:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 509
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Булгартъпаците никога не свършват

Интернет-форумът на "Сега" обсъжда уволнението на директора на "Булгартабак"
Хари

Писмото на Попов до "Труд" и появата му по "Всяка неделя" бяха удивително нелепи. Двете прояви са от категорията на нервозен касиер на домсъвет. Той може и да е честен, но социалната му интегрираност е на битово равнище. С този Попов или без него - все тая.

Но Николай Василев, който изглежда умен, не го е преценил правилно! Значи толкова разбира от хора. Значи по тези въпроси е некомпетентен. Тук вече нещата стават сериозни, защото Василев има думата за кадровите решения в управлението на икономиката.



Бай Ганев

Аз съм за Любка (Качакова), която е победителят в края на краищата. Сега Н. Василев би трябвало най-малкото да й се извини.



Cracra

Съгласен съм, че трябваше да го уволнят. Но няма и смисъл от това да злобеем - на умряло куче нож да вадим. Ситуацията в страната става все по-критична. Не е ли време да помислим за нечие друго уволнение?



bgtopidiot

Булгартъпаците никога не свършват. Тоя падна, друг ще го смени... и толкоз. Егати и държавата, щом киндерсюрприз може да й е вицепремиер!



Kifa

Естествено е, че Василев ще се отърве по възможно най-бързия и безопасен начин от провалилия се ортак.

Важно е как ще се справи новият директор на холдинга. Задачите му изискват доста умение и такт:

1. Да намери споразумение с Тасев, така че касетата със записа - ако я има, да не види бял свят (а с това и верижна оставка на Василев).

2. Да се намери благовиден предлог да се поднови договорът с руските партньори - особено е трудно, след като Попов публично им извади кирливите ризи - не си плащат лицензионните договори, като фактически нелегално произвеждат и продават български цигари на руския пазар.

3. Да осигури интересите на княза при приватизирането на холдинга, като ги балансира с тези на руснаците, които, ако останат недоволни, могат да катурнат министъра, а с това да повлекат и цялото правителство.

4. Всичко това ще се гледа под лупа от обществеността и от заинтересованите групи и ще е трудно въпреки интереса на Василев да оказва цялостна подкрепа за замазването на скандала.

Моето предвиждане - князът ще трябва да направи значителни отстъпки на руските си конкуренти, а вероятно и напълно да изостави амбициите си за приватизационен дял. Иначе рискува главата на правителството.



For_neznaest

Kaква е тази болка от едно уволнение? На мен ми е обидно, че тази държава става за резил пред света, че много станаха недоразуменията и гафовете. Смятате ли, че всяка международна институция не следи тези неща? Погледнете какво става? На какви ли неща още ще бъдем свидетели?



Ники Василев

Отказвам да нося повече тез насрани гащи.



Last not least

Този "гениален" мениджър за 8 месеца сътвори толкова дивотии, че се чудя царят как не разкара и вицепремиера покрай момчето с ножчетата за бръснене. То не бяха суперлативи какъв гений на икономическата мисъл идва да управлява "Булгартабак", как цената на холдинга ще се покачи минимум с 50 млн. щ. д. Обаче какво се получи на практика - увеличиха цените на цигарите, падна печалбата на фирмата, търговците полудяха след екшъна с бандеролите - кои са фалшиви, кои - истински. Руската връзка му изигра кофти номер. А не беше далеч времето, когато някои ни говореха за нов морал в политиката. Завършвам с една груба шега: жълтите се хвалят, че не крадели като предишните. Само ще ги допълня, че и за това не стават, щото краденето също изисква умения. И акъл.



TheCoretaker

Абе то ако трябваше да се чака само на Василев, той никога нямаше да разкара сам своя приятел, защото по такъв начин би означавало да признае, че е допуснал груба грешка. Само се говори, само се говори казвам, че Попов си е "подал" молбата за напускане след лют скандал между него и премиера, т.е. най-вероятно и на Царя вече му е писнало от разни недоразумения във властта. Ако е вярно, значи това е едно добро начало.



Анонимен

Хе, хе, като си спомня само какви ги нижеше Петров от Интернет-форума по повод прословутия мениджърски договор с Попов - че 20 бона на месец даже му били малко, че трябва да скъсаме вече с това социалистическо мислене, че хей глейте сега какви чудеса ще стават. Такива ценни кадри трябва да даваме мило и драго да ги привлечем и т. н. Голям смях!



shvejk

Много добро решение, макар и половинчато... Но ми се ще да знам какво следва - кой ще плаща компенсациите за уволнението МУ. И полагат ли му се?



66

Странно, само един коментар за възможните причини за уволнението. Може би наистина ходим прави под масата, след като сме склонни да приемем, че медийна изява е причината. Та тия "изяви" са от месеци вече. Да не говорим, че тече прокурорска проверка за искане на подкуп. Че процедурата за приватизация е в ход и няма начин това уволнение да не се отрази. А намаляването на печалбата след повишаването на цените с 40% и на акциза с 10 си е просто за "Гинес". Или някой от много високо ще вземе страшно много пари, или е част от договорка да се покрие факт, който може да "издуха" правителството като цяло или съществена негова част. Или просто аз съм параноик.
738
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД