:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

140 кв. м на пъпа на София дадени срещу 10 борчета

Нов екзотичен договор изскочи от проверката на главния архитект на София Петър Диков за търговските обекти около НДК. 140 кв.м от парка на двореца са дадени на фирма за "организиране" на кафене срещу засаждането на 10 борчета и 30 декоративни храста. Става дума за кафенето до кръстовището на бул. "Витоша" и "Патриарх Евтимий". Тези заведения са известни сред столичани като "Чадърите".

Екстравагантната договорка е от далечната 1995 г. Тогавашният шеф на общинското "Озеленяване" Етиен Павлов сключва договор с ЕТ "Мериана" - Мария Костадинова" за "съвместна стопанска дейност" в парка на НДК. "Озеленяване" се съгласява да предостави на фирмата 40 кв.м за павилион и 100 кв.м за тенти и масички, но при условие, че тя засади дръвчета и храсти. Трябва да се грижи за своя сметка и за 3 дка паркова площ около кафенето.

Не е ясно дали това се случва, коментира Петър Диков. Срокът, за който се отдава територията, е парадоксален - 20 г. Паркът около НДК би следвало да е публична общинска собственост. Според сегашните законови разпоредби максималният срок за отдаване под наем на публична общинска собственост е 5 г. Това задължително става с конкурс.

"Лесно ще можем да разтрогнем договора, но е странно как това заведение е функционирало необезпокоявано години наред", коментира Диков. Той е изискал документацията на всички търговски обекти в околността. Ще се проверяват и всички преместваеми съоръжения и рекламни елементи по бул. "Витоша" и в обхвата на площад "Св. Неделя".
6
4401
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
18 Юни 2008 23:41
Събуди се , че и поне стани , Юнако балкански ... И смешен ставаш ...

19 Юни 2008 01:40
Кой ми сра в гащите !?
А бе, пълни нещастници сте и държавата е отражение на вас ... не само кафенето там, а и другото и всичките градинки и паркове където ги оцвъкахте с подобни кирливи заведения и с кенефите ... с големия бизнес с касовите апарати пред лайняните смърдливи тоалетни (бизнес който и в Индия сигурно ще изглежда цигански) !? Селяндури крадливи , неграмотни , нагли и безобразни, София мирише на фекалий и урина ... от всеки ъгъл. Няма кооперация в център където живеех ... да не е опикана , осрана , дворовете с бутилки и найлонови торбички, презервативи, сутиени и какво ли още не , отоврени кофи за боклук , препълнени ... в езерцето между МНО и бившия мавзолей маси и тоалетни едно до друго .... няма вода и лилии и рибки ... има бизнес с лайна. МНО опасанно с ламарини и потънало в плевели показали се между плочките на тротоара и между паветата. Зала "България" - позорна гледка, срамна, недостийна за коя да е столица , дори и на Бутан ... плевели и скасии в увеххали цветя , пластамсови чаши и същите ламаринени огради и с опърпаните афиши ... Мария Калас, като участник в софийски музикални седници, пееше там ... Николай Гяуров, Караян е бил гостенин ... Между Кравай и НДК ... пред тоалетаната двама бухат табла в сянката на едно дърво ... е тоалетанта .... да не казвам ... и има наглостта единия да стане , прекъсвайки играта си и да подтичква след мен за пари ... Поддържал бил тоалетната ... НЕЩАСТИЕ И НАГЛСОТ НА ВСЯКА КРАЧКА, СРАМ МЕ Е .... СРАМ ! Ами какво е под паметника и около него, нямам думи. Малки деца пият бира, псуват като хамали и пушат ... някаква църква ... съвсем не на мястото си. Кич и ужас ! Пълна неграмотност и незаинтересованост, хитреци и селски тарикати ... това сте и не знам какви министри сте, какви политици и бизнесмени и доктори на науките и изкуствата ... само знам, че живеете в пълна мизерия по отношение на чистота , на ред и законност ... пълна , безгранична и неописуема ! Морето ли не унищожихте, планините ли , реките ли, малкото хубави и романтични и чисти градчета и селца ли, където можеше да се почива , какво не пипханте и какво не обезобразихте , какво ? Всичко до което сте се докоснали ... е вече пълна помия, ВСИЧКО БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ ! Разбирам ви , че сте дошли от села и паланки с тоалетните в довровете и помиините ями ... но не можахте ли да се научите на ред , на чиститота на честност , на доброта , на добросъвестност на благородност , на уважение и почит ... култура ... Иначе сте все бизнесмени .... брадясали и вонящи на шкембе с чесън с омазнените ризи и вратовръзки с охраните ... с пожълтелите и разкривени зъбета ... Млатите жените и си е ...е-ло майката , с извинение, кой ще ви се опре на вас ... Нема , не мое да стане тва !
Тюфлеци нагли , не се ли нахранитхе вече , не се ли наимахте ненаситници , не се ли здоволихте ?
19 Юни 2008 03:18
АААА, Пепи, не нападай "публично - частното партньорство" , че така може да стигнеш и до езерцето Арияна, където се "организираха" подобни веселия...
19 Юни 2008 04:26
костов е виновен!
19 Юни 2008 13:55
San De Cannes,
Хубаво си писал, ама някак не е по темата, а освен това е израз на типично нашенски тип психология : Отиваш в чужбина, приспособяваш се в устроеното вече, с чуждите усилия, общество, след което когато имаш малко свободно време се обръщаш назад, за за понапсуваш клоаката от която си се измъкнал и будалите, дето стоят още вътре и се опитват да я поизчистят, та да заприлича на нормална тоалетна... Точно на този начин на мислене, се дължи съществуването на всички тези кривици, които си описал ---Понеже вкъщи ми е чисто, мога да изхвърлям боклука си през терасата. Съгласен съм, че е гаден навик, но няма да се промени, ако стоим по форумите и псуваме във второ лице множествено число.
19 Юни 2008 23:43
San De Cannes:Няма смисъл да те повтарям-
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД