:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 303
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Софиянски даде 310 лева за снимка на Найо Тицин

Снимка: Александър Михайлов
Столичният кмет Стефан Софиянски купи за 310 лева снимка на Найо Тицин, правена в Манхатън. Бившият репортер в БНТ дари 39 свои фотографии от Ню Йорк на Центъра за култура и дебат "Червената къща". Творбите бяха предложени на търг миналата вечер, а парите от продажбата им ще отидат за реставрацията на сградата, където е живял скулпторът Андрей Николов.

Фотографията, която градоначалникът отнесе със себе си, представляваше изглед от небостъргач, в чиито прозорци се оглеждаше катедрала. За снимката наддава и политологът Иван Кръстев, но той спря до 301 лв. По-късно той успя да откупи друга фотография от "Медисън авеню" 780. В търга се включи и бившият вицепремиер Александър Божков, който срещу 150 лв. успя да се сдобие със снимка на борсовото табло на Тайм скуер. Лидерът на младежкото СДС Мирослав Боршош пък откупи срещу 301 лв. пейзаж от небостъргач в Ню Йорк, който Найо Тицин беше кръстил "Координатна система със символите на двоичната 1-0-1." С фотография от Ню Йорк от търга си тръгна и главната редакторка на сп. "Кухнята" Камелия Станчева.

Общо 3263 лв. бяха събрани за ремонта на Червената къща.
689
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД