:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,267
Активни 356
Страници 33,276
За един ден 1,302,066
Блокираната от терористи болница в Кандахар превзета

US командоси надвиха 6-има от "Ал Кайда"

Ръмсфелд отиде в Гуантанамо, но не заради пленниците, а заради пазачите
Американски командоси, подкрепени от хеликоптери и афганистански бойци, щурмуваха в нощта срещу понеделник Китайската болница в Кандахар, в която от месец се бяха барикадирали 6-има членове на "Ал Кайда" и отказваха да се предадат, съобщи Ройтерс. И шестимата са загинали.

Акцията била предприета, след като те отхвърлили ултиматума да се предадат до 3 часа местно време. Според очевидци около девет часа след началото на операцията от болницата се чули 6 експлозии. Шестимата от "Ал Кайда" бяха заплашили, че ще се самовзривят, ако бъдат атакувани.

Говорителят на американската военна база в Кандахар заяви, че нападението е било извършено по молба на афганистанските власти и че американските командоси са помагали на местните войници. Той потвърди, че акцията е приключила, но не даде допълнителна информация.

Временният премиер на Афганистан Хамид Карзай пристигна на посещение в САЩ, по време на което е предвидена среща с американския президент Джордж Буш. Карзай е придружаван от 9 свои министри, сред които и главата на дипломацията Абдула Абдула, който е в САЩ от няколко дни, за да подготви визитата.

Карзай се срещна вчера с млади афганистанци, живеещи в САЩ. "Без вашата помощ няма да успеем. Вие сте бъдещето на страната. Учете здраво, работете здраво, спечелете пари и елате с тях в Афганистан", каза той пред ентусиазираната публика в баскетболната зала на Джорджтаунския университет във Вашингтон.

Вчера шефът на Пентагона Доналд Ръмсфелд пристигна в американската военна база Гуантанамо в Куба, но не за да нагледа задържаните там 158 бойци на "Ал Кайда", а за да се срещне с пазещите ги американски войници. Ръмсфелд отново повтори, че пленниците от Афганистан "не са военнопленници и няма да получат такъв статут". Той ги смята за затворници.

Гладна стачка

Група от 11 афганистанчета в лагер за нелегални имигранти в Австралия заплашват, че ще се самоубият, ако управата не им разреши да напуснат лагера. Децата, които са на възраст от 12 до 17 г. и са пристигнали в Австралия без родители или възрастни придружители, са от доста време заедно с още 370 бежанци от други азиатски държави в лагера за интерниране в някогашната ракетна база "Вумере" в Северна Австралия. Те чакат Департаментът по имиграцията да разреши техния въпрос, като им позволи да останат или ги експулсира от страната. 175 от намиращите се в лагера бежанци са в гладна стачка от две седмици. 35 от стачкуващите са зашили устата си с конци, други са си нанесли рани с остри предмети.
 
Доналд Ръмсфелд (по риза, в средата) обиколи базата Гуантанамо, за да вдъхне кураж на войниците, които охраняват 158 пленници от Афганистан.
2
406
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
29 Януари 2002 14:08
Ejjjjj! Zaebi!
Vduhval kuraj na vojnicite! Po riza!
I 100 komandosa i 10 vertolena srinali BOLNICA zaradi 6 picha!
Golemi sa majstori!

ЗКПЧ-др.Радул
29 Януари 2002 15:58
Защо това ми прилича на едни събития от 1968 г. и заедно с това - на една фраза от "Каменното цвете"?
-ТИ МЕ ПОВИКА И АЗ ДОЙДОХ !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД