:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 313
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Репортаж

Масларова насмете пенсионерите, зинали за още пари

Станишев така и не успя да огласи в Бургас всички свои успехи, но поне пък местните разбраха, че и Стинг е социалист
СНИМКА: ОБЩИНА АЙТОС
Масларова, Станишев и кметът на Айтос при визитата в градчето.
В месеците преди избори на някои обекти им се отваря голям късмет да ги откриват. В Малко Търново например още помнят как един пазар го откриваха два пъти. Веднъж церемонията проведе кметът им, а подир някой и друг месец, преди местния вот, лента ряза и държавният глава Георги Първанов, дошъл да даде едно рамо на съпартиеца си. Към днешна дата пазарът е обезлюден, както и самото гранично градче, но пък колко хубава работа свърши в рамките на предизборната кампания. Цяла поредица от подобни мили тържества споходи и бургаското пристанище. Там бяха изградени разни нови разширения. Понеже това се случи пак около едни избори, ги откриваха три пъти. Първо това стори Симеон Сакскобургготски, още като премиер, после намина и Николай Василев - като негов транспортен министър, а най-накрая, за да затвърди, лента ряза и наследникът му Петър Мутафчиев.

Сега очевидно



щастието е споходило един обикновен водоем



край Созопол. Съоръжението бе открито още преди близо месец от местни чиновници. Само че в почивните дни изненадващ рейд в района направиха премиерът Сергей Станишев и регионалният министър Асен Гагаузов. Та спешно трябваше да им се издири подобаващ обект, край който хем да ги снимат, хем и да е нещо като доказателство за изградената от тройната коалиция могъща и процъфтяваща държава. А и още от времената на Тато има традиция голям политик да не ходи в провинцията просто ей така, без да пререже лентата на някоя нова придобивка. Затова се наложи в неделя водоема да го откриват пак. Още повече, че той се оказа свързващо звено точно между Тато и новите времена. След като щракна с ножицата, Станишев разясни, че решението за построяването му било взето от съответните партийни комитети още през 60-те години на миналия век. Но ето на, чак сега, под мъдрото ръководство на тройната коалиция дошъл и неговия ред. Тъй като до изборите остават доста дни, а около Бургас друго за откриване комай няма, водоемът може да свърши още много полезна работа.



Разходката на Станишев до морето



бе вмъкната в последния момент в програмата от цяла плеяда посещения из страната на червени управници. Това е част от новата, а всъщност поредна стратегия на БСП за сближаване между властта и народните маси. Тя предвижда управляващите да слязат при избирателите и да ги запознаят с големите успехи, постигнати в последните четири години. Кой знае защо обаче почти навсякъде бяха засилени все заместник-министри и обикновени чиновници. Единствено Бургас бе зарадван с нещо по-така. Градът бе отреден на социалния министър Емилия Масларова и на зам.-председателя на БСП Румен Овчаров. Но седмица преди двамата да дефилират се разбра, че акцията им ще бъде подплатена и с премиерска такава. Наместо обаче да подсили ефекта, Станишев, без да иска, постигна точно обратния резултат. Рейдът на червените в Бургас остана в сянката на един инфаркт.

В неделя премиерът трябваше да представи и пред бургаските читатели книгата си "Защото сме социалисти". Сам той рокер и привърженик на всякакви младежки дръзновения, точно под заглавието е поставил главата на Георги Димитров, но край нея радостно се мъдрят и тези на други двама изтъкнати социалисти - Джон Ленън и Стинг. Рокери край залата нямаше. Затова пък половин час преди срещата аулата на Бургаския свободен университет вече бе пълна с поклонници поне на единия от тези тримата, курдисани на корицата.



Баби и дядовци се суетяха пред входа,



някои даже си купиха книгата и с трепет зачакаха момента, когато другарят Станишев ще им даде автограф. Премиерът дойде. Поздрави другарките и другарите. Успя да каже, че за 3 години и половина БСП е изпълнила преобладаващата част от всичките си обещания, а България е постигнала такъв растеж, какъвто не е виждала от 1989 година. И в този момент бе принуден да спре с оптимистичното си изложение, защото видя как електоратът се топи пред очите му. Един от присъстващите в залата получи инфаркт, а по-късно лекарите констатираха смъртта му.

На следващия ден драматичната случка бе основната тема за разговор между социалистите в Бургас. Когато дойде ред на Масларова и Овчаров да радват актива, двамата бяха посрещнати почти на нож от собствените им избиратели. Залата вече не бе така пълна, а зрителите тихо споделяха помежду си за високо кръвно, инфаркти и всякакви други болежки. В самото начало водещият ги призова с минута мълчание да отдадат почит на починалия си другар. А малко по-късно един от присъстващите не се сдържа, направо грабна микрофона и гласно посочи основния проблем пред червените маси:



"инфарктите ни покосяват като мухи, а вие нищо не правите"



Той каза, че наместо да редят положителни доклади, от БСП трябва да изградят една кардиоклиника, в която безплатно да се лекуват избирателите й. Защото даже една инвазивна терапия на сърцето струва 2000 лева, които никой възрастен човек не може да плати.

Овчаров обаче охлади ентусиазма му. Той отсече, че не може болниците да се увеличават "с 300 на година" и дори леко му се скара. "Не правим нищо? Кое нищо не правим? Не искаме да ни кажете "браво", ама поне някакво елементарно задоволство може да изразите. Я си погледнете фишовете отпреди 4 години и сега, да видите как пенсиите ви са се увеличили с 60%!"

Масларова обясни, че пенсионерите вече живеят къде-къде по-охолно от времето на НДСВ, а за периода на Костов въобще и дума не може да става. Тя посочи, че средната пенсия от 134 лева при Кобурга сега се е повишила на рекордните 247 лева. Пък и като се вдигне таванът, едни щастливи пенсионери щели да могат да получават даже и по 700 лева. Тук обаче залата зашумя недоволно и соцминистърът се поправи, че такива пенсии щели да взимат всъщност само 17 000 души, и то в Мадан и още един-два миньорски града.

Възрастна жена, на границата на инфаркта, почти се развика на Масларова, че говори глупости, понеже тя въобще



не усещала нищо от този хубав пенсионерски живот,



описан току-що. Заедно с добавката от починалия си съпруг получавала всичко на всичко 160 лева пенсия, от които 80 веднага отивали за лекарства. "И как да живея аз с тези 80?", попита старицата. Но и Масларова на свой ред й се скара. "160 лева сигурно са малко, но това са си 160 лева, които една жена получава гарантирано всеки месец. А как живее едно семейство с две деца, което взима 680 лв.? Нали се сещате, че не можем да даваме пари за починал съпруг до безкрай!? Даваме толкова, колкото има в държавната хазна", отсече сърдито министърът.

Една майка се възмути, че не получавала необходимите помощи за отглеждането на детето си и попита кога най-сетне БСП ще започне да отделя достатъчно средства, както е по белия свят. Това направо преля чашата на търпението у Масларова и тя изригна:



"Не ми говорете фантасмагории



Ами идете в Испания или в САЩ да видите какво получават. Давали памперси на новородено... Да, дават - и това е. А ние даваме 200 лева и после даваме още. Ама не можем да даваме до безкрай. Ние трябва да решим - или само за пенсионерите, или за болните. Не можем наведнъж. Един по един!"

Извън тези негативни емоции Масларова остави впечатление, че за самата нея животът сигурно е безметежен, понеже тази дума й е станала паразитна в речника. За има-няма и пет минути тя я употребява поне дузина пъти в най-противоречив контекст. Нарече "безметежно" положението с безработицата в Бургас. Сетне даде да се разбере, че е свършило вече времето на социализма, а с него и на "безметежните помощи, които хората бяха свикнали да получават". После насочи вниманието си и към детските градини, които за последните 20 години били "безметежно разрушени".

Накрая Овчаров обобщи: "БСП има морално задължение да продължи да управлява страната. А на Станишев му се полага втори премиерски мандат, защото изпълнихме 99% от обещанията си".
СНИМКА: ОБЩИНА АЙТОС
Случайни премиерски срещи със симпатизанти.
СНИМКА: БГНЕС
Станишев на представянето на книгата "Защото сме социалисти" в Бургас, което бе преждевременно прекратено заради инцидент с възрастен мъж, който загуби съзнание и по-късно почина в болница.
156
5304
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
156
 Видими 
17 Март 2009 22:48
'баси тия взеха да си ликвидират електорато с предизборни лафове. Мир на праха на починалия социалист.
17 Март 2009 23:04
Сетне даде да се разбере, че е свършило вече времето на социализма, а с него и на "безметежните помощи, които хората бяха свикнали да получават"

----------------------------------------- ------------------
Г-жа Масларова, ма вие нали сте социалистка? Защо такъв отговор давате на хората? Или и вие вече сте изнервена, че ще изпуснете кокала? Или само за вас трябва да съществува социализма, да има само за вас? Малко ли откраднахте, та искате още, а бедните хора трябва само да гласуват за вас?
Ех, досега не знаех, че в момента живея в социалистическа държава, но благодарение на госпожата го разбрах.
17 Март 2009 23:05
Много го обичат Станишев! Не се ли свършват симпатизантите, нямат ли край. Още ли му вярват бабичките с тези мизерни пенсии, още ли работи фабриката за илюзиите?
17 Март 2009 23:17
...Или само за вас трябва да съществува социализма..

Бива ли толкоз грубо?
Женицата цели дваесе години се бори из разни Правителства и Парляменти, за да си напълни "потребителската кошница", а вие и завиждате.
Срамота!
17 Март 2009 23:57
Това малко прилича на "Алчни пенсионери изпълзяха на припек". Масларова е същински Волен Сидеров.
18 Март 2009 00:05
.. поздрав за пенционерите цоциалисти
Натиснете тук
18 Март 2009 00:32
комунагите пак са сбъркали с избора но както казват руснаците
поживем увидим
18 Март 2009 00:53
Не знам кой ги излъга, че със сугестията "Живееш добре, по-добре, добре, добре..." могат излъга някого.
Може би биха могли, ако в изминалите 20 години с много активното участие на мафиотката Масларова не бяха докарали 80 % от хората до ръба на биологичното оцеляване и ставаше въпрос за качество на живот, а не за проста животинска биология. Когато стомахът скърца, колкото и да ти говорят че си сит няма как да повярваш.
18 Март 2009 00:58
А защо не питат Масларова, как открадна 5 000 000 от повереното й министерство и ги даде на мъжа си ? И това е само една от официално документираните й дребни кражби. За тези под масата даже и не си струва и да се споменава...
18 Март 2009 02:48
Чудесен репортаж, много ми хареса.
18 Март 2009 02:49
БОЛЯРЧЕТО,
/:/ "Това малко прилича на "Алчни пенсионери изпълзяха на припек". Масларова е същински Волен Сидеров."
......................................... .....................................
НЕ бъркай Автор с Главен редактор на вестник/партиен- на бившето СДС!/, в който е била публикувана творба на Автора/ висш кадър от висшето Ръководство на бившето СДС/!
В. Сидеров НЕ е автор на фразата "Алчни пенсионери изпълзяха на припек"! И това го знае всяко хлапе!
18 Март 2009 03:15
Като оставим настрани първата снимка със случайните срещи и "беседи", и
възклицания от рода на - "Аууу... , Въххх... и Малеее...", силно впечатление
прави втората, особенно след като се "зумира".На нея, ясно се открояват
младежките лица и снаги на днешния и бъдещ(?) електорат на акционерното
дружество - БКП.
След осем години(мак.), нашата "столетница" ще зауби минимум 50% от
електората си по "очевАдни" причини(сн. 2), предполагам, че ЦК на БКП
е наясно с предстоящия за нея ледников период и затова ще стори всичко
зависещо(и независещо) от нея, за да се докопа до последната си главна
сценична роля у театрото "България", пък и да задели каквото може за
последно.
18 Март 2009 04:35
На мен много ми харесва новият почин на младежта за изборите: "Скрий на баба си личната карта." Чух за него по Дарик от устата на Диана Найденова.

Редактирано от - Nickolas на 18/3/2009 г/ 05:02:53

18 Март 2009 05:03
Значи за олигарсите пари има, но за болните и пенсионерите няма.
18 Март 2009 06:35

Кой плаща предизборните вояжи на Станишев и бандата му в Бургас и региона през изминалия уикенд?
Премиерчето е пример как се харчат пари на Данъкоплатците за предизборна кампания!
18 Март 2009 06:55
Значи за олигарсите пари има, но за болните и пенсионерите няма.

ОбъркАл си рейса, пич
Онзи ден лично премиера казА, че у Бг-то нЕма, никога не е имАло, и нема и да има олигарси
160 лева сигурно са малко, но това са си 160 лева, които една жена получава гарантирано всеки месец. А как живее едно семейство с две деца, което взима 680 лв.?

Ами Масларке, дай да чуем твоето мнение как живее такова семейство. И я кажи кога е било пошдобре - с 550 лева преди шест години и с 680 лева сега?
18 Март 2009 07:36
весела статийка, авторът да пише още
18 Март 2009 07:36
От написаното не стана ясно само едно.
Защо публиката не замеря показаните на снимките лица с развалени яйца (или подобен заместител)?
18 Март 2009 07:50
А ти не знаеш ли колко струва вече едно яйце?
За репортажа -
Възрастна жена, на границата на инфаркта, почти се развика на Масларова, че говори глупости,

Бре! Че да не са почнали да се освестяват? И да не гласуват за тия?
Масларова е нагла глупачка. Тя просто не е разбрала, че трябва да "четка" пенсионерите - друг електорат няма. И по партийному им се кара.
Накрая ще се самоцитирам от онзи ден - за смъртта на социалиста.
Още един избра инфаркта пред Станишев!
18 Март 2009 07:55
Нали се сещате, че не можем да даваме пари за починал съпруг до безкрай!? Даваме толкова, колкото има в държавната хазна", отсече сърдито министърът.

А скоро в хазната няма да има нищо.

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
18 Март 2009 08:28
А на Андрей Райчев му се привиждат 19% за БСП.
18 Март 2009 08:49
Митингите на БСП не са обявени за смътносна епидемия от СЗО. Трябват по изчерпателни изследвания.

Не е задължително да отидеш на митинг на БСП за да умреш от инфаркт, но помага.
18 Март 2009 08:51
Некои най-добре бехме по времето на Жан.
Не може да се сравняват времената. Това да не е граматика. Че и там стават промени.

18 Март 2009 09:03
Р.ОВЧ, не го ли изритаха от министерския по подозрение за корупция и грабеж. Какво послание дава БСП към електората?

Информирана ли е Масларова, че минималната пенсия е 113, 49 лева (58 евро). С 15% увеличение за последните 2 години и всички соц. екстри. И с такава пенсия живеят 100-ици хиляди. Опитвала ли се е министърът Маслрова да живее с под 113 лева на ден? Нека пробва за седмица да харчи под 4 лв/ден за живота си и така ще достигне състоянието да бъде разбрана от масите.

(парното в София поскъпна за един месец със 100%, независимо че министър Петър каза 100 пъти 19%)

Пенсионерите говорят за физическото си оцеляване, не за екскурзии, не за рязане на талони за намаления в моловете, не за последните модели на зара и долче и габана за третата възраст. Посещенията на Р.ОВЧ и Масларова сред електората им е ГАВРА. Трябват нови лица, не "клъцни срежи".

18 Март 2009 09:04
Божков,
18 Март 2009 09:21
Нали се сещате, че не можем да даваме пари за починал съпруг до безкрай!? Даваме толкова, колкото има в държавната хазна", отсече сърдито министърът.

Абе женицата си е казала истината - пари няма. Ама защо няма, защото няма производство. Ама защо няма производство, ами защото преди 1989г. комунистите не работели, а произвеждаха, а сега много се работело при капитализма-ама няма произведено. Само като гледам какво излиза от тази работа, чак ми се доплакава. Така е когато правиш капитализъм тогава когато трябва да осъвършенстваш социализма. Аз съм писал не веднъж (а преди мене и Маркс и Енгелс), че при капитализма се печели по два начина, или да намериш някои да ти работят, а ти да прибираш печалбата (това класиците го наричат експлоатация на пролетариата) или да въртиш спекула. Западните държави отдавна са го разбрали това и са хванали по-бедните страни като Китай и Югоизточна Азия да им работят. Спекулата си я осигуриха, като махнаха златния еталон на долара. Ами ние с гайдите накъде.
18 Март 2009 09:25
Братя Българи при нас КПРФ отдавна е в забвение, а думата комунист в простолюдието е синоним на комунист например скомунистили означава откраднали.Затова гласувайте масово независемо за кого но срещу БСП И ДПС това ще бъде първата крачка за премахването им, така че гласувайте за да можете достойно да бъдете в ЕС. Г Л А С У В А Й Т Е!!!!!!!!!
18 Март 2009 09:30
Съжалявам за грешката думата комунист е синоним на думата крадец.Много се ядосах на отношението към старите хора от тия наглеци особено на тая дропла дето не става и за ...........
18 Март 2009 09:31
А на Андрей Райчев му се привиждат 19% за БСП.
Не само му се привиждат, а и ще станат, че може и отгоре. Виж ухилените склеротици на снимката как се радват на премиерчето, а бабишкерът налита да го цалива. Знаеш ли колко като тях има?

_______________________
Блогът на Манрико
18 Март 2009 09:49
Браво на автора ! Нека червививия пардон червения актив обикаля по - често из Родината - ний ще имаме над какво да се посмеем , а електората им ще пробва сеансите за групова хипноза . Иначе лека му пръст на човека , дано да е намерил покой
18 Март 2009 10:29
Божков
18 Март 2009 10:37
Нил
Информирана ли е Масларова, че минималната пенсия е 113, 49 лева (58 евро). С 15% увеличение за последните 2 години и всички соц. екстри. И с такава пенсия живеят 100-ици хиляди.

Е Нил ли си Амазонка ли си, като е информирана какво ще стане. Като няма пари какво ще направи - да ги напечата ли, а няма пари защото като цяло страната не произвежда (виж по-горе какво съм писал). Тази пенсионна рИформа я направи браво Ваньо браво Костов. Докато преди 1989г. пенсията беше 80% от заплатата в последните 3 години, то сега е 30 ли 40% - по някаква много сложна формула. И на всичко отгоре сложиха някаква мизерна горна граница. На времето пенсиите бяха такива, че родителите можеха не само нормално да живеят, но и да помагат на децата си парично.
Нали при либерализма държавата не трябва да се грижи за благосъстоянието на хората, те сами трябва да се грижат - кво рИвете сега, нали искахте капитализъм. На ви сега капитализъм, гарниран на всичко отгоре с криза.
Ей в САЩ държавата не се грижи за пенсиите на хората с изключение на някакви мизерни сошъл секюрити. Всеки си внася пари в частните пенсиони фондове - 15% от заплатата си можеш да внасяш, без данък. И сега кво стана фондовете фалираха и пенсионните отчисления бяха опапани. Ей AIG са си сложили огромни премии за това, че опапаха на хората спестяванията и на всичко отгоре държавата им налива още пари, които идват от дънакоплатците разбира се.
Искате капитализъм, пък после рИвете, като заклани.
18 Март 2009 10:40
Да имаше кой да ги светне събраните пенции колко струва кустумчето на г-жа министърката, па колко - чантето, за пътъчките да не говорим... Па да им цитира благите слова на Mr. Едни500милионанацяло: "Бе вие не разбрахте ли, че ние ще сме богати, а вие бедни?"
18 Март 2009 10:51
Ха, госпожата е забравила да спомене колко вземаха пенсионерите при управлението на др. Жан Виденов.
Защо такъв пропуск, бе гуспуджа? Да не би летоброенето да започва от Костов? И какво точно наложи преизчисляването на пенсиите? Не беше ли фактът, че държавата беше във фактически фалит?
18 Март 2009 10:53
Бре тоя Станишко голям геронтофил излезе, бре... Въобще за пустата му власт голямо лигавене ще падне у следващите месеци, хак да му е, хе, хе, хе...
18 Март 2009 10:56
Убиец статия!
Евала на автора!
18 Март 2009 11:31
Mrx++,

започнал си от второто изречение по казуса.

Започвам с това че 1 милиард евро са спрени заради корупция във властта, некомпетентност и липса на капацитет и че един от заподозрените и уволнени по случая се разхожда, не само на свобода, но и за държавна сметка.

Този милиард като пълноводна Амазонка, Нил ли, ب ح ر ا ل ن ي ل , щеше да напълни всички видове касички, фондове и т.н. Разбира се ако същите лапачи не бяха излапали и ДДС-то. Но лаком гъз кръв сере. Сега тези лакоми гъзове се разхождат из България и се опитват да вдигнат рейтинга. как се превърнаха в своите опоненти: "лакоми пенсионери изпълзяха на припек".

Призовавам за малко морал. Щото това че ще убият по митингите няколко старци е най- малката беда. Ако няма каво да направят, според теб, за пенсия от над 2 евро на ден, поне да се скрият опозорени. И да говорят с абсолютни стойности. 200% от нула е нула, нил.
18 Март 2009 11:36
Kruela
Да не би летоброенето да започва от Костов? И какво точно наложи преизчисляването на пенсиите? Не беше ли фактът, че държавата беше във фактически фалит?

Ами нали същия този Костов, като министър на икономиката при правителството на Фил Кенеди Димитров начерта бъдещите темели на икономическата политика на България, като напълно либерализира икономиката и при Виденов стана това, което стана сега в САЩ. Както Виденов, така и Буш не са най-големите виновници за тези кризи. Много преди тях ги бяха подготвили. Те са следствие на една философия - монетаристичната. Още като встъпваше в длъxност Виденов банките-пирамиди бяха пред рухване. Той се опита да възпре разпада, ама беше късно.
18 Март 2009 11:36
малеее, какво ли ни чака до изборите
18 Март 2009 11:37
А човекът безметежно си е починал, от радост при вида на безметежната Масларова, която безметежно си дебелее, безметежно затъпява, и безметежно си отива като социален министър.
18 Март 2009 11:38
марксе, ти съвсем изперка от тоя комунизъм
18 Март 2009 11:52
Пенсионерите ще си гласуват за БСП-то като едното нищо. И защо не? На много от тях пенсията им е смешна и ако живееха само с нея щяха да умрат на 2-рия месец. Но, Слава Богу, децата и внуците им заделят от своите заплати за да покрият разходите на родителите си. Каквото ще да става повечето от нас няма да оставят своите родители да умрат мизерия, така добре осигурена от това и предишните правителства. Което от своя страна с създава усещането на пенсионерите, че нещата ако не много зле, поне се търпят. Пък и какво беше по време на комунизма, а ся за Бойко ли да гласуваме..., и оп пак червената бюлетина. С водачи Р. Овч., Сергей Дмитриевич и прочее недоразумения. Така че 20 % червените си ги имат от воле.
18 Март 2009 11:57
Всеки път като го видя младия ни премиер, налазен от црвени бабишкери ме жегва такъво съчувствие към чиляка, честно. Просто не моа си представя какво е да олигавят дваесе-триесе мухлясали бабишкери подред. Ъргх, завалата. Гоцэ, незабавно да му връчи орден "Стара планина", превъзходна степен с дамски кюлоти мод.1953, изкуствени ченета и плетени джорапе - за проявено себеотрицание и доблест.
18 Март 2009 12:06
Марксе,
Либерализирането на финансовата сфера не означава, че банките трябва да дават безконтролно кредити. Това, което в България направиха тези с куфарчетата беше да открият банки, прехвърляйки си един на друг изискуемите капитали, да изсмучат парите на населението, съблазнявайки го с високи лихви и накрая да фалират. Типични пирамиди. Между другото, създадени в нарушение на тогавашните закони.
Виж Тук
Банковата система на Запад работеше при стария модел консервативно банкиране с ограничаване на кредитите на субектите до калкулираните по вътрешните правила възможности за плащане. Пренебрегването на тези правила доведе до финансовия колапс.
18 Март 2009 12:08
Каруций, в случая не си прав брат, ама "извъобще"...
Първом помисли за к'во ти говори Mrx++-а!
За едни "Частни пенсионни фондове" и последиците от борсовата им ликвидацията!(някой да ги е принудил "да се листват" на Фондовата?)
Видно е - у САЩ почти са на Нула, а у БГ са около минус 85%(може би и повече).
Доброволно, зорноволно - "Пенсионното осигуряване" за пореден път "Уйде на кино"!
И друго - вярно, на олигофрен станиШеф кризата му доде "дюшеш" по другите показатели(най-вече за оправдание прд медиите), ама старите кучки като Масларова, много добре знаят за какво става дума!
И ще беснеят до "отстрел"!
Щото точно преди изборите, инфарктни състояния и разни "Алчни пенсионери изпълзели на припек", са абс.негатив-реклама за БСП-ту!


Редактирано от - OLDMAD на 18/3/2009 г/ 12:47:17

18 Март 2009 12:14
могат да впргнат и дипломатическия корпс както едно време тъкмо ще се видят къде отиват парите на европа европеиците а не европеиските дипломати ще видят как работи европеиската общност в нови страни ченки и туко виж европа ще стане от ванкувър до владивосток както каза навремето жан виденов
18 Март 2009 12:15
Никакви татови хватки не могат да скрият очевидната импотентност на управляващите да породят някакъв полезен обществен ефект, па било и направата на нещо инфраструктурно. Докато приближените на същия този на снимката Марио Николовци и Стойковци източиха ДДСто, от което можеха да се осигурят реални придобивки за пенсионерите, Масларова ги омайваше с обещания за приятни и безплатни почивки по морето, също като едно време. Или както каза др.Гергов на пленума - другари, за какво ни е тоя ес, само ни пречи да си работиц както си знаем...
18 Март 2009 12:43
Това за памперсите го писах дума по дума преди 2 месеца. Не разбирам защо другарката Масларова, ме цитира, и то в негативен смисъл.

Искам да добавя "ние тук" и "те там" е поредното доказателсво че матрияла за бардака е стар, изметнат. Блоковото мислене е отпреди 20 години.

Ние тук сме ЕС, другарко Масларова и е нормално да се запитам колко пъти по- малко държавата ми мисли за моето дете от други щати на Съюза. Досега съм стигна до числото 10 пъти. а от лубимите ви проценти си плащам съюите: 20% ДДС и 30% от заплата ми отива някъде, също както 20% ДДС е навсякъде и 30% е някоя от ставките на ДОД в Норвегия, нали.

Какво по- добро освен близките и роднините и някоя фирма да ти прати пеленки и обувчици с картичка- "честито, мамо и тате".

Действително в Другите щати, много фирми, още докато майката е бременна те записват в бонус картата и като родиш се почва едно бомбардиране с подаръци, бонуси, отсъпки. Да добавя, че го правят и за домашни любимци.

Стойността на подаръците е далеч над 200 лева, но това е въпрос на пазар и фирмена политика. Проблемът е че тези 200 лева са смешно малко и се "дават" трудно (сякаш за да се откажеш) и веднъж.

Но това, както другарката Масларова отбелява само фирмената помощ, про боно. Това са неправителствени промоции.

Европейските държави правят "нещо" и на правителствено ниво:

Нека другарката Масларова узнае, че "Нищото" освен памперсите, от държавата е доста над тези 200 лева: 1, 000 Евро директно в Швеция за "добър ден, малкото"; около 20, 000 евро за първата година в Германия, в Дания се приспадат ипотечни задължения от този порядък за всяко дете.

Това е от интернет, не съм правил интервюта на сайт

Да добавя, че бебе-бонуса в България (от 200 лева) се дава на 3-тия или 4- път (ден) след като с количка и кърмаче кръстосаш юзер-френдли Столицата Ни на кръст, за да се докажеш и покажеш пред обезумяла администрация десетки документи.

Ако не можете да вдигнете бонуса, можете ли поне да улесните получаването му? Щото бремеността и майчинството не е нещо, което се доказва трудно, дори и на правителствено ниво. Ама е туу лейт.
18 Март 2009 12:51
Баби и дядовци се суетяха пред входа,
някои даже си купиха книгата и с трепет зачакаха момента, когато другарят Станишев ще им даде автограф.

Не им стигали пенсиите, а!? А могат да ги харчат за глупости!!!
18 Март 2009 13:02
Умрял е Човек.
От инфаркт!
А вие се кефите...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД