ДПС, която трябва бързо да се скрие в окосмената част на главата , за да може всичко да продължи постарому.
18 Март 2008 10:24
Истината за Феим-Петър може да знае само водещия му офицер от ДС.
18 Март 2008 10:34
абе не е писана тая статия с любов към България и уважение към институциите и
Гоце да вземе отношение!
18 Март 2008 10:34С какви документи се легитимира лицето Меди Доганов, агент Сава?
Спахийски -
18 Март 2008 10:57
Човекът с дългото име Мобуту, освен, че беше всемогъщ и свръхпотентен президент на Заир, беше и пожизнен председател на единствената политическа партия в Заир - Социалистическо Национално Движение за Права и Свободи на Демократи за Силен Заир, съкратено СНДПСДСЗ (или нещо подобно). Тази партия редовно беше преизбирана да управлява на редовно провеждащи се демократични избори на всеки три месеца.
И знаете ли защо?
Просто, по закон всеки гражданин на Заир, с раждането си (или навършване на пълнолетие, не помня) беше автоматично записван за член на въпросната СНДПСДСЗ. Всичкоси беше съвсем легално.
18 Март 2008 10:58
Интересно ми е Калфин какво се прави на умряла лисица. Вместо и на него, и на Филчев да им бие шута, че излагат професията, мълчи като П**ьо Маринкин. После чакайте от дипломатите добра работа, друг път.
18 Март 2008 11:28
Натиснете тук
18 Март 2008 11:49
А как се казва къпругата на другаря Маринкин?
18 Март 2008 12:03
1984 - 1988 Помощник по политическите и протоколните въпроси, отдел "Международна дейност" на Института за съвременни социални теории, гр. София.

Оппа, това ме заинтересува! Значи по времето на онзи "страшен възродителен процес" наш Феимчо е бил на отговорна държавна и партийна работа? Помощник по политическите/???/ въпроси? И сега се вайка от преименуването? Наглост, безочие, агресивна простащина!
Благодаря, Дъртанян!
18 Март 2008 12:04
Много е интересна професионалната биография, започваща с престижен пост в Института за съвременни социални теории, (това не беше ли институтът на Лилов?)
Таме постъпил през 1984, тоест на 40 годишна възраст. А какво е правил дотогава? Да не е бил на тихия фронт?
18 Март 2008 12:18
Г-н Спахийски, Това е най хубавият материал по случая Феим-Петър.
18 Март 2008 12:25
Тоъ да не е от квотата на ДПС-то?
18 Март 2008 12:54
Преди това бюро ма младежки туризъм Орбита.
18 Март 2008 13:19
Не сте прави да плюете човека. Така е станало щото майка му като малък му е викала: "папкай Феимчо, плюскай Петърчо!"
18 Март 2008 13:55
Дневник:
"Заместник-директорът на Главната дирекция за борба с организираната престъпност /ГДБОП/ Иван Иванов е арестуван и срещу него е образувано досъдебно производство още вчера, съобщи прокуратурата."
Да се чете:
"Заместник-директорът на Главната дирекция за бизнес с организираната престъпност /ГДБОП/ Иван Иванов е арестуван и срещу него е образувано досъдебно производство още вчера, съобщи прокуратурата."
18 Март 2008 13:55
И какво очаквате да се случи? Както обикновено - едно голямо НИЩО.
Наистина на тази територия, кой знае защо все още наричана държава, нищо не е в състояние нито да провокира съвестта на управляващите, които и да са били те през последните години, нито пък народния гняв. Апатия, безразличие, пошлост, простотия и мръсотия - това са съставките на помията, в която живеем. С още една уговорка - ако това може да се нарече живот, разбира се
18 Март 2008 14:29
Следвайки примера на нашите управници предлагам който иска, срещу 50 - 150 лева глоба, да си смени името на АНДРЕШКО (знаменитият герой от българската класика). Предполагам всеки ще се сети за огромната полза за Бг - без много усилия бирниците с техните закони ще останат в блатото или ще изчезнат, защото никой няма да им плаща данъци.
18 Март 2008 14:34
Блатото не се е получило от фокуси , на извънземни фокусници.
Ако вземем предвид станалото и към него отнесем стореното от този Петър , извода е очевиден , този свети Петър не е Пътър ключара на Блатото.Дребосък някакъв
Лицемерно ми се вижда оплюването когато се представя за изкупително , защото то нищо не изкупва и нищо непоправя..
Сутринта го гледах този там Николай Кънчев , гледах лигите му и лигавенето му, при импровизациите , за милостинята която ще поднесат БОГАТИТЕ , за да спасят децата живеещи в скотобойните , скотобойните дължаща се на самите тях.
Това е чудовищният морал , на жестокостта превърната в милосърдие , а това тук е едно емоционално лицемерие.
Та това ви казвам.Казаното не е нещо особено и изключително-то е закономерното , по пътя превърнало тази страна в Блато.Дребно е за да се обясни Блатото.Без такива фокуси блатото нямаше да е възможно.
А наивитета , че може цялата тази без моралност да се поправи , като от тук нататък станат морални , си остава наивитет.
Две стъпки трябва да се изминат.Цялата политическа класа да се премахне и подмени и цялостно да се ремонтира Блатото.Другото е пускане на пара през свирките.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД