:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Банско донесе късмет на швейцарка

Фабиен Сутер спечели първата си победа, спускането взе душата на алпийките
СНИМКА: РОЙТЕРС
Швейцарката Фабиен Сутер празнува победата си в спускането на пистата "Бъндерица" в Банско.
Банско донесе късмет на швейцарката Фабиен Сутер, която спечели първата си победа в спускане за Световната купа по ски. 24-годишната алпийка се справи най-добро с тежкото трасе и финишира за 1.45.68 мин. На второ място се класира Андреа Фишбахер (Ав) с 1.46.83. Водачката в генералното класиране за Купата Линдзи Вон (САЩ и Надя Фанкини (Ит) разделиха третото място с 1.46.92. С пето време завърши швейцарската сензация Лара Гут, а шеста е словенката Тина Мазе.

Сутер е известна като специалистка в супер-Г, но се оказа най-подготвена физически. По време на спускането ските на всички скиорки вибрираха по ребрата на писта "Бъндерица", а на финала скиорките се прегъваха от изтощение. Спускането се проведе при отлични условия. Времето бе слънчево и тихо, а трибуните - пълни. Край пистата се събраха още зрители и така общият им брой стигна 5000. Сред звездите, които не завършиха състезанието, са Емили Брайдън (Кан) и Аня Персон (Шв). Брайдън се спаси по чудо от тежко падане, след като ската й се откачи.

Много предпазливо каране направи и германката Мария Рийш, която се бори за Световната купа. Тя заложи на сигурността, за да вземе все пак точки и финишира 18-а. Мария Киркова завърши 35-а в първото спускане за Световната купа в кариерата си.

"Спускането не е любимата ми дисциплина и затова съм изненадана от успеха. Разгледах много добре пистата и бях подготвена за това трасе - коментира Сутер. - Това че спечелих, не означава, че ще повторя успеха и в събота".

Линдзи Вон призна, че след падането на тренировката предния ден не е дала максимума от себе си, защото е била респектирана от пистата. "В събота ще карам по-добре", обеща тя за днешното второ спускане в Банско.

Най-добрият ни скиор Стефан Георгиев, който бе форлойфер на женското състезание, обясни, че спускането на "Бъндерица" е било далеч по-тежко от това на световното първенство във Вал д Изер.



-------------

Линдзи Вон: Домакините да оправят неравностите

"Трасето крие големи предизвикателства. Има доста завои и е наистина трудно. Единствената ми препоръка към домакините е да оправят неравностите. Има доста скокове и бабуни, които затрудняват максимално жените. Аз бях малко уплашена от тренировката, защото ударих гърба си. Но спечелих точки, а утре е нов ден. Много съм щастлива от престоя си в България. Хората са ужасно мили. Още си спомням какво ми се случи на летището. Бях посрещнат като холивудска звезда."
1
972
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
02 Март 2009 10:12
Междувременно световното приключи с поредна титла за Норвегия на 50 км мъже.
Изненадващо Германия остана без злато, но пък с цели 8 сребра!
Русия също доста под нивото си.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД