:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 117
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
"Аз нямам чувство за вождизъм", рекъл царят на депутатите си

Симеон Сакскобургготски поиска парламентарна подкомисия по корупцията

Нямало сигнали, по които този орган да работи, но хората го искали, обясни Пламен Панайотов
Премиерът Симеон Сакскобургготски поиска от жълтите депутати да инициират създаването на подкомисия за борба с корупцията и престъпността, която да е към комисията по вътрешен ред и сигурност. В тази група управляващи и опозиция можели да работят заедно по отделни теми. Сакскобургготски обяснил, че като ходил из страната, хората масово му се оплаквали, давали му сигнали и искали да има такъв орган, затова жълтите трябвало да отговорят на обществените потребности. Групата веднага взе решение да сформира подкомисията.

Премиерът казал на депутатите, че е дал право на всеки да си носи отговорността за действията. "Аз нямам чувство за вождизъм. Всички сме дошли, за да мобилизираме България. Дойдохме, за да модернизираме страната", заявил той. После добавил, че НДСВ не трябва да оставя впечатлението, че се е появило само за 2-3 години в политиката.

Без да го назовава поименно, премиерът скастрил Емил Кошлуков за критиките му към жълтата партия. "Нямам нищо против различните мнения в групата, но не мога да приема непремерени изрази от типа "НДСВ е мъртвородена партия". Когато има несъгласия, смятам, че човек трябва първо да се посъветва с колегите си или с парламентарната група", обяснил Сакскобургготски. Самият Кошлуков не можа да чуе това, защото отсъстваше от заседанието.

Единственият депутат, когото премиерът поименно посочил, че се е провинил, бил Димитър Стефанов - за изявлението му пред bTV, че зам.-министрите на транспорта са виновни за "Плама". Министър-председателят казал още, че трябва да има синхрон между депутатите и областните управители. Нека обсъждането на регионални проблеми да се пречупва през правителствената политика, призовал той.

След заседанието на въпрос защо са го аплодирали депутатите Сакскобургготски рече: "Радвам се, че сте чули това, а не освирквания."

По-късно шефът на групата Пламен Панайотов обясни, че няма сигнали, заради които ще се сформира подкомисията за борба с корупцията и престъпността. Хората обаче я искали и те я правели. Панайотов коментира и случая с Кошлуков. Според него депутатът е направил необмислено изказване.
659
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД