:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,996,064
Активни 256
Страници 33,073
За един ден 1,302,066

Американска операция "Ястреб" тръгва на лов за Караджич

В ход е операция "Ястреб", чиято цел е арестуването на бившите лидери на босненските сърби от войната в Босна - Радован Караджич и генерал Ратко Младич, заяви бившият високопоставен служител в Държавна сигурност на Сърбия Божидар Спасич. Изявлението му бе цитирано вчера от ТАНЮГ, която се позовава на сараевския в. "Дневни аваз".

По време на неотдавнашно посещение на висш американски представител, на югославския президент Воислав Кощуница и на президента на Черна гора е казано, че властите трябва да затворят определени коридори, за които се предполага, че ще бъдат използвани в операцията по арестуването, пише вестникът. Посланикът на САЩ за издирване на военнопрестъпници Пиер Проспер неотдавна бе в Белград и в Подгорица, припомня ТАНЮГ.

Има признаци, че в операцията по арестуването на Караджич освен американските групи са включени и британски спецчасти, твърди Спасич. "Дневни аваз" се позовава на анонимен висш американски представител, според когото Караджич и Младич се движат в района на Източна Босна и по-специално край границата с Югославия. Западни дипломати в Сараево, цитирани от ДПА, също смятат, че Караджич скоро може да бъде арестуван. "Не знаем точно какво, но нещо очевидно става", казал пред агенцията един от тях.
2
444
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
29 Януари 2002 11:33
Посленият път, когато се опитаха да го заловят се смотлеви по новините, че били убити няколко от "много" добрите им командоси и историята потъна. Да видим дали и сега ще успеят.
29 Януари 2002 15:46
Тате каза че ще ми купи колело!
Ама друг път.........

ЗКПЧ-др.Радул
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД