:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 417
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокурор от Триполи ще пита медиците дали са ги мъчили

Прокурорът от Триполи още не е започнал разпитите на шестимата български медици, съобщиха от правосъдното министерство. По предварителна информация обаче обвинителят щял да ги пита главно за начина, по който е провеждано разследването, т.е. дали спрямо нашите е упражнявано насилие.

Пред Народния съд медсестрите Кристияна Вълчева и Нася Ненова обявиха, че насила са им изтръгвани признания.

Същото българките повториха и на заседанието на Обвинителната камара на 2 юни. Камарата, която трябва да реши дали има достатъчно доказателства срещу нашите за започване на нов процес, нареди допълнително разследване и отложи произнасянето си за 15 юли. Прокурорът настоя да останат обвиненията за умишленото заразяване на близо 400 либийски деца със СПИН, което се наказва със смърт.

"Имам разрешение да присъствам на разпитите, ако аз съм зает, на тях ще присъства асистентката ми. На разпитите със сигурност ще има преводач", каза пред "Сега" либийският адвокат на медиците Осман Бизанти.

Междувременно се разбра, че има проблем с писмата, пращани от българския адвокат на шестимата Пламен Ялнъзов. На 12 и 13 юни чрез МВнР защитникът пратил официална информация за хода на делото до Антон Станков, който оглавява междуведомствената комисия по случая у нас, съобщиха от правосъдното министерство. Ялнъзов го казал след завръщането си у нас. Посланията обаче не са получени.

Ялнъзов е на подчинение на правосъдното министерство и на министър Станков и няма нужда посланията да минават през Външно, отговориха оттам. Но обещаха да проверят защо кореспонденцията не е получена.
422
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД