:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 235
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Боби Михайлов - по-малко промяна, повече пушилка

Съставът на новия Изпълком не показва, че футболният съюз тръгва по нов път
И немислимото в последните години в България се случи - Иван Славков загуби избор за президент на БФС. След като Батето се пребори с политик като Стефан Софиянски и бизнесмен като Николай Гигов, от поста му го събори рекордьорът по участия в националния тим Борислав Михайлов.

Сега бившият вратар държи всички козове и ще трябва да се оправя сам. До конгреса той бе първи вицепрезидент на БФС и априори се смяташе, че е научил много за управлението на футбола. Но първите му ходове са доста противоречиви. Някои от тях безспорно са успешни - отстраняването на шефа на съдийската комисия Васил Жечев и смяната на изпълнителния директор на БФС Стефан Капралов. Първият ще се запомни само с гафове и безумни решения, докато вторият предпочиташе да седи в сянката на Славков и Михайлов, което бързо го превърна в безгласна буква. За мястото на Жечев е гласен най-добрият ни съдия през последните години Атанас Узунов, докато наследникът на Капралов все още не е ясен. Спряга се най-вече името на бившия национал Любослав Пенев, който обаче се провали като управленец, когато беше президент на ЦСКА.

Сред шефовете на футбола вече е управителят на НОИ Йордан Христосков, който би трябвало да гарантира, че вече няма да има циркове като този с изваждането на "Пирин" от "А" група заради неплатени осигуровки. Вътре е и съдията от Върховния административен съд Андрей Икономов, който очевидно ще решава юридическите казуси пред БФС. В групата е и Йордан Лечков, който пък, освен че разбира от футбол, натрупа и общински управленски опит.

Но Боби Михайлов



вече допусна и първата си грешка,



и то в най-ключовата структура - Изпълкома. Забрави обещанията си за тотална промяна и остави вътре 1/3 от предишните членове, които послушно гласуваха спуснатите им от Славков решения - Веселин Балевски, Стефан Орманджиев, Иван Леков, Николай Цветин и Михаил Касабов.

Бившият вратар се довери и на хора, чиято дейност през последните години едва ли може да се нарече успешна, или на такива, които все още не са доказали, че стават за футболни ръководители. И ако те тепърва ще се учат, ръководството на българския футбол ще заприлича съвсем на това на националния отбор, където също пратиха един човек да се учи, та дори и Малта ни направи равен.

Такъв например е депутатът от ДПС - Камен Костадинов, чийто опит във футбола се изчерпва с ръководенето на "Шумен", при това за доста кратък период. Едва ли от 240 депутати, точно този ще оправи футбола у нас. Или пък завърналият се на бял кон в Изпълкома Христо Порточанов. Ексшефът на "Нефтохимик" (сега "Нафтекс") е разследван от бившия си клуб за злоупотреби. Не твърдим, че е виновен, но това допълнително ще помогне на вече зараждащата се опозиция.

Към това трябва да се прибави присъствието на



Емил Костадинов, който няма място в управляващия борд



Да, той е героят от "Парк де Пренс", но в момента е футболен мениджър и като такъв няма право да бъде в управлението на БФС по всички правилници на ФИФА и УЕФА. Да не говорим, че когато Костадинов бе вицепрезидент на ЦСКА, "армейците" записаха един от най-неуспешните периоди от историята си.

Набива се на очи и силното присъствие на "Левски" в новия Изпълком. Наско Сираков е задължителен, щом там е един от шефовете на ЦСКА Стефан Орманджиев. Но Боби Михайлов също е левскар, както и Веселин Балевски. Към тях да прибавим и бившия тъчрефер Иван Леков, с чиято помощ "сините" победиха ЦСКА в едно от най-скандалните дербита - през 2000 г. И само ден след изборите в БФС "Левски" спечели в Смолян с гол в 96-ата мин. при доста съмнителни обстоятелства. Как тогава да не се надигне ропот срещу новото ръководство на футбола?



И този ропот тепърва ще се усилва.



Защото Михайлов веднага си създаде силни противници. След като се хлъзна по "старата писта" и взе в Изпълкома клубни ръководители, създавайки отново предпоставки за лобиране в полза на някой отбор, той пренебрегна представителите на някои от силните клубове. Извън борда останаха хората от "Литекс" (досега там бе Ангел Бончев) и на "Славия" (Венцислав Стефанов). Може би, защото досега те открито подкрепяха Батето. Едва ли подобен реваншизъм ще бъде от полза на някого. Няма хора от "Черно море" и "Нафтекс", въпреки че Варна и Бургас са сред най-силните футболни центрове у нас. За сметка на това в Изпълкома е Пламен Бобоков (един от собствениците на "Приста ойл"). Безспорно добър бизнесмен, но нямащ нищо общо с футбола. Подобно разпределение вече накара някои от шефовете на клубове да започнат да мърморят срещу новия Изпълком. Брожението тепърва ще набира сили, а мачове като този в Смолян онзи ден само ще го усилват.

Сега на ход е Боби Михайлов. Досега той имаше готово оправдание - Иван Славков е президент, Васил Жечев шеф на съдиите и т.н. Тях вече ги няма. Има ги обаче Франц Бекенбауер и Мишел Платини, които доказаха, че от големи футболисти стават и добри ръководители. Дано Михайлов да се мери с тях.
29
1073
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
29
 Видими 
23 Октомври 2005 23:14
Когато си отиде Голямото Бате, идва рояк от Малки Батета:
1. Наско Сираков - злобен, алчен, груб
2. Николай Цветин - борче, заместник на Георги Илиев
Голът в 96 минута е само симптоматичното начало - малките батета тепърва ще доказват кой е по-по-най
24 Октомври 2005 00:19
Пълно с мутри, мошеници и случайни хорица. Няма интелект, няма стратегия, няма перспектива. Всички дребни батета не могат да стъпят на кутрето на Славков. Каквито и кусури да имаше.
24 Октомври 2005 00:33
Футбола е мафiотска територия!(Кои ли спорт развит от комунистите не е?!)
Но свалянето на Батето, Capo de tutti capi, е успех!
Наследствените връзки с БСП, БКП го правеха особено зловещ!
Самят Парванов беше и щит и меч на Батето в похода му срещу честността и достоинство на Българина!
24 Октомври 2005 01:03
Не че държа на т. нар. Бате.
Но като знам какви вандали влетяха в държавата за последните 15 години. Как безкомпромисно ограбиха, разграбиха и съсипаха всичко!!!
Жална му мама на футболния съюз!
Пак казвам, за да стане по-бързо (съсипването, де) поканете и Лафчис и Наско Раев и другите помияри: да ръфат, да ръфат, докато и кокал не остане.
"In memoriam" на българския футболен съюз.
До тук беше!
Простотията обаче нито има почивен ден, нито знае граници.
Ето например един форумец обвинява комунистите, че са създали футбола.
Е не`ам думи!!!

Закривам копютерот и нема `а го пущам вече.
24 Октомври 2005 01:58
Браво на Боби.Пожелавам му успех в битката с несправедливостта в България.
Дано успее да изправи българския футбол на крака...

24 Октомври 2005 08:04
Честито на Боби Михайлов,
Че няма да оправи футбола, няма. Проблемът не е че Михайлов не иска. Не. Проблемът е че спорта, респ. футбола си е едно място където се разпределят много парички. Е, не е случайно че един левскар (Батето) го сменя друг. После не се чудете че във висшата ни лига се играе по махленските правила - до гол. Преди години ЦК на БКП решаваше как да се казват отборите и кой да е шампион. В днешни времена други се правят на ЦК. Нищо ново. Тогава как няма да ни бие Малта. Докато т.нар. професионален футбол не заработи по пазарни правила ще продължаваме да се топлим със спомените, но с реален футбол - никога.
24 Октомври 2005 09:04
Със сигурност ръководството на футбола в България ще потъне в дълбока безизходна криза.
Лицето Боби Михайлов избрано да го ръководи е бедно като църковна мишка и не може да остане принципен и независим!
Нищо добро не очаква българският футбол! Едва ли на новото ръководство му е ясно под перуката как се отстояват футболните интереси пред българските институции, а пред международните направо ще се регистрира само участие в мероприятия!
24 Октомври 2005 09:24
Ако резултат от целата промяна е ЛевскЕ шампион, пак добре... Ха Ха
24 Октомври 2005 09:41

Засега се очертава една голяма гола вода.
Пристрастия към ЦСКА или Левски - забравете щом става дума за БФС. Това е дежурното оправдание на загубилите. А и в България има и други клубове. Засега прогнозата ми е, че Борислав Михайлов ще ръководи доста по-зле БФС, отколкото Батето, което съвсем не значи, че Батето го е ръководил добре.
24 Октомври 2005 10:30
като за всички несполуки вините комунистите - то си е в реда на нещата за този форум, сега прибавихте и левскарите.
не забравяйте, какви велики успехи пожъна националния ни отбор под вещото ръководство на един цесекар ...
24 Октомври 2005 10:32
Бе той Михайлов, БФС ще "ръководи", ама него кой ще ръководи е проблема...Много са кукловодите. Пък от де да знам, от нов началник и младо прасе... всичко се очаква?
24 Октомври 2005 12:15
Нов бардак със стари курви не се прави.Вярвам на Боби, но все пак под него стоят същите хора дето загробиха футбола у нас, дето преизбираха многократно Славков: разни бивши соц. "спотни деятели", бандити-бизнесмени, държавни чиновници, дето не могат да си оправят бюрокрацията, та за футбола фтасаха..Та тези хора дето завладяха футб. клубове у нас и приватизираха материалните и нематер. им активи се занимават с всичко друго, но не и с правене на футбол.То не бяха перачници, то не беше политика...Нещата ще тръгнат нагоре тогава, когато тези хора започнат да правят пари от футбола:създаването на футболисти, рекламни права, пълни стадиони..Май има надежда..Все пак, Прехода е към края си
24 Октомври 2005 12:22
Аз също съм скептично настроен, че новото ръководство ще направи нещо за промяна на статуквото в българския футбол. Хиените около Михайлов са доста. Те всъщност имат голяма заслуга за падането на батето и в същото време за качването на Михайлов на поста шев на БФС. Естествено, че ще искат и те да "поръчват музиката". Автора много точно ги е посочил като имена няма какво да ги повтарям и аз. Ще се радвам, ако Боби Михайлов все-пак ме опровергае с действията си.
P.S. FL никога не ще престане да ни изненадва. Щом забърка комунистите, че измислили футбола, резонно е да попитаме What's next? Може би, че Адам и Ева също са били комунисти? кой-знае ...
24 Октомври 2005 12:34
Нека някой да ми обясни, колко са аджеба, тия големи пари дето се въртят и перат във футбола и как става това? Признавам си, аз съм един от тия 0, 5 % българи дето не разбират от футбол, но затова пък експерти бол - 99, 5%! Е, нека някой от тях да ме светне много пари ли са 5-6 мчлн.лева за един клуб? Щото аз смятам, че това са джобни пари за един едър играч. И какво излиза, че Гриша Ганчев е опрял до футбола, за да оправдае наличието на няколко кирливи милиона?! Или Васко Божков - Черепа?! Не са такива хора, с всичките им кусури, не са такива! Аз мисля, че това са пари дадени за PR, както билбордовете, телевизията и др. Е, ако е речено да се върне някой и друг милион от продаден в странство играч, "Добре е дошал!"- да намали малко масрафите. Не знам, може да съм с грешка? Но все си мисля, че е време да излезем от битността си на народ от запачи-воайори, сеирджии, дето му дай само да се взира в кюфтетата на депутатите, в очуканите им персонални автомобили, в новите им дрешки. Това ни смачква, това ни принизява! Не е това ролята на българина, не би рябвало да ъде!
24 Октомври 2005 12:46
А бе Gitcho!Чети много внимателно!Поне два пъти...
И питаи да ти се обясни!
Комунистите не са "измислили" спорта!Те нищо свесно не са измилили!
Комунистите 'развиха" мафиотскят спорт които сега души България!
Развиха го с привилегии, субсидии, подкупи,"научно" използване на допинг....
24 Октомври 2005 13:06
FL, ти ли ще ми обясняваш кое какво е бе? Прочети си ти внимателно постингите си и ми отговори: Има ли твой постинг, независимо на каква тема или въпрос, на който да не присъства думата комунизъм, комунист или БКП? Като сол и пипер ги забъркваш навсякъде във "форумните си манджи". Всеки път си казвам, че няма да ти се връзвам на глупостите дето ги ръсиш, ама желанието да ти тегля една майна, понякога е наистина непреодолимо. Хау.
24 Октомври 2005 13:29
Долу комунягите!
24 Октомври 2005 13:36
Тези дето не избраха Славков не си дават сметка какъв удар отправиха на България не само в спорта - заставайки на страната на взимащите решения в момента мафиоти от МОК, за изключването на Батето-те не само потвърдиха "правилността" на това изключване, но се и доказаха като абсолютни антибългари, което в никоя нормална държава по света не би се случило....А началото симптоматично показва какви циркове и безумия ни очакват от тук нататък-уефскарщината ще властва безнаказано и тежко и горко на футбола!!!
24 Октомври 2005 13:37
Футболът у нас, а и по цял свят, е една от най успешните модели перални. Правилата се определят от перача, а не от дежурният по пералня.
24 Октомври 2005 13:42
Във футбола е както при всичко останало в България. След 1989-та година изпълзяха на светло некадърниците, писаха се демократи и всичко, което бе що-годе свястно го уволниха, съкратиха или най-малкото пратиха в десета глуха. Та какво искате: бивш барман, сервитьор, уличен чейнчаджия или просто дребен крадец или бандит, да разбира от държавна политика или поне от ръкодводене на футбола. А на практика тези дето са в сянка и поръчват музиката и във футбола са все такива - дребни шмекери по душа.
24 Октомври 2005 13:55
Това е логичната съдба на един народ без достойнство. Батето беше пичът на пичовете! Единственият мъж който уважавах, и който всеки свободомислещ би подкрепил. Човекът който направи най-много и за телевизията и за спорта и показваше как се държи един голям мъж.
Но може би за него е по-добре, защото усещах, че с годините му е все по трудно да се движи сред путьовци и отрепки.
А новоизбраният лигльо и обкръжение, съвсем скоро ще покажат на какво са способни.
24 Октомври 2005 14:07
Батето си е Батето! И добри неща и големи излагации. Обаче тези дето идват са върха на сладоледа.Те са като глудница. Аз лично предпочитам да гледам чужд футбол, защото нашият е селска /без да обиждам селяните/ история.Футболът в България е пералня за пари с вграден инкубатор за люпене на псевдо спортисти.
24 Октомври 2005 14:19
Народ, на който герой и "пич" му е Батето, а пример за подражание - Маджо и Маргина, си е заслужил днешния хал.
Радвам се, че далеч не всички българи мислят като някои от високоуважаемите форумци по-горе...
24 Октомври 2005 15:26
ЗИТО, аз по-горе зададох един въпрос, може да ти се стори и риторичен - каква е тази пералня за пари в българския футбол? Колко са тези пари дето се въртят и перат там и струва ли си да се перат толкова мизерни суми, като се има предвид колко слабо чувствителна е българската прокуратура за подобни неща?
24 Октомври 2005 18:02
Какво да се променя съществено- футболът е игра, в която основните действащи лица са футболистите! Каквито и рокади да се правят извън терена- само се бие самарът, а не магарето! Щом безспорен майстор във футбола като Стоичков се оказа безпомощен пред интригите и нежеланието за игра на сегашните ни "футболни звезди" и ако целият свят не познаваше майстордтвото му, хъса му за победа и българщината му - досега хиляди пъти да беше овъргалят с фоерверки в калта от всякакви журналисти, спортни деятели, умници, които наистина не знаят от коя страна се рита топката. Какво се очаква да направи Боби Михайлов? Той до сега къде беше? Да събере старият отбор от конгреса и да го свали на терена да прави показни игри ли? Ама и те вече не стават за футболисти... Каквато страната, такава икономиката, селдкото стопанство, спорта... Отделни бели лястовици като Веско Топалов са изключение и само потвърждават правилото.... Защото и той ако се върне в България като бяла лястовица- може да го обявят, че е болен от птичи грип...
24 Октомври 2005 18:09
Долу комунягите ! така каза ФЛ и се потвърждава ! Предпочитам нови мутри отколкото стари комуняги ?!?!
24 Октомври 2005 18:18
Точно така, незнаец. И бат Симо и той да се маха..

24 Октомври 2005 18:20
ленте Бат Симо нема алъш вериш със Сите спортисти и даже Славков го нема у списъко ! Бае Симо мое а го гониш кога ти станеш българин засега не си !
24 Октомври 2005 20:25
Простака биде свален от парвенютата-от трън та на глог.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД