:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,112
Активни 313
Страници 33,121
За един ден 1,302,066

Биогаз от фекалии на затворници

В търсене на евтини енергийни източници, които да заместят скъпите вносни горива, тайландските власти са решили да произвеждат енергия, като превръщат екскрементите на затворници в биогаз, предаде Ройтерс. Идеята се родила след успешно проведена национална кампания за получаване на биогаз от свински фекалии. Технологията за човешкия вариант изисква голямо количество хора, живеещи на едно място. В тайландските затвори има около 240 000 затворници.
1
757
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
29 Януари 2002 15:59
А, това си го мислех отдавна. Обаче нали няма кой да те чуе в България. Във вестниците писаха как разни таланти (всъщност не влагам ирония) с огромни найлонови торби обсаждали царя с предложение за 600 милиарда $, слънчево оръжие за топене на китайски дивизии и други екзотики. Но кой, кой да ги чуе (Цар близо, пъдар далеко). А съобщението на Reuters е много ползотворно. Като ще ни затварят АЕЦ, да си спомним за Белене. Но не за нов АЕЦ, дето ще трябва да го затваряме, преди да сме го построили даже. Гениалното решение е винаги просто. Всички, които са обирали България през последните (тук се замислям, но примерно 30 години) години на миналия и първите на сегашния век да бъдат приютени в една голяма електростанция. Екологично чисто! Евтино! Не, няма да е толкова евтино, защото ако бъдат оставени на порциона, който са отредили на домовете за деца и сираци, няма да може да се произведе енергия и за осветлението на фабриката. Така че за нормално производство на електроенергия от биогаз, трябва да им се увеличи окладката поне до тази в парламентарния бюфет. И тогава ще изнасяме електричество даже и за Румъния, а те ще трябва да си закрият атомните електростанции, преди да започнат да ги строят, като силно неефективни. Можем да помагаме дори и на братска Америка. Тук проблемът е по сложен, защото ако теглим жици до там, загубите по трасето ще са големи. Но можем да им продаваме суровина, а там на място да изградим нови енергийни мощности. Вярвам, че споменатите енергийни източници няма да пос-с-с-рамят България, защото всички са се клели в нейно име.
И тогава Chicago ще стане Old Sofia, а София ще стане Ню Чекаго.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД